Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

mi ez?
Edwards Audio TT ???  - szerintem.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

én sajna még csak eddig jutottam

TTs1_resize.jpg

mi ez?
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 784

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: lacy »

Sajnos a megfelelő helyre nem tudtam feltölteni...
én sajna még csak eddig jutottam

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1357

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Sajnos a megfelelő helyre nem tudtam feltölteni...

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

sziasztok,

én kérdeztem antiskate-ről pár napja

csatolom az állító képét  http://bit.ly/2gBwD6q

nem a megszokott szerkezet, két skála van rajta: a külső a kúpos, a belső az elliptikus tűkhöz

1,8-as VTF-t használok

ha egy elliptikus tűhöz beállítom a belső skála szerint 1,8-ra (külső skálán ez 2,5) akkor több jele van hogy ez sok:

- egyik lemezemen az utolsó szám végén visszatér ugyanabba a barázdába és ugyanabban forog tovább
- egy dupla LP-n van egy elég nagy üres rész, leadout groove, ha ott leengedem a tűt, visszamegy (nem is lassan) az utolsó barázdába

ezek a problémák akkor szűnnek meg ha leviszem az AS-t 1,1-1,2 környékére (ami a külső skála szerint véletlenül épp 1,8)

kúpos tűvel és a külső skála szerint beállítva az AS-t 1,8-ra minden stimmel a fenti problémák egyike sem jön elő

szóval ez így nagyon érdekes. azt értem hogy az elliptikus tűhöz nagyobb AS kell, bár megindokolni nem tudnám, hogy pontosan miért

de ha csak a skálára hagyatkozva állítanám be egy elliptikus tűhöz az AS-t akkor 1,8-as VTF-hez körülbelül 2,5 AS-t állít be, ami tutira nem jó, azt nem hinném hogy a lemezekben kárt okoz, de a tűt nem egyenletesen koptatja az tuti 

Mérőlemez, oszcilloszkóp, szakember (vagy hozzáértő barát).
A többi vakon tapogatózás a sötétben.
A sík lemez felületen hogy merre csúszkál a tű a hegyén, érdektelen:
1.) Nem a tű hegye súrlódik a barázdában (Ha csak nem kopott már el véglegesen, az sosem érintkezik a barázdával. Amikor már a tű hegye eléri a barázda alját, akkor súlyosan roncsolja már a lemezt a tű.), hanem az oldala, ami a barázdával érintkezik.
2.) Ahány tűprofil, geometria, annyiféle súrlódási erő ugyanakkora tűerőnél.
3.) Nem a sík felületet játsszuk le, hanem a V alakú barázdát.
4.) A kifutó sávban ritkán van zeneanyag, az antiscating mechanizmusok nem oda vannak kalibrálva, ahol sosincs zene, hanem a lemez zenét tartalmazó sávjára.

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: antizigün »

sziasztok,

én kérdeztem antiskate-ről pár napja

csatolom az állító képét  http://bit.ly/2gBwD6q

nem a megszokott szerkezet, két skála van rajta: a külső a kúpos, a belső az elliptikus tűkhöz

1,8-as VTF-t használok

ha egy elliptikus tűhöz beállítom a belső skála szerint 1,8-ra (külső skálán ez 2,5) akkor több jele van hogy ez sok:

- egyik lemezemen az utolsó szám végén visszatér ugyanabba a barázdába és ugyanabban forog tovább
- egy dupla LP-n van egy elég nagy üres rész, leadout groove, ha ott leengedem a tűt, visszamegy (nem is lassan) az utolsó barázdába

ezek a problémák akkor szűnnek meg ha leviszem az AS-t 1,1-1,2 környékére (ami a külső skála szerint véletlenül épp 1,8)

kúpos tűvel és a külső skála szerint beállítva az AS-t 1,8-ra minden stimmel a fenti problémák egyike sem jön elő

szóval ez így nagyon érdekes. azt értem hogy az elliptikus tűhöz nagyobb AS kell, bár megindokolni nem tudnám, hogy pontosan miért

de ha csak a skálára hagyatkozva állítanám be egy elliptikus tűhöz az AS-t akkor 1,8-as VTF-hez körülbelül 2,5 AS-t állít be, ami tutira nem jó, azt nem hinném hogy a lemezekben kárt okoz, de a tűt nem egyenletesen koptatja az tuti 

teac
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: teac »

Ezek a brutális lemezjátszó-márványszobrok egyfajta megközelítést jelentenek, a Rega-féle húsvágó deszkára felcsavarozott alkatrészek meg egy másikat. Egy lemezjátszó nem attól jó, hogy nehezebb, mint egy T-72-es tank, és csak daruval lehet beemelni a nappaliba.
Pont a megközelítésről beszéltem, pontosabban írtam. Akinek nem telik T-72-re, nem baj, nem követésnek írtam, igen jól érthetően, hanem csak példának. Egyébként ha már példa, meglehetősen sok "húsvágó deszka" is át van építve, hogy eredeti állapotától kissé magasabb osztályba léphessen. Ott az internet, látható !
Még egyszer, bár valószínűleg felesleges, akinek Debout Carbon, annak az a "lemezjátszó". A feljavítása nem az, hogy dobd ki, vegyél másikat !
Van pár dolog egy lemezjátszón, amit lehet, és kell is cserélni alapból. És ha már annyira Rega, ott az ellensúly amit ajánlott azonnal cserélni. Nem én állítom, a fél világ fórumai. Az elmúlt 40 évben volt pár lemezjátszóm, és 1990.-ben Rega karom, Siltech ezüsttel, Ortofon MC-30 Super hangszedővel, de már akkor saját futóművel. Azóta sem vettem gyári lemezjátszót, mert ami az én megítélésem szerint lemezjátszó, annak még a csomagolását sem tudnám kifizetni. Készíteni egy komoly gépet, az is nagyon sokba kerül, de nem egyszerre kell kifizetni, és a gyárilag előre beépített hibák eleve ki vannak zárva. Ez is mint oly sok minden igény, és pénz kérdés.
Az autós hasonlatot mellőzném, bár lehetne.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Abszolút nincs csalódásérzet bennem, ár-érték arányban kiváló a Debut Carbon. azt is tudom, hogy mi az, ami jobb ettől, s mennyivel többért.
Egy nagy dolgot elért a Pro-Ject: elkezdtem gyűjteni a lemezeket, és örömmel hallgatom rajta. Másrészt, ha el akarom adni, akkor nincs nagy bukta.
Az a lényeg, hogy Te legyél elégedett.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Tisztelt Bóta József!Szeretettel várom a bemutatótermemben Egerben egy Rega demóra.Jelenleg az RP8-on kívül minden típust meg lehet hallgatni.
Tisztelt Bécó! Mindenképpen el fogok látogatni Önökhöz előbb-utóbb, de a többit privátban.
Naim-ZU

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Pontosan ezért kellene egy hozzáértőtől vásárolni, aki meg is mutatna pár lényeges dolgot. Az olcsó (új) lemezjátszó csak csalódások sorozatát hozza el Neked! Persze Te tudod...

Abszolút nincs csalódásérzet bennem, ár-érték arányban kiváló a Debut Carbon.  azt is tudom, hogy mi az, ami jobb ettől, s mennyivel többért.
Egy nagy dolgot elért a Pro-Ject: elkezdtem gyűjteni a lemezeket, és örömmel hallgatom rajta.  Másrészt, ha el akarom adni, akkor nincs nagy bukta.
Naim-ZU

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: DHT1 »

De a 8-ast is be tudom kérni ha azon múlik. Meg Apheta2 tücsök ciripelt a karvégen, bitang jó párosítás.
72audio.com

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: gyt »

Most készülök vmikor a közeljövőben beszerezni első külső phono előerősítőmet és két kimenetüt szeretnék, egyiket a fejhallgató erősítőbe kötném, másikat az integrált erősítőre.

Amit javasoltak kb még 1,5 éve az a Heed Quasar.

Mit lehet erről tudni, milyen vélemények vannak róla?
Sok helyen sajátos hangról olvastsm, egy régi technics rádiós erősítő beépített hangjához van szokva a fülem, Kissé bennem van h nagyon elüthet a hang a megszokottól...

Szia.

Ha nem zavar, hogy nagyon jól szól, akkor vedd meg nyugodtan. A nem megszokott hangtól nem kell tartani, nem egy megszokást igénylő, különc, kompromisszumokra kényszerítő hang. Nem tudom, milyen környezetben szolgálna, de attól sem kell tartani, hogy visszafogná a rendszeredet.

Én évek óta hallgatom, nem szívesen cserélném másra (na jó, egy Thesis Phi azért...).

Minden jót.   gyt
Heed, Soulines, Power-R

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: franz »

Most készülök vmikor a közeljövőben beszerezni első külső phono előerősítőmet és két kimenetüt szeretnék, egyiket a fejhallgató erősítőbe kötném, másikat az integrált erősítőre.

Amit javasoltak kb még 1,5 éve az a Heed Quasar.

Mit lehet erről tudni, milyen vélemények vannak róla?
Sok helyen sajátos hangról olvastsm, egy régi technics rádiós erősítő beépített hangjához van szokva a fülem, Kissé bennem van h nagyon elüthet a hang a megszokottól...

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: DHT1 »

Tisztelt Bóta József!Szeretettel várom a bemutatótermemben Egerben egy Rega demóra.Jelenleg az RP8-on kívül minden típust meg lehet hallgatni.Az RPM7 egy igen jó hangú masina, nemrég volt szerencsém hozzá.
72audio.com

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 795

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: peterson »

Tisztelt Bóta József!Szeretettel várom a bemutatótermemben Egerben egy Rega demóra.Jelenleg az RP8-on kívül minden típust meg lehet hallgatni.
Na, ez egy termékpaletta! 

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

A magam részéről én szerettem volna egy olcsó lemezjátszót venni újonnan , hogy megismerjem, hogyan is működik ez a terület. Használtat nem akartam venni addig, amíg full laikus vagyok hozzá. 

Pontosan ezért kellene egy hozzáértőtől vásárolni, aki meg is mutatna pár lényeges dolgot. Az olcsó (új) lemezjátszó csak csalódások sorozatát hozza el Neked! Persze Te tudod...

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

István, két dolgot kérdeznék! Jobb-e a Rega Planar 3 és a systemdek llx mint a Projekt Debut , hangminőség tekintetében?!
Tudna -e ingyen jobbat csinálni a Debutből mint a Planar3 , vagy 20 ezerért mint a Systemdek?!

Vagy az ecsetelt lemezjátszója lesz 100 ezer forint nagyságrend?!
Meglepődnék ha igen lenne a válasza!

Ez a kérdés az árcédulákat megnézve szerintem elveszti jelentőségét.  A Debut Carbon OM10-el 115.000, 2MRed-del 130.000. A Planar 3 250.000 hangszedő nélkül (280 a legolcsóbb hangszedővel).  A gyártók árpozicionálása nem a véletlen műve,  s mint látható a fent említett gépek nem ugyanazon kategóriába tartoznak.  A használt készülékek árát nem hozom ide, mert az egy egészen eltérő téma.
A magam részéről én szerettem volna egy olcsó lemezjátszót venni újonnan , hogy megismerjem, hogyan is működik ez a terület. Használtat nem akartam venni addig, amíg full laikus vagyok hozzá. 
Naim-ZU

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Kvaterka »

Ha nem számítana a jobb minőség még a legjobb zenészeknek is,akkor nem lenne szükség mesterhangszerekre,hiszen minden zenész a lehetőségéhez mérten a legjobb hangszert veszi meg!
Teljesen igazad van,de ne a "hangszer" simogatásával töltsük csak az időt,hanem csapjunk bele ,mint Beethoven!A Remény rabjai c. film jut eszembe,amikor Tim Robbins kihangosított a rab társainak valami félelmetesen szép muzsikát,akik épp a "köreiket"rótták a börtönudvaron.KATARZIS!
"Sokszor már nem is a zenére figyelnek az emberek,hanem,hogy milyenek a hangok egyenként..Pedig az összhang a lényeg és,hogy mit okoz Neked!"

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Kvaterka »

Na amíg itt pattogtak a bilentyűk addig lepörgött nálam Bartók II. Zongora versenye meg Kodály Háry Jánosa
Ez a beszéd!!!!!
"Sokszor már nem is a zenére figyelnek az emberek,hanem,hogy milyenek a hangok egyenként..Pedig az összhang a lényeg és,hogy mit okoz Neked!"

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1201

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Nem baj, SM, visszakapod ezt még, csak egyszer gyere autós körökbe, hogy 1 millió körül szeretnél autót venni, és én is kacagva fogom leírni, hogy az Astra meg a Mégane szar, tessék egy rendes ötös BMW-t (de inkább hetest), vagy egy E-Klassét venni.

Á, nincs autóm. De látom és érzem a különbséget!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1201

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Tisztelt Uram, kedves SoundMania !

Ez NEM Pro-Ject, kontra Rega !!! Bele lehet magyarázni. Sokakat megsértenék, ha most hajigálnám a márka neveket. Legyen mindenki boldog a Regájával, hurrá ! Csak, hogy értsen valamit is abból, amit, és amiért írtam, már ha akar, mert nem Rega, kontra Pro-Ject volt semmi képpen az írásom, de ha nagyon akarja valaki ( nagyon akarja), rá lehet húzni. Arról írtam, hogy ha valakinek van valamije, és azt szeretné jobbítani, ne azt ajánljuk azonnal, hogy dobd ki, mert szar !

A továbbiakban meg nem óhajtom a szót szaporítani. Magam tudom mi a lemezjátszó, még ha nem is hihető, tőlem. Aki valóban kíváncsi, hogy mi az a lemezjátszó, nézzen már meg pár diy lemezjátszót az interneten. Ezekhez képest egy Rega csak húsvágó deszka, a Pro-Ject-el egyetemben ! Olyan hangkarok vannak rajtuk, amik önmaguk többszöröse egy Rega vagy Pro-Ject-nek. És esetenként olyan szintű CNC megmunkálással mint diy ( !!!), hogy az ember elsírja magát, mert, hogy ilyet itthon a "profik" teljesen képtelenek megcsinálni. Nem megtervezni jelent számomra problémát !
Nem vagyok elfogult semerre sem, mert akkor nem gyártottam volna, hanem vettem volna lemezjátszót. Nem most, de 37 éve, és akkor is volt már Rega Planar 2 .

Ha Önnek ( Önöknek) az a jó, hogy a Pro-Ject egy szar, akkor legyen úgy. Csak szólni kéne az Avidnak, meg az Oracle-nak, hogy ezt a szar gyártmányt ne tegyék fel a lemezjátszóik legalsó fokára sem, mint kart, aminek az ára egyébként párszorosa az alap Regának, meg a Pro-Jectnek.
Nem kívánom, hogy megértsék amit írtam, nem várom el. Elolvasni minden bizonnyal el tudták olvasni. A többi innentől meg érdektelen.
Azért majd egyszer teszek fel pár képet arról a gépről, amit éppen készítek, kettőt is. Kizárólag azért, hogy aki nem ismer, vagy hiszi, hogy ismer, megismerjen. Közel 17 kiló ami forog, a tányér 10 centi vastag., és eddig csak a futómű, nincs benne motor, semmi az égvilágon, csak a tányér meg a csapágy, ékszíjtárcsa, és ennek a talapzata 35 kiló. Mind ezt kizárólag azért írtam, hogy nagyon halványan jelezzem, van fogalmam arról, amiről beszélek. Ehhez jön majd még az állvány, karbak, motorok, stb.

Mindenki elkezdi valahol, és abszolúte nem azonos anyagi háttérrel. Ez nem elhanyagolható alapvetés. Ez a leglényegesebb, kár, hogy mindenkor figyelmen kívül hagyják egyesek, akiknek nem okoz gondot néhány százezer forint elköltése. Van, akinek pár tízezer is gondot okoz.
Nem vagyok kispályás gyártó, és mert nem vagyok az, meg indultam, ahonnan indultam, teljesen beleérzek a lapos zsebűek hétköznapjaiba, és ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy hány milliós kütyüket hozok létre. Az egy másik játszótér.

Senkitől nem várom el, hogy egyet értsen velem, de senki ne várja el, hogy egyet értsek vele. Vannak élethelyzetek, amiből lehetetlen kilábalni, és ha egy rohadt Pro-Ject Debout a hőn áhított szerzemény, mert csak arra telik, akkor ne ajánljuk a kidobását !
Elég régóta nem a Rega, kontra Pro-Ject-ről írok, remélem ,(talán, meg esetleg) érthető, ha nem mindenkinek, de egyeseknek, igen, szemléletről, hozzáállásról, empátiáról, és egyfajta világlátásról írtam. Biztos vagyok benne, hogy nem aratok sikert, de mint annyi minden korábbról, ez sem érdekel.

Üdvözlettel, a témát részemről lezárva,: TEAC

István, két dolgot kérdeznék! Jobb-e a Rega Planar 3 és a systemdek llx mint a Projekt Debut , hangminőség tekintetében?!
Tudna -e ingyen jobbat csinálni a Debutből mint a Planar3 , vagy 20 ezerért mint a Systemdek?!

Vagy az ecsetelt lemezjátszója lesz 100 ezer forint nagyságrend?!
Meglepődnék ha igen lenne a válasza!

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

Ha engem kérdezel , egyiket sem!
Om5, at440, rega elys, exact..... Felejtősek.
Minimum egy goldring eroica hx vagy denon 160.

Nem baj, SM, visszakapod ezt még, csak egyszer gyere autós körökbe, hogy 1 millió körül szeretnél autót venni, és én is kacagva fogom leírni, hogy az Astra meg a Mégane szar, tessék egy rendes ötös BMW-t (de inkább hetest), vagy egy E-Klassét venni.

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Azért majd egyszer teszek fel pár képet arról a gépről, amit éppen készítek, kettőt is. Kizárólag azért, hogy aki nem ismer, vagy hiszi, hogy ismer, megismerjen. Közel 17 kiló ami forog, a tányér 10 centi vastag., és eddig csak a futómű, nincs benne motor, semmi az égvilágon, csak a tányér meg a csapágy, ékszíjtárcsa, és ennek a talapzata 35 kiló. Mind ezt kizárólag azért írtam, hogy nagyon halványan jelezzem, van fogalmam arról, amiről beszélek. Ehhez jön majd még az állvány, karbak, motorok, stb.

Ezek a brutális lemezjátszó-márványszobrok egyfajta megközelítést jelentenek, a Rega-féle húsvágó deszkára felcsavarozott alkatrészek meg egy másikat. Egy lemezjátszó nem attól jó, hogy nehezebb, mint egy T-72-es tank, és csak daruval lehet beemelni a nappaliba.

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Úristen, a Gigászok Harca! TEAC kontra SoundMania! Ez kemény menetnek ígérkezett, és hát nem is kellett csalódni eddig! Ez az fiúk, ne hagyjátok abba!

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

Természetesen a zene az elsődleges,sarkítva még Sokol rádión is élvezhető egy jó előadás.
Viszonylag sok lemezem van,amiket a rajta lévő előadásért vettem meg!
Azonban valóban, minél jobb rendszeren hallgatjuk, annál élvezetesebb és valóban egyre hallgathatóbbak lesznek a rosszabb hangú lemezek is a legtöbb ember számára!
Nem az az általános,hogy néhány zenész minden berendezés nélkül pusztán a partitúra olvasása során a legmagasabb zenei élvezeteket éli át!
Én például egy ideig egy "óriásölő" pickupot hallgattam és tényleg alapvetően minden rendben volt,jó volt a balansza,a basszusa,a magasa stb.
Azonban amikor utána betettem egy valóban kiemelkedő pickupot,két taktus után minden megváltozott!!!
Az előadók,a hangszerek beköltöztek a szobámba,mintha angyalok röppentek volna be!
Gyuri

Ha nem számítana a jobb minőség még a legjobb zenészeknek is,akkor nem lenne szükség mesterhangszerekre,hiszen minden zenész a lehetőségéhez mérten a legjobb hangszert veszi meg!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”