Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

kisimi69
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kisimi69 »

Sziasztok
denon avr 2802 erősitöhöz keresek távirányitott
köszönöm

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

szóval a kérdés hogy hol ellenőrizhető, hogy a mostani beállítás mennyi, vagy hogy lehet átállítani 47-re

Van egy Akai-szerviz Budapesten, a Tétényi úton. Szerintem egy-két ezerből kicserélik neked a potit.

De ha nem félsz levenni a készülék tetőlapját, akkor te is bekandikálhatsz, és szerintem szemmel is látható a poti állása, majd  a helyzetfelmérés után esetleg egy fogóval a megfelelő állásba tekerhető.

(Ha nem ismered a poti szó jelentését, akkor ne vedd le a tetőlapot.)

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

KB 2 éve van egy JBL studio 230 hangfalpárom, tökéletesen elégedett vagyok velük [...] Esetleg valakinek van tanácsa/tapasztalata, hogy milyen erősítő ajánlott ehhez a hangfalpárhoz?

Kedvenc autószerelőm mondása: ami nem romlott el, azt nem érdemes megjavítani.

Véleményem szerint egy alapvetően jól működő erősítőt, amivel meg vagy elégedve, nem érdemes lecserélni egy alapvetően (árban és minőségben) hasonlóra. Vagy hagyd így, vagy ugorj egy nagyot.

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: antizigün »

sziasztok,

egy akai előerősítővel kapcsolatban kérdezek. PR-a04

van rajta phono kapcsoló, ami sajnos elforog . MM hangszedőhöz állítanám be, 47 k ohm-ra

ezen kívül választható 33k, 100k és az MC...mindegy

szóval a kérdés hogy hol ellenőrizhető, hogy a mostani beállítás mennyi, vagy hogy lehet átállítani 47-re

aphex88
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: aphex88 »

Szépjónapot! KB 2 éve van egy JBL studio 230 hangfalpárom, tökéletesen elégedett vagyok velük, azonban az erősítőm még egy békebeli NAD 3020i amit most tervezek lecserélni. Egyenlőre egy denon mpa 520-al szemezek de nyitott vagyok másra is. Esetleg valakinek van tanácsa/tapasztalata, hogy milyen erősítő ajánlott ehhez a hangfalpárhoz? Előre is nagyon köszönöm.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 709

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 709

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1069

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Szia. Ezen a pinkfish en rálehet keresni dolgokra? Mert nem lelem az opciót.
En sem talaltam

vrobec
Értékelés: 7

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: vrobec »

A hálózati kapcsoló kontaktusai beégtek, a kráteresen összeégett pogácsák már nem biztosìtanak megfelelően kis értékű átmeneti ellenállást. Ki kell cserélni egy hasonló kivitelezésű újra.
Üdv: TJ.

Köszönöm.

medekedem
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: medekedem »

Hat elado

a pinkfishre mar feltettem
Szia. Ezen a pinkfish en rálehet keresni dolgokra? Mert nem lelem az opciót.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2878

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tunerman »

További vizsgálódással a pontos helyzet a következő: A kapcsológomb benyomásával egy kattanás hallatszik amivegl egy időben villan is valami a kapcsoló körül.A hálózati kapcsoló kontaktusai beégtek, a kráteresen összeégett pogácsák már nem biztosìtanak megfelelően kis értékű átmeneti ellenállást. Ki kell cserélni egy hasonló kivitelezésű újra.Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

vrobec

Sztereó erősitők

További vizsgálódással a pontos helyzet a következő: A kapcsológomb benyomásával egy kattanás hallatszik amivel egy időben villan is valami a kapcsoló körül.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Vásároltam egy Marantz 2230 receivert. Kontakt60 spreyjel átfújtam a potmétereket, alaplapokat.
Kb. 8 óra száradás után visszatettem a fedelét. Bekapcsoltam, és egy pattanás, kisebb szikrával jelentkezett a készülék jobb oldalából.
A 2230-as viszont úgyanúgy muzsikál mint eddig, semmi anomáliát nem hallok. Az elektronikán semmi jelét sem látom bármi károsodásnak. Mi lehetett ez a szikra és a pattanás?

nem tudom,de a kontakt60 nem jó a potméterekhez ha az grafitos tárcsás........   ahoz kontakt PR kell .
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

vrobec

Sztereó erősitők

Vásároltam egy Marantz 2230 receivert. Kontakt60 spreyjel átfújtam a potmétereket, alaplapokat.
Kb. 8 óra száradás után visszatettem a fedelét. Bekapcsoltam, és egy pattanás, kisebb szikrával jelentkezett a készülék jobb oldalából.
A 2230-as viszont úgyanúgy muzsikál mint eddig, semmi anomáliát nem hallok. Az elektronikán semmi jelét sem látom bármi károsodásnak. Mi lehetett ez a szikra és a pattanás?

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1398

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szigony »

Hat elado

ment pü
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Köszi a képeket. Remélem az elővételi  "jogomat" szándékomat feljegyezted  . Kíváncsi vagyok mit hozhat egy ilyen passive előfok. Egyszer, majd kipróbáljuk és összevetjük az Artera Playel.
Hat elado

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1398

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szigony »

Sziasztok

Akit erdekel beleneztem a Hattor elofokomba

https://www.flickr.com/photos/154784503@N05/

Köszi a képeket. Remélem az elővételi  "jogomat" szándékomat feljegyezted  . Kíváncsi vagyok mit hozhat egy ilyen passive előfok. Egyszer, majd kipróbáljuk és összevetjük az Artera Playel.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Sziasztok

Akit erdekel beleneztem a Hattor elofokomba

https://www.flickr.com/photos/154784503@N05/

farkasel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: farkasel »

(Nem túl) Régebbi Monitor Audio-knak nem selyem dómja van, hanem kerámia bevonatú alumínium-magnézium. Nem igazán elkent, inkább precíz.

Ennek a BX100-nak is precíz viszont olyan természetesebb, hosszan hallgatható (számomra).
Kevésbé csillingel mint egy Vandersteen aluminium dóm, de inkább úgy 'nem veszed észre' hosszú távon vagy nem tudom...

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Volt pár hangfalam (Vandersteen, Acoustic Research, stb..) de ennek a Monitor Audio ribbonnak tetszenek a legjobban eddig a magasai.

Illetve emlékeimben jó volt a selyem dóm is (AR Status s-50) de azért az nem volt precíznek mondható inkább elkent, érzelmes, romantikus leképzés volt. Ha lehet ilyen képzavarral élnem.
Viszont némely '20-'30-as évekbeli zenémnek most kifejezetten jót tenne szerintem az a hangkép.

(Nem túl) Régebbi Monitor Audio-knak nem selyem dómja van, hanem kerámia bevonatú alumínium-magnézium. Nem igazán elkent, inkább precíz.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

farkasel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Kell hozzá való hangdoboz is.
Annak is nagyon jónak kell lennie.

Jogos. Sajnos amikor még csöveseket próbálgattam akkor nem volt jó hangdobozom csak belépő szintűek. Most azt mondom a monitorom nagyon jó (BX100), most meg erősítőt kell hozzá találnom.
Anno nekem a Musical Fidelity-k is tetszettek nagyon, bár nem sokat hallgattam meg. Egy kis elektra E10-esem volt a legolcsóbb szériából, fakávás, egyszerű volt mint a faék és kis teljesítményű de nekem tetszett a hangja. 

Most amit meghallgatnék szivesen: Krell-ek, (i300? i400?), Musical Fidelity A308, Anthem 225.

farkasel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Először is a MA Gold ribbon magasait kéne kicsit helyre rakni, mert sztem az nem sikerült gyárilag valami jól. A régebbi szériás dóm magasú MA Gold-jaimmal kifogástalan párost alkot az új Hivox Amp4you, ami ráadásul nem egy ökör ára.

Volt pár hangfalam (Vandersteen, Acoustic Research, stb..) de ennek a Monitor Audio ribbonnak tetszenek a legjobban eddig a magasai.

Illetve emlékeimben jó volt a selyem dóm is (AR Status s-50) de azért az nem volt precíznek mondható inkább elkent, érzelmes, romantikus leképzés volt. Ha lehet ilyen képzavarral élnem.
Viszont némely '20-'30-as évekbeli zenémnek most kifejezetten jót tenne szerintem az a hangkép.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3190

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: audioline »

tehat a kabelek fontosabbak, mint az elektronikak, mint a szobaakusztika. ...hmmm, azert jonehanyan maskepp velekednek/ünk.

..nehanyan meg az uj dolgok szerint fontosabbnak tarthatjak a virtualis földet :-)

Különösen ha jó öreg a föld és eleget járatják...
.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: avl2 »

...Szerintem a legfontosabb láncszem a hangdoboz. Aztán a kábelek , elektronikák , majd a lemezjátszó+kar+hangszedô.

tehat a kabelek fontosabbak, mint az elektronikak, mint a szobaakusztika.    ...hmmm, azert jonehanyan maskepp velekednek/ünk.  

..nehanyan meg az uj dolgok szerint fontosabbnak tarthatjak a virtualis földet :-)

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Először is a MA Gold ribbon magasait kéne kicsit helyre rakni, mert sztem az nem sikerült gyárilag valami jól. A régebbi szériás dóm magasú MA Gold-jaimmal kifogástalan párost alkot az új Hivox Amp4you, ami ráadásul nem egy ökör ára.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”