Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1257

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Tul »

Hát, így minden nélkül, ráadásul egy DIY dacot megítélni valóban nehéz lesz itt bárkinek..
Én mindenesetre leteszem a voksom mellette, mert tök jól néz ki! Ki csinálta?

Sziasztok.
A vélemlényetekre lennék kiváncsi
Hezitálok 2 DAC között. Az egyik az a jól ismert Cambridge Audio DACMagic (sima nem a plus) a masik egy DIY amiben egy AK4495SEQ + AK4418 coverter, de az utobbiról csatolok egy képet. Tudom hogy meghallgatás nélkül nehéz megmondani h melyik lenne az ideálisabb de mégis
A rendszer az Marantz PM16 es B&W CDM7NT.

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: tiha »

Sziasztok.
A vélemlényetekre lennék kiváncsi
Hezitálok 2 DAC között. Az egyik az a jól ismert Cambridge Audio DACMagic (sima nem a plus) a masik egy DIY amiben egy AK4495SEQ + AK4418 coverter, de az utobbiról csatolok egy képet. Tudom hogy meghallgatás nélkül nehéz megmondani h melyik lenne az ideálisabb de mégis
A rendszer az Marantz PM16 es B&W CDM7NT.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Szükségem lenne egy USB DAC-ra amelyen van optikai bemenet.
TV-re és PC-re kötve használnám. HRT Music Streamer II-t váltana.
Mit ajánlotok hasonló minőségben 60-70k környékén?

Kicsit többért, 75 körül szokott lenni használtan Denon DA300, az minden tekintetben jobb.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

charg25
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: charg25 »

Sziasztok!

Szükségem lenne egy USB DAC-ra amelyen van optikai bemenet.
TV-re és PC-re kötve használnám. HRT Music Streamer II-t váltana.
Mit ajánlotok hasonló minőségben 60-70k környékén?

ttamas
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 46

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: ttamas »

Mármint a kérdés arra vonatkozik, hogy sajátmagam el tudom végezni vagy szervízben tudják cserélni. 

ttamas
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 46

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: ttamas »

Tisztel Urak!
Szeretném megtudni, hogy a hordozható dacok akkuja cserélhető-e, mivel ezek sem örök életűek.Gondolok itt ifi, Fiio és hasonlóakra. Válaszokat előre is köszönöm. TT

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Lehet hogy "bunkó" vagyok, de én simán átugrom a posztjait!
Ennyi.

Nem, az a normális!
Mi, akik nem tudjuk csak úgy átugrani, mi vagyunk a bunkók. Én legalábbis biztos, bár egyre többet ugrok én is. Öregszek, nah.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Doky »

Baromira unalmas már a reklámozásod.Lehet hogy "bunkó" vagyok, de én simán átugrom a posztjait!Ennyi.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 694

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Baromira unalmas már a reklámozásod.

és nem is a fülelek bejegyzésre volt reagálás, hacsak abban nem, hogy a szitakötő dac szerepel(t) itt is, ott is....
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Aki nem akar egy vagyont költeni arra, hogy kipróbálja a TIDAL Masters távzene szolgáltatás révén elérhető új technológiát, annak ajánlom a fenti szitakötők közül valamelyik kipróbálását. Az aláírásomban említett blogom legújabb bejegyzésében arról írok...

Baromira unalmas már a reklámozásod.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

A Sabre dacoknál a -2dB-0dB közötti kivezérlés tartományban rohamosan megnő az intermodulációs torzítás, ettől "keményebb" a hangja. Ha -2dB digitális hangerőszabályzást alkalmazunk, ezt elkerülhetjük. Persze a különféle áramköri megoldásoktól is függ a hangminőség.

A kiváló hang elég relatív, nekem pl. a szitakötő nem elég kiváló

Aki nem akar egy vagyont költeni arra, hogy kipróbálja a TIDAL Masters távzene szolgáltatás révén elérhető új technológiát, annak ajánlom a fenti szitakötők közül valamelyik kipróbálását. Az aláírásomban említett blogom legújabb bejegyzésében arról írok, hogy hogyan lehet firmware frissítés révén MQA képessé (nem teljes dekódoló, csak ún. "renderer", azaz "kibontó") tenni a szitakötőket és ezután hogyan szólnak nagy felbontású zenéket hallgatva.
Ami még érdekes lehet a bejegyzésben, annak ez a nagyon fontos pár napja megjelent cikk az alapja, amely szerint a TIDAL Windows-os, illetve MAC-re készített applikációja, valamint az Audirvana Plus 3 (MAC) program által elvégzett "kibontás" már az új digitális zenei technológiai előnyeinek többségét nyújtja, és ez élvezhető egy nem MQA lépes DAC-al is. A szerző azt állítja, a jó DAC többet tesz hozzá a jó hangminőséghez (akkor is, ha a felbontás ily módon max. 24bit/96kHz lehet), mint egy kevésbé jó, de MQA képes DAC (amely képes lehet 24bit/384kHz-ig kibontani a zenei fájlokat).
Újabb bizonyíték arra, hogy nem minden a felbontás, sokkal fontosabb a szoftveres első kibontással elérhető minőség és a jó DAC együtt.
Blogom

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: audioline »

Most épp Mark Knopfler "Privateering" c. albumát hallgatom CD-ről. De szépen szól!!!!

Pedig az nem éppen egy jó felvétel. De jó zene. Szeretem én is.
.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 694

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Nem, inkább Hivox dac-ról lehet szó!
De akár Heed Dactilus is lehet...

a helyesen válaszolok között egy fél piros hangszórót sorsolhattam volna ki, ha ez lett volna a feladat, hiszen érkezett pár helyes válasz, amit feltételezni sem tudok, honnan tudhattatok

Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Doky »

Itt Te a HEED DA-t írtad körül? 
Nem, inkább Hivox dac-ról lehet szó!
De akár Heed Dactilus is lehet...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4177

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: juliush »

Van HQplayerem, és van a program készítője által tervezett - és természetesen egy bizonyos réteg által rajongott - Signalyst DSD dac is. 
Ez így együtt, ha szükséges felkonvertálással ( a dac kizárólag DSD jelet fogad ), valóban nagyon szépen szól, sőt gyönyörűen ....... gyakorlatilag  mindig, mindennel.

Valójában pont ez a bajom vele, és ezért hallgatok inkább egy szintén DIY, de PCM, NOS dacot. Ráadásul nem a HQplayert használva lejátszóként.
Így messze nem olyan szép, tökéletes a hangzás. Egy csomó hibát is hallok a felvételeken, minden felvétel esetében másokat, de valahogy ez sokkal életszagúbb, hosszabb távon hallgathatóbb számomra, valamint a sztereó székben is jóval erőteljesebb hatást kelt.
Háttérzenének már a DSD nyer...

ESS9018: szintén DIY alapokon, de kikerülve a legproblémásabb szokásos perifériákat, csak PCM jellel hajtva:
A gondom inkább a középtartományával volt, nem volt elég részletező, dimamika-átfogású, és az ezekkel összefüggő jelenlétérzet, -tér, a zene leválása hangsukárzókról...Természetesen, ismételten csupán számomra, a saját körülményeim között. 

Shany, abszolút korrekt, informatív hozzászólás!
Mint láthattad én pont az Általad próbált opciók "öszvérénél" kötöttem ki, HQPlayer-ben DSD128-ra konvertált jellel táplálok az ESS9018-alapú DAC-ot (Filter: poly-sync-short-mp, Modulator: DSD7). Ilyennel nem próbálkoztál még?
PCM-mel hajtva csak az elején próbáltam egy keveset, de a DSD-vonal hamar kiszorította.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

juliush
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Nem ismerem, simán lehet. Mindazonáltal biztos vagyok benne, hohy kellemes zenehallgatásra nem kell semmilyen csiribiri formátum, sem 384 kHz.

Most épp Mark Knopfler "Privateering" c. albumát hallgatom CD-ről. De szépen szól!!!!
Gyula 

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 356

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: shany »

.... Például nekem jobban tetszett a CD-felbontás DSD-be konvertálva, mint NOS módban multibitesen. Mások esetleg pont fordítva érzik saját rendszerükben.

Van HQplayerem, és van a program készítője által tervezett - és természetesen egy bizonyos réteg által rajongott - Signalyst DSD dac is. 
Ez így együtt, ha szükséges felkonvertálással ( a dac kizárólag DSD jelet fogad ), valóban nagyon szépen szól, sőt gyönyörűen ....... gyakorlatilag  mindig, mindennel.

Valójában pont ez a bajom vele, és ezért hallgatok inkább egy szintén DIY, de PCM, NOS dacot. Ráadásul nem a HQplayert használva lejátszóként.
Így messze nem olyan szép, tökéletes a hangzás. Egy csomó hibát is hallok a felvételeken, minden felvétel esetében másokat, de valahogy ez sokkal életszagúbb, hosszabb távon hallgathatóbb számomra, valamint a sztereó székben is jóval erőteljesebb hatást kelt.
Háttérzenének már a DSD nyer...

ESS9018: szintén DIY alapokon, de kikerülve a legproblémásabb szokásos perifériákat, csak PCM jellel hajtva:
A gondom inkább a középtartományával volt, nem volt elég részletező, dimamika-átfogású, és az ezekkel összefüggő jelenlétérzet, -tér, a zene leválása hangsukárzókról...Természetesen, ismételten csupán számomra, a saját körülményeim között. 

kökény
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 67

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: kökény »

Sztem, Hivox lesz az inkább

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

azért a dac után még ott van egy erősítő is, az azt összekötőt kábel, aztán az erősítő és hangfal között még egy, meg az akusztikai környezet a különböző tápkábelek...

nekem egy magyar gyártó dac-ja van, ha jól tudom max. 24/192-öt tudna, de az usb/spdif átalakítóm, csak 44,1-et tud.
wolfson chipre épült, spéci clock, nem szokványos analóg és több fokozatú táp  megoldások (ez az infóm a gyártótól, és van amit nem tudom mit jelent )

a hangja igazán nagyon jó, simán oda lehetne tenni pár "nagyobb" mellé szvsz.

Blogom

juliush
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Olvasgatva a hozzászólásokat még a következő merült fel bennem: a bitek és kilo-/megahertzek jelentőségével kapcsolatban lehet, hogy meg kellene különböztetnünk a következő 2 réteget:
A forrásanyag felbontása, legyen szó CD-ről (16-bit/44kHz), DVD/Blu-Ray/letöltések (24-bit/96-192kHz), vagy a DSD különböző felbontásai. Itt valójában túl sok ráhatásunk nincs, a beszerzéskor eldől, mit is kapunk. Jelentősége leginkább abban van, hogy a növekvő felbontással - persze ideális esetben - az eredeti mesterfelvétel egyre részletesebb információtartalmát kapjuk meg és dolgozhatjuk fel eszközeinkben. Itt lehet arról vitatkozni, hogy az emberi hallás számára érzékelhető-e egyáltalán ez a plussz vagy sem. A lejátszó berendezésünkben alkalmazott technológia függvényében változó belső adatábrázolás. Itt számos iskola képviselői és persze többé-kevésbé elvakult hívei csatáznak a lelkünkért. Hogy csak párat említsek:
jelenleg talán a legelterjedtebb az alacsony bitszámú, ugyanakkor magas frekvenciájú delta-szigma modulációjú felkonvertálás bőséges digitális szűréssel (lásd pl. ESS Sabre),
hasonló konverzió csak egybites delta-szigma modulációval (pl. PS Audio Direcstream)
minden formátum (beleértve DSD) konvertálása valamilyen felbontású PCM-be és ennek átalakítása például R2R multibittel (pl. TAD-nál minden 24-bit/88kHz-be, vagy ha istvan01-et jól értettem, akkor az MSB-ben 24-bit/3MHz)
vagy épp a ragaszkodás a natív felbontáshoz (NOS) akár mindenféle szűrő mellőzésével, és a többi...
Tehát elképzelhetőnek tartom, hogy míg a forrásanyag oldalán talán kevésbé fontos a nagyobb felbontás, ugyanakkor az átalakítás során az abból kifejezhető végső hangzás minőségében igenis meghatározó tényező lehet a belső adatábrázolás felbontása, a digitális-analóg átalakító tervezésekor választott megoldás függvényében. Például nekem jobban tetszett a CD-felbontás DSD-be konvertálva, mint NOS módban multibitesen. Mások esetleg pont fordítva érzik saját rendszerükben.
Gyula 

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1409

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: szigony »

Nem ismerem, simán lehet. Mindazonáltal biztos vagyok benne, hohy kellemes zenehallgatásra nem kell semmilyen csiribiri formátum, sem 384 kHz.
Ebben egyetértünk. 
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9492

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Igen ilyet én is ismerek szép számmal. Az ajánlott QUAD viszont zenehallgatásra kivállóan alkalmas.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

szigony
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Attól még simán el tudok fáradni, hogy nem fülsértő. Most nem mondok gyártókat, de bő számmal vannak, akiknek hallgathatatlan cuccaik vannak, de demózni jók...
Igen ilyet én is ismerek szép számmal. Az ajánlott QUAD viszont zenehallgatásra kivállóan alkalmas. 
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9492

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

A kérdező van összezavarodva. Erre írtam, hogy az én rendszeremben az Artera Play-nél nincs ilyen gond.

"Beszélnek itt nagyon erős már fül sértő magas hangokról, meg mindenféle Chip ről, meg arról , hogy fél óra után is hallgatható és nem fárasztó a hang.. "

Attól még simán el tudok fáradni, hogy nem fülsértő. Most nem mondok gyártókat, de bő számmal vannak, akiknek hallgathatatlan cuccaik vannak, de demózni jók...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

szigony
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Ki beszélt itt fülsértő magas hangokról?
A kérdező van összezavarodva. Erre írtam, hogy az én rendszeremben az Artera Play-nél nincs ilyen gond.

"Beszélnek itt nagyon erős már fül sértő magas hangokról, meg mindenféle Chip ről, meg arról , hogy fél óra után is hallgatható és nem fárasztó a hang.. "
Zene:
Mozi:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”