Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Több hifistánál - köztük nálam is - a Michell TechnoWeight ellensúly hozta a legjobb hangot.
http://www.michell-engineering.co.uk/to ... hnoweight/
+1 szavazat a Michell-nek! Minden forintját megéri! És pontosan, egyszerűen állítható, nem mozdul el...
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 835
Lemezjátszó
Több hifistánál - köztük nálam is - a Michell TechnoWeight ellensúly hozta a legjobb hangot.
+1 szavazat a Michell-nek! Minden forintját megéri! És pontosan, egyszerűen állítható, nem mozdul el...
- TurboSteve
- Fórumlakó

- Értékelés: 88
Lemezjátszó
Segítsetek kiigazodni a számtalan tuning ellensúly között: Rega RB300-as karhoz melyikkel próbálkozzam? Árban elég széles a skála. 15-től 50 ezer forintig sokféle van a piacon. Ami fontos lenne az a tűnyomás nagyon pontos állíthatósága és annak stabil megtartása. Vagy ezt mindegyik tudja?
Csak az ellensúlyra koncentrálsz ? Esetleg a többi tuning elem már megvan ?
( Új tányér alátét , új szíj , akril tányér ...stb ? )
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Néha, nem a kérdésre adott válasz hasznosabb lehet.
Ha adsz rá pénzt, elfogadom a választ.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1298
Lemezjátszó
Tőled pontosan ezt a választ vártam, csak nem ezt kérdeztem.
Néha, nem a kérdésre adott válasz hasznosabb lehet.
- Indy
- V.I.P.

Lemezjátszó
Megfontolásra javaslom a Roksan Tabriz Zi kart inkább.
Tőled pontosan ezt a választ vártam, csak nem ezt kérdeztem.
Lemezjátszó
Segítsetek kiigazodni a számtalan tuning ellensúly között: Rega RB300-as karhoz melyikkel próbálkozzam? Árban elég széles a skála. 15-től 50 ezer forintig sokféle van a piacon. Ami fontos lenne az a tűnyomás nagyon pontos állíthatósága és annak stabil megtartása. Vagy ezt mindegyik tudja?
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Megfontolásra javaslom a Roksan Tabriz Zi kart inkább.
- Indy
- V.I.P.

Lemezjátszó
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 163
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Azért a jó trafóról sem szabad el feledkezni, hiába a jó futómű, kar, meg MC ha a trafó gyenge vagy középszerű, ofa a nirvána.
72audio.com
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Persze, de mi az olcsó és mi a drága. A Sumiko Blue Point Special 4-500 Euro újan, most kínálnak itt egyet 80-ért. Az a helyzet, hogy egy relatíve olcsó hangszedő mint pl a Sumiko BP 2 amit 160 fontért vettem (akkor egész jó árfolyamon) baromi jól szól a Kuzmában és alsó középszar volt egy korábbi futóműben. Takival néztünk mint a hülyék, amikor beállítottuk az új futót a régi tűvel. Szerintem a futómű sokkal fontosabb, mint akár egy-két-több kategóriát lépni felfelé a hangszedővel egy gyengébb futóműben.
Hát nem tudom. Én mást tapasztalok. Elég sok lemezjátszó megfordult nálam. Meg pár hangszedő is. Szerintem már írtam , de leírom újra. Egy Pio pl200 a saját hangszedőjével szinte hallgathatatlan. Ezután egy Eroicaval már egész jó. Jobb mint egy Projekt Debut om 5- tel. De talán még mint egy at 440- el is. Ezt az Eroicát egy Regába áttéve persze sokkal jobb. De lényegesen többe is kerül már ez az összeállítás.
De hallottam már Systemdekben is EMT hangszedőt pl egy Denon dl 160 után és bizony nagy volt a javulás. Szóval szerintem bőven van létjogosultsága a drága hangszedőnek is egy olcsóbb lemezjátszóban is.
Lemezjátszó
Nem mondom, hogy nincs ilyen. De én is megbízható embertől vettem az enyémet.
Az eladó vdh- ra Limar jelentkezett, hogy ő azt megvizsgálta. A nagyhírű Kiseki is jó kezekben volt. Amikor eladtam az EMT- met szintén bevizsgàltattam. A közös ismerôsünk is a jövő hónapban tervezi átnézetni az Övét. Meg egy másik ismerősöm is. Aki megvette a hangszedőm szintén bevizsgáltatta az övét , de gazdaságtalanság miatt inkább másikat vett.
Most így hirtelen ennyit tudnék felsorolni.
Szerintem az lenne a minimum pl itt a fórumon, hogy egy bevizsgálásra elküldeni eladás előtt.persze megértem, hogy egy olcsó hangszedőnél ez hazdaságtalan , de olcsó hangszedőt eleve nem is ajánlok megvenni a hangja miatt sem. Ezt akkor is fenntartom ha sokan nem képesek megérteni ezt. Vannak ilyen heppjeim. ( pl a jó csövek használata is ilyen) De nem rosszindulatból. Hanem az lp védelme érdekében!
Persze, de mi az olcsó és mi a drága. A Sumiko Blue Point Special 4-500 Euro újan, most kínálnak itt egyet 80-ért. Az a helyzet, hogy egy relatíve olcsó hangszedő mint pl a Sumiko BP 2 amit 160 fontért vettem (akkor egész jó árfolyamon) baromi jól szól a Kuzmában és alsó középszar volt egy korábbi futóműben. Takival néztünk mint a hülyék, amikor beállítottuk az új futót a régi tűvel. Szerintem a futómű sokkal fontosabb, mint akár egy-két-több kategóriát lépni felfelé a hangszedővel egy gyengébb futóműben.
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Hát, tizenéve, nyeretlen kétéves koromban egy Blue Point Speciallal vertek át. Sok pénz bánta, bár féláron jött. Sokáig nem tudtam, hogy mi a bajom a lemezekkel....Aztán egyszer közelről nagyítóval megnéztem és látszott, hogy a nyitott házas hangszedő extravékony bekötéset szépen visszaegyengették, mert korábban valaki megtépázta. Kaphatott egy pofont. Ugye fél év után, mikorra az ember kikupálódott a dolgokból, már nem volt érdemes...és kereskedő volt a szentem. Igazán akkor hallottam, hogy iszonyatosan átvágtak, amikor az egy kategóriával olcsóbb hangszedőt beraktam és pár óra után sokkal szebben szólt, mint az elődje. Szóval van benn valami. Kevés tapasztalattal csak új és segítség a beállításhoz.Nem mondom, hogy nincs ilyen. De én is megbízható embertől vettem az enyémet. Az eladó vdh- ra Limar jelentkezett, hogy ő azt megvizsgálta. A nagyhírű Kiseki is jó kezekben volt. Amikor eladtam az EMT- met szintén bevizsgàltattam. A közös ismerôsünk is a jövő hónapban tervezi átnézetni az Övét. Meg egy másik ismerősöm is. Aki megvette a hangszedőm szintén bevizsgáltatta az övét , de gazdaságtalanság miatt inkább másikat vett.
Most így hirtelen ennyit tudnék felsorolni.
Szerintem az lenne a minimum pl itt a fórumon, hogy egy bevizsgálásra elküldeni eladás előtt.persze megértem, hogy egy olcsó hangszedőnél ez hazdaságtalan , de olcsó hangszedőt eleve nem is ajánlok megvenni a hangja miatt sem. Ezt akkor is fenntartom ha sokan nem képesek megérteni ezt. Vannak ilyen heppjeim. ( pl a jó csövek használata is ilyen) De nem rosszindulatból. Hanem az lp védelme érdekében!
Lemezjátszó
Tény, hogy van benne lutri. De úgy veszem észre vagyunk néhányan akik cordítunk rá némi energiát és áldozznk arra, hogy bevizsgált hangszedőt áruljunk , ha arra kerül a sor.
A hirdetésekben is látni ezt a törekvést. Szerintem ez pozitív. Tény hogy egy OM 5 bevizsgálása nem gazdaságos. De ezért is beszélek jóval drágább kategóriás hangszedőkről. Meg persze a sokkal jobb hang miatt is.
Hát, tizenéve, nyeretlen kétéves koromban egy Blue Point Speciallal vertek át. Sok pénz bánta, bár féláron jött. Sokáig nem tudtam, hogy mi a bajom a lemezekkel....Aztán egyszer közelről nagyítóval megnéztem és látszott, hogy a nyitott házas hangszedő extravékony bekötéset szépen visszaegyengették, mert korábban valaki megtépázta. Kaphatott egy pofont. Ugye fél év után, mikorra az ember kikupálódott a dolgokból, már nem volt érdemes...és kereskedő volt a szentem. Igazán akkor hallottam, hogy iszonyatosan átvágtak, amikor az egy kategóriával olcsóbb hangszedőt beraktam és pár óra után sokkal szebben szólt, mint az elődje. Szóval van benn valami. Kevés tapasztalattal csak új és segítség a beállításhoz.
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Ha van hifi-termék, amiből kizárólag az újat tartom értelmes vételnek, az éppen a hangszedő. Egy féláron megvett hangszedő lehet kitűnő vétel - de lehet kukába szórt pénz is.
Tény, hogy van benne lutri. De úgy veszem észre vagyunk néhányan akik cordítunk rá némi energiát és áldozznk arra, hogy bevizsgált hangszedőt áruljunk , ha arra kerül a sor.
A hirdetésekben is látni ezt a törekvést. Szerintem ez pozitív. Tény hogy egy OM 5 bevizsgálása nem gazdaságos. De ezért is beszélek jóval drágább kategóriás hangszedőkről. Meg persze a sokkal jobb hang miatt is.
Lemezjátszó
Nem tudom miért számolja mindig mindenki új áron a hangszedőket?!
Ha van hifi-termék, amiből kizárólag az újat tartom értelmes vételnek, az éppen a hangszedő. Egy féláron megvett hangszedő lehet kitűnő vétel - de lehet kukába szórt pénz is.
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Máncsi, bakker, ez olyan nálad, mint amikor a kétforintos kínai csöves erősítőbe ajánlgattad a NOS-csöveket? Hogy majd azzal jobban fog szólni?
De tényleg, egy 35 éves, alap kategóriás japán hifitorony-lemezjátszóba Goldring Eroica? (Akciósan 500 euró a magas kimentű változata. Az alacsony kimenetű valamivel olcsóbb, de kell hozzá plusz egy erősítő fokozat.)
Nem tudom miért számolja mindig mindenki új áron a hangszedőket?!
Egy Eroica-t megkapsz 50 körül vagy alatta.
Egy ilyen műanyag lemezjátszóval olcsóbbra jön ki sokkal mint az említett Projekt használtan.
Nem értem most akkor mi a problémád?! Ráadásul jobb a hangja is!
Lemezjátszó
Most egész jó a kínálat használt hangszedőkből. Ugyan nem néztem utána mire alkalmas a Dualod karja, de érdemes lehet válogatni a hirdetésekből. Szerintem nagyon meghálálna egy jó hangú hangszedőt. Azt tudom hogy pl egy Pioneer pl200 a saját hangszedőjével , majdnem hallgathatatlan kategória, de egy Goldring Eroicával már akár szerethető is. Mindenesetre jobb mint egy Project Debut egy OM 5- tel. Igaz nem olyan szép.
Szóval a Sumiko Evo-t, de ennyiért amennyit kérnek érte, akár a vdHul mc 1-et is meg lehet nézni.
Máncsi, bakker, ez olyan nálad, mint amikor a kétforintos kínai csöves erősítőbe ajánlgattad a NOS-csöveket? Hogy majd azzal jobban fog szólni?
De tényleg, egy 35 éves, alap kategóriás japán hifitorony-lemezjátszóba Goldring Eroica? (Akciósan 500 euró a magas kimentű változata. Az alacsony kimenetű valamivel olcsóbb, de kell hozzá plusz egy erősítő fokozat.)
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Köszönöm szépen!
A hangszedő kérdés szerintem a héten eldől.
Az esztétikai cuccok kérdésesek még.
Jövő héten már vinném is a szerelőhöz, ha minden jól alakul. Muszáj minnél hamarabb elvinnem, mert elég sok munkája van, így nem biztos, hogy egy-két nap alatt elkészül.
Amint elkészül a felújítás, megírom itt a fórumon az eredményt.
Most egész jó a kínálat használt hangszedőkből. Ugyan nem néztem utána mire alkalmas a Dualod karja, de érdemes lehet válogatni a hirdetésekből. Szerintem nagyon meghálálna egy jó hangú hangszedőt. Azt tudom hogy pl egy Pioneer pl200 a saját hangszedőjével , majdnem hallgathatatlan kategória, de egy Goldring Eroicával már akár szerethető is. Mindenesetre jobb mint egy Project Debut egy OM 5- tel. Igaz nem olyan szép.
Szóval a Sumiko Evo-t, de ennyiért amennyit kérnek érte, akár a vdHul mc 1-et is meg lehet nézni.
Lemezjátszó
Ez így elég kereknek tűnik. Sok sikert!Köszönöm szépen!A hangszedő kérdés szerintem a héten eldől.
Az esztétikai cuccok kérdésesek még.
Jövő héten már vinném is a szerelőhöz, ha minden jól alakul. Muszáj minnél hamarabb elvinnem, mert elég sok munkája van, így nem biztos, hogy egy-két nap alatt elkészül.
Amint elkészül a felújítás, megírom itt a fórumon az eredményt.
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Ezeket még az előző tulaj végeztette el egy éve, tűcserével és műszaki javítással (kapcsolócsere) együtt.
Én most egyenlőre elektromos- és hangkábelt cseréltem benne magam.
Jelenleg Pointe Fórumtárssal beszélem meg, hogy milyen hangszedőt veszek bele a régi Ortofon OM-10 helyett.
Amint a hangszedő meglesz, viszem egy szombathelyi hifiszerelő szakemberhez (Kiss István), és vele rakatom be a hangszedőt, pucoltatom ki újra a lejátszót, elvégeztetem a szokásos karbantartást, és ha marad még egy kis pénzem, akkor lehet, hogy felpolíroztatom, az amúgy csak portörléses hajszálkarcú plexit.
Az esztétika alkatrészek azért kellenének mihamarabb, mert akkor egy kosszal azok beszerelése is megtörténne.
Ez így elég kereknek tűnik. Sok sikert!
Lemezjátszó
A mechanika tisztítàsára, főleg a tányércsapágyéra és a szíjcserére is ilyen nagy gondot fordítottál már?Ezeket még az előző tulaj végeztette el egy éve, tűcserével és műszaki javítással (kapcsolócsere) együtt. Én most egyenlőre elektromos- és hangkábelt cseréltem benne magam.
Jelenleg Pointe Fórumtárssal beszélem meg, hogy milyen hangszedőt veszek bele a régi Ortofon OM-10 helyett.
Amint a hangszedő meglesz, viszem egy szombathelyi hifiszerelő szakemberhez (Kiss István), és vele rakatom be a hangszedőt, pucoltatom ki újra a lejátszót, elvégeztetem a szokásos karbantartást, és ha marad még egy kis pénzem, akkor lehet, hogy felpolíroztatom, az amúgy csak portörléses hajszálkarcú plexit.
Az esztétika alkatrészek azért kellenének mihamarabb, mert akkor egy kosszal azok beszerelése is megtörténne.
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Esetleg, ha valaki tud olyan szerelőről, vagy alkatrészesről, esetleg alkatrészboltról, vagy olyanról, akinél elképzelhető, hogy vannak ilyen alkatrészek, az nyugodtan küldhet nekem akár telefonszámot is ezen lehetőségekről.
Bármilyen verziót meghallgatok.
Remélem, ezek az itteni Magyarországi Hifi-s Közösségben is beszerezhetőek.
A mechanika tisztítàsára, főleg a tányércsapágyéra és a szíjcserére is ilyen nagy gondot fordítottál már?
Lemezjátszó
Sziasztok!
Nemrég írtam, hogy megvettem első lemezjátszómat: DUAL CS-505-3.
Az elektromos- és hangkábelét már kicseréltem újra, mert a régiek már eléggé elértek.
Az eredeti hangszedő (Ortofon OM-10) cseréjét Pointe Fórumtárssal már beszélem meg.
Az lenne a kérdésem, hogy két esztétikai javítást szeretnék rajta eszközölni, és ehhez kéne alkatrész. Ebben tudna-e valaki segíteni?
1. Az ,,Audiophile Concept" emblémát az elején szeretném pótolni.
2. Az utángyártott kartartó bakot, amin nincs karrögzítő fül, szeretném kicserélni lehetőleg egy gyári DUAl-ra.
Ha valaki tudna ezekben segíteni, azt nagyon megköszönném!
Üdvözlettel: Gergő
Esetleg, ha valaki tud olyan szerelőről, vagy alkatrészesről, esetleg alkatrészboltról, vagy olyanról, akinél elképzelhető, hogy vannak ilyen alkatrészek, az nyugodtan küldhet nekem akár telefonszámot is ezen lehetőségekről.
Bármilyen verziót meghallgatok.
Remélem, ezek az itteni Magyarországi Hifi-s Közösségben is beszerezhetőek.
Lemezjátszó
Sziasztok!
Nemrég írtam, hogy megvettem első lemezjátszómat: DUAL CS-505-3.
Az elektromos- és hangkábelét már kicseréltem újra, mert a régiek már eléggé elértek.
Az eredeti hangszedő (Ortofon OM-10) cseréjét Pointe Fórumtárssal már beszélem meg.
Az lenne a kérdésem, hogy két esztétikai javítást szeretnék rajta eszközölni, és ehhez kéne alkatrész. Ebben tudna-e valaki segíteni?
1. Az ,,Audiophile Concept" emblémát az elején szeretném pótolni.
2. Az utángyártott kartartó bakot, amin nincs karrögzítő fül, szeretném kicserélni lehetőleg egy gyári DUAl-ra.
Ha valaki tudna ezekben segíteni, azt nagyon megköszönném!
Üdvözlettel: Gergő
Üdv Mindenkinek!
Nem volt eddig direkt hajtású lemezjátszóm, most is egy hiányos Technics sl 110 et tudtam megvenni.
Bízom benne, hogy tudok majd hozzá venni egy SME kart előbb utóbb.
Az a kérdésem, hogy egyenletes sebességgel kell-e a DD motoroknak futni, ha leveszem a kb. 2 kg-os lemeztányért?
Üresen, ugyanis láthatóan szakaszosan fut a motor. Ahogy ráteszem a tányért szépen megy.
A lejátszás, nyávogást hangkar hiányában, még nem tudtam kipróbálni, éppen ezért lehet, hogy itt is van némi sebességeltérés, csak szemmel ez nem látható.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Ezek un. léptető motorok, terhelés nélkül ugrálnak.
Lemezjátszó
Üdv Mindenkinek!
Nem volt eddig direkt hajtású lemezjátszóm, most is egy hiányos Technics sl 110 et tudtam megvenni.
Bízom benne, hogy tudok majd hozzá venni egy SME kart előbb utóbb.
Az a kérdésem, hogy egyenletes sebességgel kell-e a DD motoroknak futni, ha leveszem a kb. 2 kg-os lemeztányért?
Üresen, ugyanis láthatóan szakaszosan fut a motor. Ahogy ráteszem a tányért szépen megy.
A lejátszás, nyávogást hangkar hiányában, még nem tudtam kipróbálni, éppen ezért lehet, hogy itt is van némi sebességeltérés, csak szemmel ez nem látható.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Ezek un. léptető motorok, terhelés nélkül ugrálnak.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<