Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

hetalvo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 11

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hetalvo »

Otthon felmásolok pár zenét az SSD-re. Ha jobb (vagy egyáltalán csak más) lesz, mint a NAS-ról LAN-on, esküszöm megeszem a nem létező kalapom...
azert itt, ha nem huzod ki a halokabelt a gepbol nagy kulonbsegre ne gondolj.
de le lehetne tiltani a halokartyat is plusszba. es utana ssd-rol elinditani a szamokat.
optikazzatok akkor nem szamit se a nas se a switch. siman levalaszthato vele.
egy ilyet hasznalok
https://www.aliexpress.com/item/Winyao- ... dfd836a7a8

melle kell egy sfp-s switch egy qbic-al om4 kabel es kesz. es nem kell tovabb semmi extra halokabel. se analog tapos switch.
azert ez se olcso.

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

max. fél órára tudna vki kölcsön adni (nyilván ha van ideje az illetőnek, akkor szívesen látom) egy usb/spdif átalakítót bp-en?

ki szeretnék próbálni vmit.

Budaörsön?

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 682

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: GTomi »

max. fél órára tudna vki kölcsön adni (nyilván ha van ideje az illetőnek, akkor szívesen látom) egy usb/spdif átalakítót bp-en?

ki szeretnék próbálni vmit.

Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 784

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Nekem most állt össze a rendszer amin tudok zenét hallgatni,szintén 25 éve nyomom már.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

Durván toltatok a cuccot
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1406

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: szigony »

Most nezem az alairasodat :-D :-D :-D
off:Dorian ügyesebb volt. Neki 15 év alatt sikerült. Nekem kb 25 évre volt szükségem 
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Ezt erősen kétlem. Nem gondolom, hogy olyan sokan irtak volna ide, akik AP4-et használnak, mivel kb. 3 hete jött ki....
Fapaci sztem arra gondolt, hogy szazszor at lett beszelve mar a kerdes, amit felvetettek, es elore megirta a forgatokonyvet.

csupafül
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 29

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: csupafül »

Ezt erősen kétlem. Nem gondolom, hogy olyan sokan irtak volna ide, akik AP4-et használnak, mivel kb. 3 hete jött ki....

101
Futóművek: Shigaraki clone (SPDIF), Turbonero (tunning amanero, USB) DAC: DIY TPA OPUS (WM8741 chip - mandro kimenőtrafóval), Coincident Extreme IC, DP 300B monoblokkok, ProAc R2.5 clone

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

A zenehallgatónak mindegy. A hifistának nem
Én magam úgy állok a témához, hogy a hifizés önmagában semmit nem ér, csupán egy eszköz a zenehallgatáshoz. Ha hifizéssel elértük azt a szintet amivel már elégedetten hallgatunk zenét, akkor jobban tesszük, ha elfelejtjük.

Amúgy a különbség vagy "javulás" ha csak gyors váltogatások során észlelhető, "mintha tényleg hallanék valamit" - szinten, akkor az - hogy egy klasszikust idézzek - "annyit is ér".

Most nezem az alairasodat :-D :-D :-D

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Persze, igazad van, még én is "tudom" vagy inkább sejtem, mert sose volt 20 millás rendszerem és hát erősen valószínű, hogy nem is lesz.
Kérdés, hogy ezek fényében, kell-e nekem és úgy egyáltalán a nagy átlag hifisnek ilyen baromságokkal foglalkozni? Tartok tőle nem kell, de persze lehet. De minekután ki lehet zárni az egész merevlemezes, hálózatos baromságot a hangból a memóriába töltéssel, igazából nem mindegy is?

A zenehallgatónak mindegy. A hifistának nem
Én magam úgy állok a témához, hogy a hifizés önmagában semmit nem ér, csupán egy eszköz a zenehallgatáshoz. Ha hifizéssel elértük azt a szintet amivel már elégedetten hallgatunk zenét, akkor jobban tesszük, ha elfelejtjük.

Amúgy a különbség vagy "javulás" ha csak gyors váltogatások során észlelhető, "mintha tényleg hallanék valamit" - szinten, akkor az - hogy egy klasszikust idézzek - "annyit is ér".
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Persze, igazad van, még én is "tudom" vagy inkább sejtem, mert sose volt 20 millás rendszerem és hát erősen valószínű, hogy nem is lesz.
Kérdés, hogy ezek fényében, kell-e nekem és úgy egyáltalán a nagy átlag hifisnek ilyen baromságokkal foglalkozni? Tartok tőle nem kell, de persze lehet. De minekután ki lehet zárni az egész merevlemezes, hálózatos baromságot a hangból a memóriába töltéssel, igazából nem mindegy is?

Nekem sem volt, bar azert en bizom benne, hogy valamikor lesz. Azt sem gondoltam volna soha, hogy eddig jutok valaha.
Itt van ez, most lottem hazafele, ezzel nincs ilyen gond :-)
Mondjuk a tapjat megneznem, hatha lehetne upgrade-elni ;-)

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az a helyzet, hogy van ilyen is. Hallottam 1 milliós kabelt nalam szolni es egy 20 millas rendszerben is. Nalam jobban szolt, de nem volt akkora difi, mint amit a masik helyen masik rendszerben. Hiaba ontesz forma egyes benyat a Fordba, csak egy kicsit lesz tole jobb, ha egyaltalan jobb lesz, de onts sima benyat egy forma 1-es kocsiba...

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Az a helyzet, hogy van ilyen is. Hallottam 1 milliós kabelt nalam szolni es egy 20 millas rendszerben is. Nalam jobban szolt, de nem volt akkora difi, mint amit a masik helyen masik rendszerben. Hiaba ontesz forma egyes benyat a Fordba, csak egy kicsit lesz tole jobb, ha egyaltalan jobb lesz, de onts sima benyat egy forma 1-es kocsiba...

Na, felreerthetoen irtam:  tehat nalam jobban szolt, mint a sajat kabelem, de nem volt akkora ugras, mint a draga rendszerben. Londoni hifi uzletben vegigmentunk a Tellurium Q hangfalkabeleken es elkepeszto volt hallgatni a difit, ahogy lepegettunk feljebb. Ott megvettek engem kilora, es berendeltem harmat, harom arkategoriaban, hogy leteszteljem, melyik tetszik, de otthon mar kozel sem volt akkora az ugras, mint amit Londonba hallottam. Ha nem hallottam volna elotte a x tiz millas rendszerben, akkor most azt irnam, hogy semmi ertelme a draga kabeleknek, mert alig hallani a difit. 
de minek is magyarazom ezt????? tok hulye vagyok :-D

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Megjósolom a választ. Nem elég nagy a rendszered felbontása, azért nem hallod. :-D

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Otthon felmásolok pár zenét az SSD-re. Ha jobb (vagy egyáltalán csak más) lesz, mint a NAS-ról LAN-on, esküszöm megeszem a nem létező kalapom...
Majd oszd meg, engem erdekelne, mert ezen en is gondolkodtam, hogy atsyncelem a zenet a nas-rol local ssd-re. En az oprendszert m.2 ssd-re valtottam SSD-rol, es nem hallottam 1HF-nyi difit sem, de erezhetoen gyorsabb a gep,anno irtam is. Viszont az SSD-t kulso linearis tappal hajtva mar hallhato volt nalam.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Megjósolom a választ. Nem elég nagy a rendszered felbontása, azért nem hallod. :-D

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Utóbbi esetében vigyázni kell arra, hogy az esetleges lineáris táplálást agyonvághatja, ha a NAS kapcsolóüzemű tápjának zaja beszivárog a rendszerbe a LAN kábelen keresztül.

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: iistván »

Ez ismét problémás kérdés

Ha nem belső/külső meghajtóról, hanem pl. NAS-ról játszol le, akkor ugye két lehetőség van: wifi-n vagy LAN-on kötöd össze.
Utóbbi esetében vigyázni kell arra, hogy az esetleges lineáris táplálást agyonvághatja, ha a NAS kapcsolóüzemű tápjának zaja beszivárog a rendszerbe a LAN kábelen keresztül. Erre van megoldás.
Van aki emiatt esküszik a wifire, mert így a tápzaj nem jön be a rendszerbe (itt a fúrumon is volt már arról szó, hogy a zajos monitor hdmi kabelét kihúzták az audió PC-ből és jobb hangot tapasztaltak).
Persze állítólag a wifi sem a tuti megoldás, pl. az Ap-Linux fejlesztője utálja a wifit és kifejezetten megkéri arra a felhasználót, hogy a program hangjáról csak úgy mondjon véleményt, hogy nem wifi-n keresztül használja...

Szerintem itt sok-sok próbálkozás lehetséges, de azért maradjon idő zenét is hallgatni...
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Köszönöm az ajánlásokat!
Már csak annyi maradt,hogy a zenei anyagomat érdemes lenne belső hdd-n tárolni?
A belső rezonancia nem probléma,tudja kezelni a ház kialakítása.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11043
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Őszintén írom,hogy meglepett az ssd hátránya hdd ellenében,szerencsére van itthon mindkettő.A többi komponens nem problémás,talán a speciális lineáris táp ami még kérdéseket vet fel,hogy mekkora helyet fglal egy gépben.
Nem kell mindent elhinni. Az SSD-nek több előnye van, mint hátránya. A lineáris táp kicsit nagyobb helyet foglal, mint egy hagyományos megoldás és kell neki némi hűtőfelület is, de nem nagy dráma.

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: iistván »

Hogy tényleg beteljesüljön Fapaci jóslata: próbáld ki a Málnát (Raspberry), ha van rá mód!

Én kb. 1 éve raktam össze egyet, 2 db Fapacitól vásárolt táppal (külön a Málnára és külön a HDD-re) és jelentem A/B teszten jobban szól, mintha egy átlagos DVD/CD futóműről hallagatnám. A Raspberry csak annyit tesz, hogy SPDIF jelet "készít", a többi már az AudioGd és a Heed dolga. Van aki azt vallja, hogy USB-n jobban szól, de nekem az SPDIF jött be. Van egy két trükk, amivel tovább lehet javítani a konfigurációt, ezeket érdemes meglépni, ha van egy kis forrasztási hajlam is.
Ha csak zenére kell, akkor erőforrás szempontjából bőven elég, ui a proci terhelése sose megy 20% fölé (DSD-t nem hallgatok).
Ja és bőven 100 eFt alatt van, a belépő 40-50ből összejön, csak a tápok száma dobhatja meg jelentősen.

Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Amügy alakul a téma,kezd körvonalazódni a gép.

Próbálok mazsolázni a hozzászólásokból,olvasgatok visszafelé is.
Őszintén írom,hogy meglepett az ssd hátránya hdd ellenében,szerencsére van itthon mindkettő.A többi komponens nem problémás,talán a speciális lineáris táp ami még kérdéseket vet fel,hogy mekkora helyet fglal egy gépben.

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

101
:-D

Sztem még nem csengett le.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11043
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Összefoglalom, milyen válaszokat fogsz kapni kérdésedre, hiszen már százszor lezajlott ez az eszmecsere...
101

csupafül
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 29

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: csupafül »

Maximálisan egyet tudok érteni. Nálam APlinux4 + SotM Usbexp kártya - laptop winyó, nagyjából ennyi a lényeg, pár éves játékosok levetett gépe procija. Az MDP-t (a linuxos zene server) irányítom laptopról, meg mobilról, a gépen se billentyűzet, se egér, se monitor. Hátradől és zenét hallgat a képlet. Bepróbáltam agyon optimalizált win10-et ellenfélnek, hát nem az, nagyjábol szottyadt Sokol rádió a hangminőség.

1-2-4-8 éves laptop, ami nagyon csendes, vagy épített gép, amiben nincs vagy extra minőségű a ventilátor. Core2-től felfelé már minden jó. 4MB ram, lehetőleg notebook hdd, (az ne legyen régi) az ssd nem kritérium, sőt egyáltalán nem biztos, hogy előnyös.
AP Linux legújabb verziója a V4.0, azt kell letölteni és feltenni, konfigurálni. 
Lehet benne böngészni meg tidalozni is, meg filmet nézni is, bár arra más az optimum.
Lehet távirányítani is mdp-vel, kis tudás kell hozzá, de mindig van, akit meg lehet kérni ilyesmire.
Lehet, hogy >/=1 misiért összerakott wines gép jó sok szoftveres görccsel hangyafasznyit még szebben szól, -de még ez sem borítékolható. 

Futóművek: Shigaraki clone (SPDIF), Turbonero (tunning amanero, USB) DAC: DIY TPA OPUS (WM8741 chip - mandro kimenőtrafóval), Coincident Extreme IC, DP 300B monoblokkok, ProAc R2.5 clone

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”