Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Kábelezzünk
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2821
Kábelezzünk
"...és még egy tipp (megfontolandó tény), a tápkábel hangjának semmi köze az árához, valamint annak, hogy egy adott rendszerben hogyan teljesít, semmi köze ahhoz, hogy máshol hogyan szól. Mindenütt ugyanolyan jól teljesítő tápkábel rendkívül kevés van (ha létezik egyáltalán)."
Egyetértek. Az én tapasztalataim alapján ez igaz az összekötő (RCA) kábelekre is (de itt már azért vannak kivételek). Ez az én véleményem és tapasztalatom. Amikor új készülékek érkeztek, érdekes módon mindegyikhez más kábel illett jobban. És volt olyan hogy drágább készülékhez jobban passzolt az olcsóbb kábel. Én jobban hiszek abban hogy vannak szerencsés párosítások (nem tudom mi alapján, de talán nem is érdekel) Ez a szinergia hatás. Egymáshoz passzolnak, egymás hibáit nem felerősítik hanem kisimítják.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Kábelezzünk
... ha Te tudsz egy tuti tippet, akkor oszd meg a többiekkel...
A Roy-féle 10-es ösvény (ami nálad is van) sajnos tévút, amit Roy legfőbb magyar propagátora - Darvas László - is, valamint rengeteg "ösvényépítő" is kénytelen volt megtapasztalni. Nem igazán ajánlott túllépni a 6 mm2-ert, de még jobb a 4 mm2.
Ugyanazon kábelből a 10-es erőteljes (erőszakos), lendületes (tolakodó), hangos (harsány), félrevezető, a 4-es visszahúzódóbb (nyugodt), hallgathatóbb, levegősebb, több részletet, finomságot tud megjeleníteni - sokkal közelebb van a valósághoz.
Több bemutatóteremről (magánszemélyről) is tudok, ahol (akik) a hirtelen felindulásból behúzott Roy-féle 10-es kábelt már rég 4 mm2-esre cserélték, vagy a 10-es "ösvényről" visszatértek az eredeti tápellátáshoz.
Ez egy tuti tipp
...és még egy tipp (megfontolandó tény), a tápkábel hangjának semmi köze az árához, valamint annak, hogy egy adott rendszerben hogyan teljesít, semmi köze ahhoz, hogy máshol hogyan szól. Mindenütt ugyanolyan jól teljesítő tápkábel rendkívül kevés van (ha létezik egyáltalán).
Ha a saját tápkábeled "kioltja a jobb utáni vágyakozást", akkor pedig "megérkeztél" - tessék maradéktalanul örülni.
longkft.hu/audioblog/
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1662
Kábelezzünk
Akkor tessék használni jó tápkábelt is és ne spc-t.
Itt is csak azt tudom leírni, hogy elég sok AN rendszert hallottam. Sokféle kábellel. Tudom melyikkel hogyan szól.
Akkor tessék ajánlani jó tápkábelt
Én is hallottam már jobb tápkábelt az spc-nél, a kondo ksl acc persimmont, nekem olyan volt, mint egy "nagy" spc, annyira tetszett, hogy meg is vettem, de az ára miatt csak egy darabot tudtam egyenlőre, a dacban haszálom. Erősítőbe, + a táp elé az elég nagy keresztmetszetű AN Isist.
Forrásokban mind spc van. Pedig sok tápkábelt kipróbáltam én is, de nem találtam jobbat, elkoptatott, és sokak számára értelmezhetetlen szóval zeneibbet
Illetve 3e euróért a fehér Valhalla aura feference volt, ami számomra ugyanolyan zenei volt, de nagyobb felbontással és több energiával. De árban én azt már irreálisnak gondolom (magamnak). Amiket kipróbáltam hifi és hájend kábeleket új áron 2-300 ezerig,azok max ilyen olyan hifi paraméterben voltak jobbak, de leváltani nem tudták. És most jut eszembe, van még egy olyan jó tulajdonsága, hogy kioltja bennem a jobb utáni vágyakozást, miután elég sok energiát áldoztam rá,hogy körbejárjam a tápkábel témát, elégedetté tud tenni, (bár ez nyilván rajtam is múlik) nem kell ezzel többet foglalkoznom. De hát nem próbáltam a világ összes tápkábelt, ha Te tudsz egy tuti tippet, akkor oszd meg a többiekkel, akik még keresőben vannak, mit vegyenek ahogy írtad nagyjából a ksl árából?
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1298
Kábelezzünk
Én Ksl spc-t használva hangsugárzó kábelként még soha nem tapasztaltam hogy korlát lenne a rendszer fejlesztésben, pedig nem a Meishu szintjén állok, úgy gondolom. Ugyanakkor hozzátenném, hogy a tápellátás, virtuális föld, izoláció, egyéb eszközök alkalmazásával egy adott elektronikákból nagyon-nagyon sokat ki lehet hozni, hangolni lehet a rendszert. Az esetleges hibák ellen tenni lehet akár oly mértékben, hogy szinte a gyártó sem ismerne rá az adott komponensére. Egy jó kábelezés domináns lehet egy hangrendszerben, de itt is a tápkábelek tudnak a legtöbbet hozni.
Akkor tessék használni jó tápkábelt is és ne spc-t.
Itt is csak azt tudom leírni, hogy elég sok AN rendszert hallottam. Sokféle kábellel. Tudom melyikkel hogyan szól.
- hollohazi
- Törzsvendég

- Értékelés: 315
Kábelezzünk
Látom olvasod a fórumot. Elég sok AN rendszert hallottam már elhiheted. Sokféle kábelezéssel. Azt is hallottam több helyen ahogy a rendszer fejlesztése történt. Szerintem még egy Meishu szintjét sem tudja elég jól kiszolgálni a ksl spc. Mert ugye arról volt szó. Az ezüst az más történet! Ettől még lehet használni bármihez, csak tudni kellene mik a határai.
Én Ksl spc-t használva hangsugárzó kábelként még soha nem tapasztaltam hogy korlát lenne a rendszer fejlesztésben, pedig nem a Meishu szintjén állok, úgy gondolom. Ugyanakkor hozzátenném, hogy a tápellátás, virtuális föld, izoláció, egyéb eszközök alkalmazásával egy adott elektronikákból nagyon-nagyon sokat ki lehet hozni, hangolni lehet a rendszert. Az esetleges hibák ellen tenni lehet akár oly mértékben, hogy szinte a gyártó sem ismerne rá az adott komponensére. Egy jó kábelezés domináns lehet egy hangrendszerben, de itt is a tápkábelek tudnak a legtöbbet hozni.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
- hollohazi
- Törzsvendég

- Értékelés: 315
Kábelezzünk
Látom olvasod a fórumot. Elég sok AN rendszert hallottam már elhiheted. Sokféle kábelezéssel. Azt is hallottam több helyen ahogy a rendszer fejlesztése történt. Szerintem még egy Meishu szintjét sem tudja elég jól kiszolgálni a ksl spc. Mert ugye arról volt szó. Az ezüst az más történet! Ettől még lehet használni bármihez, csak tudni kellene mik a határai.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
- SoundMania
- Törzsgárda

Kábelezzünk
Persze hogy nem rossz. Bár ha a KSL nem engedi át a zenét és torzít, akkor erre rá kell írni kívülről, milyen zene (nem) megy át rajta, de azért nem olyan rossz ez.
Most az erre érzékenyek ne figyeljenek: ettől függetlenül igen zenei.
-
Vendég
Kábelezzünk
De jó, örülök! Pont ez volt a célom a beírással. Amúgy nem rossz kábel az a 9497, nekem is van egy szett belőle
Persze hogy nem rossz. Bár ha a KSL nem engedi át a zenét és torzít, akkor erre rá kell írni kívülről, milyen zene (nem) megy át rajta, de azért nem olyan rossz ez.
Most az erre érzékenyek ne figyeljenek: ettől függetlenül igen zenei.
- viri
- V.I.P.

Kábelezzünk
Köszi a kedvcsinalot, jo errol hallani elsokezbol. Sajnos nekem egyelore nincs lotavolba, eleg draga a kabelem es raadasul triampolhato a doboz,ami duplazza a koltsegeket. Amugy arra kivancsi vagyok, hogy ha egy olyan tonusu kabelt kuldok a melyekre,ami a felso tartomanyban nem annyira szofisztikalt, akkor tudok-e azzal sporolni?
Próbálkozni lehet, meg érdemes is, de szerintem az egyforma kábel lenne az igazi. Persze ha árban ez ennyire sok, akkor az már ár-érték arányban nem biztos hogy jó lenne
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- viri
- V.I.P.

Kábelezzünk
Lekoppintottalak gagyiba (Belden 9497) és itt is működik persze.
De jó, örülök! Pont ez volt a célom a beírással. Amúgy nem rossz kábel az a 9497, nekem is van egy szett belőle
Kábelezzünk
hát az SPL sem olcsóNem ismerem az SPL-t, elnezest, ha degradalonak tuntem, csak a sajat helyzetemet akartam erzekeltetni, mert nekem nincs 800e ft-om erre :-/Barcsak lenne....
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Kábelezzünk
Működik az több helyen...
.
- kaboca36
- Fórumlakó

- Értékelés: 223
Kábelezzünk
Köszi a kedvcsinalot, jo errol hallani elsokezbol. Sajnos nekem egyelore nincs lotavolba, eleg draga a kabelem es raadasul triampolhato a doboz,ami duplazza a koltsegeket. Amugy arra kivancsi vagyok, hogy ha egy olyan tonusu kabelt kuldok a melyekre,ami a felso tartomanyban nem annyira szofisztikalt, akkor tudok-e azzal sporolni?
hát az SPL sem olcsó
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
Kábelezzünk
Kis kedvcsinálónak szánom az alábbi bejegyzést
Ezer éve nem próbáltam a kettős kábelezést, de nemrég Vikunya fórumtársnak köszönhetően kaptam egy ugyan olyan kondo ksl spcII. kábelt, mint amit kb. 8 éve használok hf kábelnek. Emlékeim szerint nem mindig volt egyértelmű a kettős kábelezés előnye...
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
-
Vendég
Kábelezzünk
Kis kedvcsinálónak szánom az alábbi bejegyzést
Ezer éve nem próbáltam a kettős kábelezést, de nemrég Vikunya fórumtársnak köszönhetően kaptam egy ugyan olyan kondo ksl spcII. kábelt, mint amit kb. 8 éve használok hf kábelnek. Emlékeim szerint nem mindig volt egyértelmű a kettős kábelezés előnye, hát, most teljesen egyértelmű. Szkeptikusan álltam hozzá, nem is volt semmilyen elvárásom, (főleg azért vettem, hogy ha nem válik be, akkor a rövidebb ksl tápokat majd hosszabbra cseréljem) indítottam, és néztem magam elé, kezem a léptető gombon, de nem tudtam megnyomni Meglepően nagy felbontás növekedés, egyszerűen még több apró árnyalat bukkant fel, atom stabil, pedig a VcII ic kábel óta már nagyon kimunkált, életszerű hangszerhangok vannak, de ez tovább nőtt, várakozáson felüli állapot, bármit rakok be. Friss az élmény, ma próbáltam először, negatív hatása semmi sincs, szóval annyira egyértelmű, hogy gondoltam megosztom Veletek, hátha pár ember kedvet kap, már megérte. Persze ksl volt a jumper is, és mégis ez van...
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Kábelezzünk
Tudna valaki OTG mini-micro USB-kábelt ajánlani telefon és egy iBasso D2+ Boa közé?
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Kábelezzünk
Erre én is kiváncsi volnék. Azon gondolkodom ht magic tweeter le kéne cserélni a gyári villákat vagy furutechre vagy wbt re.
Musical Fidelity M6500i+mf m6dac Aq niagara 5000,Aq redwood hangfalkábel,Aq wild blue yonder xlr ,Aq Hurricane High-Current-ek,és Source,Quadral aurum montan 8 :)
Kábelezzünk
Érdekes témának tűnik, egy beszélgetés kapcsán merült fel: mit gondoltok egy gyári kábelen történő csatlakozó cseréről? Ördögtől való bűn?
- kaboca36
- Fórumlakó

- Értékelés: 223
Kábelezzünk
Igaz hogy nem kábel téma, de szorosan kötődik hozzá.
A hétvégén végre 6 év után rászántam magam hogy beteszek egy kb. 25cm-es falécet merevítésnek a hangfalamba.
Az első és hátsó panelhoz a mélynyomó főlé.
Ez volt életem legolcsóbb tuningja egy rakás szineződés eltűnt a mélyekről és sokkal jobb lett a térbeli pozicionálás is.
Dinamikussabb lett az egész és nem tolódik el a hangkép a mély vagy magas felé.
Holy Cole-t nem lehetett eddig normálisan hallgatni mert nagyon bass heavy volt, most ez teljessen megszünt.
Hasonló a hangfalam ,ez sajnos nem az enyém
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
Kábelezzünk
Azért mondhatnál konkrét példát ilyenkor, illetve SoundMania is, ami olcsóbb az spc-nél és jobb, pl...
Itt most elvi dolgokról beszéltem. Nem kívánok reklámozni kábeleket, döntse el mindenki, mi a jó neki és mennyiért. Arra próbáltam rávilágítani, mi a legnagyobb buktató egy kábel kiválasztásánál amire én odafigyelnék.
- SoundMania
- Törzsgárda

Kábelezzünk
Hát még az olyan hangsugárzó, ami képes is azt korrektül megjeleníteni, majd pedig az a helyiség,amiben mindez lehetséges egyáltalán.
Vagy erősítő, vagy dac, vagy futómű.
Hangsugárzóra gondolsz, vagy gyufásdobozokra?! Gondolom basszreflex!
De ez kábeles topic valóban.
- SoundMania
- Törzsgárda

Kábelezzünk
Azért mondhatnál konkrét példát ilyenkor, illetve SoundMania is, ami olcsóbb az spc-nél és jobb, pl...
Én már írtam. Vagy írjak még?
-
Vendég
Kábelezzünk
Én úgy vélem, bármiből készült is a kábel, az igazi erőpróbát a mély hangok átvitele jelenti. Elég sok kábelt hallottam már, de ez tűnik a legproblematikusabb feladatnak. Nagyon kevés a mélyhangban kulturált, jó felbontással rendelkező darab.
Kábelezzünk
Hát még az olyan hangsugárzó, ami képes is azt korrektül megjeleníteni, majd pedig az a helyiség,amiben mindez lehetséges egyáltalán.
Na ja, de ne ragozzuk tovább a kelleténél. Ez itt most a kábeles topik.
-
Vendég
Kábelezzünk
Én úgy vélem, bármiből készült is a kábel, az igazi erőpróbát a mély hangok átvitele jelenti. Elég sok kábelt hallottam már, de ez tűnik a legproblematikusabb feladatnak. Nagyon kevés a mélyhangban kulturált, jó felbontással rendelkező darab.