Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

c12
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: c12 »

Üdv!

Egy régi problémát kellene felderíteni, azt hittem a pickup a ludas, de most teljesen új tű van a technics lejátszóban.
Szóval a lemezjátszó van összekötve a NAD PP phonoval (RCA + GND ugye), eddig nincs is gond, mivel fejhallgatóval teszteltem a jobb meg a bal csatornát és korrektül szól, de ahogy az NAD phonto-t rákötöm a Vincent SV-129 stereó erősítőre elkezd búgni és csak az egyik csatorna szól.
Mitől lehet és mi rá a megoldás?

Köszönöm!

Sikerült fényt deríteni a hibára, nem volt egy potenciálon a föld és az árnyékolás (jól mondom?).
Hasonló dolgot kellett eszközölnöm, viszont az egyik csatorna még mindég halkabb mint a másik, és minimális búgás van. Valószínű a vezetékelést kellene megreformálni.
Szeged körül van esetleg valaki aki vállal vezetékcserét?

kalmanlorant
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: kalmanlorant »

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.Lenne egy kicsit gyengélkedő dual 604 lemezjátszóm.Nem olyan rég vettem,kicsit ki lett pofoztatva(kábelcsere,új tű).Vásárláskor állt rajta a lemeztányér alatt egy kis maszat,a kérdésemre a tulaj azt mondta,hogy csak befújta ,hogy meg legyen kenve.Na most egy ideig nem tudtam használni erősitő hiányában,aztán most elindítottam volna,de nem pörög fel.Viszont ha belendítem,felveszi szépen a sebességet,és végig is játsza a lemezt.Létezhet ,hogy beragadt a szmötyi vagy egyéb gondja lehet?Kár lenne érte,mert ritka is,tetszik is a dizájnja,hangja.Igaz,egy új plexi nem ártana neki,mert törött.Érdemes vele foglalkozni,van,aki át tudná nézni ,javítani,vagy csere?Egy thorens td280 milyen irányú váltás lenne?
Válaszotokat előre is köszönöm!

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Eszedbe ne jusson a Systemdeket lecserélni Projektre! Inkább egy jó kart meg hangszedőt hozzá!

Egyetértek Veled!
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1215

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Van valakinek tapasztalata az uj Pro-ject The Classic lemezjatszoval kapcsolatban? Szeretnek lepni felfele analog teren, jelenleg egy Systemdek IIX porgetom van, alap Jelco karral. Elorelepes lenne? Vagy inkabb mas iranyba induljak? Egy biztos, fuggesztett/csillapitott deszka johet csak szoba.
Eszedbe ne jusson a Systemdeket lecserélni Projektre! Inkább egy jó kart meg hangszedőt hozzá!

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2524

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: supravox »

Sok jóra ne számíts a kommentek terén! Itt szeretik szidni a Pro-Ject-et nagyon! ( De azért kíváncsi vagyok én is.)Én nem szidom de sose vennék:)
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Bartfay
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Bartfay »

Ez is szép :-))
a te lejátszód ?

Egy sírköves tök jól megélne itt a fórumból is
..télen úgysin elég munkájuk...dolgozhatának a fórumnak is:D

Köszönöm igen

volt/van, egy "sírköves" már nem is tudom pontosan, aki nagy sikerrel adta el a gránit lapokat hangsugárzók alá.
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio

theta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 49

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: theta »

Van valakinek tapasztalata az uj Pro-ject The Classic lemezjatszoval kapcsolatban? Szeretnek lepni felfele analog teren, jelenleg egy Systemdek IIX porgetom van, alap Jelco karral. Elorelepes lenne? Vagy inkabb mas iranyba induljak? Egy biztos, fuggesztett/csillapitott deszka johet csak szoba.
Sok jóra ne számíts a kommentek terén! Itt szeretik szidni a Pro-Ject-et nagyon! ( De azért kíváncsi vagyok én is.)

hauntedpill
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hauntedpill »

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

A lemez közepén még néha ugrik.  Majd beállítom, de most annyira élvezem, hogy igazán nem érdekel. Azt viszont szeretném megköszönni, hogy ennyire rendesek, segítőkészek vagytok. Erre később még biztosan visszatérünk, de most szól, és nem is akárhogyan! 

Ez egy ilyen fórum, segítünk egymásnak amiben csak tudunk.

Az alábbiakat ellenőrizd majd:
1. vízmértékkel a lemeztányér vízszintességét (libella)
2. tűnyomóerőt (nem árt egy mérleg)
3. és, hogy nem ér-e hozzá a karhoz valami (pl. lift) azon a ponton ahol ugrik

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: józsibazsi »

Ügyes vagy, viszont ellenőrizd a helyes VTA-t.
A lemez közepén még néha ugrik.  Majd beállítom, de most annyira élvezem, hogy igazán nem érdekel. Azt viszont szeretném megköszönni, hogy ennyire rendesek, segítőkészek vagytok. Erre később még biztosan visszatérünk, de most szól, és nem is akárhogyan! 

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Köszönöm. Így történt, és tökéletesen működik.

Ügyes vagy, viszont ellenőrizd a helyes VTA-t.

deddy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: deddy »

Szívesen. Azért nem ártana vízszintezni a kart és a shellt, hogy tökéletes legyen.

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: LittleL »

Pedig a gránit nem is olyan drága.... 
IMGP0189.JPG

Ez is szép :-))
a te lejátszód ?

Egy sírköves tök jól megélne itt a fórumból is
..télen úgysin elég munkájuk...dolgozhatának a fórumnak is:D
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Lejjebb engedve a VTA szabályzót, ill. a kart, a jelenség megszűnt.

Bartfay
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Bartfay »

Valahol ezt is el kell kezdeni, nemde ? -.)
egyből meg em akartam ilyen fél milliós - földrengésbiztos talapzaton álló - 5 centis gránittalapzaton álló masinát megvenni..

Pedig a gránit nem is olyan drága.... 

JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio

deddy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Örülök, hogy egyetértünk.  Azért írtam Józsibácsinak, hogy nézze meg VTA-t, mert Dual 704-nél én is belefutottam már ebbe.
Lejjebb engedve a VTA szabályzót, ill. a kart, a jelenség megszűnt.

deddy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

igen.

Örülök, hogy egyetértünk.  Azért írtam Józsibácsinak, hogy nézze meg VTA-t, mert Dual 704-nél én is belefutottam már ebbe.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Magasra állított VTA-nál előfordulhat feszes karkábel...

igen.

deddy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Ilyet feszes karkábel is csinálhat, én a VTA-t csak akkor gyanúsítanám, ha a lift hozzáér lejátszás során a karhoz.
Magasra állított VTA-nál előfordulhat feszes karkábel...

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Azért az igazán jóktól (Basis,VPI,Roksan,stb.)nagyon messze vannak!
Gyuri

Hát még ha jó lemezjátszót,phono-erősítőt,ill.kábelt egy klasszis hangszedővel hallanál!
Gyuri

Valahol ezt is el kell kezdeni, nemde ? -.)
egyből meg em akartam ilyen fél milliós - földrengésbiztos talapzaton álló - 5 centis gránittalapzaton álló masinát megvenni..
hiszen azért az én mozim a mozira van kihegyezve...
Én meg ugye imádom Jamiroquai zenéjét..és elkezdtem bakeliteket is gyűjteni tőle..igy hát kell valami amin lehet hallgatni..

Ez azért egy elég ritka lejátszó, ahogy elnézem...
egész eBay -en nincs egy sem...októberben adtak el egyet el 300 Euróért...
én szheretem az ilyen ritkaságokat - amik méghozzá elég szépen szólnak is...

Ennek a lejátszónak a Quadrofónikus extrái miatt is van érdekessége...persze ez csak amolyan kuriózum...
de ha majd meg akarok válni tőle, nagy haszonnal tudom továbbadni (én sokkal olcsóbban vettem), és tudok majd feljebb lépni ha szeretnék. :-)

Megfogadom majd a tanácsotokat hogy egy jobb előerősítő kell majd legelőször.
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Jól néz ki és biztos a hangja is jó! Gratulálok!!
Köszönöm a segítségeteket...hogy sikerült akkor igy beüzemelni :-)

aztán majd alkalomadtán fejlesztgetek is...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Segítség kellene. A dual 704.-es lemezjátszóm a lemez elejére rendesen leteszi a tűt, de ha a 2. 3. számra akarom leereszteni a kart, a süllyedés közben vehemensen elindul befelé a kar. Ha a lemezt elölről hallgatom, ugyanúgy a 2. 3. számtól rendszeresen ugrik, siet befelé. Mi lehet a probléma?

Ilyet feszes karkábel is csinálhat, én a VTA-t csak akkor gyanúsítanám, ha a lift hozzáér lejátszás során a karhoz.

deddy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Segítség kellene. A dual 704.-es lemezjátszóm a lemez elejére rendesen leteszi a tűt, de ha a 2. 3. számra akarom leereszteni a kart, a süllyedés közben vehemensen elindul befelé a kar. Ha a lemezt elölről hallgatom, ugyanúgy a 2. 3. számtól rendszeresen ugrik, siet befelé. Mi lehet a probléma?

Helo!

Ha minden lemeznél megtörténik, szerintem a karmagasság nincs rendesen beállítva. Ugyanakkor meg kellene nézni az antiscatinget is.   Nálam segített a VTA  tisztességes beállítása.

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

Nekem van egy BA-300 annak is imádom a hangját. Nagyon remek masinák a CEC lemezjátszók.
Azért az igazán jóktól (Basis,VPI,Roksan,stb.)nagyon messze vannak!
Gyuri

Rakok be egypár képet.
ilyen lett a hátulja most :
Klotz MC 5000 -es kábel.
és a másik képen a HAMA erősítő...

nagyon jól szól...leteszteltük...nem hittem volna hogy például FLAC fájlnál is ennyire jobban szól egy Vinyl. :-)

Hát még ha jó lemezjátszót,phono-erősítőt,ill.kábelt egy klasszis hangszedővel hallanál!
Gyuri

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”