Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Nekem a csatlakozásokon nincs ezüst, ezért nem is kell tisztítani az ezüst szulfidot.Ha már csatlakozás a csatlakozók tudnak torzítani?
A csatlakozóknak is megvan a maguk 'hangja', a köztük lévő különbségeket a jól installált, informatív rendszerek hallhatóbbá tehetik. (Szerintem helyén kezelendő, mivel nüanszokról van szó) Az idegeket tépázó torzításért a silány minőségű elektronikák és a 'gyarló' kábelek okolhatók inkább, viszont a szennyezett vagy laza kontaktusok képesek amortizálni a hangzást.
.
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
Kábelezzünk
Millió hitvita volt már itt a fórumon erről, szerintem először olvass vissza, tájékozódj (hacsak nem az a helyzet, hogy teljesen tisztában vagy vele, csak rángatod a pofonfát )...
Szerintem te is hallottál már az aranyozott, ezüstözött, ródiumozott, sárgaréz, vörösréz, stb. verziókról, meg hogy egyiket se használd, kösd be a kábelt direktben.
Miközben ezzel meg azzal kell tisztítani időközönként. (Ugyanezt a témát a forrasszak / ne forrasszak / mivel forrasszak verzióban már nem is említem)
Erről újabb vitát nyitni? Háááááááááát...
De ha épp nincs ezüstöd és a szulfiddal gondod, ebből egyből az következik, hogy a többi verziót soha nem kell tisztítani?
Az életben minden oxidálódik (szennyeződik, ergo rothadásnak indul), Te is! Ezért is kell tisztálkodni néha...
Mivel feltettem a kérdést, így máris itt az újabb vita
Tiszta szívből köszönöm jó kívánságaid,a negatív kritika is csak erősítik a trollokat,de azért köszönöm.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
- kaboca36
- Fórumlakó

- Értékelés: 223
Kábelezzünk
Senki nem vitázik. Te értetlenkesz!
Forrasztani nem szeretek például a hangfal kábeleknél, pedig Cardas magas ezüst tartalmu forraszt használok. ha lehet még a banándugót is le hagyom.
Nagyon nem mindegy milyen anyagból vannak a csatik. mind más hogy szól.
Most akarok kiprobálni egypár Rose Gold bevonatú RCA dugót.
75% arany 21% réz 4% ezüst.
Nem árt ha a konektorok is masszívak és jó anyagból vannak.
Nem tudom mondtam-e már, de Furutech
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
Kábelezzünk
Nekem a csatlakozásokon nincs ezüst, ezért nem is kell tisztítani az ezüst szulfidot.Ha már csatlakozás a csatlakozók tudnak torzítani?
Millió hitvita volt már itt a fórumon erről, szerintem először olvass vissza, tájékozódj (hacsak nem az a helyzet, hogy teljesen tisztában vagy vele, csak rángatod a pofonfát )...
Szerintem te is hallottál már az aranyozott, ezüstözött, ródiumozott, sárgaréz, vörösréz, stb. verziókról, meg hogy egyiket se használd, kösd be a kábelt direktben.
Miközben ezzel meg azzal kell tisztítani időközönként. (Ugyanezt a témát a forrasszak / ne forrasszak / mivel forrasszak verzióban már nem is említem)
Erről újabb vitát nyitni? Háááááááááát...
De ha épp nincs ezüstöd és a szulfiddal gondod, ebből egyből az következik, hogy a többi verziót soha nem kell tisztítani?
Az életben minden oxidálódik (szennyeződik, ergo rothadásnak indul), Te is! Ezért is kell tisztálkodni néha...
Mivel feltettem a kérdést, így máris itt az újabb vita
- mgus
- Törzsvendég

Kábelezzünk
Az nagyon szép dolog, viszont a korrodált ezüst (ezüst-szulfid) ami a felület feketedését okozza, az nem annyira jól vezeti.
Kábelezzünk
A xilofon xilittel az igazi. Egy gyertyalángnak pedig nem kell, hogy beragyogja az egész szobát, a mobil hangszórója sem fogja betölteni a helységet. Így persze az anomáliák kihasználatlanul és rejtve maradnak, épp ezért nem is léteznek. Jó érvek ezek az akusztika cáfolására. Vagy nem értem hogy érted..
Kábelezzünk
Feleslegesen dolgoztál ugyanis az ezüst oxid ugyanúgy jól vezet mint az ezüst(kácsás vélemény).
Az nagyon szép dolog, viszont a korrodált ezüst (ezüst-szulfid) ami a felület feketedését okozza, az nem annyira jól vezeti.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- mgus
- Törzsvendég

Kábelezzünk
Akkor miért üres szobában hallgatsz zenét?
tisztában vagyok a különbözö anyagok vezetési tulajdonságaival. de ha egy 50Mhz-es szkopon van egy pár mikrovolt zaj és azt csökkenteni tudom akkor az már jó. tudod a cd játszónál minden ! pikkovolt számit.
tiszta mélyeket biztos nem kapsz egy üres szobában,de ha szerinted az az igazi ,hát élvezd.
Most festem ki csak elfáradtam és leültem a gép elé,egy énekhang terjedelmét hogy nézed meg rajta,pikovoltot sose mértem,minek?A lézer pontossága szerintem fontosabb, de ha tévedek javíts ki.
- kaboca36
- Fórumlakó

Kábelezzünk
Feleslegesen dolgoztál ugyanis az ezüst oxid ugyanúgy jól vezet mint az ezüst(kácsás vélemény). Igen szeretem a csengő bongó dolgokat talán az ezüst összekötő miatt,tisztán szeretem a mélyeket meg az original énekhangok is a gyengéim.
Akkor miért üres szobában hallgatsz zenét?
tisztában vagyok a különbözö anyagok vezetési tulajdonságaival. az erősitőmben van jó pár méter ezüst. de a csatlakozok az Audi Note kivételével aranyozotak. ja az ezüst egyáltalán nem csengő-bongó, csak az amit rákötsz......
és ha egy 50Mhz-es szkopon van egy pár mikrovolt zaj és azt csökkenteni tudom akkor az már jó. tudod a cd játszónál minden ! pikkovolt számit.
tiszta mélyeket biztos nem kapsz egy üres szobában,de ha szerinted az az igazi ,hát élvezd.
- mgus
- Törzsvendég

Kábelezzünk
Nem. de nem volt zajos és amúgy korom fekete volt az ezüst érintkező az összes kapcsolónál-
amugy 20ezerért vettem és a mai ára 100 körül van. szóval 1:0 ide.......
Ja mellesleg valószinüleg a csengő-bongó hangokat szereted és azt hiszed hogy az az akusztika része.....
pedig nem az. hallgas meg valamit szilofonnal például, nem kell hogy becsengje az egész szobát...
nálam egy hangszer leképzése olyan,mint egy réz karc. pontos helye és aurája van mindegyiknek akkor is ha 40-en játszanak.
Feleslegesen dolgoztál ugyanis az ezüst oxid ugyanúgy jól vezet mint az ezüst(kácsás vélemény). Igen szeretem a csengő bongó dolgokat talán az ezüst összekötő miatt,tisztán szeretem a mélyeket meg az original énekhangok is a gyengéim.
- kaboca36
- Fórumlakó

Kábelezzünk
És mit láttál nagyobb szinusz hullámokat? Az én szkópom is 30 éves csak orosz gyártmány, c1-73 oscilloscope,hibakeresésre szoktam használni.
Nem. de nem volt zajos és amúgy korom fekete volt az ezüst érintkező az összes kapcsolónál-
amugy 20ezerért vettem és a mai ára 100 körül van. szóval 1:0 ide.......
Ja mellesleg valószinüleg a csengő-bongó hangokat szereted és azt hiszed hogy az az akusztika része.....
pedig nem az. hallgas meg valamit szilofonnal például, nem kell hogy becsengje az egész szobát...
nálam egy hangszer leképzése olyan,mint egy réz karc. pontos helye és aurája van mindegyiknek akkor is ha 40-en játszanak.
- mgus
- Törzsvendég

Kábelezzünk
Találtam egy egész jó kis oldalt ahol vannak kábel, erősitő és dac tesztek.
jól leírja a karakterüket......
Amúgy a kábelen kivül fontos a tiszta és jó érintkező felület, most hogy itthon voltam betegszabin
neki álltam meg tisztogatni őket. nem semmi kosz jött le róluk. Kontakt gold 2000 elég jó tisztitás után felület kezelésnek. már azt hittem nem fogok újabb részleteket hallani,de nagyon meglepődtem mennyivel jobban szólt.
A 30 éves Philips szkópom is olyan mintha új lenne 1 egésznap volt mire az összes gombot kitisztitottam.
http://www.audiodrom.net/en/power-cables
És mit láttál nagyobb szinusz hullámokat? Az én szkópom is 30 éves csak orosz gyártmány, c1-73 oscilloscope,hibakeresésre szoktam használni.
- kaboca36
- Fórumlakó

Kábelezzünk
Találtam egy egész jó kis oldalt ahol vannak kábel, erősitő és dac tesztek.
jól leírja a karakterüket......
Amúgy a kábelen kivül fontos a tiszta és jó érintkező felület, most hogy itthon voltam betegszabin
neki álltam meg tisztogatni őket. nem semmi kosz jött le róluk. Kontakt gold 2000 elég jó tisztitás után felület kezelésnek. már azt hittem nem fogok újabb részleteket hallani,de nagyon meglepődtem mennyivel jobban szólt.
A 30 éves Philips szkópom is olyan mintha új lenne 1 egésznap volt mire az összes gombot kitisztitottam.
http://www.audiodrom.net/en/power-cables
- mgus
- Törzsvendég

Kábelezzünk
sokáig én is azt hittem....
Talán a Van Dame az igazi csemege?
- kaboca36
- Fórumlakó

Kábelezzünk
Használd a gyári vezetékét a lejátszónak,az a legjobb neutrális hang.
- mgus
- Törzsvendég

Kábelezzünk
Furutech
Használd a gyári vezetékét a lejátszónak,az a legjobb neutrális hang.
- kaboca36
- Fórumlakó

Kábelezzünk
Siasztok!
Érdeklődök, hogy kinek van tapasztalata az alábbi RCA kábelek kapcsán. Melyiket lenne érdemes választani egy Denon 720-as és Dali Zensor 5-ös szettbe?
- Chord Company C-Line
- AudioQest Golden Gate
- HiDiamond Diamond 1
Nagyjából egy max 20ast szánnék rá, mert ebbe a szettbe nem lenne értelme drágább kábelt tenni. Nem szeretem a színezett hangot, de ha lehet akkor szeretnék egy kis több mély hangot hallani, mert a zensor 5 ebben elég gyenge. Esetleg elég egy olcsóbb 10es körüli kábel is?
Köszi
Gábor
Furutech
Kábelezzünk
Siasztok!
Érdeklődök, hogy kinek van tapasztalata az alábbi RCA kábelek kapcsán. Melyiket lenne érdemes választani egy Denon 720-as és Dali Zensor 5-ös szettbe?
- Chord Company C-Line
- AudioQest Golden Gate
- HiDiamond Diamond 1
Nagyjából egy max 20ast szánnék rá, mert ebbe a szettbe nem lenne értelme drágább kábelt tenni. Nem szeretem a színezett hangot, de ha lehet akkor szeretnék egy kis több mély hangot hallani, mert a zensor 5 ebben elég gyenge. Esetleg elég egy olcsóbb 10es körüli kábel is?
Köszi
Gábor
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2160
Kábelezzünk
Nem értem, hogy ezt a képet miért teszed ide hasonlítási alapnak?
Valószínű, hogy több eret tartalmaz mint Klotz...
Nem kétlem, hogy tetszik a hangja így is, de meglehet ha úgy kötöd be ahogy javasoltuk, talán még jobb is lehet.
Mindenkit a segítő szándék vezérelt, ezt próbáld megérteni.
Félreérted. Én csak azt írtam, hogy egyik belső vezetőt sem fogom az árnyékoláshoz kötni... valahogy így inkább >>> lásd: http://www.takefiveaudio.com/contents/32-slphono
ui. ugyanilyet meglehet építeni a Klotz-al is...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- Swordfish76
- Törzsvendég

- Értékelés: 374
Kábelezzünk
Így biztos hogy nem...
inkább ez a verzió:
Nem értem, hogy ezt a képet miért teszed ide hasonlítási alapnak?
Valószínű, hogy több eret tartalmaz mint Klotz...
Nem kétlem, hogy tetszik a hangja így is, de meglehet ha úgy kötöd be ahogy javasoltuk, talán még jobb is lehet.
Mindenkit a segítő szándék vezérelt, ezt próbáld megérteni.
Kábelezzünk
Mitől korrektebb?
A csavart érpár további járulékos árnyékolást jelent, ha mondjuk a kék vezetéket
jelföldnek használod. Ennek pont fonónál van jelentősége, ahol egyébként is óvjuk
a mikrovoltokat.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Kábelezzünk
(tessék figyelmesebben olvasni)
Úgy gondolom úgy tettem, de nem láttam hogy írtál ilyesmit.
Mindenesetre ha tetszik így akkor ok, csak én ilyen bekötést még nem láttam soha.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11255
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Mitől korrektebb?
A másiknál. A Klotz MC5000 egy szimmetrikus mikrofonkábel csavart érpárral, kettős rézharisnya árnyékolással. Ha tisztában vagyunk a szimmetrikus jelvezetés előnyeivel, nem célszerű ezt kidobni az ablakon és az árnyékoló harisnyát jelvezetésre használni. De ismétlem, a jel így is átmegy a madzagon, tehát nem követtél el semmi ordas hibát, csak a felhasznált kábel előnyeit nem használtad ki.
- Voyager
- V.I.P.

Kábelezzünk
Véleményem szerint sem jó így.
Annak idején (mások megkérdezése után) én így csináltam említett kábellel a bekötést:
RCA1.jpg
Kicsit gyermeteg rajz, de remélem értelmezhető.
A piros pont a forrás oldalt jelöli.
Így biztos hogy nem...
inkább ez a verzió:
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- Voyager
- V.I.P.

Kábelezzünk
Mindkét megoldás működik, csak az egyik korrektebb és ott van 2 hozzászólással lejjebb.
Mitől korrektebb?