Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8982

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Valaki tudja mi a különbség a Densen b150 és a 150 plus között?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Nem kérdezel hülyeségeket, csak annyira ízlés és egyéni szimpátiák kérdése, hogy nem nagyon lehet jobb tanácsot adni annál, hogy próbáld ki.
Pontosan.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Viktoria
Isten Hozott! :)
Értékelés: 5

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Viktoria »

Köszönöm a javaslatokat.
A DAC-al most DAColnék. Popcorn H. A-410-esem van, abban állítólag egész türhető a DAC. Porfogók a CD-k, DVD-k, ezért be fogom másolni őket a PH-ba,  úgyhogy onnan akarok majd zenét hallgatni. Van egy pár Phonar Monitor II. bookshelf dobozom. Első körben azokat fogom használni, aztán majd valami nagyobbra váltok. 
Igazából a Popcornnak van hálózati rádió menüje, onnan lehet veszteségmentes  zenéket hallgatni.  Szóval digitalizálódok. Ez van. Ezért néztem a Quad Vena-t, vagy a CA CXA60-at. Természetesen minden véleményt elolvasok, és megszívlelek. 
Hogy hallgatni el tudok.-e menni, az kérdéses. Azt sem tudom, hova érdemes menni Pesten. Időm meg pont nincs rá. Ezért is kérdezek itt. Hülyeségeket....

Nem kérdezel hülyeségeket, csak annyira ízlés és egyéni szimpátiák kérdése, hogy nem nagyon lehet jobb tanácsot adni annál, hogy próbáld ki.

Sunders
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Sunders »

Pár dolog már szóba került.
Az nem hogy eddig mi volt, mit hallottál (mi tetszett, mi nem, és miért)?
De pl ami nagyon fontos, mekkora teret kellene betölteni, mennyire ideális az akusztika (mennyire czillapított), milyen dobozt hajtana ill milyet fog hajtani?
A Nad-ok jók (a 356 inkább az erőre megy rá), semleges karakter, nem válogatós, szerethető hang!
Az Arcam-ok (nagy általánosságban) azért már kicsit (mindenben) több mint a Nad de szintén szerethető kiegyensúlyozott hang!
Lehetne sorolni a végtelenségig a márkákat, modelleket...
200-ig elég sok minden belefér árban!

Forrás figyelembe vétele (dvd, hálózatos zene) esetében lehet érdemes lenne egy dac belekalkulálását is megfontolni!
Érdemesebb használtban keresgélni mert 30-50 %-al olcsóbban megvan a projekt!

Ha teheted akkor menj hallgatózni!

Köszönöm a javaslatokat.
A DAC-al most DAColnék. Popcorn H. A-410-esem van, abban állítólag egész türhető a DAC. Porfogók a CD-k, DVD-k, ezért be fogom másolni őket a PH-ba,  úgyhogy onnan akarok majd zenét hallgatni. Van egy pár Phonar Monitor II. bookshelf dobozom. Első körben azokat fogom használni, aztán majd valami nagyobbra váltok. 
Igazából a Popcornnak van hálózati rádió menüje, onnan lehet veszteségmentes  zenéket hallgatni.  Szóval digitalizálódok. Ez van. Ezért néztem a Quad Vena-t, vagy a CA CXA60-at. Természetesen minden véleményt elolvasok, és megszívlelek. 
Hogy hallgatni el tudok.-e menni, az kérdéses. Azt sem tudom, hova érdemes menni Pesten. Időm meg pont nincs rá. Ezért is kérdezek itt. Hülyeségeket....
Naim Uniti Nova+Monitor Audio Gold 200 (5G)

petimre
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 577

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: petimre »

Arcam A29, egészen közel a kerethez...

Hallottam az A22-et unokatesómnál, nagyon tisztességes lineáris hang..

http://www.ebay.de/itm/Arcam-A29-Integr ... 2873769100

Üdv.
Imi

Szevasztok!

Sztereo erősítőt vennék, viszont több jelölt is van. Néztem CA CXA60-at, Quad Vena-t, Audio Analogue Crescendo-t, meg esetleg Arcam A29-et. Meg minden egyéb mást is.....
Várom elfogulatlan (és elfogult) ötleteiteket!

KÖSZ!

Lyngdorf - AP Avanti I.

Lancer-2015
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 114

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Lancer-2015 »

Üdv Mindenkinek!

Szeretném a segítségeteket,véleményeteket kérni.
Sztereó erősítő és cd lejátszó vásárlásán gondolkodom egy ideje,már el is kezdtem a keresgélést s le is szűkítettem a kört.
A választásom egy marantz pm 17 mk 2-re és a hozzávaló lejátszóra esett.
Azonban mostanában nem láttam 17 mk2 -est eladni így nem tudom,hogy jelen korunkban mi az a korrekt ár amit képviselhet.
Kilátásba került egy ilyen "kombó" és szeretném megtalálni azt az árat ami az eladónak is megfelelő és nekem is.
Ebben kérném a segítségeteket,hogy mi az a reális piaci ár értük.
Válaszotokat előre is köszönöm!

További szép estét/napot!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

DAC mellékes. A NAD látótérben van. Nagyjából az Audio A-al egy árban jönne ki használtan. Arcam A29-re vadászok, de az még használtan is horror.  Hát, a NAD-on "nadon" gondolkodom. Egyiket sem hallottam még sajnos, viszont a monitor polcsugárzókat majd nagyobbra akarom cserélni. Zene meg jön CD-ről, DVD-ről (koncert) és egy jó nagy része hálózati lejátszóról. Stílus? Mindenféle. Úgyhogy nem olyat keresek ó, ami pl. jazzra van kihegyezve, és nem bírja mondjuk trash metált. Juteszembe: most pl. végtelenítve hallgatjuk egy bizonyos Disney rajzfilm zenéjét a netről. Ilyen napok is vannak, ha a gyerekek már nem akarnak több Rammsteint...
A Quad Vena? Az nem OK?  Ismeri valaki?

Pár dolog már szóba került.
Az nem hogy eddig mi volt, mit hallottál (mi tetszett, mi nem, és miért)?
De pl ami nagyon fontos, mekkora teret kellene betölteni, mennyire ideális az akusztika (mennyire czillapított), milyen dobozt hajtana ill milyet fog hajtani?
A Nad-ok jók (a 356 inkább az erőre megy rá), semleges karakter, nem válogatós, szerethető hang!
Az Arcam-ok (nagy általánosságban) azért már kicsit (mindenben) több mint a Nad de szintén szerethető kiegyensúlyozott hang!
Lehetne sorolni a végtelenségig a márkákat, modelleket...
200-ig elég sok minden belefér árban!

Forrás figyelembe vétele (dvd, hálózatos zene) esetében lehet érdemes lenne egy dac belekalkulálását is megfontolni!
Érdemesebb használtban keresgélni mert 30-50 %-al olcsóbban megvan a projekt!

Ha teheted akkor menj hallgatózni!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

ZZZolika
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ZZZolika »

DAC mellékes. A NAD látótérben van. Nagyjából az Audio A-al egy árban jönne ki használtan. Arcam A29-re vadászok, de az még használtan is horror.  Hát, a NAD-on "nadon" gondolkodom. Egyiket sem hallottam még sajnos, viszont a monitor polcsugárzókat majd nagyobbra akarom cserélni. Zene meg jön CD-ről, DVD-ről (koncert) és egy jó nagy része hálózati lejátszóról. Stílus? Mindenféle. Úgyhogy nem olyat keresek ó, ami pl. jazzra van kihegyezve, és nem bírja mondjuk trash metált. Juteszembe: most pl. végtelenítve hallgatjuk egy bizonyos Disney rajzfilm zenéjét a netről. Ilyen napok is vannak, ha a gyerekek már nem akarnak több Rammsteint...

Hm,.. ez alapján nagyon is NAD Abban van boogie és erő is mondjuk AC/DC-n, de látatlanba még a Disney-vel is elboldogulhat 2x80W-os nad lóerő még a szomszédoknak is elég élményt tud okozni  
De mindenképp hallgasd meg olyan árkategóriás hangfallal amivel párosítod majd később. 
<p> Onkyo NS 6170 -> Anthem STR integrated-> Tellurium Q Black II -> Elac FS 267/B&W 603S2

ttamas
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 44

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ttamas »

Üdvözlet!
Ha én keresnék hifi komponenst és Bp.-n laknék körbenéznék a szaküzletekben és meghallgatnék jó pár készüléket.Valószínűnek tartom többet segítene mint itt tanácsokat kérni.Mivel itt mindenkinek mások az elvárásai a jó hangot illetően és senki nem ismeri a környezetet ahova kerülne.Látatlanban Marantz PM 7005-öt ajánlom.Bartimex Audionál akcióban 219990 ft. Remélem ezzel tudtam valamit segíteni.
Tisztelettel:Tamás

Sunders
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Ha fontos a DAC akkor CXA ha nem akkor inkább az Audio Analogue így látatlanba de utóbbi több mint 200e... esetleg NAD (C356BEE) közel ehhez az árszínvonalon? 

ZZZolika
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ZZZolika »

Szevasztok!

Sztereo erősítőt vennék, viszont több jelölt is van. Néztem CA CXA60-at, Quad Vena-t, Audio Analogue Crescendo-t, meg esetleg Arcam A29-et. Meg minden egyéb mást is.....

KÖSZ!

Ha fontos a DAC akkor CXA ha nem akkor inkább az Audio Analogue így látatlanba de utóbbi több mint 200e... esetleg NAD (C356BEE) közel ehhez az árszínvonalon? 
<p> Onkyo NS 6170 -> Anthem STR integrated-> Tellurium Q Black II -> Elac FS 267/B&W 603S2

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6208

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Hát mennyi legyen? Kérem alássan! 200e
Még valami, ami megkönnyítheti a keresést:milyen környezetbe? (Cd/Lp/PC/hangsugárzók)
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Sunders
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Hát mennyi legyen? Kérem alássan! 200e

Viktoria
Értékelés: 5

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Viktoria »

Szevasztok!

KÖSZ!

Mennyi a keret?

TMP
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 199

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: TMP »

Szevasztok!

KÖSZ!

Én csak elfogultat tudnék...  

Sunders
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Szevasztok!

KÖSZ!

TMP
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Az előfokomon 5 bemenet van és kellene még kettő. Az működik hogy passziv előfokon keresztül csatlakozok a jelenlegi előfokhoz?
Az extra új két készülék a passzív előfokra csatlakozok ennek kimenete pedig a jelenlegi aktív előfokba?

Tuti működik, de valóban 3 bemenet kell legyen rajta, hogy plusz kettőt kapj.

adamo3
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: adamo3 »

Szerintem működhet. Csak hárm bemenet kell a passzív előfokra,nem kettő.

redbulova
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 75

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: redbulova »

Az előfokomon 5 bemenet van és kellene még kettő. Az működik hogy passziv előfokon keresztül csatlakozok a jelenlegi előfokhoz?
Az extra új két készülék a passzív előfokra csatlakozok ennek kimenete pedig a jelenlegi aktív előfokba?

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: alto »

Gyárilag ELNA van benne, de szerencsére kiderült, hogy csak a műanyag, a kondi fém része nem puklis. Csak én nem szeretem piszkutálni elvittem hozzáértőbb ismerőshöz. Más rossz derült ki, de szerencsére megkaptam rá a választ, hogy még sincs akkor baj, csak DC balansz hangolás kell, mert a jobb hangfal kimenetre 8v egyenfeszültség megy ki.

A 8V DC az nagyon sok, komolyabb problémára utal.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

TMP
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Gyárilag ELNA van benne, de szerencsére kiderült, hogy csak a műanyag, a kondi fém része nem puklis. Csak én nem szeretem piszkutálni elvittem hozzáértőbb ismerőshöz. Más rossz derült ki, de szerencsére megkaptam rá a választ, hogy még sincs akkor baj, csak DC balansz hangolás kell, mert a jobb hangfal kimenetre 8v egyenfeszültség megy ki.
Igen van néhány típus aminél csak a műanyag púposodik, bepánikoltatja az embert aztán kiderül, hogy csak vaklárma...
Az a 8 volt viszont nagyon soknak tűnik. Annyit nem lehet kompenzálni, az már valami alkatrészprobléma, lehet hogy csak 0,8 volt...

lacimaci77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: lacimaci77 »

Ha már felpúposodott akkor az biztos nem tökéletes... Tudni kellene a méretét és a lábkiosztását mert attól függ hogy mit lehet bele rakni, illetve hogy mennyit akarsz rákölteni mert a csere nem nagy dolog, és nem is drága. Viszont a kondik 2000ft-tól akár 10000ft feletti összeg is lehet/ db

Forrás: Raspberry PI 4B + Allo Digione + Rune Audio; Erősítő: DIY végfok; Hangsugárzó: Revel Performa M20; DAC: Topping D90 MQA előfok/DAC Kábelek: Crystal Cooper hangfal és IC, AudioQuest Eagle Eye koax

TMP
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Vásároltam egy Harman Kardon HK 870 végfokot, egy igen kellemes 1985-ös tranzisztoros téma. A tápkondenzátorok puklisak 10000m 63v 4db van benne. Mit ajánlatok? Ne foglalkozzak vele, amíg nincs brumm, vagy egy 32 éves kondit illik cserélni, ha még nem volt. Mire érdemes és hol szerzem be? Természetesen hozzáértővel cseréltetném.

üdv.

Ha már felpúposodott akkor az biztos nem tökéletes... Tudni kellene a méretét és a lábkiosztását mert attól függ hogy mit lehet bele rakni, illetve hogy mennyit akarsz rákölteni mert a csere nem nagy dolog, és nem is drága. Viszont a kondik 2000ft-tól akár 10000ft feletti összeg is lehet/ db

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3201

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Szép estét Úrak!
Egy olyan érdekelne, hogy PA végerősítőktől milyen hangminőségre lehet számítani? Felejtős, vagy azért egy próbát megér?
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 277

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Denonavr »

Sziasztok!

Valakinek esetleg volt már dolga egyszerre Nad C320BEE, C315BEE, C325BEE erősítőkkel? Az érdekelne, hogy hangban van-e számottevő különbség köztük.
Most egy C320BEE van nálam kölcsönbe és nagyon megtetszett a hangja, sokkal jobban passzol a Klipsch-ekhez, mint a Denon PMA-860 és emiatt el is dőlt, hogy nagyjából merre lépek tovább.

Köszönöm előre is!
Dunaudio Sing4you, TMP Classic, Allo digione signature, Heed Dactilus,

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”