Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
- b_t
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 372
- Kapcsolat:
Hálózati audio lejátszók
Csak akkor kérdés hol a minőségi kontroll? Volt már hír digitálisan torzított ("vízjellel") ellátott Tidal fájlok-ról (hiba, hogy olyanok kerültek fel).
Egyelőre nagyon vegyesnek élem meg a dolgot, van ami teljesen jó, van ami kritikán aluli. Folytatom a sort, Hiperkarma: Feketepéter. Különösen kár, mert lemezen nem megvehető. A netről szerzett mp3-am sokszor jobb, mint a Tidal-on fent lévő veszteségmentes. El nem tudom képzelni honnan volt a forrásuk...
Valoszinuleg olyan mastert vettek meg, ami szar. Es az nagyfelbontasban is szar marad. SACDnel is lattunk mar ilyet. A nagyfelbontastol nem lesz torvenyszeruen jo valami.
http://carbon4copy.blogspot.com/
- b_t
- Kezdő Fórumlakó
- Kapcsolat:
Hálózati audio lejátszók
Igen, elég erősen támadja a Linn az MQA-t, nem csak műszaki, de üzelti oldalról is.
https://www.linn.co.uk/blog/mqa-is-bad-for-music
Ugye a Linn le is nyilatkozta, hogy a lejátszói nem fogják tudni mivel az albumok csak felkonvertáltak és nem valós nagy felbontású felvételek...
Hálózati audio lejátszók
Ami inkább szomorú, hogy pár "Master" album hallgathatlatlan. Például valamelyik Doors lemezbe akartam belehallgatni, megörültem, hogy fent van nagy felbontásban és 30mp-ig bírtam. Visít, vékony, borzasztó. Light my fire volt azt hiszem. (Jelenleg szintén egy Lumin A1-en keresztül megélve a dolgot, tehát azt gondolom nem a készülékkel van a gond). Nem is értem.
Valoszinuleg olyan mastert vettek meg, ami szar. Es az nagyfelbontasban is szar marad. SACDnel is lattunk mar ilyet. A nagyfelbontastol nem lesz torvenyszeruen jo valami.
Hálózati audio lejátszók
Nem tudom, hogy nekem szantad-e a kerdest, de ha igen, akkor nem nagyon van itt aprobetus resz. Nagyjabol ennyi, amit latsz:
$0.004 per GB / month
Talan meg az ado jon ra, de 1TB eseteben ez is elhanyagolhato tetel. A NAS szepen vegzi a dolgat a hatterben, akkor szinkronizal, amikor uj fajl kerul be vagy ki.
Bovebben itt:
https://aws.amazon.com/glacier/pricing/
Nekem 838GB-om van es atlagban $6 / ho a szamla, de en vissza is szedtem adatot, ami szamit.
Es hany fajl, ha nem titok? Mert a tarolason kivul van meg itt retrieval pricing -amit nem teljesen vilagos, mikor szamit fel, mert ugye ott a data transfer out dij is. De a feltolteshez is ketyeg a request pricing, ami akkor elvileg csak egyszeri tetel, ha jol ertem. Szoval azert van koltseg a sima tarolason kivul is, meg ha egyszeri is.
- Peger
- V.I.P.
- Értékelés: 132
Hálózati audio lejátszók
Ugye a Linn le is nyilatkozta, hogy a lejátszói nem fogják tudni mivel az albumok csak felkonvertáltak és nem valós nagy felbontású felvételek...
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee
- b_t
- Kezdő Fórumlakó
- Kapcsolat:
Hálózati audio lejátszók
Ami inkább szomorú, hogy pár "Master" album hallgathatlatlan. Például valamelyik Doors lemezbe akartam belehallgatni, megörültem, hogy fent van nagy felbontásban és 30mp-ig bírtam. Visít, vékony, borzasztó. Light my fire volt azt hiszem. (Jelenleg szintén egy Lumin A1-en keresztül megélve a dolgot, tehát azt gondolom nem a készülékkel van a gond). Nem is értem.
Köszönöm szépen a választ!
A Lumin-on most látszik néhány új album! Jelenleg 533 a Masters albumok száma.
A Luminnál egyébként egy kis "szinusz" hullám-al jelölik a nagy felbontású albumokat a borító bal felső sarkában.
- gabo01
- V.I.P.
- Értékelés: 435
Hálózati audio lejátszók
A Masters fül alatt a PC-s applikációban is csak kb. 500 album van.
Itt találod meg a Masters minőségben elérhető albumok listáját. Ami fura a táblázatban egy ideig növekedett az elérhető albumok száma, de kb. 2 hete már 1700 albumnál megállt, vagy megunták a szerkesztők aktualizálni, vagy nem tettek fel több új albumot.
A Lumin rendszerét sajnos nem ismerem, de Bluesoundon is ugyanez a helyzet.
Sajnos csak a PC, MAC applikációban jelenik meg egy nagy M betű a Masters albumok borítója alatt a név mellett, a BlueOS applikációban sajnos nem.
A felbontás az azért lehet ennyi, mert a Lumin nem dekódolja az MQA technológiával "becsomagolt" fájlokat.
Egyenlőre hasonló a helyzet a Roon esetében is.
Köszönöm szépen a választ!
A Lumin-on most látszik néhány új album! Jelenleg 533 a Masters albumok száma.
A Luminnál egyébként egy kis "szinusz" hullám-al jelölik a nagy felbontású albumokat a borító bal felső sarkában.
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Hálózati audio lejátszók
Irsz errol kicsit bovebben? Gyorsan belelkesedve csinaltam egy basic accountot, nem akarok belefutni az aprobetusbe.
Szoval kb 1 tb backupja mennyibe kerul?
Van havidij es az mennyire fix, mennyire fugg a tarolt adatmennyisegtol?
A fent levo adatok frissitese dijkoteles? (Gondolok itt pl ha metaadatot valtoztatok egy zenen, vagy dolgozom egy foton aminek aztan felkerul az updatelt verzioja)
Elore is koszi.
Nem tudom, hogy nekem szantad-e a kerdest, de ha igen, akkor nem nagyon van itt aprobetus resz. Nagyjabol ennyi, amit latsz:
$0.004 per GB / month
Talan meg az ado jon ra, de 1TB eseteben ez is elhanyagolhato tetel. A NAS szepen vegzi a dolgat a hatterben, akkor szinkronizal, amikor uj fajl kerul be vagy ki.
Bovebben itt:
https://aws.amazon.com/glacier/pricing/
Nekem 838GB-om van es atlagban $6 / ho a szamla, de en vissza is szedtem adatot, ami szamit.
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Hálózati audio lejátszók
Irsz errol kicsit bovebben? Gyorsan belelkesedve csinaltam egy basic accountot, nem akarok belefutni az aprobetusbe.
Szoval kb 1 tb backupja mennyibe kerul?
Van havidij es az mennyire fix, mennyire fugg a tarolt adatmennyisegtol?
A fent levo adatok frissitese dijkoteles? (Gondolok itt pl ha metaadatot valtoztatok egy zenen, vagy dolgozom egy foton aminek aztan felkerul az updatelt verzioja)
Elore is koszi.
Hálózati audio lejátszók
hogyan tarolsz mas fontos file-okat ? (pl. fenykepek, adatok, ....)
en minden fontosat legalabb 2 db, de többet 3-4 db HDD-n örzök, es idönkent (2-t szinte naponta, masikakat ritkabban) szinkronizalom. ha egyik tönkremenne, megvan az összes anyag, uj meghajto es arra is ramasolom
Ez is megteszi, de ennél azért egyszerűbb egy eleve redundáns adattárolású NAS-t használni
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Hálózati audio lejátszók
... hol tárolom biztonságosan a pénzért megvett fájlokat?
HDD-n? rémtörténeteket hallok egyik napról a másikra tönkrement HDD-kről...
hogyan tarolsz mas fontos file-okat ? (pl. fenykepek, adatok, ....)
en minden fontosat legalabb 2 db, de többet 3-4 db HDD-n örzök, es idönkent (2-t szinte naponta, masikakat ritkabban) szinkronizalom. ha egyik tönkremenne, megvan az összes anyag, uj meghajto es arra is ramasolom
Hálózati audio lejátszók
Hátha valakit érdekel ez az új távzene lejátszó:
Most tesztelték.
Kevesebb, mint 150 ezer forintért nm tűnik rossznak.
Érdekes, hogy a DTS Play-Fi rendszert használja, amelybe alapból be van építve a legtöbb távzene szolgáltató.
Blogom
Hálózati audio lejátszók
sziasztok!
egy ideje szemezek hálózati lejátszókkal, hiszen haladni kell(ene) a korral.
tegyük fel, hogy vásárolok nagy felbontású fájlokat, s azokat hallgatom. viszont hol tárolom biztonságosan a pénzért megvett fájlokat?
HDD-n? rémtörténeteket hallok egyik napról a másikra tönkrement HDD-kről, s akkor oda a gyűjtemény.
SSD? NAS? HDD raid-ben? van az archiválásra valami nagyon jó megoldás?
köszönöm!
Nalam NAS-on van minden zene (Synology) es be van allitva, hogy automatikusan mentse a fajlokat az Amazon Glacier-be, ami egy baromi olcso megoldas, konkretan szinte ingyen van, csak akkor kell fizetni erte, ha vissza akarod szedni az adatokat adatvesztesnel, de az sem veszes. Tehan onnan streamelem a zeneket, de ezt most meg akarom vizsgalni, hogy epitsek-e a PC-mben lokalisan SSD-ket, amivel szinkronizalom a zenet a NAS-rol es akkor halozatrol sem kell streamelni, de ezt nem vizsgaltam meg, hogy van-e ertelme, de adatmentesre Amazon Glacier nagyon ajanlott.
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Hálózati audio lejátszók
sziasztok!
egy ideje szemezek hálózati lejátszókkal, hiszen haladni kell(ene) a korral.
tegyük fel, hogy vásárolok nagy felbontású fájlokat, s azokat hallgatom. viszont hol tárolom biztonságosan a pénzért megvett fájlokat?
HDD-n? rémtörténeteket hallok egyik napról a másikra tönkrement HDD-kről, s akkor oda a gyűjtemény.
SSD? NAS? HDD raid-ben? van az archiválásra valami nagyon jó megoldás?
köszönöm!
Hálózati audio lejátszók
Az miért lehet, hogy a Lumin-on "csak" 524 MQA album van a Masters fül alatt?
A felbontásnál én eddig 44,1/24 és 48/24-et láttam az A1 kijelzőjén ha Masters albumot játszottam le!
A Masters fül alatt a PC-s applikációban is csak kb. 500 album van.
Itt találod meg a Masters minőségben elérhető albumok listáját. Ami fura a táblázatban egy ideig növekedett az elérhető albumok száma, de kb. 2 hete már 1700 albumnál megállt, vagy megunták a szerkesztők aktualizálni, vagy nem tettek fel több új albumot.
A Lumin rendszerét sajnos nem ismerem, de Bluesoundon is ugyanez a helyzet.
Sajnos csak a PC, MAC applikációban jelenik meg egy nagy M betű a Masters albumok borítója alatt a név mellett, a BlueOS applikációban sajnos nem.
A felbontás az azért lehet ennyi, mert a Lumin nem dekódolja az MQA technológiával "becsomagolt" fájlokat.
Egyenlőre hasonló a helyzet a Roon esetében is.
Blogom
Hálózati audio lejátszók
Keresd Krell69 fórumtársat. Ezzel kapcsolatban mindenben tud segíteni.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/user/37277-krell69/
Köszi.
Valakinek esetleg van tapasztalata a Sony HAP Z1ES lejátszóval kapcsolatban?
Most vettem és a legutolsó frissítés után lehetőség van NAS-ként használni, valamint cd-t rippelni, de halvány gőzöm sincs hogyan kell.
Nem találtam sehol magyar fórumot, ahol ezzel a lejátszóval foglalkoznának.
Hálózati audio lejátszók
Most vettem és a legutolsó frissítés után lehetőség van NAS-ként használni, valamint cd-t rippelni, de halvány gőzöm sincs hogyan kell.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
Hálózati audio lejátszók
- gabo01
- V.I.P.
- Értékelés: 435
Hálózati audio lejátszók
Akkor 96/24 ha PC-n, vagy MAC-en futó app szoftveresen dekódolja, ha van MQA képes DAC-od, akkor akár 32 bit/384kHz-es felbontást is élvezhetsz.
Részleteket az elérhető felbontásokról az aláírásomban lévő linken találhattok.
Egy pontosítás: A TIDAL-nél a Premium a gyengébb (ha jól tudom 320Kb/s-os bitrátájú) felbontás és a HIFI a CD minőségű, lossless minőség.
Az miért lehet, hogy a Lumin-on "csak" 524 MQA album van a Masters fül alatt?
A felbontásnál én eddig 44,1/24 és 48/24-et láttam az A1 kijelzőjén ha Masters albumot játszottam le!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Hálózati audio lejátszók
Egy pontosítás: A TIDAL-nél a Premium a gyengébb (ha jól tudom 320Kb/s-os bitrátájú) felbontás és a HIFI a CD minőségű, lossless minőség.
Igaz. Elnézést!
Hálózati audio lejátszók
Az előfizetésedtől függ. Ha prémium tagságod van, akkor CD felbontású flacban férsz hozzá mindenhez, meg persze az egyre bővülő MQA kínálathoz, ami talán 96/24. Javítsatok ki, ha tévednék!
Akkor 96/24 ha PC-n, vagy MAC-en futó app szoftveresen dekódolja, ha van MQA képes DAC-od, akkor akár 32 bit/384kHz-es felbontást is élvezhetsz.
Részleteket az elérhető felbontásokról az aláírásomban lévő linken találhattok.
Blogom
Hálózati audio lejátszók
Rakukkantottam a Tidal kinalatara, ha mar ennyire tema volt es csak a lenyeget nem talaltam: hogy az adott album milyen felbontasban van fent. En vagyok bena, vagy tenyleg nem tartjak fontosnak ezt az infot.
Az előfizetésedtől függ. Ha prémium tagságod van, akkor CD felbontású flacban férsz hozzá mindenhez, meg persze az egyre bővülő MQA kínálathoz, ami talán 96/24. Javítsatok ki, ha tévednék!
Hálózati audio lejátszók
Na ezért az infóért nagyon hálás vagyok Neked
Eddig ugyanis fizettem a saját előfizetésemet (3000 Ft.) + négy családtagét (4x1500 Ft.), ami ugye 9000 Ft./hó.
Most, hogy megtudtam az új családi csomag lehetőséget, azonnal váltottam rá és így felére csökkennek a havi költségek és még valakit meg tudok hívni rá.
Azért ez nem mindegy...
Gondoljatok bele, egy főre 900 Ft.-ot kell fizetni havonta. Ez három rétes ára!
Csak azt nem értem, hogy nekem, aki öt emberre fizette a TIDAL előfizetést miért nem írtak az új lehetőségről?
De a lényeg, hogy általad megtudtam a jó hírt.
Én egy nagyon jó berendezésen hallgatom a TIDAL-t (Heed Obelisk erősítő + végfok + tápegység és Bluesound Node 2 távzene vevő+DAC+fejhallgató erősítő, valamint Spendor S5e hangfal) és szuperül szól .
Van egy régebbi SONY DVD felvevőm, amelynek sajnos a képminőségét már túlhaladta az idő. Ehhez évekkel ezelőtt vettem egy Merlin Tarantula hálózati kábelt.
Most úgy döntöttem, hogy ezt a kábelt inkább a Bluesoundhoz használom, és az eredmény nagyon pozitív. A hangszerek hangja természetesebb lett, az egész zenei összkép nagyon kellemes, úgyhogy érdemes megfontolni ezt az upgradet, ha már a Bluesound nem gyárt külön tápegységet a Node 2-höz.
A TIDAL szerintem a legjobb fejlesztés a zenekedvelők számára, én nagyon élvezem...a Mastersről nem is beszélve...
Az Audioquest januárban azt ígérte, hogy egy firmware frissítéssel heteken belül képessé teszik a Dragonfly DAC-okat az MQA "render"-elésre, azaz a neten sugárzott zenei fájlok teljes kibontására, de sajnos a mai napig nem hozták ezt ki, pedig ez lenne a legolcsóbb és legegyszerűbb mód a TIDAL Masters fejhallgatón legjobb minőségben történő hallgatására.
A "rendering" jelentéséről itt olvashattok.
Már azt hittem kihátrált mögüled a szponzorod, de ezek szerint csak csökkentették a havi folyósítási összeget.
Hálózati audio lejátszók
Ahogy a többiek is írták, a Tidal nem a szent Grál, de azért nem rossz.
Én is próbáltam Tidalról, Cd-ről és pendriveról is ugyan azt a zenét, jelentős különbség nem volt, de ez függ nagyon a felvételtől. Tapasztaltam, hogy vannak albumok Tidalon is, amik csapnivalóan szólnak, mások meg nagyon jól.
Evvel együtt úgy érzem én is, hogy nálad a forrás minőségével van gond, nem a Tidallal. Nem véletlen, hogy én is ennyiért vettem lejátszót, mivel alatta egyszerűen sehogy sem sikerült elérni azt a minőséget, amit szerettem volna.
Nálam is a Tidal mellett szól, hogy többek között irodában is azt hallgatom, igaz akkor fülesről.
Ja, még egy apró tanács a Tidal használóknak, ha az ismerősi körötökben többen használják, érdemes összeállni, mert családi csomagban 5 főig 4500 Ft/hó, ami szétosztva már elég baráti.
Na ezért az infóért nagyon hálás vagyok Neked
Eddig ugyanis fizettem a saját előfizetésemet (3000 Ft.) + négy családtagét (4x1500 Ft.), ami ugye 9000 Ft./hó.
Most, hogy megtudtam az új családi csomag lehetőséget, azonnal váltottam rá és így felére csökkennek a havi költségek és még valakit meg tudok hívni rá.
Azért ez nem mindegy...
Gondoljatok bele, egy főre 900 Ft.-ot kell fizetni havonta. Ez három rétes ára!
Csak azt nem értem, hogy nekem, aki öt emberre fizette a TIDAL előfizetést miért nem írtak az új lehetőségről?
De a lényeg, hogy általad megtudtam a jó hírt.
Én egy nagyon jó berendezésen hallgatom a TIDAL-t (Heed Obelisk erősítő + végfok + tápegység és Bluesound Node 2 távzene vevő+DAC+fejhallgató erősítő, valamint Spendor S5e hangfal) és szuperül szól .
Van egy régebbi SONY DVD felvevőm, amelynek sajnos a képminőségét már túlhaladta az idő. Ehhez évekkel ezelőtt vettem egy Merlin Tarantula hálózati kábelt.
Most úgy döntöttem, hogy ezt a kábelt inkább a Bluesoundhoz használom, és az eredmény nagyon pozitív. A hangszerek hangja természetesebb lett, az egész zenei összkép nagyon kellemes, úgyhogy érdemes megfontolni ezt az upgradet, ha már a Bluesound nem gyárt külön tápegységet a Node 2-höz.
A TIDAL szerintem a legjobb fejlesztés a zenekedvelők számára, én nagyon élvezem...a Mastersről nem is beszélve...
Az Audioquest januárban azt ígérte, hogy egy firmware frissítéssel heteken belül képessé teszik a Dragonfly DAC-okat az MQA "render"-elésre, azaz a neten sugárzott zenei fájlok teljes kibontására, de sajnos a mai napig nem hozták ezt ki, pedig ez lenne a legolcsóbb és legegyszerűbb mód a TIDAL Masters fejhallgatón legjobb minőségben történő hallgatására.
A "rendering" jelentéséről itt olvashattok.
Blogom
Hálózati audio lejátszók
Rakukkantottam a Tidal kinalatara, ha mar ennyire tema volt es csak a lenyeget nem talaltam: hogy az adott album milyen felbontasban van fent. En vagyok bena, vagy tenyleg nem tartjak fontosnak ezt az infot.