Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

ZZZolika
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ZZZolika »

Szevasztok!

Sztereo erősítőt vennék, viszont több jelölt is van. Néztem CA CXA60-at, Quad Vena-t, Audio Analogue Crescendo-t, meg esetleg Arcam A29-et. Meg minden egyéb mást is.....
Várom elfogulatlan (és elfogult) ötleteiteket!

KÖSZ!

Ha fontos a DAC akkor CXA ha nem akkor inkább az Audio Analogue így látatlanba de utóbbi több mint 200e... esetleg NAD (C356BEE) közel ehhez az árszínvonalon? 
<p> Onkyo NS 6170 -> Anthem STR integrated-> Tellurium Q Black II -> Elac FS 267/B&W 603S2

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6268

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Hát mennyi legyen? Kérem alássan! 200e
Még valami, ami megkönnyítheti a keresést:milyen környezetbe? (Cd/Lp/PC/hangsugárzók)
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Sunders
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Sunders »

Hát mennyi legyen? Kérem alássan! 200e
Naim Uniti Nova+Monitor Audio Gold 200 (5G)

Viktoria
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 5

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Viktoria »

Szevasztok!

Sztereo erősítőt vennék, viszont több jelölt is van. Néztem CA CXA60-at, Quad Vena-t, Audio Analogue Crescendo-t, meg esetleg Arcam A29-et. Meg minden egyéb mást is.....

KÖSZ!

Mennyi a keret?

TMP
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 199

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: TMP »

Szevasztok!

KÖSZ!

Én csak elfogultat tudnék...  

Sunders
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Sunders »

Szevasztok!

KÖSZ!
Naim Uniti Nova+Monitor Audio Gold 200 (5G)

TMP
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Az előfokomon 5 bemenet van és kellene még kettő. Az működik hogy passziv előfokon keresztül csatlakozok a jelenlegi előfokhoz?
Az extra új két készülék a passzív előfokra csatlakozok ennek kimenete pedig a jelenlegi aktív előfokba?

Tuti működik, de valóban 3 bemenet kell legyen rajta, hogy plusz kettőt kapj.

adamo3
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: adamo3 »

Szerintem működhet. Csak hárm bemenet kell a passzív előfokra,nem kettő.

redbulova
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 75

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: redbulova »

Az előfokomon 5 bemenet van és kellene még kettő. Az működik hogy passziv előfokon keresztül csatlakozok a jelenlegi előfokhoz?
Az extra új két készülék a passzív előfokra csatlakozok ennek kimenete pedig a jelenlegi aktív előfokba?

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3191
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: alto »

Gyárilag ELNA van benne, de szerencsére kiderült, hogy csak a műanyag, a kondi fém része nem puklis. Csak én nem szeretem piszkutálni elvittem hozzáértőbb ismerőshöz. Más rossz derült ki, de szerencsére megkaptam rá a választ, hogy még sincs akkor baj, csak DC balansz hangolás kell, mert a jobb hangfal kimenetre 8v egyenfeszültség megy ki.

A 8V DC az nagyon sok, komolyabb problémára utal.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

TMP
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Gyárilag ELNA van benne, de szerencsére kiderült, hogy csak a műanyag, a kondi fém része nem puklis. Csak én nem szeretem piszkutálni elvittem hozzáértőbb ismerőshöz. Más rossz derült ki, de szerencsére megkaptam rá a választ, hogy még sincs akkor baj, csak DC balansz hangolás kell, mert a jobb hangfal kimenetre 8v egyenfeszültség megy ki.
Igen van néhány típus aminél csak a műanyag púposodik, bepánikoltatja az embert aztán kiderül, hogy csak vaklárma...
Az a 8 volt viszont nagyon soknak tűnik. Annyit nem lehet kompenzálni, az már valami alkatrészprobléma, lehet hogy csak 0,8 volt...

lacimaci77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: lacimaci77 »

Ha már felpúposodott akkor az biztos nem tökéletes... Tudni kellene a méretét és a lábkiosztását mert attól függ hogy mit lehet bele rakni, illetve hogy mennyit akarsz rákölteni mert a csere nem nagy dolog, és nem is drága. Viszont a kondik 2000ft-tól akár 10000ft feletti összeg is lehet/ db

Forrás: Raspberry PI 4B + Allo Digione + Rune Audio; Erősítő: DIY végfok; Hangsugárzó: Revel Performa M20; DAC: Topping D90 MQA előfok/DAC Kábelek: Crystal Cooper hangfal és IC, AudioQuest Eagle Eye koax

TMP
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Vásároltam egy Harman Kardon HK 870 végfokot, egy igen kellemes 1985-ös tranzisztoros téma. A tápkondenzátorok puklisak 10000m 63v 4db van benne. Mit ajánlatok? Ne foglalkozzak vele, amíg nincs brumm, vagy egy 32 éves kondit illik cserélni, ha még nem volt. Mire érdemes és hol szerzem be? Természetesen hozzáértővel cseréltetném.

üdv.

Ha már felpúposodott akkor az biztos nem tökéletes... Tudni kellene a méretét és a lábkiosztását mert attól függ hogy mit lehet bele rakni, illetve hogy mennyit akarsz rákölteni mert a csere nem nagy dolog, és nem is drága. Viszont a kondik 2000ft-tól akár 10000ft feletti összeg is lehet/ db

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3236

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Szép estét Úrak!
Egy olyan érdekelne, hogy PA végerősítőktől milyen hangminőségre lehet számítani? Felejtős, vagy azért egy próbát megér?
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 277

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Denonavr »

Sziasztok!

Valakinek esetleg volt már dolga egyszerre Nad C320BEE, C315BEE, C325BEE erősítőkkel? Az érdekelne, hogy hangban van-e számottevő különbség köztük.
Most egy C320BEE van nálam kölcsönbe és nagyon megtetszett a hangja, sokkal jobban passzol a Klipsch-ekhez, mint a Denon PMA-860 és emiatt el is dőlt, hogy nagyjából merre lépek tovább.

Köszönöm előre is!
Dunaudio Sing4you, TMP Classic, Allo digione signature, Heed Dactilus,

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Sziasztok!

USB-s erősítőkkel kapcsolatban kérdeznék.

Általában a leírások csak "USB mass storage device class" eszközt engednek (nekem ez pendriveot jelent) és nem javasolnak külső USB-s HDD csatlakozását. Ez egyedül a nagyobb áramfelvételük miatt van, vagy van más oka is, ami miatt esetleg nem tudnák kezelni?

Kettős oka van: az egyik a nagyobb áramfelvétel. Láttam már visszahozott leégett tápegységű erősítőt, aminek az oka külső, tápegység nélküli merevlemez csatlakoztatása volt. A gyártók külön fel szokták hívni erre a figyelmet. Mondanom sem kell, hogy ez nem garanciális hiba.
A másik ok pedig az, hogy egy nagyobb merevlemezen lévő rengeteg file és könyvtárstruktúra kiolvasása elég sokáig tart az ilyen gépekben lévő tipikusan kis teljesítmény processzoroknak. 
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

tokesz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 16

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tokesz »

Sziasztok!

USB-s erősítőkkel kapcsolatban kérdeznék.

Általában a leírások csak "USB mass storage device class" eszközt engednek (nekem ez pendriveot jelent) és nem javasolnak külső USB-s HDD csatlakozását. Ez egyedül a nagyobb áramfelvételük miatt van, vagy van más oka is, ami miatt esetleg nem tudnák kezelni?

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: franz »

Üdvözlet mindenkinek!

Az erdő legmélyén járok...eltévedtem.

Segítséget kérnék...

JBL L50 -hez keresnék erősítőt, mit ajánlatok?

Jelenleg egy Sony TA-F3000ES van kinézőben, de meggyőzhető vagyok más felől.

Mit gondoltok, mi illik ehhez?
HK erősítőt nem szeretnék, mert csak feketében van, ezüstöt preferálnám, meg a távirányíthatóság se lenne hátrány.  

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Valakinek nincs véletlen valamilyen régebbi Rotel integráltja kölcsönbe csak 1-2 napra kipróbálásra itt Hajdú Biharban vagy Debrecen környékén?
Nyilván nem ingyen

Kiegészíteném bármilyen Marantz vagy Nad típussal.

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Valakinek nincs véletlen valamilyen régebbi Rotel integráltja kölcsönbe csak 1-2 napra kipróbálásra itt Hajdú Biharban vagy Debrecen környékén?
Nyilván nem ingyen

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Vásároltam egy Harman Kardon HK 870 végfokot, egy igen kellemes 1985-ös tranzisztoros téma. A tápkondenzátorok puklisak 10000m 63v 4db van benne. Mit ajánlatok? Ne foglalkozzak vele, amíg nincs brumm, vagy egy 32 éves kondit illik cserélni, ha még nem volt. Mire érdemes és hol szerzem be? Természetesen hozzáértővel cseréltetném.

üdv.

Szia!
Én hasonló helyzetben voltam egy Rotel végfoknál. A 15000uF kondik csak 6-7000uF-ot tudtak felpúposodva. Én kicserélném a helyedben. Nekem sikerült olyat rendelnem, amilyenek benne voltak, de érdemes a  jobb nevűek közül válogatni: Rubicon, Elna stb.
Hallható volt a különbség a csere után.

lacimaci77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: lacimaci77 »

Sziasztok!

üdv.
Forrás: Raspberry PI 4B + Allo Digione + Rune Audio; Erősítő: DIY végfok; Hangsugárzó: Revel Performa M20; DAC: Topping D90 MQA előfok/DAC Kábelek: Crystal Cooper hangfal és IC, AudioQuest Eagle Eye koax

j0c1
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: j0c1 »

Hát ez kimenő teljesítményben és hangminőségben is alatta van az SR10-nek.
Értelek, köszi.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Denon dra f109-ről mi a vélemény?

Hát ez kimenő teljesítményben és hangminőségben is alatta van az SR10-nek.
BARTIMEX AUDIO Honlap

j0c1
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: j0c1 »

A filmben lévő zenéket beleszámolhatjuk a zenehallgatásba is.
És akkor (33.3%-os zene-aránnyal számolva) nagyjából kijön a 100%.

Mégvalaki így %-os témakörben? Igazán örömteli volna a számomra, ha kérdésorientált válaszokat kapnék!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”