Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Bár azt nem értem, hogy ha a popin múlik a hang minősége, nem az erősítőben lévő DAC-on, akkor mitől lenne jobb egy külső DAC-al, ha "futóműként" egyszerűen gyenge minőségű jelet ad ki.
Nem értelek. Minden komponens beleszól a hangba. Ha a gyenge dacot lecseréled egy jobbra akkor ugrasz minőségben, de ettől még a szoft és a koax még megmarad olyannak amilyen.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 117
Pc alapú audio lejátszás
Bár azt nem értem, hogy ha a popin múlik a hang minősége, nem az erősítőben lévő DAC-on, akkor mitől lenne jobb egy külső DAC-al, ha "futóműként" egyszerűen gyenge minőségű jelet ad ki.
Nem értelek. Minden komponens beleszól a hangba. Ha a gyenge dacot lecseréled egy jobbra akkor ugrasz minőségben, de ettől még a szoft és a koax még megmarad olyannak amilyen.
Mindig, mindennél van jobb!
Pc alapú audio lejátszás
Analóg-on.
Akkor próbáld ki hogy digitalba kotod be az Arcamba es nezd meg hogy szol. Ebbol ki tudod tesztelni hogy a cd player dac-ja teszi-e a jo munkat hozza vagy a kapott jel zavaros a popcorn felol. Ha ugyanolyan szepen szol, akkor nem érdemes dac-ot fejlesztened, ha a cd minoseget akarod elerni a popcornbol.
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Pc alapú audio lejátszás
A cd - ami terszik neked, analogba jon ki es ugy megy be az erositobe?
Igen, analóg-on. Arcam alpha5-ös.
Pc alapú audio lejátszás
Most éppen ez szól. A "híresen" jó felvételeket nagyon jó ritmikával prezentálja a linuxos csöpp pc.
Névtelen-1.jpg
Rock and roll
Pc alapú audio lejátszás
Es mikorra varhato?
Nem tudni. A legutobbi comment az volt, hogy nem decemberben, de ezt mar tudjuk. Nagyon kivancsi vagyok ra, mert eleg igeretesnek nez ki.
Pc alapú audio lejátszás
Értem. Utánanézek. Köszönöm.
A cd - ami terszik neked, analogba jon ki es ugy megy be az erositobe?
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 876
Pc alapú audio lejátszás
En erre varok, hogy kijojjon mar az uj verzio es azonnal neki is esek: https://www.ap-linux.com/
Es mikorra varhato?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Pc alapú audio lejátszás
A tapegyseggel kezdenem az egészet,de sanszosan nem fogsz jobb hangot elerni, mint a cd jatekossal,de azzal tudnal a legjobban dobni rajta.
Értem. Utánanézek. Köszönöm.
Pc alapú audio lejátszás
A210-el játszadoztam. Mind a koax kimenet mind a szoftvere gyenge minőségi sztereó lejátszáshoz. Sztereó dac-al javíthatsz rajta. Filmekhez HM vas hdmi csatin keresztül.
Ezzel csak az a bajom, hogy hasonló hangkarakterű HDMI-s vas még igen zsebbenyúlós.. (Jelenleg Arcam avr250-em van.) Viszont azt meg tudnám csinálni, hogy optikain menne az 5.1-es hang ki, ha filmet nézek. Coax-ra meg ahogy írtad, mehet a sztereo DAC, és azt hozzárendelném az erősítőn, egy másik bemenethez. Bár azt nem értem, hogy ha a popin múlik a hang minősége, nem az erősítőben lévő DAC-on, akkor mitől lenne jobb egy külső DAC-al, ha "futóműként" egyszerűen gyenge minőségű jelet ad ki.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Tudom, hogy nem teljesen idevágó téma, de esetleg valakinek van valami tippje, popcorn hour c200 hangjának a javítására?
CD lejátszóhoz képest nagyon gyér hangja van. Digitális koax kijáratát használom, audioquest vdm3 kábellel összekötve az erősítővel (Arcam avr250). Szóval mit lenne érdemes csinálni, hogy egy kicsit jobb hangja legyen a digit kijáratnak. Tápegység csere, vagy tunning? Esetleg külső DAC-ot ajánlotok. (Ezt inkább nem preferálnám, mert utánna minden csatornához külön jó minőségű analóg kábelek is kellenének.) Egyáltalán létezik 5.1 es DAC?
Jó lenne valami olyan megoldás, amire nem megy rá az ember gatyája.
Előre is köszönöm a segítséget.
A tapegyseggel kezdenem az egészet,de sanszosan nem fogsz jobb hangot elerni, mint a cd jatekossal,de azzal tudnal a legjobban dobni rajta.
Sziasztok!
Tudom, hogy nem teljesen idevágó téma, de esetleg valakinek van valami tippje, popcorn hour c200 hangjának a javítására?
CD lejátszóhoz képest nagyon gyér hangja van. Digitális koax kijáratát használom, audioquest vdm3 kábellel összekötve az erősítővel (Arcam avr250). Szóval mit lenne érdemes csinálni, hogy egy kicsit jobb hangja legyen a digit kijáratnak. Tápegység csere, vagy tunning? Esetleg külső DAC-ot ajánlotok. (Ezt inkább nem preferálnám, mert utánna minden csatornához külön jó minőségű analóg kábelek is kellenének.) Egyáltalán létezik 5.1 es DAC?
A210-el játszadoztam. Mind a koax kimenet mind a szoftvere gyenge minőségi sztereó lejátszáshoz. Sztereó dac-al javíthatsz rajta. Filmekhez HM vas hdmi csatin keresztül.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Pc alapú audio lejátszás
Újratelepítetted már a jrivert? Milyen DSP van bekapcsolva? Auto import van beállítva?Köszi a tippeket. A 19-es Jriverre hirtelen felindulásból rányomtam az uninstalt, és felraktam helyette a 22-és verziót. Igaz ez csak trial, de most rendben lejátszik mindent.
Most éppen ez szól. A "híresen" jó felvételeket nagyon jó ritmikával prezentálja a linuxos csöpp pc.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Tisztelettel kérdezném, az mitől van hogy a pc egy nem dsd képes dac-al is viszi a sacd iso fájlokat, esetleg átalakítja azt ?
Igen. Nekem viszi a DSD-t, de pl a BlueRay koncert lemezeken, ahol nincs PCM stereo, ott az 5.1-et alakitja stereo-ba.
Pc alapú audio lejátszás
Tisztelettel kérdezném, az mitől van hogy a pc egy nem dsd képes dac-al is viszi a sacd iso fájlokat, esetleg átalakítja azt ?
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene
- tottyi
- Hazajáró lélek
Pc alapú audio lejátszás
Látja az eszközkezelő. Meg jelszintet is mutat, ha megy a zene. Amúgy Creative sb0790.
Egyik kimeneten sem szolal meg? Fulhallgatoval probaltad?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Pc alapú audio lejátszás
Ha a Device Managerben nem talalja meg akkor az elromlott. Megszereltetni nem tudom, hogy meg-e eri bar nemtudom, hogy mennyibe kerult.
Látja az eszközkezelő. Meg jelszintet is mutat, ha megy a zene. Amúgy Creative sb0790.
- tottyi
- Hazajáró lélek
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Létezik szerviz vagy szakember, ami/aki hangkártyát javít? Annyi a baja, hogy nem szól. Két PC-ben is kipróbáltam, különböző driverekkel.
Ha a Device Managerben nem talalja meg akkor az elromlott. Megszereltetni nem tudom, hogy meg-e eri bar nemtudom, hogy mennyibe kerult.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Létezik szerviz vagy szakember, ami/aki hangkártyát javít? Annyi a baja, hogy nem szól. Két PC-ben is kipróbáltam, különböző driverekkel.
Pc alapú audio lejátszás
En erre varok, hogy kijojjon mar az uj verzio es azonnal neki is esek: https://www.ap-linux.com/
Pc alapú audio lejátszás
Én már régóta használom(tam), anno olyan szerencsésen futtattam le a doc-file-ban levő scripteket, hogy még a hálózatot is kilőttem vele . A process lasso-t viszont még nem próbáltam. Linuxozom mostanság.
Koszi, lehet eleg lett volna azt az ingyenes valamit lefuttatni es azt a 200 eurot meg inkabb akusztikara kolteni.
Itt van hatha valaki hasznat veszi.
Futóművek: Shigaraki clone (SPDIF), Turbonero (tunning amanero, USB) DAC: DIY TPA OPUS (WM8741 chip - mandro kimenőtrafóval), Coincident Extreme IC, DP 300B monoblokkok, ProAc R2.5 clone
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11043
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
A PC-nek egyetlen nagy problémája van, mégpedig az engedékenység. Megengedi a felhasználónak, hogy maga válogassa össze a gép egységeit, maga szórja tele szoftverekkel, alkalmazásokkal és maga állítson be rajta minden lehetséges paramétert. Ez minden probléma forrása. A célgépeknél mindez ki van zárva, ott a hardver zárt, a szoftver is csak minimális módosításokat engedélyez, így azokkal nyilván kevesebb szívás jár. Teljesen megértem azokat a hobbitársakat, akiknek az üzembiztos működés és nyugalom többet ér, mint a túlmisztifikált hangminőség. De azt is el kell fogadni, hogy néhányaknak ez egy technikai sport, megpróbálják a vasból a maximumot kihozni, akár egészen durva áron is.
Pc alapú audio lejátszás
Ha megkérdezik, én miért Mac Miniről hallgatom a zenét, általában bemásolok egy-két ilyen oldalnyi diskurzust.
Nincs szándékomban senkit megbántani, kéretik nem annak venni. Mondjuk a történethez az is hozzá tartozik, hogy hallottam már PC-s forrásból jobb hangot, mint a miniből, bár az ára, annak minimum 3-4x-ese. (től indul)
en meg ezert inkabb halozati lejatszorol ...abbol is: halozat nelkül, lokalisan radugott tarolorol. elgondolom mit szeretnek, illetve rajta van jonehany lemeznyi anyag, indit, nincs "extra problema", lemez vegighallgat, masik lemez indit (amig idöm engedi megy ez tovabb)
még talan lehetsegesnek is tartva, hogy PC-röl "szebben szol" (az elvezet mar igy is böven megvan), de kicsit olyannak tünik, mint valami "extra sportauto" (ide mindenki behelyettesitheti amit akar, mondjuk Pagani Zonda) vs. egy hasznalhato - nyilvan nem minden palyan ugyanazt tudo gep (ide is mindenki behelyettesitheti, amit akar - Belanak gondolom pl. RS6 :-) )
szerintem fontosabb a zene, a zenere figyeles (es nem hatterben megy, közben meg egesz mas megy a fejben, mert akkor azert kevesebb jön be a zeneböl)
Pc alapú audio lejátszás
Nem ertek hozza es azt se tudom hol kezdjem. Milyen szemuveget, mire kell odafigyelni es meg mi minden kell hozza. De ez rossz topic.
Kerdesem a VR topicra iranyult, nekem is uj a terep, de Vinkler megagyazott hozza :-)