Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 883
DAC-olás
Koszi, meg megvarom Petike is mit mond aztan majd dontok de akkor ezek szerint a Master 7 jobb.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
DAC-olás
Szia
Sztem a PCM chip sokkal zeneibb hangú mint a Sabre
Ennyi:))
Volt mindkettő
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
DAC-olás
Hozzaerto segitseget szeretnem kerni, hogy egy AUDIO GD NFB 27 es egy Audio-Gd Master 7 kozott a DAC-ban milyen merteku elteres lehet mert le szeretnem cserelni valamikor a mostani DAC-ot de ezek kozul meg egyiket sem hallottam es nagyon korulmenyes volna kiprobalnom mind a kettot sajat kornyezetben. Mondjuk az NFB 27-ben tetszik, hogy van benne fejhallgato erosito is de ha a Master 7 annyival jobb akkor inkabb azt valasztanam.
Szia
Sztem a PCM chip sokkal zeneibb hangú mint a Sabre
Ennyi:))
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
DAC-olás
Hozzaerto segitseget szeretnem kerni, hogy egy AUDIO GD NFB 27 es egy Audio-Gd Master 7 kozott a DAC-ban milyen merteku elteres lehet mert le szeretnem cserelni valamikor a mostani DAC-ot de ezek kozul meg egyiket sem hallottam es nagyon korulmenyes volna kiprobalnom mind a kettot sajat kornyezetben. Mondjuk az NFB 27-ben tetszik, hogy van benne fejhallgato erosito is de ha a Master 7 annyival jobb akkor inkabb azt valasztanam.
Hívj fel, segítek.
30/9570-365
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 Christie HD14K-M+Griffyn4K32RGB HC Cseneles Edition Pana PT-RQ13 SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne
DAC-olás
...A két számítógépes lejátszás (HQPlayer - NAA) sokkal nagyobb és minden tekintettben pozitivabb változást hozott (számomra) még igen olcsó eszközökkel is.
Kíváncsivá tettél, kipróbáltam, nekem nem jött be.
Lehet a rendszeremmel van a baj, vagy a fülemmel, vagy mindkettővel, vagy csak ízlések/pofonok...
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 883
DAC-olás
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
DAC-olás
A Teac NT 503-as DAC le tud játszani iso formátumú SACD file-okat?
https://youtu.be/1bvdEgy9W4c
Kövesd a videót, úgy menni fog, persze kell hozzá egy pc is.
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11102
- Kapcsolat:
DAC-olás
Önmagában nem, PC-s segítséggel, azaz megfelelő lejátszó szoftverrel igen.
DAC-olás
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
DAC-olás
Sajnos telefonról írok, így elég nehézkes, de holnap elküldöm, miről van szó. Azt kellene kiderítened, hogy a fogadó oldalon megvannak-e az I2s jel megfelelő bekötési pontjai. Én egy Raspberry pi 2-ről nyert I2s jelet akartam HDMI-n a DAC-ba vezetni, mivel az alapból alkalmas a fogadására. Nem sikerült megoldanom, bár sokat nem mókoltam vele.
http://www.audiophonics.fr/fr/interface ... -9346.html
DAC-olás
Félreértetted. Lehet HDMI-n I2s jelet továbbítani, de azt csak néhány elég ritka DAC tudja fogadni. Mint írtam, pl. az Audio-gd. Van is egy eladó HDMI bemenettel a megfelelő topicban. Az én PS Audio dacomon is van HDMI alapú I2s bejárat.
Ha nagyon akarsz kísérletezni, van Audio-gd I2s-t HDMI-vé alakító kütyüm. Sőt van visszafordítóm, meg 20 cm-es HDMI kábelem is hozzá. Én egyelőre feladtam.
Ez a kütyü pontosan mit csinál? A bemeneti oldalra rákötöm az I2S jelet, bedugom a HDMI kábelt és igy megyek tovább?
Lehet, hogy egy próbát megérne, de gyanítom, hogy a DAC-on nem tudna vele mit kezdeni.
Te pontosan mit szerettél volna összehozni, amit feladtál?
DAC-olás
Félreértetted. Lehet HDMI-n I2s jelet továbbítani, de azt csak néhány elég ritka DAC tudja fogadni. Mint írtam, pl. az Audio-gd. Van is egy eladó HDMI bemenettel a megfelelő topicban. Az én PS Audio dacomon is van HDMI alapú I2s bejárat.
Ha nagyon akarsz kísérletezni, van Audio-gd I2s-t HDMI-vé alakító kütyüm. Sőt van visszafordítóm, meg 20 cm-es HDMI kábelem is hozzá. Én egyelőre feladtam.
DAC-olás
A WaveIO egy USB-I2S Xmos alapú átalakitó I2S jellel működő dacok részére.
Az SPDIF kimenet inkább csak teszt jelleggel van rajta,ettől fűggetlenül jól használható.
A hosszú távolságot inkább az USB kábelel kellene áthidalni 2-3m jó esetben.
A kűlső és nagyon jó minőségű táp alapfeltétele a jó hangzásnak,anélkül a felét sem használod ki.
Ahol a WaveIO-t használták azokat végig olvastam,sehol nem ajánlják a 10cmnél hosszabb összekötött.
Az I2S max 2 csatornát tudd, azaz mono vagy sztereo, szóval a hdmi-n küldhető 5.1,7.1 biztos hogy nem ugyanaz.
Laikus vagyok, de nem győztetek meg róla, hogy az I2S jelet nem lehet HDMI kábelen továbbítani.
A Net-en ha megnézem a HDMI bekötési pontokat, akkor az
-1-es pont neve I2S DATA+
-3-as pont neve I2S DATA-
- 4-es pont neve I2S BCK+
- 6-os pont neve I2S BCK-
- 7-es pont neve I2S LRCK+
- 9-es pont neve I2S LRCK-.
Az Audio-GD Master7 Dac-nek van olyan verziója, amit úgy forgalmaznak, hogy az I2S jelet a HDMI bemenetén fogadja. Ez a kábel nyilván lehet 1-2 méter is, és nyilván jó minőség biztosítható vele (gondolom én), ha az Audio-GD a csúcskategóriájú DAC-jában ezt a megoldást használja.
Másrészt:
Elképzelhetőnek tartom, hogy kell valahol egy átalakító/illesztő elektronika, illetve az eddigi hozzászólások alapján lehet, hogy az erősítőm DAC-ja nem tudja fogadni ezt a formátumot. (Ha jól értem az előző hozzászólásokat, ez más formátum mint az SPDIF)
Ha valaki képben van, világosítson fel, hogy megnyugodjon a lelkivilágom.
Üdv!
(egyébként képet hogyan lehet beszúrni?)
- kaboca36
- Fórumlakó

- Értékelés: 223
DAC-olás
A WaveIO egy USB-I2S Xmos alapú átalakitó I2S jellel működő dacok részére.
Az SPDIF kimenet inkább csak teszt jelleggel van rajta,ettől fűggetlenül jól használható.
A hosszú távolságot inkább az USB kábelel kellene áthidalni 2-3m jó esetben.
A kűlső és nagyon jó minőségű táp alapfeltétele a jó hangzásnak,anélkül a felét sem használod ki.
Ahol a WaveIO-t használták azokat végig olvastam,sehol nem ajánlják a 10cmnél hosszabb összekötött.
Az I2S max 2 csatornát tudd, azaz mono vagy sztereo, szóval a hdmi-n küldhető 5.1,7.1 biztos hogy nem ugyanaz.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
DAC-olás
Bocsi, nem kekeckedni akarok nem vagyok szakember, de ez a megoldás éppen azért merült fel bennem, mert a HDMI kábelen tudomásom szerint I2S jel megy. Tehát valószínűleg ez csak megfelelő kábelminőség kérdése. Ezért kötném ki 10-20 cm-es kábellel HDMI aljzatba, és onnan jó minőségű HDMI kábellel (1-1,5 m hosszan) mennék tovább.
A jó minőségű tápon túl vagyok. Jelenleg labortápról üzemel.
Megerősítve Kabóca írását, sajnos nem életképes az ötleted. Összezavarhatott a HDMI, ami csak egy felület. Az erősítőd nem tud I2s jelet fogadni HDMI-n. Egy Audio-gd dac-kal már működne, amit szeretnél.
Rosszul értelmeztem valamit, hogy a waveIO egy USB-I2s átalakító? Értelmezésem szerint egy átlagos DAC USB bemenetét lehet vele javítani. Hogy lett belőle SPDIF kimenet, és hogyan kapja a jelet?
Külső kártyaként USB-ről, az SPDIF kimenetre ültetett RCA aljzattal?
- kaboca36
- Fórumlakó

DAC-olás
Bocsi, nem kekeckedni akarok nem vagyok szakember, de ez a megoldás éppen azért merült fel bennem, mert a HDMI kábelen tudomásom szerint I2S jel megy. Tehát valószínűleg ez csak megfelelő kábelminőség kérdése. Ezért kötném ki 10-20 cm-es kábellel HDMI aljzatba, és onnan jó minőségű HDMI kábellel (1-1,5 m hosszan) mennék tovább.
Az LPCM és az I2S nem ugyanaz. Az I2S a házon belüli chipek közötti adatátvitel, azaz nem méteres jelátvételre van kitalálva.
https://drive.google.com/file/d/0B1ex7K ... sp=sharing
"Below I'll make a short list (from what I can remember right now) of things that should be taken into account when you are using a WaveIO:
1. PSU: make sure that your PSU is sourcing at least 0.38A @ 5Vdc. If you're feeding your Wave board from an USB port then you can run a short test by changing it with another free one and see if there are some improvements! (maybe trying your board on a different computer?)
2. To not forget: any USB Hubs or "jitter cleaners" placed between your laptop and WaveIO could give you troubles so please try to make your audio setup running with base parts / components mounted on it. You can add them later!
3. I assume that your WaveIO stood for quite a long time: given this please remove both jumpers on J8 and (especially) on J12 and put them back again for a few times in a row just to make sure that you will remove any parasitic resistance that could be there... A better alternative would be to replace those jumpers with new ones!
4. As it happened to phuongdk, try and change the USB cable if you have any doubts! Any 1-2 meters one should be okay.
5. On TUSBAudio Control Panel @ "Buffer Settings" tab you'll find two options: USB Streaming Mode (which, for the beginning, must be set on "Safe") and "ASIO Buffer Size" which you should leave for "Auto".
Ah, all above are valid if you are going to use ASIO output and not KS, WASAPI and so on... Again, for testing purposes please use ASIO! Later on you can freely change it with whatever you like/works on your laptop.
6. I'm assuming you're using an I2S port! I don't know if it's the isolated one or not but in any cases you have to be careful with any I2S wires/cables used there! All I2S wires should NOT have different lengths AND all I2S wires should have a length less than 10 cm. I'm usually using 5cm and is fine here...
Well, that's what I remember right now! I usually squeeze my brain to offer more infos when needed but today is a special day for me thus, with your approval, I'll leave it "as is" for now! Starting from tomorrow, things will get back to 'normality'.
FYI, I'm using an Acer laptop too (a bit old one: 8930G) with latest Foobar version + Win 7x64 + 3.26 Drivers and all is okay here so you have plenty of chances to succeed!
Have a beautiful day to all,
Lucian "
De mindig vannak kivételek, hátha neked sikerül.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
DAC-olás
A Whafedale tuti, hogy nem gyenge pont, de nagyon nem mindegy milyen erősítő van előtte. Azt nem tudom, hogy a jelenlegi Onkyo milyen, meg kellene hallgatni.Ha tetszik, ha nem... a Wharfi gyenge láncszem sok szempomtból!Itt keresgélnék, nem a dac-ok közt!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
DAC-olás
A rendszered gyenge pontja szerintem pont nem a Onkyo DAC-ja, hanem Asus médialejátszója, és Wharfedale hangfal, én legalábbis ezeket cserélném.
A Whafedale tuti, hogy nem gyenge pont, de nagyon nem mindegy milyen erősítő van előtte. Azt nem tudom, hogy a jelenlegi Onkyo milyen, meg kellene hallgatni.
DAC-olás
Elvileg az I2S jellet nem tudod 10cm hosszabban elvezetni.
Egy jó külső táp többet segít a WaveIO-n.
- kaboca36
- Fórumlakó

DAC-olás
Érdeklődéssel tölt el a fórum, sokat olvasom, de ez a DAC téma még számomra nagyon ingoványos.
Előre is köszönöm!
Foncsor
Mint ahogy mindenkinek
Tisztelt Fórumtársak!
Segítségetekre, véleményetekre, tanácsotokra lenne szükségem.
Egy Onkyo A-9050 erősítőt használok, mely egy 192 kHz/24 bites Wolfson DAC-ot tartalmaz. A cd lejátszóm egy Onkyo dx-7711, a letöltött zenéket (flac,ape formátum) egy Asus oplay mini-n keresztül hallgatom, Wharfedale evo20-on.
Az érdeklődésem tárgya, hogy ebbe a rendszerbe tekintettel az erősítőbe épített DAC miatt, egy külső dac okozna-e minőségbeli javulást? Indokolt-e?
Ha igen (esetleg némi magyarázattal egy laikus számára) miért, és Ti mit ajánlanátok?Illetve,ha nem DAC, akkor egy másik, minőségibb eszköz az Asus helyett??
Érdeklődéssel tölt el a fórum, sokat olvasom, de ez a DAC téma még számomra nagyon ingoványos.
Előre is köszönöm!
Foncsor
A rendszered gyenge pontja szerintem pont nem a Onkyo DAC-ja, hanem Asus médialejátszója, és Wharfedale hangfal, én legalábbis ezeket cserélném.
DAC-olás
Tisztelt Fórumtársak!
Egy Onkyo A-9050 erősítőt használok, mely egy 192 kHz/24 bites Wolfson DAC-ot tartalmaz. A cd lejátszóm egy Onkyo dx-7711, a letöltött zenéket (flac,ape formátum) egy Asus oplay mini-n keresztül hallgatom, Wharfedale evo20-on.
Az érdeklődésem tárgya, hogy ebbe a rendszerbe tekintettel az erősítőbe épített DAC miatt, egy külső dac okozna-e minőségbeli javulást? Indokolt-e?
Ha igen (esetleg némi magyarázattal egy laikus számára) miért, és Ti mit ajánlanátok?Illetve,ha nem DAC, akkor egy másik, minőségibb eszköz az Asus helyett??
Előre is köszönöm!
Foncsor
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
DAC-olás
Tisztelt Fórumtársak!
Előre is köszönöm!
Foncsor
- kaboca36
- Fórumlakó

DAC-olás
Elvileg az I2S jellet nem tudod 10cm hosszabban elvezetni.
Egy jó külső táp többet segít a WaveIO-n.
DAC-olás
Sziasztok.
PC-ről Luckit WaveIO kártyán keresztül hallgatok zenét. A WaveIO kártya SPDIF kimenete van rákötve az erősítőmre. NAD T187.
Ötlet: mivel (állítólag) a WaveIO erőssége az I2S, az I2S kimenetet kikötném HDMI aljzatba, és HDMI kábellel mennék tovább az erősítő HDMI bemenetére.
Nem vagyok szakember, ezért kérdezem, hogy életképes-e az ötlet, és jelenthet-e előrelépést?
Üdv
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 691
DAC-olás
Igen, erről a dacról van szó, egy jó usb kábellel, esetleg tápos usb-hubbal még lehet javítani rajta, akkor már lehet, hogy neked is jobban tetszene.
Nemcsak az árához képest jó...
Ráadásul több helyen akciós is most...
sőt, apróban nemrég ment egy el 25e-ért
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer