Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Itt most arról a készülékről van szó, amivel kapcsolatban írtad, hogy "nemcsak hogy mindent tud hangban amire számítottam, annál többet" ?

3 hónap alatt 5x cseréltek hardvert? Mert akkor ez nem a nyugdíjas, hanem valamelyik másik kör lehet.  

OFF, mert nem ide való, mehet is oda...

Látom próbálkozol. 
Mindenki tudja, kik és miféle koncepciójú PC-t gyártanak/tottak itt. Az volt a fáma, hogy erős proci kell nagy cache-el, ez meg kis alapra integrált processzoros gép. Féltem, hogy a százalékosan nagyobb proci terhelés/kilengés miatt majd nem lesz túl sima a hangja, de jobb lett, mint amire számítottam. Majd később összehallgatva egy nagy géppel egyáltalán nem győzött meg, hogy az az irány jó/előre mutató lenne (nekem). Persze nem hallgattam meg mindent a világon, ami ilyen és én veled ellentétben a tévedés jogát is fenntartom.
A nyugdíjas körnek én vagyok a tagja, nem a konstruktőr, meg szerintem Te is, mert azt hirdetted, hogy marathoni futóversenyen indulsz, de 5km-nél kiszálltál, miután kiderült nem 1 személyes a verseny.

ON
és bocsánat az adminoktól! 

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4149

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: juliush »

Isten őrizz, hogy 20 ezer dolcsit kelljen kiadni
Ma Brüsszelben vagyok és elmentem abba a boltba, ahol a Bluesound Node 2-met vettem, és végre meg tudtam hallgatni egy Chord Mojo-t, először a Meze 99 Classics fejhallgatómmal, utána pedig egy Rega Elex erősítő és Harbeth hangfalak segítségével. 
Nos röviden és velősen szenzációs hangja van. Összehasonlítottam a Bluesound Node 2-vel, mind TIDAL HIFI-n (CD minőség), mind TIDAL Masters-en (High-Res minőség). A Mojo-val még a CD minőségű zenék is mosolyt csaltak az arcomra, de érdekes módon az MQA zenéken nagyobb különbség volt a Node 2 és a Mojo hangja között a Mojo javára. A Node 2 volt mindkét esetben a távzene vevő, és a két készüléket a kereskedő egy spéci optikai kábellel kötötte össze. A Node 2 hangja inkább visszafogottabb, de nagyon kellemes, míg a Mojo inkább élénk, aki az ilyen hangkaraktert keresi, az könnyen rá tud kattanni, mert hihetetlenül zenei élményt nyújt.
Ami számomra és a kereskedő számára is furcsa és nehezen magyarázható volt, az az, hogy eddig mindketten úgy tudtuk, hogy az MQA fájlok "kicsomagolását" az MQA kompatibilis DAC végzi, Amíg a Node 2 DAC-ja már MQA kompatibilis, addig a MOJO-é nem az. Mégis a Mojon lévő szines gömb szinte minden MQA számnál más színre váltott. Láttunk sárga színt (88kHz), zöldet (96 kHz), és a CD minőségű számoknál pedig pirosat (44 kHz). Néhány órája jelent meg az általam nagyon kedvelt stílusú szakíró John H. Darko vonatkozó cikke. 
Ebből megtudhatjuk, hogy az MQA fájlok kicsomagolása több lépcsőben történik, és úgy tűnik, hogy a Bluesound Node 2 az első kicsomagolást elvégezve adja tovább a már High-Res formátumú zenét a Mojo-nak.
Egy biztos óriási élvezet volt hallgatni ezt a hangminőséget már a CD minőségű tesztszámoknál is (Dire Straits Private investigation, Nigel Kennedy New four seasons Autumn 11), nem beszélve az MQA minőségről (Engegard Quartett Schubert...darab, Eric Clapton Come rain or come shine, Avishai Cohen trio Abie, Edgar Meyer, Chris Thile Tarnation, hogy csak a legszenzációsabbakat említsem)
A kereskedő elmondta és meg is hallgattuk, hogy sajnos a Chord Mojo ilyen szenzációsan csak a fejhallgatókkal szól, mert ugyan tud vonali szintű kimenetet is, de csak a fejhallgató kimenetről és egyszerűen nem tudja azt a minőséget hozni az erősítő-hangfal rendszeren, mint fejhallgatóval.
Összehasonlítottuk a Mojo hangját a hangfalakra kiadva a 2Qute hanjával szintén a hangfalakkal. A kereskedő szerint a 2Qute klasszissal jobban szól így, de én azért ekkora különbséget nem hallottam. Ha választanom kéne a kettő közül, nem biztos, hogy a kétszeres 2Qutera szavaznék, hisz az se nem hordozható, se nincs benne akkumulátor, se nincs benne fejhallgató erősítő és bemenet. De tény a hangfalakon a legszebb hangot a Bluesound Node 2-ről jövő TIDAL zene szolgáltatta a 2Qute DAC-al.
Kipróbáltam egy épp ott lévő Aurelic Vega-t is, amelyről a blogomban már írtam. Nos ez a gép ugyan mindent tud (távzene vevő/DAC/fejhallgató erősítő), és meg kell hagyni, hogy kellemes, kulturált hangja van, de a Bluesound, mint távzene vevő és a Chord Mojo, mint DAC/fejhallgató erősítő együtt sokkal nagyobb durranás! Ami az árakat illeti, az Aurelic Vega 2000 euróba kerül, a Node 2 és a Mojo együtt "csak" 1000 euró.
Szóval a nagyon élvezetes mai szeánsz tanulsága: a kb. 300 ezerért beszerezhető korszerű zenelejátszó hangja megveri a 600 ezres készülékét.
Ez azért nem rossz hír
Jó tudom, sokan nem tudnak kifizetni egy digitális zenelejátszóra 300 ezret, de sokan rászánnak ennyit, de eszükbe sem jut egy Bluesound - Chord kombináció, pedig ennél jobbat eddig csak ugyanebben a boltban hallottam egy Bluesound - Chord 2Qute - HEED Elixir rendszeren, de az ugy együtt kb. 750 ezer forint.

Kedves András!

Köszi a részletes beszámolót! Így kell ezt csinálni! Elolvasva tudom, hogy milyen eszközöket hallgattál, milyen környezetben, milyen zenékkel, sőt mivel összehasonlítva.
Én az ilyen hozzászólásokért olvasom ezt a blogot. Csak így tovább!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11042
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Én nem sajnálom. Faló megmondta, nyugdíjas kör.
Az igazság az, jó meg szép, meg minden ez a PC-s lejátszás, de több a de, mint bármiben ami hifi. Pár hónapos Audio PC-m-re ha jól számolom az 5. hardveres frissítés jön ki. Összehasonlítottuk egy az enyémnél 3x drágább géppel és a sajátom jobban tetszett. Engem azon az árszinten, amiben én gondolkozom (és jóval fölötte sem) nem győzött meg, nem vitt közelebb a zenéhez...

Itt most arról a készülékről van szó, amivel kapcsolatban írtad, hogy "nemcsak hogy mindent tud hangban amire számítottam, annál többet" ?

3 hónap alatt 5x cseréltek hardvert? Mert akkor ez nem a nyugdíjas, hanem valamelyik másik kör lehet.  

timcs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 310

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: timcs »

Szia nézd meg az Innuos-t.

http://innuos.com/en/catalog/go/music-servers-mk2

Az Ultimate AV forgalmazza akárcsak az Ayont is, össze is tudod nála CD-vel is hallgatni. Nemrég forgalmazza, nagyon jó hangja van bátran ajánlom. Viszont DAC kell mögé.
Köszi a tippet. Megnéztem és árban is tűrhetők. A plussz, hogy egy helyen össze tudom hasonlítani az Ayonval, de azt meg tudnám oldani több helyen is, ha elviszem. Hasonlítás nélkül nem igazán volna értelme.

CD : Ayon CD1 
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba

timcs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DAC-olás

Ha az Ayon CD-t szeretnéd kiváltani médialejátszóval, az nagyon drága lesz, ha lesz olyan...
Hogy milyen számítógéppel töltöd le a zenét és másolod át a médialejátszó merevlemezére, az mindegy. A megvásárolt fájlokat simán a böngészőn keresztül letöltöd, utána átmásolod a médialejátszóra pl hálózaton keresztül vagy egy mobil adathordozón (pendrive, mobil HDD) átviszed.
Ha fájlokat szeretnél lejátszani magas minőségben, akkor előbb-utóbb a PC-s lejátszáshoz fogsz eljutni minden bizonnyal, amibe lehet önteni a lóvét vég nélkül és minden másnap kijön valami újdonság, amitől elvileg jobb lesz....
. A neten böngészve én is valahogy oda jutottam, hogy nehéz lesz kiváltanom az Ayont, de az idő majd megmutatja, hogy hová jutok. Lehet, hogy elkényelmesedek és már nem fog annyira érdekelni a minőség, no meg a fülem se lesz mint a csecsemőké, de sztem ez csak a végső megoldás. PC-s megoldásban pont a te általad leírtakért nem is gondolkodom. Három kombináción gondolkodok. 1.média lejátszó beépített dac-val aminél ki tudnám használni a dac-ot és az Ayont mint transzportot, 2.komplett cd transportal és dac-val egybeépített, 3. cd transzport/megajtó kulső dac-val. De ez még a jövő kérdése. Egyenlőre megfelel ami van, de a bogár a fejben bármikor felébredhet.

Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 709

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Lenne egy kérdésem, hátha van valakinek egy ötlete, válasza.
Van egy AN dacom, aminek szeretném valahogy csökkenteni a kimeneti jelszintjét.
A dac-ban 6dj8-as csövek vannak.
Van esetleg olyan kompatibilis csö aminek kisebb lehet az erösítése, és használható lenne?

Attól tartok, a csövek cseréjével ez nem megoldható. Mennyivel kellene csökkenteni a jelszintet, felére, harmadára?
Láttam trafós megoldást, de próbát tehetsz RCA osztókkal. A kiválasztásuk némi körültekintést igényel, ne terhelje
a DAC-ot és illeszkedjen a következő fokozathoz.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3190

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: audioline »

Jó szakember ront vagy...

.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 792

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Azt olvastam egy honlapon:
Jó szakember ront vagy javít, de sohasem henyél!

.....És ezt mind megvettem (szoftvereket is) és megtapasztaltam, kipróbáltam több forráskészülékkel (Audio PCk, HTPC, Notebookok), több DAC-kal (hiVOX, Human Audio, Audio Note, Le Presance, egyebek rövid ideig), millió-féle kábellel. ...

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Most mi a forrás, amit hallgatsz?

.. Most meg elengedem, immár nyugodt szívvel, túl a próbaidőn, amit magamnak adtam, mert igen szkeptikus voltam, tudok-e még PC meg kattogtatás nélkül zenét hallgatni...

...
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

Vendég

DAC-olás

Kár, mert ez a jelen...
Az igazság az, jó meg szép, meg minden ez a PC-s lejátszás, de több a de, mint bármiben ami hifi. Pár hónapos Audio PC-m-re ha jól számolom az 5. hardveres frissítés jön ki.
Összehasonlítottuk egy az enyémnél 3x drágább géppel és a sajátom jobban tetszett. Engem azon az árszinten, amiben én gondolkozom (és jóval fölötte sem) nem győzött meg, nem vitt közelebb a zenéhez, viszont tény, hogy adott hatalmas szabadságot a forrásanyagot tekintve. A PC-s lejátszás állandó lehetőségként persze adott marad HTPC-n, notebookon, de odafigyelős zenét nem ezek elé ülve hallgatok már. Nem gond, hogy ez nem a jelen, főleg nem a jövő, de ez nekem jobban tetszik, tisztábban és nyugodtabban szól és ez nekem fontosabb, mint a többi. Az összes maszlag, mint a DSD, meg az MQA és társaik egyik sem okozott nagyobb zenei élményt, mint a PCM 16/44.1. És ezt mind megvettem (szoftvereket is) és megtapasztaltam, kipróbáltam több forráskészülékkel (Audio PCk, HTPC, Notebookok), több DAC-kal (hiVOX, Human Audio, Audio Note, Le Presance, egyebek rövid ideig), millió-féle kábellel. Most meg elengedem, immár nyugodt szívvel, túl a próbaidőn, amit magamnak adtam, mert igen szkeptikus voltam, tudok-e még PC meg kattogtatás nélkül zenét hallgatni...  
Elnézést a személyes kitérőért. Fentebb írtakat nem tekintem általános érvényű igazságnak, örülök ha más szívesen hallgat zenét PC-ről.

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

nem jo ez a melléfogalmazás.   nem a zene a "CD minösegü".

ott en bajt erzek, illetve ugy erzem nem a zene a fontos, ha "CD minösegben" (gondolom ez a 16bit 44.1kHz) hallgatott zene nem elmeny, csak ha sok-sok bit es sok-sok Hz.   

Teljesen igazad van!
Én nagyon is tudom élvezni a TIDAL-nek a Masters korszak előtti zenei minőségét is, például ma a repülőn hallgattam meg a La La Land (Kaliforniai álom) tegnap megjelent filmzenei albumát is, ami még csak TIDAL HIFI-n érhető el, mégis annyira élvezhető minőségű a felvétel és a zene is, még ha vannak benne gagyibb melódiák is, de a jazz számok nagyon jók. Én már a rendező előző filmjének a kitűnő Whiplash-nek a zenéjét is nagyon kedveltem.
Amúgy az előbb nem azt írtam, hogy nem élveztem a CD minőségű zenéket, hanem azt, hogy az MQA-nél a két DAC közötti különbség volt nagyobb, mint a másik formátumban.
Blogom

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: avl2 »

...még a CD minőségű zenék is mosolyt csaltak az arcomra...

ezt a hangminőséget már a CD minőségű tesztszámoknál is ...

nem jo ez a melléfogalmazás.   nem a zene a "CD minösegü".

ott en bajt erzek, illetve ugy erzem nem a zene a fontos, ha "CD minösegben" (gondolom ez a 16bit 44.1kHz) hallgatott zene nem elmeny, csak ha sok-sok bit es sok-sok Hz.   

szblcs
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: szblcs »

Lenne egy kérdésem, hátha van valakinek egy ötlete, válasza.
Van egy AN dacom, aminek szeretném valahogy csökkenteni a kimeneti jelszintjét.
A dac-ban 6dj8-as csövek vannak.
Van esetleg olyan kompatibilis csö aminek kisebb lehet az erösítése, és használható lenne?

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

az egész eleve ott bukik el,hogy Master minőséget igérnek.  Ha már valamihez hozzá nyúlnak sosem lesz ugyanaz mint az eredeti.

A régebbi cd játszókból sem véletlen lett kiszedve az oversampling-et végző chip.  Maga a Meridian is elismeri hogy a minőség nem a bittek számátol függ,ezért is streameli a lebutitott mastert kisebb bit számmal. 

Na de akkor minek az egész kalamajka?  Minek vissza keverni azt ahol egyáltalán nincs zenei információ,csak a studió által hozzá adott dittered zaj.  

Persze sok embernek tetszett az oversample-el is néhány cd, szóval akinek az tetszett valószinüleg az MQA is tetszeni fog.

Ha valakinél jobbban szól ,mint ugyanaz a high-res eredeti akkor hallgassa azt.

Én elöször azt hittem hogy az egész arról szól hogy a felvételnél alkalmazott dac és szűrők karakterét fogja szimulálni az otthoni MQA képes dac.
De ez nem annak látszik.  Lehet hogy házon belül tök jó és optimalizálták, de azért nem adok 20ezer dolcsit egy Meridian lejátszóért.

Isten őrizz, hogy 20 ezer dolcsit kelljen kiadni
Ma Brüsszelben vagyok és elmentem abba a boltba, ahol a Bluesound Node 2-met vettem, és végre meg tudtam hallgatni egy Chord Mojo-t, először a Meze 99 Classics fejhallgatómmal, utána pedig egy Rega Elex erősítő és Harbeth hangfalak segítségével. 
Nos röviden és velősen szenzációs hangja van. Összehasonlítottam a Bluesound Node 2-vel, mind TIDAL HIFI-n (CD minőség), mind TIDAL Masters-en (High-Res minőség). A Mojo-val még a CD minőségű zenék is mosolyt csaltak az arcomra, de érdekes módon az MQA zenéken nagyobb különbség volt a Node 2 és a Mojo hangja között a Mojo javára. A Node 2 volt mindkét esetben a távzene vevő, és a két készüléket a kereskedő egy spéci optikai kábellel kötötte össze. A Node 2 hangja inkább visszafogottabb, de nagyon kellemes, míg a Mojo inkább élénk, aki az ilyen hangkaraktert keresi, az könnyen rá tud kattanni, mert hihetetlenül zenei élményt nyújt.
Ami számomra és a kereskedő számára is furcsa és nehezen magyarázható volt, az az, hogy eddig mindketten úgy tudtuk, hogy az MQA fájlok "kicsomagolását" az MQA kompatibilis DAC végzi, Amíg a Node 2 DAC-ja már MQA kompatibilis, addig a MOJO-é nem az. Mégis a Mojon lévő szines gömb szinte minden MQA számnál más színre váltott. Láttunk sárga színt (88kHz), zöldet (96 kHz), és a CD minőségű számoknál pedig pirosat (44 kHz). Néhány órája jelent meg az általam nagyon kedvelt stílusú szakíró John H. Darko vonatkozó cikke. 
Ebből megtudhatjuk, hogy az MQA fájlok kicsomagolása több lépcsőben történik, és úgy tűnik, hogy a Bluesound Node 2 az első kicsomagolást elvégezve adja tovább a már High-Res formátumú zenét a Mojo-nak.
Egy biztos óriási élvezet volt hallgatni ezt a hangminőséget már a CD minőségű tesztszámoknál is (Dire Straits Private investigation, Nigel Kennedy New four seasons Autumn 11), nem beszélve az MQA minőségről (Engegard Quartett Schubert...darab, Eric Clapton Come rain or come shine, Avishai Cohen trio Abie, Edgar Meyer, Chris Thile Tarnation, hogy csak a legszenzációsabbakat említsem)
A kereskedő elmondta és meg is hallgattuk, hogy sajnos a Chord Mojo ilyen szenzációsan csak a fejhallgatókkal szól, mert ugyan tud vonali szintű kimenetet is, de csak a fejhallgató kimenetről és egyszerűen nem tudja azt a minőséget hozni az erősítő-hangfal rendszeren, mint fejhallgatóval.
Összehasonlítottuk a Mojo hangját a hangfalakra kiadva a 2Qute hanjával szintén a hangfalakkal. A kereskedő szerint a 2Qute klasszissal jobban szól így, de én azért ekkora különbséget nem hallottam. Ha választanom kéne a kettő közül, nem biztos, hogy a kétszeres 2Qutera szavaznék, hisz az se nem hordozható, se nincs benne akkumulátor, se nincs benne fejhallgató erősítő és bemenet. De tény a hangfalakon a legszebb hangot a Bluesound Node 2-ről jövő TIDAL zene szolgáltatta a 2Qute DAC-al.
Kipróbáltam egy épp ott lévő Aurelic Vega-t is, amelyről a blogomban már írtam. Nos ez a gép ugyan mindent tud (távzene vevő/DAC/fejhallgató erősítő), és meg kell hagyni, hogy kellemes, kulturált hangja van, de a Bluesound, mint távzene vevő és a Chord Mojo, mint DAC/fejhallgató erősítő együtt sokkal nagyobb durranás! Ami az árakat illeti, az Aurelic Vega 2000 euróba kerül, a Node 2 és a Mojo együtt "csak" 1000 euró.
Szóval a nagyon élvezetes mai szeánsz tanulsága: a kb. 300 ezerért beszerezhető korszerű zenelejátszó hangja megveri a 600 ezres készülékét.
Ez azért nem rossz hír
Jó tudom, sokan nem tudnak kifizetni egy digitális zenelejátszóra 300 ezret, de sokan rászánnak ennyit, de eszükbe sem jut egy Bluesound - Chord kombináció, pedig ennél jobbat eddig csak ugyanebben a boltban hallottam egy Bluesound - Chord 2Qute - HEED Elixir rendszeren, de az ugy együtt kb. 750 ezer forint.
Blogom

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9225

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Az, de már elengedtem...
Kár, mert ez a jelen...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vendég

DAC-olás

Személyes tapasztalat?

Az, de már elengedtem...

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Személyes tapasztalat?
.....Ha fájlokat szeretnél lejátszani magas minőségben, akkor előbb-utóbb a PC-s lejátszáshoz fogsz eljutni minden bizonnyal, amibe lehet önteni a lóvét vég nélkül és minden másnap kijön valami újdonság, amitől elvileg jobb lesz....

Markoo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 86

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Markoo »

" A második kérdésem pedig az, hogy kérnék egy pár ajánlatot média lejátszótra ami hangbeli minőségben eléri azt amit az aláírásomban szereplő cd játékossal elérek. Köszönöm a válaszokat."

Szia nézd meg az Innuos-t.

http://innuos.com/en/catalog/go/music-servers-mk2

Az Ultimate AV  forgalmazza akárcsak az Ayont is, össze is tudod  nála CD-vel is hallgatni. Nemrég forgalmazza, nagyon jó hangja van bátran ajánlom.  Viszont DAC kell mögé.
AVM Evolution CD 5.2 ; Usher Audio ; Ayon Spirit III MK III. - KT150 ; Valhalla Aura V2 ; DH labs  ; Tellurium Q ; Pointe ; Bodor +; TIDAL

Vendég

DAC-olás

Sziastok!
Ahogy elnézem az elmúlt napokat beindult itt a formátumok "háborúja", avagy kinek mi tetszik jobban és miért. Előre leszögezném, hogy nem vagyok jártas a témában és, ha valamit nem jó írok vagy rosszul fejezném ki magamat, csak nyugodtan javítsatok ki. Tudom hogy létezik ez a fenomén, de egyenlőre valahogy a struccpolitikát alkalmazom. Ami tapasztalatom van, az csak a internetről letöltött flac-kok és annak átkonvertálása waw-ba és ennek cd-re pörkölése. Ezért is szeretnék tőletek észszerű és saját tapasztalattal alátámasztott infókat kérni. Főleg a média lejátszás érdekelne (PCM,flac, DSD stb). Mondjuk van egy média lejátszóm ami képes ezeket a formátumokat, vagyis file-okat lejátszani. Most itt nem érdekelnek a szedett-vedett file-ok, hanem a hivatalosan megvásároltak. Tudom, hogy valamilyen módom azokat le kell tölteni és ehhez gondolom szükséges valamilyen program a számítógépben és ezeket valahogy a merevlemezre vagy ssd-re juttatni. No most itt a kérdés. Van-e valamilyen kihatása a végső minőségben (itt a zenei, nem az adatátvitelire gondolok), hogy milyen osszeállítású számítógépet és programot használunk? Gondolom, nem egy program létezik ezekre a célokra. Van köztuk minőségi külonbség? Esetleg melyik a legjobb? Természetesen a számítógép se lehet gagyi. A második kérdésem pedig az, hogy kérnék egy pár ajánlatot média lejátszótra ami hangbeli minőségben eléri azt amit az aláírásomban szereplő cd játékossal elérek. Köszönöm a válaszokat.

Ha az Ayon CD-t szeretnéd kiváltani médialejátszóval, az nagyon drága lesz, ha lesz olyan... 
Hogy milyen számítógéppel töltöd le a zenét és másolod át a médialejátszó merevlemezére, az mindegy. A megvásárolt fájlokat simán a böngészőn keresztül letöltöd, utána átmásolod a médialejátszóra pl hálózaton keresztül vagy egy mobil adathordozón (pendrive, mobil HDD) átviszed.
Ha fájlokat szeretnél lejátszani magas minőségben, akkor előbb-utóbb a PC-s lejátszáshoz fogsz eljutni minden bizonnyal, amibe lehet önteni a lóvét vég nélkül és minden másnap kijön valami újdonság, amitől elvileg jobb lesz....

timcs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DAC-olás

Nehéz kérdés. Megosztó téma, mint sok más a HiFi mizériában. Egyesek szerint ez csupán kódolás, 'matematika'. Mások hallják a konvertáló szoftverek - és egyes hardver eszközök - közötti nüansznyi (valakinek jelentős!) különbségeket. Az adatszállító kábelek (CAT, USB stb.) között is fellehetőek "másságok", s vannak oly denevér füllel megáldott egyedek is, akik még a SATA kábelek és HDD-k közötti diferenciákat is 'detektálják' a maguk módján. Olyan 'eszmét' is vall az egyik ismerősöm, hogy a netről összeszedett - nevesítve még nincs - "szmog" is velejárója a letöltött anyagoknak. (?) Szóval ezúttal is a személyes tapasztalat - "Én mit hallok..." - az igazi. Az ellenőrzött, normális eredetű fájlok sztem okos hozzáállás, amúgy pedig nem érdemes túlságosan elveszni a részletekben... (Egy jól installált lejátszó rendszer és akusztikai környezet megteremtése pl. véleményem szerint előbbre való elfoglaltság...) Én a 'mókolás' nélküli WAV fájlok mellett tettem le a voksom. Ha ellenőrzött/ismert eredetű a Flac, azt is átkonvertálom NERO-val WAV-á, hogy a lejátszónak ne legyen + dolga a dekódolással avagy 'kicsomagolással'. (Tudom, bogaras vagyok, ez van. ) Média lejátszóból nem feltétlenül kell nagyon drága. A tápellátás módosításával/tuningjával - az olcsók fő gyengéje - és egy normális külső Dac-al egész jó hangra lehet őket bírni. Ezt nyilván sokan vitat(hat)ják..., ha van pénzed - és a haverok előtt sem akarsz magyarázkodni - akkor venni kell egy Lumint.
Köszönöm a választ. Azt hittem, hogy többen megosztják a tapasztalataikat, de úgy látom, hogy csak a elméletben vannak otthon a témában, vagy nem akarnak válaszolni. Apropó Lumin, már volt szerencsém hallani az elsőt, őszintén mondva nem fogott meg, főleg tudván az árát, pedig nagyon komoly rendszeren hallgattam és sok jót olvastam róla. No majd egyszer továbblépek, ha megúnom a cd-ket, de ha nem találok olyat ami legyőzi a mostani cd lejatszómat és árban is megfelel, lehet, hogy maradok a cd-knél. Ki tudja? Ember tervez, Isten végez. 

kempi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 57

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: kempi »

Sziasztok!

Cambridge Audio Dacmagic-kel kapcsolatban szeretnék segítséget kapni. Remélem jó helyre írok
A helyzet, hogy lecseréltem a DacMagic 100-at a nagy testvérére, és ugyan laptopról szól a zene, de ha
a 44,1kHz-nél jobb felbontású zenét játszok le, akkor is csak 44,1kHz-n szól.
Ha rámegyek a Cambridge driverre,akkor azt írja ki, hogy nincs "device" hozzákapcsolva.
Előre is köszi a segítséget. 

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Előbb írjátok le Ti mi nem tetszik ebben a hangban...
Vagy lehet, hogy az elméleti ellenvetés miatt még meg sem hallgattátok?
Sokat veszítetek!

az egész eleve ott bukik el,hogy Master minőséget igérnek.  Ha már valamihez hozzá nyúlnak sosem lesz ugyanaz mint az eredeti.

A régebbi cd játszókból sem véletlen lett kiszedve az oversampling-et végző chip.  Maga a Meridian is elismeri hogy a minőség nem a bittek számátol függ,ezért is streameli a lebutitott mastert kisebb bit számmal. 

Na de akkor minek az egész kalamajka?  Minek vissza keverni azt ahol egyáltalán nincs zenei információ,csak a studió által hozzá adott dittered zaj.  

Persze sok embernek tetszett az oversample-el is néhány cd, szóval akinek az tetszett valószinüleg az MQA is tetszeni fog.

Ha valakinél jobbban szól ,mint ugyanaz a high-res eredeti akkor hallgassa azt.

Én elöször azt hittem hogy az egész arról szól hogy a felvételnél alkalmazott dac és szűrők karakterét fogja szimulálni az otthoni MQA képes dac.
De ez nem annak látszik.  Lehet hogy házon belül tök jó és optimalizálták, de azért nem adok 20ezer dolcsit egy Meridian lejátszóért.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

MDP
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 6

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: MDP »

Erről van valakinek tapasztalata?
http://www.taga-audio.com/catalog,produ ... _thda-500t

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5239

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nos, meghallgattam én is.
3 féle dacon. Az egyiken jobb (inkább úgy mondanám, kellemesebb volt) az mqa verzió, a második dacon igen kis különbség volt hol egyik, hol másik verzió javára,, a harmadikon kifejezetten információ hiányosabb volt az mqa verzió. A 2L oldalról töltöttem le mintákat, háromféle zenét. A zenei műfajtól nem függött a megítélésem, csak az alkalmazott dactól. A leggyengébb dacon szólt az mqa kellemesebben. 
Persze hozzá kell tennem, a teszt zenék dinamikája épp elérte az 50dB-t...
Szerintem nem kéne ezt az mqa-t erőltetni. Gyenge/közepes rendszereken valamit seggít ( ), de hozsannázni azért nem kellene. Piszkos markecing és kész. Ugyanúgy, mint az egész Meridian cd program is az volt. Lehúzás mindenek felett.

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: meridián »

Nehéz kérdés. Megosztó téma, mint sok más a HiFi mizériában. Egyesek szerint ez csupán kódolás, 'matematika'. Mások hallják a konvertáló szoftverek - és egyes hardver eszközök - közötti nüansznyi (valakinek jelentős!) különbségeket. Az adatszállító kábelek (CAT, USB stb.) között is fellehetőek "másságok", s vannak oly denevér füllel megáldott egyedek is, akik még a SATA kábelek és HDD-k közötti diferenciákat is 'detektálják' a maguk módján. Olyan 'eszmét' is vall az egyik ismerősöm, hogy a netről összeszedett - nevesítve még nincs - "szmog" is velejárója a letöltött anyagoknak. (?) Szóval ezúttal is a személyes tapasztalat - "Én mit hallok..." - az igazi. Az ellenőrzött, normális eredetű fájlok sztem okos hozzáállás, amúgy pedig nem érdemes túlságosan elveszni a részletekben... (Egy jól installált lejátszó rendszer és akusztikai környezet megteremtése pl. véleményem szerint előbbre való elfoglaltság...) Én a 'mókolás' nélküli WAV fájlok mellett tettem le a voksom. Ha ellenőrzött/ismert eredetű a Flac, azt is átkonvertálom NERO-val WAV-á, hogy a lejátszónak ne legyen + dolga a dekódolással avagy 'kicsomagolással'. (Tudom, bogaras vagyok, ez van. ) Média lejátszóból nem feltétlenül kell nagyon drága. A tápellátás módosításával/tuningjával - az olcsók fő gyengéje - és egy normális külső Dac-al egész jó hangra lehet őket bírni. Ezt nyilván sokan vitat(hat)ják..., ha van pénzed - és a haverok előtt sem akarsz magyarázkodni - akkor venni kell egy Lumint. ..
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”