Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Sziasztok!
Hol találok valami segítséget a kar tömegének megállapításához (pl. táblázat), illetve, hogy milyen hangszedő passzol bele (engedékenységek tekintetében)?
Végre eljött az idő, hogy foglalkozzak újra a lemezjátszózással és szeretném a megfelelő készüléket a megfelelő hangszedővel használni.
(Van otthon egy Technics SL1200MK5 és egy Pro-Ject Xpression II lemezjátszó, illetve egy Ortofon X5-MC és egy Denon DL-103R hangszedő - kérdés, hogy ebből lehet-e vmi jó párost csinálni, vagy ha nem, akkor merre induljak. Egy szabályt állítok fel magamnak: használt cuccot nem veszek, csak újat. Én hibám, hogy ilyen vagyok, de vállalom...)
Köszönöm!
Kedves NiteLife!
Szerintem az MK5-messze jobb lemezjátszó, mint a Project, már ha az ember zenét akar hallgatni, nem hifizni. Alapvetően nagyon sok hangszedővel lehet használni, A denon jó választás, a Technicshez ne nyúlj, csak állítsd jól be, valamint próbálj szerezni eredeti Denon MC headampont vagy MC phonot. Tudtommal régen gyártott ilyesmit a Denon ehhez a tűhöz.
Nem tudom milyen rendszered van, én egy igen komoly rendszerben hallgatok MK5-öt és M3D-t és ott futják ki igazán magukat.
Üdvözlettel,
Tamás
Lemezjátszó
Sziasztok!
Gondolom mást is érdekelhet ez a viszonylag olcsó lemezjátszó alátét, mely nálam nagyon bevált:
http://www.auralex.com/product/iso-tone/
- kalmanlorant
- Nincs visszaút
- Értékelés: 1
Lemezjátszó
Sziasztok!
Valaki találkozott már dual cs604 lejátszóval ,jelenleg a gyári dms240e tűvel illetve technics sl-b3 lejátszóval?
mi lenne a tapasztalata ,véleménye a készülékekről?
Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm!
Lemezjátszó
Szia
Adj egy telószámot:))
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- NiteLite
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 12
Lemezjátszó
Most is az van
Nem sorolom már fel mik voltak előtte
Max privát
Akkor priv, de érdekelne a véleményed, és az esetleges upgrade-ek (illetve azok hatása). Köszönöm!
Lemezjátszó
Tud valaki egy szakit, aki tud lemezjátszókat bütykölni?... Hangkar csapágy csere...[/quote
Szlali Gyorben
Szlali Gyorben
Lemezjátszó
Tud valaki egy szakit, aki tud lemezjátszókat bütykölni?... Hangkar csapágy csere...
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable
Lemezjátszó
Köszi! Te használtál Tekát?
Most is az van
Nem sorolom már fel mik voltak előtte
Max privát
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1263
Lemezjátszó
Köszi! Most az újak közül mi az, ami ér is valamit?
Mondjuk mennyiért lehet most újan venni egy AN TT lemezjátszót ? Lehetőleg nem Rega karral!
Az elég jó összehasonlításnak.
Hallottam 1200- ast Denon dl110- el és nem estem hanyatt. Vagy egy Projekt 6.1- től sem.
- NiteLite
- Kezdő Fórumlakó
Lemezjátszó
Még egyszer
A technicsed ezeknél 100x jobb
Ne szenvedj már annyit:))
Tedd be mindkettőt állítsd be rendesen.
Amelyik tetszik azt hallgassad.
Ennyi
Köszi! Te használtál Tekát?
- NiteLite
- Kezdő Fórumlakó
Lemezjátszó
Legjobban akkor jársz ha ezeket eladod és veszel az árán egy jót használtan.
200 körül mondjuk egy Systemdek belefér egy normálisabb karral hangszedővel. Vagy feljebb bővül a választék. Pink Triangle, Heybrook tt2 , roksan , oracle..... Újakat ennyiért elég silányakat kapsz. Azok csak csalódást okoznak.
Köszi! Most az újak közül mi az, ami ér is valamit?
Lemezjátszó
Még egyszer
A technicsed ezeknél 100x jobb
Ne szenvedj már annyit:))
Tedd be mindkettőt állítsd be rendesen.
Amelyik tetszik azt hallgassad.
Ennyi
Lemezjátszó
200 körül mondjuk egy Systemdek belefér egy normálisabb karral hangszedővel. Vagy feljebb bővül a választék. Pink Triangle, Heybrook tt2 , roksan , oracle..... Újakat ennyiért elég silányakat kapsz. Azok csak csalódást okoznak.
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
Ez meg is fog történni, csak sokszor olvasok olyat, hogy ez meg az a hangszedő nagyon passzol az adott karhoz, másik meg nagyon nem. Én inkább a "nagyon nem" kategóriát akarnám kiszűrni. Illetve esetenként feljön, hogy egy adott kar nem igazán jó MC-hez. És most vagyok úgy, hogy a Tekát szeretném átkábeleztetni, kihozni belőle mindent, amit tud, illetve az "öreg" Pro-Ject sem a repertoár csúcsa, félek, nem a legideálisabb pörgetőket használnám a hangszedőkhöz, pedig szeretném kihozni a maximumot belőlük, a legideálisabb társukat keresem. Ennek érdekében új lemezjátszó vásárlása sem kizárt.
- NiteLite
- Kezdő Fórumlakó
Lemezjátszó
Van 2 lemezjátszód és van 2 hangszedőd. Ez összesen 4 variációs lehetőség. Végig kell próbálni. Ha megvan a HANG, akkor ennyi volt. Ha nincs meg,akkor lehet tovább gondolkodni.
Vannak szép emeletes törtekkel zsúfolt képletek a karhoz passzoló hangszedő kiválasztására, valamint ezzel kapcsolatos szép grafikonok és népi bölcsességek, de a hangszedők / hangkarok nem minden esetben ismerik a fizikát. Aki ott volt a HEED Audio StandArt Jubilee bemutatásán, az ezt megtapasztalta.
Ez meg is fog történni, csak sokszor olvasok olyat, hogy ez meg az a hangszedő nagyon passzol az adott karhoz, másik meg nagyon nem. Én inkább a "nagyon nem" kategóriát akarnám kiszűrni. Illetve esetenként feljön, hogy egy adott kar nem igazán jó MC-hez. És most vagyok úgy, hogy a Tekát szeretném átkábeleztetni, kihozni belőle mindent, amit tud, illetve az "öreg" Pro-Ject sem a repertoár csúcsa, félek, nem a legideálisabb pörgetőket használnám a hangszedőkhöz, pedig szeretném kihozni a maximumot belőlük, a legideálisabb társukat keresem. Ennek érdekében új lemezjátszó vásárlása sem kizárt.
Lemezjátszó
Sziasztok!
Hol találok valami segítséget a kar tömegének megállapításához (pl. táblázat), illetve, hogy milyen hangszedő passzol bele (engedékenységek tekintetében)?
Végre eljött az idő, hogy foglalkozzak újra a lemezjátszózással és szeretném a megfelelő készüléket a megfelelő hangszedővel használni.
(Van otthon egy Technics SL1200MK5 és egy Pro-Ject Xpression II lemezjátszó, illetve egy Ortofon X5-MC és egy Denon DL-103R hangszedő - kérdés, hogy ebből lehet-e vmi jó párost csinálni, vagy ha nem, akkor merre induljak. Egy szabályt állítok fel magamnak: használt cuccot nem veszek, csak újat. Én hibám, hogy ilyen vagyok, de vállalom...)
Köszönöm!
Van 2 lemezjátszód és van 2 hangszedőd. Ez összesen 4 variációs lehetőség. Végig kell próbálni. Ha megvan a HANG, akkor ennyi volt. Ha nincs meg,akkor lehet tovább gondolkodni.
Vannak szép emeletes törtekkel zsúfolt képletek a karhoz passzoló hangszedő kiválasztására, valamint ezzel kapcsolatos szép grafikonok és népi bölcsességek, de a hangszedők / hangkarok nem minden esetben ismerik a fizikát. Aki ott volt a HEED Audio StandArt Jubilee bemutatásán, az ezt megtapasztalta.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
- NiteLite
- Kezdő Fórumlakó
Lemezjátszó
Sziasztok!
Köszönöm!
- rastamahakala
- Nincs visszaút
- Értékelés: 24
Lemezjátszó
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék mennyiért lehet eladni egy NAD 5120-as lemezjátszót Ortofon FF 15 XE Mkii-vel?
üdv
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
Hát igen, minden beleszól a hangba ezt tudom, egy lemezjátszó meg a végtelenségig variálható.
Gondoltam, hogy alapkategóriás lejátszó nem lesz pálya, mert eleve a CD5i amit túl kéne lépnie.
Ezért kérdeztem kb. mi az a kategória (és pénz) ami már jobb lenne a jelenlegi cd-től.
Mert ha mondjuk 300-400 ezer alatt ne is álmodjak akkor elgondolkozom, hogy inkább feljebb lépek egy CD5X esetleg XS-re.
Kérdés melyikkel lennék boldogabb,de ezt látatlanba nehéz lesz bárkinek is megmondania.
Szóval próba nélkül nehéz lesz.
Azért szívesen fogadok tippeket, mi az ami alatt ne is próbáljam.
Köszi!
500-ért már kapsz pár olyan lemezjátszót karral hangszedővel, hogy nem szívesen hallgatod telöbbé a cd5- ösöket. 200 körül van sztem a "kötelező" minimum szint , hangszedő nélkül. Ezek már nem okoznak nagy csalódást, ha jól választasz. Persze ezek mind használt árak lennének és régi készülékek, nem pedig 1-2-3 évesek. Mégis többet érnek ezeknél a frisseknél minden szempontból. Hogy konkrétum is legyen:
Pink Triangle, Heybrook tt2, Oracle Alexandria, Roksan Xerxes, csak hogy néhányat említsek.
Lemezjátszó
Hasonlóan jártam én is. Letettem a CD-t. Jött helyette egy planar 3. Elys 2 hangszedő. Azt hittem, hogy hamar kinövöm, hát egy frászt. Csak zenél... Zenél,,,és zenél. Jó dinamika szép analóg hangzás. Nekem nagyon bejön
Lemezjátszó
Konkrét ajánlatot ne nagyon várj.
Az LP-nek jó hangja van, ez tény, de ennek ára van.
Az sem mindegy, hogy a bácsi melyik Thorenset kötötte be,mert van Thorens 500 és van 5000 euróért. A hangszedőkről ne is beszéljünk.
Ha veszel egy alsó vagy alsó-középkategóriás cuccot, akkor lehet, hogy azt mondod, hogy ez rosszul szól.
Ha veszel egy felső kategóriásat, akkor lehet, hogy azt fogod mondani, ez kell nekem, a CD megy a jófogásra, az árából meg lemezeket veszel.
Az erősítő - hangfal párosod mindkét verzióval megbirkózik.
Szerintem keresd meg Huszti Zsoltot (Heed Audio, http://www.zsoltaudio.hu)
Ő forgalmaz elérhető áron jól fejleszthető lemezjátszót (Edwards Audio) és phono elektronikákat.
Ha sokára válaszol a leveledre, az azért van mert kissé sűrűek a napjai.
Hát igen, minden beleszól a hangba ezt tudom, egy lemezjátszó meg a végtelenségig variálható.
Gondoltam, hogy alapkategóriás lejátszó nem lesz pálya, mert eleve a CD5i amit túl kéne lépnie.
Ezért kérdeztem kb. mi az a kategória (és pénz) ami már jobb lenne a jelenlegi cd-től.
Mert ha mondjuk 300-400 ezer alatt ne is álmodjak akkor elgondolkozom, hogy inkább feljebb lépek egy CD5X esetleg XS-re.
Kérdés melyikkel lennék boldogabb,de ezt látatlanba nehéz lesz bárkinek is megmondania.
Szóval próba nélkül nehéz lesz.
Azért szívesen fogadok tippeket, mi az ami alatt ne is próbáljam.
Köszi!
Naim Nd5xs2 ---->Gato Amp150 ---->Dynaudio Special 25
Lemezjátszó
Érdekes élményben volt részem szombaton Bécsben a hifi kiállításon.
Beültünk egy szobába ahol egy Spendor A6 szólt valamilyen Vincent monoblock-al hajtva szintén Vincent cd-ről.
Hát nem volt valami nagy durranás,de ez betudható sok mindennek.(környezet, installáció stb)
Aztán a bácsi feltett egy lemezt egy Thorens lemezjátszóra...
Na hirtelen minden a helyére került, annyira hogy még a feleségem is azonnal felkapta a fejét.
Hihetetlen mennyivel természetesebben szólt, megszűnt a magasok karcossága stb.
Annyira tetszett, hogy azonnal elkapott a kíváncsiság, hogy elindulok a bakelit vonalon.
Szóval a kérdésem:Milyen lemezjátszót + phonot ajánlanátok egy kezdőnek, ami azért megállja a helyét a CD5i-Nait XS-Sonus Faber Concerto rendszerben.
Egyenlőre nem szeretnék túl sokat rákölteni mert tényleg csak kíváncsi vagyok, de azért csak ki akarom próbálni.Lehet jó állapotú használt cucc is nem csak új érdekel.
Köszi!
Konkrét ajánlatot ne nagyon várj.
Az LP-nek jó hangja van, ez tény, de ennek ára van.
Az sem mindegy, hogy a bácsi melyik Thorenset kötötte be,mert van Thorens 500 és van 5000 euróért. A hangszedőkről ne is beszéljünk.
Ha veszel egy alsó vagy alsó-középkategóriás cuccot, akkor lehet, hogy azt mondod, hogy ez rosszul szól.
Ha veszel egy felső kategóriásat, akkor lehet, hogy azt fogod mondani, ez kell nekem, a CD megy a jófogásra, az árából meg lemezeket veszel.
Az erősítő - hangfal párosod mindkét verzióval megbirkózik.
Szerintem keresd meg Huszti Zsoltot (Heed Audio, http://www.zsoltaudio.hu)
Ő forgalmaz elérhető áron jól fejleszthető lemezjátszót (Edwards Audio) és phono elektronikákat.
Ha sokára válaszol a leveledre, az azért van mert kissé sűrűek a napjai.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
Köszönöm a tanácsot, elmondom miért fontolgatom a lemezjátszó tápot. Egy 100+ lakásos társasházban élek, tehát minimum lakásonként 1 hűtőgép, legalább 1 mobiltöltő bedugva,több lakásban is PLC*.
Tehát nem a Thorens motorvezérlés a probléma, hanem az áram amit az kap. A hagyományos tápkondicionálók/zarvarszűrők egy táphoz képest nagyságrendekkel többe kerülnek még használtan is.
*(PowerLine Communication) technológiák jellemzően a kisfeszültségű (230/400 V) elektromos elosztóhálózatot használják fel adattovábbításra.
Hasonló helyen lakom. Nekem eddig sem passzív sem aktív megoldások nem jöttek be tápellátás javítására. Bár a Viba voice-t egyik ismerősöm szerint érdemes lenne újra tesztelni.
Nálam sokkal többet hoztak a minőségi tápkábelek. Így inkább ezeket használom hangzásjavításra. Lemezjátszókon is ugyanannyit segít akár külső táposak akár fixen bekötöttek. Ilyenkor persze legcélszerűbb egy IEC aljzatot felszerelni. De a lemezjátszón belül is folytatni kell a kábelcserét a trafóig. Eddig mindenkinél bejött akivel megpróbáltam.
Tény hogy nem próbáltam végig a kínálatot sem tápszürőkből sem kondicionálókból de ahogy már említettem azokkal csak negatív élmény volt, kábelekkel azonban jobbára pozitív.
Lemezjátszó
Érdekes élményben volt részem szombaton Bécsben a hifi kiállításon.
Beültünk egy szobába ahol egy Spendor A6 szólt valamilyen Vincent monoblock-al hajtva szintén Vincent cd-ről.
Hát nem volt valami nagy durranás,de ez betudható sok mindennek.(környezet, installáció stb)
Aztán a bácsi feltett egy lemezt egy Thorens lemezjátszóra...
Na hirtelen minden a helyére került, annyira hogy még a feleségem is azonnal felkapta a fejét.
Hihetetlen mennyivel természetesebben szólt, megszűnt a magasok karcossága stb.
Annyira tetszett, hogy azonnal elkapott a kíváncsiság, hogy elindulok a bakelit vonalon.
Szóval a kérdésem:Milyen lemezjátszót + phonot ajánlanátok egy kezdőnek, ami azért megállja a helyét a CD5i-Nait XS-Sonus Faber Concerto rendszerben.
Egyenlőre nem szeretnék túl sokat rákölteni mert tényleg csak kíváncsi vagyok, de azért csak ki akarom próbálni.Lehet jó állapotú használt cucc is nem csak új érdekel.
Köszi!
Naim Nd5xs2 ---->Gato Amp150 ---->Dynaudio Special 25