Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kezdő hifi - tanács kéne

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

mi (lenne majd) a hangfal ? csövesnél ez jelentősen behatárolhatja az erősítő választást

Egyelőre egy alap Jamo. Semmi extra. A láncot a lejátszóval kezdené, erősítővel folytatná, s idővel egészítené ki a hangsugárzókkal. 

Nagyon úgy veszem ki a hozzászólásokból, hogy az audio technika-t felejtse el.  A Linn Axis-on kívül van még más alternatíva is 130ezerért? 

natilla
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 26

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: natilla »

Az a baj sem ő, sem én nem vagyok képbe Hifi terén. Amit látok, hogy szeretne viszonylag jó hangot, kis pénzből. (120-130ezer lemezjátszó + 130-150ezer erősítő)  Az Audio Technika lemezjátszót itt ajánlották. Azóta olvasott több pozitívumot róla, mely meggyőzte, hogy jó kiindulópont. 
130-ért már jó lemezjátszót lehet kapni
pl. Linn Axis
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Arcam AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Miért nem vesz inkàbb egy használt de ennél mérföldekkel jobb lemezjátszót, amihez esetleg tényleg érdemes akár csöves erősítőben is gondolkodni? Vagy vegyen egy ilyen minőségűt de használtban ha nem kell jó hang de ennek az árnak a töredékéért. Meg a hozzá passzoló cuccokkal akkor bőven kijön a lemezjátszó árából az egész rendszer.

Az a baj sem ő, sem én nem vagyok képbe Hifi terén. Amit látok, hogy szeretne viszonylag jó hangot, kis pénzből. (120-130ezer lemezjátszó + 130-150ezer erősítő)  Az Audio Technika lemezjátszót itt ajánlották. Azóta olvasott több pozitívumot róla, mely meggyőzte, hogy jó kiindulópont. 

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1217

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Sziasztok!

Ismerősöm szeretne vásárolni január, február hónapban egy Audio Technika AT-LP05 lemezjátszót és keresi a hozzá passzoló erősítőt. Hangsugárzója még egyszerű hétköznapi, a későbbiekben igazítaná a rendszerhez.

Tudnátok ajánlani a lemezjátszóhoz méltó erősítőt? (elsősorban csövesben gondolkodik)

Miért nem vesz inkàbb egy használt de ennél mérföldekkel jobb lemezjátszót, amihez esetleg tényleg érdemes akár csöves erősítőben is gondolkodni? Vagy vegyen egy ilyen minőségűt de használtban ha nem kell jó hang de ennek az árnak a töredékéért. Meg a hozzá passzoló cuccokkal akkor bőven kijön a lemezjátszó árából az egész rendszer.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Sziasztok!

Ismerősöm szeretne vásárolni január, február hónapban egy Audio Technika AT-LP05 lemezjátszót és keresi a hozzá passzoló erősítőt. Hangsugárzója még egyszerű hétköznapi, a későbbiekben igazítaná a rendszerhez.

Tudnátok ajánlani a lemezjátszóhoz méltó erősítőt? (elsősorban csövesben gondolkodik)

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2147

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Köszönöm az eddigi tanácsokat!

Az erősítő már adott: Arcam Alpha 6 Plus, most már csak a CD-lejátszó beszerzése van hátra. A keret 50, eddig az alábbi javaslatokat kaptam:
-Arcam, ebből most van Diva cd72 ill. cd82, továbbá Alpha 8 SE (ez utóbbi HDCD-t is tud).
-Denon dcd 595 (kicserélt tápegység+Bese-féle belső DAC)

Ezek közül melyiket érdemes választani és miért? Mire figyeljek oda a keresgélésnél? A "96 kHz 24 bit" CD-ken levő "többletet" mind fel tudják dolgozni?

Hát a hangra kéne figyelni leginkább,de a még nincs meg a hangsugárzó,nehéz okosat mondani.
A 8se jól mutatna az erősítőddel,de hogy milyenek is együtt,ahhoz kellene egy hangsugárzó is a mini hifi doboz helyett hogy meghallgasd,szóval nem egyszerű így.
Van itt most egy Quad 12L,nagyon szép.Nem tudom milyen viszonyban lenne az erősítőddel,de talán megérne egy próbát.Én lehet inkább hangsugárzót vennék cd vas helyett először a helyedben.Cd-nek jó lehet egyelőre egy olcsó dvd játékos is,aztán majd kialakul.Persze vehetsz cd játékost is,csak hát a tudásukból nem sok fog átmenni a mini hifi dobozokon.

csoma
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 119

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: csoma »

Az erősítő már adott: Arcam Alpha 6 Plus, most már csak a CD-lejátszó beszerzése van hátra. A keret 50, eddig az alábbi javaslatokat kaptam:
-Arcam, ebből most van Diva cd72 ill. cd82, továbbá Alpha 8 SE (ez utóbbi HDCD-t is tud).

Ezek közül melyiket érdemes választani és miért? Mire figyeljek oda a keresgélésnél? A "96 kHz 24 bit" CD-ken levő "többletet" mind fel tudják dolgozni? 

Biztos, hogy kell 50 ezret költeni egy cd lejátszóra?

djgala
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: djgala »

Sziasztok kedves tagok!

Karácsonyra szeretném magam meglepni egy erősítővel és szeretném kikérni a véleményeteket.

2 erősítőt néztem ki, a fő célpont, hogy optikai bemenet legyen rajta és persze a hangminőség is nagyon fontos.

Az egyik egy NAD T750: ez igazából házimozi erősítő, de nagyon dícsérik a sztereó hangját is.

A másik egy Fisher CA-9060: ez egy sztereó erősítő optikai bemenettel.

Mindekettő nagyon tetszik csak nem tudok dönteni. Tudnátok segíteni?

Köszönöm, Máté. 

monticola

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: monticola »

Kedves Fórumozók!

Elromlott a mikrohifi cd lejátszója, így arra gondoltam, hogy az igényes zenehallgatás felé vezető úton (lejtőn?) egy használt cd lejátszó és erősítő beszerzésével indulnék el. (A következő lépés a mikrohifi hangfalainak cseréje volna, majd lemezjátszóval bővülne a rendszer.) Tudom, hogy jobb volna először hangfalat venni, de a cd lejátszás problémáját előbb kell megoldani.

Kiegyensúlyozott, semleges és részletgazdag hangzást preferálok, s bár klasszikus zenétől a jazzen át a rockig sok mindent szívesen hallgatok, inkább a kamarazenére optimalizálnék.

A helye még nem fix, 15-35m2 körüli szobáról lehet szó és nem tervezem bömböltetni.

Miben érdemes gondolkodni százas kerettel?

Előre is köszönöm a segítséget!

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Volt egy tündéri jpw doboz is,de azt elvitték.De majd lesz más.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Arcam erősítő és cd játszó is van most itt eladó.Nagyon nem nyúlnál mellé velük.Nézd meg őket.

monticola

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: monticola »

Kedves Fórumozók!

Elromlott a mikrohifi cd lejátszója, így arra gondoltam, hogy az igényes zenehallgatás felé vezető úton (lejtőn?) egy használt cd lejátszó és erősítő beszerzésével indulnék el. (A következő lépés a mikrohifi hangfalainak cseréje volna, majd lemezjátszóval bővülne a rendszer.) Tudom, hogy jobb volna először hangfalat venni, de a cd lejátszás problémáját előbb kell megoldani.

Kiegyensúlyozott, semleges és részletgazdag hangzást preferálok, s bár klasszikus zenétől a jazzen át a rockig sok mindent szívesen hallgatok, inkább a kamarazenére optimalizálnék.

A helye még nem fix, 15-35m2 körüli szobáról lehet szó és nem tervezem bömböltetni.

Miben érdemes gondolkodni százas kerettel?

Előre is köszönöm a segítséget!

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: józsibazsi »

Srácok segítséget szeretnék kérni. Egy NAD 316BEE egy Onkyo C-7030-al hogy szuperál szerintetek? Milyen hangfalat ajánlotok hozzá? Egy Dali Zensor 3 van kinézve, tehát árban kb 130e a lélektani (a hangfal új a másik két alkatrész használt lenne)...
Ha gondolod, adok egy fekete Onkyo c 7070 cd-t 85.-ért. Használt, fél év garanciát vállalok rá,doboz nincs, táviránytó van. Makulátlan állapot. Ha érdekel kérdezz rá másoktól, mi a különbség a két készülék között.

Vendég

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egy Onkyo C-7030 lett kinézve, de csak az ezüst akciós belőle... Nem tudom mennyire gány egy ezüst cd mellett a fekete erősítő...

Audiomekkásoknál mintha fekete lenne akcióban.

http://www.audiomekka.hu/cikk/673/Onkyo ... szo-fekete

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Doky »

Egy Onkyo C-7030 lett kinézve, de csak az ezüst akciós belőle... Nem tudom mennyire gány egy ezüst cd mellett a fekete erősítő... Tudom hogy fontos a szín, dizájn... de nekem a kapott zene a fontos!A szimergia a fontos!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Egy Onkyo C-7030 lett kinézve, de csak az ezüst akciós belőle... Nem tudom mennyire gány egy ezüst cd mellett a fekete erősítő...
Én Nad erősítőhöz Nad CD játszót vennék, de ez csak az én szubjektív véleményem.

davdav
Értékelés: 1

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: davdav »

A hangfalad meg "bronz"! Semmi gond, szép színes lesz! Bocsi!
Igen, ezen kacagtam én is, hogy minden szín lesz a szekrényen :D

Kazán66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 19

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Kazán66 »

A hangfalad meg "bronz"! Semmi gond, szép színes lesz! Bocsi!  

davdav

Kezdő hifi - tanács kéne

Az említett Dali-ban (semmi közöm hozzá) több a lehetőség!
De a Bronze se rossz választás.
A cd-det nem ismerem, a Nad szerintem jó!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kezdő hifi - tanács kéne

Közben lecserélődött a hangfal egy Monitor Audio Bronze 2-re a többi elem milyen?Az említett Dali-ban (semmi közöm hozzá) több a lehetőség!De a Bronze se rossz választás.
A cd-det nem ismerem, a Nad szerintem jó!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

davdav

Kezdő hifi - tanács kéne

Mindenképpen használtban gondolkoznék!
És ha Dali akkor inkább ezt: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... kon-1-mk2/

Közben lecserélődött a hangfal egy Monitor Audio Bronze 2-re a többi elem milyen?

profisale

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: profisale »

Sziasztok!
Segítséget kérek!  Tud valaki (nem horror árú) médiaplayert, aminek van saját kezelőfelülete, és analóg HIFI-re köthető?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kezdő hifi - tanács kéne

Srácok segítséget szeretnék kérni. Egy NAD 316BEE egy Onkyo C-7030-al hogy szuperál szerintetek? Milyen hangfalat ajánlotok hozzá? Egy Dali Zensor 3 van kinézve, tehát árban kb 130e a lélektani (a hangfal új a másik két alkatrész használt lenne)...Mindenképpen használtban gondolkoznék!És ha Dali akkor inkább ezt: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... kon-1-mk2/

davdav

Kezdő hifi - tanács kéne

Srácok segítséget szeretnék kérni. Egy NAD 316BEE egy Onkyo C-7030-al hogy szuperál szerintetek? Milyen hangfalat ajánlotok hozzá? Egy Dali Zensor 3 van kinézve, tehát árban kb 130e a lélektani (a hangfal új a másik két alkatrész használt lenne)...

T_Gabor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 13

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: T_Gabor »

Javaslom, ne a HiFi, hanem a házimozi részlegen próbálkozz!
Uhh...bocsánat

Át is költöztem oda!
TV: Sony KDL-55W809 AVR: Onkyo TX-NR3009 Forrás: Zidoo X10 NAS: Synology DS214se + WD Red 4 TB Hangfalak 7.1: FR: JBL Arena 180 CEN: JBL Arena 125C SR+SRB: JBL Arena 130 SUB: Jamo J112 Kábel: Audioquest Rocket 33, Inakustik Bingo Silver, AQ Cinnamon HDMI, AQ Boxer SUB

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”