Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Elektroncső topik {___]=

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1192

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Nem akarok venni csövet,pusztán meg szeretném hallgatni ezt az erősítőt,mivel felkeltette az érdeklődésemet.Egyébként úgy tudom,hogy az oroszoknál is elég sok gyártó van.Gondolom nem minden cső rossz ott sem.A 6c33c példáúl elég felkapott lett.Sőt a note is használ orosz csöveket,de nem is ez a lényeg ,hanem az ,hogy szeretnék egy "jó" csöves erősítőt építtetni,vagy venni.Sajna amiket eddig hallgattam, azok nem nyerték meg a tetszésemet.Nem mondok márkákat,mert nem szeretnék megsérteni senkit sem.Nem vagyunk egyformák( még szerencse) ezért mindenkinek más hang teszik....ha van valaki,vagy tudtok valakit aki épít ,annak szívesen venném az elérhetőségét.
Kb mennyiből jön ki egy jó csöves erősítő?
Orosz csövet meg nem azért használ az AN pl. mert az olyan nagyon jó!
Te mennyit szánnál csövesre? Mi volt ami azért tetszett és mi volt ami meg nem ? Ezek is hasznos információk lennének javaslatokhoz.

skorpio-
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: skorpio- »

Nem akarok venni csövet,pusztán meg szeretném hallgatni ezt az erősítőt,mivel felkeltette az érdeklődésemet.Egyébként úgy tudom,hogy az oroszoknál is elég sok gyártó van.Gondolom nem minden cső rossz ott sem.A 6c33c példáúl elég felkapott lett.Sőt a note is használ orosz csöveket,de nem is ez a lényeg ,hanem az ,hogy szeretnék egy "jó" csöves erősítőt építtetni,vagy venni.Sajna amiket eddig hallgattam, azok nem nyerték meg a tetszésemet.Nem mondok márkákat,mert nem szeretnék megsérteni senkit sem.Nem vagyunk egyformák( még szerencse) ezért mindenkinek más hang teszik....ha van valaki,vagy tudtok valakit aki épít ,annak szívesen venném az elérhetőségét.Lehet ,hogy nem ez a topic,de ide kerekedett ki a beszélgetés.Apropó ,jöhet természetesen privátba is.Köszönöm!

skorpio-
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Elektroncső topik {___]=

A helyedben nem vennék oroszt.
Inkább RCA-t. Lehetőleg szürke anódosat.
Más kategória elhiheted!
Nem akarok venni csövet,pusztán meg szeretném hallgatni ezt az erősítőt,mivel felkeltette az érdeklődésemet.Egyébként úgy tudom,hogy az oroszoknál is elég sok gyártó van.Gondolom nem minden cső rossz ott sem.A 6c33c példáúl elég felkapott lett.Sőt a note is használ orosz csöveket,de nem is ez a lényeg ,hanem az ,hogy szeretnék egy "jó" csöves erősítőt építtetni,vagy venni.Sajna amiket eddig hallgattam, azok nem nyerték meg a tetszésemet.Nem mondok márkákat,mert nem szeretnék megsérteni senkit sem.Nem vagyunk egyformák( még szerencse) ezért mindenkinek más hang teszik....ha van valaki,vagy tudtok valakit aki épít ,annak szívesen venném az elérhetőségét.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5134

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: fülelek »

ahány ház, akarom mondani ahány gyártó, annyi 2A3 hang.
Az én erősítőmben is van 2A3, EML, az kb el fog menni 15ezer, vagy még több órát, az oroszra meg válalnak 1000órát. Persze nem ez a legfontosabb csőtulajdonság

Az orosz adatlapi vállalás soha nem az élettartamra vonatkozik, hanem a megadott meredekség és erősítési tényező ( meg az ebből adódó belső ellenállás) tűrésen belüli értékére.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Köszönöm István a gyors választ,valószínű hogy ezek lennének,bár nekem úgy rémlik,hogy a betűjelzése tartalmazott egy "P" betűt is...hogy miről is van szó: valaki említette,hogy ezzel a csővel épített erősítőt hallott szólni és felvette a versenyt a hangja a "hagyományos" 2A3-al.Sőt....részletgazdagabb,finomabb hangot produkált.Hinnem kellett az embernek,mivel egy vindicator zenél nála már egy jó ideje.Az épített erősítőt pedig egy nagy "öreg" készítette...hát röviden ennyi.
A helyedben nem vennék oroszt.
Inkább RCA-t. Lehetőleg szürke anódosat.
Más kategória elhiheted!

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3464

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Köszönöm István a gyors választ,valószínű hogy ezek lennének,bár nekem úgy rémlik,hogy a betűjelzése tartalmazott egy "P" betűt is...hogy miről is van szó: valaki említette,hogy ezzel a csővel épített erősítőt hallott szólni és felvette a versenyt a hangja a "hagyományos" 2A3-al.Sőt....részletgazdagabb,finomabb hangot produkált.Hinnem kellett az embernek,mivel egy vindicator zenél nála már egy jó ideje.Az épített erősítőt pedig egy nagy "öreg" készítette...hát röviden ennyi.
ahány ház, akarom mondani ahány gyártó, annyi 2A3 hang.
Az én erősítőmben is van 2A3, EML, az kb el fog menni 15ezer, vagy még több órát, az oroszra meg válalnak 1000órát. Persze nem ez a legfontosabb csőtulajdonság

skorpio-
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Elektroncső topik {___]=

2C4C, ezt írják leginkább orosz megfelelőnek, egyenlőre adatlapot még nem találtam
na talán ez jó adatlap http://www.goodsoundclub.com/PDF/6S4S.pdf
csak hogy ez a 6C4C 6,3V-os fűtésű, gondolom a 2C4C ugyanez csak 2,5V-os

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani,hogy a 2A3 csőnek mi az orosz megfelelője? Állítólag hangban is nagyon hasonlóak,csak az orosznak más a foglalata.

2C4C, ezt írják leginkább orosz megfelelőnek, egyenlőre adatlapot még nem találtam
na talán ez jó adatlap http://www.goodsoundclub.com/PDF/6S4S.pdf
csak hogy ez a 6C4C 6,3V-os fűtésű, gondolom a 2C4C ugyanez csak 2,5V-os

skorpio-
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Elektroncső topik {___]=

Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani,hogy a 2A3 csőnek mi az orosz megfelelője? Állítólag hangban is nagyon hasonlóak,csak az orosznak más a foglalata.

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162
Kapcsolat:

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: DHT1 »

300b csövekkel kinek van gyakorlati tapasztalata SE kapcsolású erősítőkben?Pl.nekem. Mire vagy kíváncsi?
72audio.com

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

te jószagú vajasbili?!?! Ezek mind megőrültek? Egy NOS(?)-nak mondott WE300A 10000$ darabjáért?
A hongkongi eladó már meg is kapta érte a zsét!!
Gondolom tud hiteles eredetiséget igazolni? ennyiért valószínű én is megoldanám.
http://www.ebay.com/itm/3x-Western-Elec ... Swv1RUYx7f
lejjebb azért kínáltak WE300B párt 4.121.736,-Ft-ért is. 4millió forintos hanggal, gondolom.

Általában hongkongiak árulják. Gondolom Psvane 1:1 replica van átcímkézve. Most már értem,hogy miért vettek meg anno az ebay-en 4 darab WE 300 b üres dobozt érthetelenül magas összegért. Akkor csodálkoztam,hogy olyan barom,aki ennyit ad üres dobozokért.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

te jószagú vajasbili?!?! Ezek mind megőrültek? Egy NOS(?)-nak mondott WE300A 10000$ darabjáért?
A hongkongi eladó már meg is kapta érte a zsét!!
Gondolom tud hiteles eredetiséget igazolni? ennyiért valószínű én is megoldanám.
http://www.ebay.com/itm/3x-Western-Elec ... Swv1RUYx7f
lejjebb azért kínáltak WE300B párt 4.121.736,-Ft-ért is. 4millió forintos hanggal, gondolom.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

általában.
Legjobban eddig az usa Silvertone tetszett.

primaluna
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 86

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: primaluna »

ÖÖÖ ezt a Brimarra érted vagy úgy általában a 300b-re?
általában.

zizi8003
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 217

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: zizi8003 »

300b csövekkel kinek van gyakorlati tapasztalata SE kapcsolású erősítőkben?
ÖÖÖ ezt a Brimarra érted vagy úgy általában a 300b-re?
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)

primaluna
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 86

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: primaluna »

300b csövekkel kinek van gyakorlati tapasztalata SE kapcsolású erősítőkben?

zizi8003
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 217

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: zizi8003 »

Valahogy nem futtatják annyira ezt a Brimar márkát:
http://brimaruk.com/

Valaki vásárolt már innen valamit?  A 300B csőpár kb.Shuguang áron megy, milyen minőséget képviselhet? A honlapról nem jöttem rá biztosan hogy hol gyártják...
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 824

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Használ valaki ilyet? Érdekes ötlet, ha valakinek van tapasztalata, megoszthatná. előre is köszönöm.

És ugyanez a kérdésem a Psvane Western Electric 274B replika csövéről is:

Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

A nyolcvanas években készítettem néhány RIAA előerősítőt fémtokos nuvisztorokkal, meg üvegtokos mini csövekkel. A mikrofóniával küzdöttem egy keveset, de aztán megoldottam. Nem bizalom, hanem műszaki és egyéb érvek kérdése. Nyilvánvaló, hogy a csövesekre jellemző torzítási effektusok kihasználásáról van itt szó alkalmazás technikailag, és nem extra hangminőség hajkurászása. A műszaki jellemzők is erre utalnak.
Majd kiderül mennyire lesz életképes.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Ezek szerint Te nagyon bízol a tokozott csövekben ?!
A nyolcvanas években készítettem néhány RIAA előerősítőt fémtokos nuvisztorokkal, meg üvegtokos mini csövekkel. A mikrofóniával küzdöttem egy keveset, de aztán megoldottam. Nem bizalom, hanem műszaki és egyéb érvek kérdése. Nyilvánvaló, hogy a csövesekre jellemző torzítási effektusok kihasználásáról van itt szó alkalmazás technikailag, és nem extra hangminőség hajkurászása. A műszaki jellemzők is erre utalnak.

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 354

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: shany »

Előbb ismerni kellene a műszaki paramétereit, S,  μ, max disszipáció, anód feszültség, kimeneti karakterisztikák, mire szánták, stb., aztán lehet pampogni, hogy ez nem elég minőségi.  

http://korgnutube.com/pdf/Nutube_DatasheetV1E.pdf

http://audiodiyers.hu/viewtopic.php?p=59996#p59996 )

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4045

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: juliush »

Gondolom a nuvistorhoz hasonló megoldást tettek IC tokba.A nuvistorra építve született pár szép hangú eszköz (pl. Musical Fidelity Nu-Vista előfok)

A trükk, amit egy korábbi hozzászólás alapján valószínűsíteni tudok abban rejtőzhet, hogy alapos pszichológiai vizsgálat után csak a kevésbé klausztrofóbiás elektronokat fogják munkára!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Előbb ismerni kellene a műszaki paramétereit, S, μ, max disszipáció, anód feszültség, kimeneti karakterisztikák, mire szánták, stb., aztán lehet pampogni, hogy ez nem elég minőségi.
Ezek szerint Te nagyon bízol a tokozott csövekben ?!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

röviden nem. minimum teendő, munkapont állítás, de ez is kapcsolás és kimenő trafó függő.

Kiváncsi vagyok mire lesz jó?
De minőségi zenehallgatásra biztosan nem.

Előbb ismerni kellene a műszaki paramétereit, S,  μ, max disszipáció, anód feszültség, kimeneti karakterisztikák, mire szánták, stb., aztán lehet pampogni, hogy ez nem elég minőségi.  

fandor
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: fandor »

röviden nem. minimum teendő, munkapont állítás, de ez is kapcsolás és kimenő trafó függő.
Kszönöm

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”