Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

study
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 47

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: study »

Nagyon köszönöm!
Most már csak az érdekelne, hogy hogy is találom ezt meg a musiland oldalán, mert vagy vak vagyok, vagy nem tom, de magát a 04 MX-et se találtam meg (http://www.musiland.com.cn/index.php -en kerestem)

Köszönöm még egyszer!

Attila

http://www.musiland.com.cn/index.php/Pr ... how/id/208
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS 
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF

HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i

szitaati
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: szitaati »

Nagyon köszönöm!
Most már csak az érdekelne, hogy hogy is találom ezt meg a musiland oldalán, mert vagy vak vagyok, vagy nem tom, de magát a 04 MX-et se találtam meg (http://www.musiland.com.cn/index.php -en kerestem)

Köszönöm még egyszer!

Attila

http://www.musiland.com.cn/index.php/Do ... file/id/78

ezt próbáld meg!

MlCyMon_2.4.2.2_build20140425.exe   46Mb

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Sziasztok!

Ma boldog tulaja lettem egy Musiland Monitor 04 MX-nek.
Sajnos driver nincs a csomagban, azt töltsem le a gyártó weblapjáról. Ott viszont nem találom ezt a típust. Amit meg találok drivert, az meg 404-es...
Nincs esetleg valaki, aki ilyet használ itt közületek és van neki drivere? (Win 8.1-em van, de pillanatnyilag bármivel beérem
Köszönöm szépen előre is.

Attila

http://www.musiland.com.cn/index.php/Do ... file/id/78

ezt próbáld meg!

MlCyMon_2.4.2.2_build20140425.exe   46Mb

szitaati
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: szitaati »

Sziasztok!

Ma boldog tulaja lettem egy Musiland Monitor 04 MX-nek.
Sajnos driver nincs a csomagban, azt töltsem le a gyártó weblapjáról. Ott viszont nem találom ezt a típust. Amit meg találok drivert, az meg 404-es...
Nincs esetleg valaki, aki ilyet használ itt közületek és van neki drivere? (Win 8.1-em van, de pillanatnyilag bármivel beérem
Köszönöm szépen előre is.

Attila

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fater80 »

Ilyen tudású dac ért nem adnék pénzt, a taga nagyobb felbontàst tàmogat.
Szémitogép és technics su vx800 közé lenne akkor már inkább egy creativ x fi hd?
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Melyik jobb ez vagy az elözö?http://www.netdepo.hu/hifi-sztereo/da-k ... -konverter
Ilyen tudású dac ért nem adnék pénzt, a taga nagyobb felbontàst tàmogat.

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DAC-olás

Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DAC-olás

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1395

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: szigony »

7 oldalt hadd ne, de lényeg annyi, hogy erősen szerették a cikk írói.
Nema a teljes tesztre voltam kíváncsi csak az Artera Play-re vonatkozó rész és abból is a mérések. Azzal is happy lennék ha ránéznél,hogy a mérések alapján mit lehet elmondani az Atrea Play-ről?
Különösen ha valamit említenek az előfok részéről.Van egy Quad QMP kilátásban.És ha az összejönne akkor talán ezt lenne érdemes első körben megpróbálni,mint házon belüli megoldás,de az lenne a legideálisabb ha össze tudnám hasonlítani a Teac NT503-al.
Köszönöm.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Valaki le tudná fordítani ebből a tesztből a főbb részeket az Artera Play-re vonatkozóan?
http://www.audio-creative.nl/hifi/quad- ... sterker/6/

7 oldalt hadd ne, de lényeg annyi, hogy erősen szerették a cikk írói.

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1395

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: szigony »

Valaki le tudná fordítani ebből a tesztből a főbb részeket az Artera Play-re vonatkozóan?
http://www.audio-creative.nl/hifi/quad- ... sterker/6/

Medvezsidó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Medvezsidó »

Sziasztok!Nálam karácsony van amint látjátok   , új családtag érkezett, Asus Essence III. Eddig egy Audeze Deckard-ot használtam. A rendelkezésre álló fejhallgatók egy Sennheiser HD800as egy Audeze LCD3 Fazor, illetve egy Denon D7100as. Lehetséges hogy irok egy rövideke összehasonlitó tesztet, melyiket mi jellemzi, ami érdekessé teszi a tesztet, hogy mindkét készülék dac+előfok+fejeserő egyben, ám a gyártók teljesen másra helyezték a hangsúlyt. Az Audeze egy egyszerűbb költséghatékony Dacot párositott egy komolyabb szinvonalú A osztályú erősitővel. Az Asus az ellenkezője, egy nagyon komoly, merem állitani hogy "high end" daccal rukkolt elő, viszont csak egy IC-s fejhallgató erősitőnek maradt hely az amúgy nem éppen kicsi dobozban   . Nem tartom kizártnak hogy a kettő kombója alkotja majd a legszinvonalasabb rendszert. 

robi-k
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 168

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: robi-k »

30mp alatt kideríthető, hogy a Metrum dacban egy ipari dac csipet (dac8581) használnak mikroprocesszorral vezérelve. Hogy ez mennyire jó, vagy sem, az más kérdés, sok más dologtól is függ egy dac végső megszólalása.
Köszönöm az infót. Mikroprocesszoros DSP alkalmazása ma már gyakrolatilag általánosan alkalmazott megoldás több DAC gyártónál is.
Érdekes ez a TI8581DAC chip, és 100% egyetértek a kiemelt véleményeddel. 

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5150

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Én is sokat gondolkodtam egy Metrum DAC beszerzésén, de végül-is nem mellette döntöttem, és nem bántam meg (maradtam a multibit R2R DAC-nál, de a jól bevállt PCM1704UK chipere épített Audio-gd SA2 DAC-ot választottam).
Ami visszatartott egy Metrum DAC beszerzésétől, az a Metrum nagy titkolózása a ténylegesen alkalmazott R2R DAC chipről, ezt a hozzáállást én nem tudom tolerállni.

30mp alatt kideríthető, hogy a Metrum dacban egy ipari dac csipet (dac8581) használnak mikroprocesszorral vezérelve. Hogy ez mennyire jó, vagy sem, az más kérdés, sok más dologtól is függ egy dac végső megszólalása.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2520

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: supravox »

Szia,

Valamiért eddig (ahogy nézem érdemtelenül) kiesett a látókörömből, de máris pótolom és utánaböngészek.
Mindenesetre tetszetős a bel- és kültartalom, szívesen megfülelném!

Ha érdekel alkalomadtán átvihetem..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

robi-k
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DAC-olás

Köszi!
....

Én is sokat gondolkodtam egy Metrum DAC beszerzésén, de végül-is nem mellette döntöttem, és nem bántam meg (maradtam a multibit R2R DAC-nál, de a jól bevállt PCM1704UK chipere épített Audio-gd SA2 DAC-ot választottam).
Ami visszatartott egy Metrum DAC beszerzésétől, az a Metrum nagy titkolózása a ténylegesen alkalmazott R2R DAC chipről, ezt a hozzáállást én nem tudom tolerállni.

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 619

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Töki »

Szia
Bricasti M1 nem jó? )

Szia,

Valamiért eddig (ahogy nézem érdemtelenül) kiesett a látókörömből, de máris pótolom és utánaböngészek.
Mindenesetre tetszetős a bel- és kültartalom, szívesen megfülelném!  
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

Töki
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Jó cucc mind2. Ha a MetrumDAC-ban alkalmazott chip-ről érdeklődnél, arról nincs konkrét infó (valami ipari R2R DAC chip).
Olvasmány: http://audiodiyers.hu/viewtopic.php?f=48&t=3102

Köszi!

Elsősorban a Pavane hangi kvalitása érdekelne egy privát felhasználó elbeszélésében. Sajnos, a magasabb ár miatt a hazai kereskedők nem tartanak demóra! A külföldi (fizetett vagy ki tudja milyen érdek által tolt) tesztekben/cikkekben agyon van ajnározva. Nagyjából el is hiszem + a konstrukció is egyezik az elképzelésemmel (R2R, NOS). 
 Aztán, ha egy kedves, honfi tulaj benne lenne, úgy hálásan vendégül látnám vele (ez lenne az igazi - saját rendszerben hallhatnám) vagy meglátogatnám hónom alatt a saját dac-ommal egy összehallgatásra, hogy egyáltalán járható-e számomra ezen út.

Igazság szerint a saját dac-ommal is nagyon elégedett vagyok - lehet azt mondanám; maradok a sgemen, mint ahogy az már több alkalommal történt. 

Ami most elindította a bogárkát, hogy forgalomba hozták a Pavane hangerőszabályzóval ellátott verzióját "Adagio" néven. Ha beválna, akkor a rendszeremet is tudnám egyszerűsíteni egy előfokkal és pár kábellel. 
 Próbáltam több dacot full digitális hangerőszabbal, de az eddigiek úgy kicsit harmatosak voltak. Az Adagio-nál, ha jól értelmezem szabályozható a kimeneti jelszint, így kevesebbet kell a digit tartományban szabályozni. Talán a DCS oldotta meg így. 
MZX PRE-NR1

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

Volt Transporterem és Bechmark DAC1-em is. Míg egy sima Sqeezebox hangján a Benchmark sokat tudott javítani, Transporter esetén ez a különbség eltünt, sőt nekem a kicsit jobban is tetszett a Transporter saját hangja.
Köszönöm
A sima alatt mit értettél? Touch vagy még  a Classzic?

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3171
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: alto »

Sziasztok

DAC keresgélés állapotában vagy és tanácsot szeretnék kérni tőletek.

Van most fent egy  eladó Benchmark  DAC1 amiről jókat olvasni, korábban pedig a Logitech Transporter-el szemezgettem. Lenne itt valaki akinek mind a a kettővel van személyes tapasztalata?
Azzal tisztában vagyok, hogy a Transporter hálózati lejátszó, de engem most csak a hangminőség, a DAC funkció érdekel. Tervezek meghallgatást is, de szeretném szűkíteni a kört, mert elég messze vagyok  Bp-től és tényleg nehézkes több készülék meghallgatását összeszervezni.
Árszintben kb. 140-200 ezer amit rászánok, esetleg ajánlhattok más típusokat is, nem feltétel, hogy most legyen belőle eladó példány.

Köszönöm

Volt Transporterem és Bechmark DAC1-em is. Míg egy sima Sqeezebox hangján a Benchmark sokat tudott javítani, Transporter esetén ez a különbség eltünt, sőt nekem a kicsit jobban is tetszett a Transporter saját hangja.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2520

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: supravox »

Üdv mindenkinek!

Egy kéréssel fordulnék hozzátok; ha van köztetek valaki, illetve ismertek olyasvalakit, aki Metrum Acoustics Pavane vagy Hex konvertert használ, - kérek szépen egy megkeresést privátban, mert pár infóra lenne szüksége e két dac-al kapcsolatosan.

Előre is köszönet

T

Szia
Bricasti M1 nem jó?)
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

robi-k
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DAC-olás

Egy kéréssel fordulnék hozzátok; ha van köztetek valaki, illetve ismertek olyasvalakit, aki Metrum Acoustics Pavane vagy Hex konvertert használ, - kérek szépen egy megkeresést privátban, mert pár infóra lenne szüksége e két dac-al kapcsolatosan.
Jó cucc mind2. Ha a MetrumDAC-ban alkalmazott chip-ről érdeklődnél, arról nincs konkrét infó (valami ipari R2R DAC chip).
Olvasmány: http://audiodiyers.hu/viewtopic.php?f=48&t=3102

Töki
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Üdv mindenkinek!

Előre is köszönet

T
MZX PRE-NR1

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1215

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Sziasztok

Van most fent egy eladó Benchmark DAC1 amiről jókat olvasni, korábban pedig a Logitech Transporter-el szemezgettem. Lenne itt valaki akinek mind a a kettővel van személyes tapasztalata?
Azzal tisztában vagyok, hogy a Transporter hálózati lejátszó, de engem most csak a hangminőség, a DAC funkció érdekel. Tervezek meghallgatást is, de szeretném szűkíteni a kört, mert elég messze vagyok Bp-től és tényleg nehézkes több készülék meghallgatását összeszervezni.
Árszintben kb. 140-200 ezer amit rászánok, esetleg ajánlhattok más típusokat is, nem feltétel, hogy most legyen belőle eladó példány.

Köszönöm

Benchmark jó kis dac annyiért. Sztem jó kiegészítője még egy Transporternek is.
Most épp hirdetnek egyet. Kicsit karcosan. Usb- vel.

study
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 47

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: study »

Sziasztok

Van most fent egy  eladó Benchmark  DAC1 amiről jókat olvasni, korábban pedig a Logitech Transporter-el szemezgettem. Lenne itt valaki akinek mind a a kettővel van személyes tapasztalata?
Azzal tisztában vagyok, hogy a Transporter hálózati lejátszó, de engem most csak a hangminőség, a DAC funkció érdekel. Tervezek meghallgatást is, de szeretném szűkíteni a kört, mert elég messze vagyok  Bp-től és tényleg nehézkes több készülék meghallgatását összeszervezni.

Köszönöm

http://logout.hu/bejegyzes/bodz/ajanlot ... istam.html
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS 
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF

HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”