Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kezdő hifi - tanács kéne

olymind1
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: olymind1 »

Sziasztok!

Van egy régi SANYO DC-X1000MD típúsú (hifi?) tornyom, hangszórók nélkül, ennyit találtam róla:

Kapcsolási rajza elérhető:
http://elektrotanya.com/sanyo_dcx1000md ... nload.html
https://openload.co/f/UU4d_X9xkrQ/sanyo ... md_sch.pdf

Mennyire lehet jó / használható az erősítő része? Érdemes lenne venni hozzá egy 1 pár (használt) hangszórót és azzal használni, vagy inkább venni egy Microlab Solo 6C -t? Tehát árban nem olyan sokat költenék rá (igaz ez nézőpont kérdése).

Számítógéppel használnám egy Sound Blaster Z hangkártyával.

Válaszokat előre is köszönöm!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Doky »

Ha még aktuális lesz, kb. 2-3 hét múlva megyek Kecskemétre, akár vihetek kipróbálni kábeleket is a rendszeredbe (szigorúan meccsidőn kívül persze :-)
(Nem vásárlás, csak megtapasztalás végett. Ha érdekel, privátban folyt.)
Mint annyiszor, ismét bizonyítod hogy egy úr vagy!Mindenképpen élni kell az ajánlattal!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Nyomtam egy +-t Doky.

Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3194

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: audioline »

Kibeb@szott tab!
Mellényomtam!
+ akart lenni!!! Bocsánat!

Ellensúlyoztam!
.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kezdő hifi - tanács kéne

Ha még aktuális lesz, kb. 2-3 hét múlva megyek Kecskemétre, akár vihetek kipróbálni kábeleket is a rendszeredbe (szigorúan meccsidőn kívül persze :-)
Kibeb@szott tab!Mellényomtam!
+ akart lenni!!! Bocsánat!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Sajnos időhiány miatt még csak az elmúlt három napban kb,két órát járattam a rendszert úgyhogy még adok neki időt,hátha finomodik egy kicsit a hangja.Ha még egy hónap mulva is zavar akkor lépek ezügyben.A vásárláskor úgy gondolkoztam,hogy belépőszintű rendszernek belépőszintű kiegészítőket elégséges megvásárolnom.Ezek szerint lehet feljebb is lépni jóval a 4-5000-es kategória fölé?

2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: meridián »

Azt pont elég lenne 

Előre is köszönöm...

Majd légyszíves írd már meg a tapasztalataid,jöhet privátban is....
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég

Kezdő hifi - tanács kéne

Én is látok benne fantáziát...
Hétvégén lesz időm. Van belőle 4-5 méterem. Csak azon gondolkodom még,hogy felezzem vagy negyedeljem és vigyem duplán.
A végfok - hangfal közé elméletileg 90 cm bőven elég. 
Naim Uniti Atom

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kezdő hifi - tanács kéne

Az lesz a vége valószínű.Mondjuk az ic kábel az vadonatúj lehet annak még be kell járatódnia.De egy kicsit bánom már hogy nem Audioquest-et vettem,mivel azt is elémtették,bár az jóval drágább volt.AQ kábelek gyakran megfordúlnak az aprókban!Valóban a mélyet tólják (főleg az alapok).

Kábelek esetében a bejáratás nem olyan hosszú folyamat!
És csak a jó kábele lessz jobb, a gyenge, középszerűből nem lesz jó a bejáratástól!

Szerintem is akusztikai probléma lehet...

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: fater80 »

Első körben ellenőrizd, hogy jól kötötted-e be! Előfordulhat, hogy véletlenül felcseréli az ember a pluszt és a minuszt. A kácsa kcb ic közép magas hangban erössebb és vékonyhangu probálj ki 1 KáCsa kce t vagy audiquest everigreen t föleg audioquest mélyben erös
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: fater80 »

Ne akadj ki rám!
A "gyenge láncszem" a Denon!
Mármint zenére!
Jode mozizik is biztos akkor meg kompromisszum arra meg 1 3xxx Denon ok

Miket hallgatsz?

A VDH kábelek színesek, sok rendszerben ez jó, de nem mindenki szereti!

Talán kicsit régebbi arcam vagy nad lehet probálkozni de akkor bukta hd hangsáv szovall kopromisszum
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: meridián »

http://www.hificollective.co.uk/wire/00 ... cable.html

Van valakinek tapasztalata vele ?
Leírás szerint 6N-es OF réz.

Én is látok benne fantáziát...
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

istvan77
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 148

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: istvan77 »

Nem hiszek ilyen 3 hónapos bejáratásokban, azt hozzászokásnak hívják. Nekem a HIFI szériás VDC meg a Silves Session IC is 1-2-3 nap alatt bejáratódott és kész.

Sajnos időhiány miatt még csak az elmúlt három napban kb,két órát járattam a rendszert úgyhogy még adok neki időt,hátha finomodik egy kicsit a hangja.Ha még egy hónap mulva is zavar akkor lépek ezügyben.A vásárláskor úgy gondolkoztam,hogy belépőszintű rendszernek belépőszintű kiegészítőket elégséges megvásárolnom.Ezek szerint lehet feljebb is lépni jóval a 4-5000-es kategória fölé?
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3194

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: audioline »

Az lesz a vége valószínű.Mondjuk az ic kábel az vadonatúj lehet annak még be kell járatódnia.De egy kicsit bánom már hogy nem Audioquest-et vettem,mivel azt is elémtették,bár az jóval drágább volt.

A belépő 'nevesebb' kábelek gyakorta izgágábbak, élesebb hangúak - főleg ha van valamennyi ezüst tartalmuk -, mint egy kommersz rézkábel. Csak mert pénzt adtunk érte, szemben a gyári mellékelt 'gyúkbéllel', még nem biztos, hogy a rendszerünk előnyére fog válni. Sajnos ez van.
A járódás nem a hernyó pillangóvá válásának folyamata, a sz...ból sosem lesz vár.
.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Lehet kell neki idő. Nekem van damme kábeleim vannak, 8 eres hangfal kábel illetve lo-cap 55 rca-k. Én is észrevettem ilyesmit, de mintha lassan 3 hónap után kezdene javulni a helyzet.

Nem hiszek ilyen 3 hónapos bejáratásokban, azt hozzászokásnak hívják. Nekem a HIFI szériás VDC meg a Silves Session IC is 1-2-3 nap alatt bejáratódott és kész.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

istvan77
Fórumlakó
Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne

Vagy lehet hogy te szokod meg lasacskán...

Esetleg érdemesebb egy tapasztaltabb "földit" megkérni hogy menjen el megfülelni a láncot, több fül többet hall!

Az lesz a vége valószínű.Mondjuk az ic kábel az vadonatúj lehet annak még be kell járatódnia.De egy kicsit bánom már hogy nem Audioquest-et vettem,mivel azt is elémtették,bár az jóval drágább volt.
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>

t.david
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: t.david »

Elképzelhető az is. Nálan minden a totál nulláról indult, tehát lehet ezek különböző esetek.
DENON PMA 1520AE - DENON DCD 720AE - DENON DA-300 USB - HECO DIREKT - VANDAMMECABLE - SUPRACABLES 

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kezdő hifi - tanács kéne

Lehet kell neki idő. Nekem van damme kábeleim vannak, 8 eres hangfal kábel illetve lo-cap 55 rca-k. Én is észrevettem ilyesmit, de mintha lassan 3 hónap után kezdene javulni a helyzet.Vagy lehet hogy te szokod meg lasacskán...  
Esetleg érdemesebb egy tapasztaltabb "földit" megkérni hogy menjen el megfülelni a láncot, több fül többet hall!

t.david
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: t.david »

Lehet kell neki idő. Nekem van damme kábeleim vannak, 8 eres hangfal kábel illetve lo-cap 55 rca-k. Én is észrevettem ilyesmit, de mintha lassan 3 hónap után kezdene javulni a helyzet.
DENON PMA 1520AE - DENON DCD 720AE - DENON DA-300 USB - HECO DIREKT - VANDAMMECABLE - SUPRACABLES 

istvan77
Fórumlakó
Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne

Ezek erősen belépő kábelek hangminőség ugrást nem szabad tőlük várni. Ettől függetlenül lehet, h máshol van a probléma.
Köszi szépen a segítséget,akkor egyesével megpróbálom végighallgatni az elemeket hátha megtalálom a ludast.

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég

Kezdő hifi - tanács kéne

http://www.hificollective.co.uk/wire/00 ... cable.html

Van valakinek tapasztalata vele ?
Leírás szerint 6N-es OF réz.
Naim Uniti Atom

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Dorian »

az interconnect kábel jelen esetben Kácsa kcb-205,a hangfalkábel pedig kce-flw25.
Ezek belépő kábelek de gondolom egy gagyinál azért már csak jobb hangot kellene kapnom.Nem tudom hol lehet a hiba de rohadtul idegesít.Ha van valakinek ötlete,hol keressem a hibát,azt szívesen venném.

Ezek erősen belépő kábelek hangminőség ugrást nem szabad tőlük várni. Ettől függetlenül lehet, h máshol van a probléma.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

istvan77
Fórumlakó
Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne

Első körben ellenőrizd, hogy jól kötötted-e be! Előfordulhat, hogy véletlenül felcseréli az ember a pluszt és a minuszt.
Avval nincs gond.még a nyilakra is figyeltem mivel ahogy elnéztem a Kácsa irányított kábel,és a polaritásra is odafigyeltem.

rozoga62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Sziasztok.lenne egy olyan problémám hogy a jelenlegi rendszeremben,a hétvégén a gagyi hangfalkábelt,és az ic kábelt is,kicseréltem Kácsa kábelekre.A hangfalkábel már bejáratódott egy másik fórumtársnál,tehát az kipipálva.Minőségi ugrást reméltem,ami valamelyest teljesült is részletezettség terén,de az össz hangkép egy zavaros katyvasz lett semmi egységesség nem fedezhető fel benne,nincs alja a zenének viszont sivító magasból annál több,és a részletek amik megjelentek azokon a zenéken amiken eddig nem a régi kábelekkel azok is idegesítőek inkább mint hosszan hallgathatóak.az interconnect kábel jelen esetben Kácsa kcb-205,a hangfalkábel pedig kce-flw25.
Ezek belépő kábelek de gondolom egy gagyinál azért már csak jobb hangot kellene kapnom.Nem tudom hol lehet a hiba de rohadtul idegesít.Ha van valakinek ötlete,hol keressem a hibát,azt szívesen venném.

Első körben ellenőrizd, hogy jól kötötted-e be! Előfordulhat, hogy véletlenül felcseréli az ember a pluszt és a minuszt.

istvan77
Fórumlakó
Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne

Sziasztok.lenne egy olyan problémám hogy a jelenlegi rendszeremben,a hétvégén a gagyi hangfalkábelt,és az ic kábelt is,kicseréltem Kácsa kábelekre.A hangfalkábel már bejáratódott egy másik fórumtársnál,tehát az kipipálva.Minőségi ugrást reméltem,ami valamelyest teljesült is részletezettség terén,de az össz hangkép egy zavaros katyvasz lett semmi egységesség nem fedezhető fel benne,nincs alja a zenének viszont sivító magasból annál több,és a részletek amik megjelentek azokon a zenéken amiken eddig nem a régi kábelekkel azok is idegesítőek inkább mint hosszan hallgathatóak.az interconnect kábel jelen esetben Kácsa kcb-205,a hangfalkábel pedig kce-flw25.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”