Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kezdő hifi - tanács kéne

t.david
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: t.david »

Köszi a válaszokat, a gumi lábakat kicseréltem tüskékre, talán mintha jobb lenne, vagy legalábbis másképp szól.
Nincs itt valaki, aki akusztikai mérnök, vagy legalább ebben járatos és néha Németországban jár?
Szívesen meghívnám egy kávéra meg egy közös zenehallgatásra
DENON PMA 1520AE - DENON DCD 720AE - DENON DA-300 USB - HECO DIREKT - VANDAMMECABLE - SUPRACABLES 

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11163
Kapcsolat:

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

... Néha keveslem a mélyeket, de változó ... ha máshova ülök vagy állok ott jó ...  mintha betelne a szoba és összekeverdne a sok hang ...  járólaphoz jobb...
Szerintem jól tippeltek az előttem szólók. A járólap sem hangzik jól egy zenehallgató szobában.

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 131

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Ez bizony akusztika problèma lesz!

Én is ezt akartam írni. Tipikus példája.

Zerge83
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 45

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Zerge83 »

Sziasztok!

Felmerült bennem pár dolog.
Lassan 3 hónapja állítottam össze hifimet.
Igazából elégedett vagyok, de nem mindig van ez így. Valami nem kerek és nem tudok rájönni, hogy mi az. Néha keveslem a mélyeket, de változó, próbáltam a hangfalakat forgatni de nem javított a helyzeten, pedig érzem hogy van, de nem hallom, ha máshova ülök vagy állok ott jó.
Az sem mindegy épp melyik cd t rakom be és azt milyen hangerőn hallgatom, ha halkan akkor nem jön úgy át a zene, közepes hangerőn mondjuk nem rossz, kicsit hangosabban nagyon megindul, méghangosabban meg mintha betelne a szoba és összekeverdne a sok hang. Nehéz ezt így elmagyarázni. Nehéz megfogalmaznom hogy mi a baj ha még magam sem tudom. A másik dolog a magas hangok, valamikor bizonyos számoknál olyan éles, hogy bántja az ember fülét, szokatlanul magas. Lehet csak arról van szó hogy, nem volt még 1 normális sztereó rendszerem, és logitech 2.1 z623 után szokatlan, a mélyhangkiemeléstől meg mindentől mentes hang. Úgy vélem lenne mit még csiszolni, csak egyelőre hagyom így.
A hangfaltüskéken gondolkodtam, most a gumi félgömb alakú lábakon áll, ez talán járólaphoz jobb, bár van hozzá rendes hegyes fém is. Lehet a hálózati elosztó is ludas, vagy a polaritás helyes bedugás, ha van tippetek szívesen várom! Köszi.

Ez bizony akusztika problèma lesz!

Zerge83
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 45

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Zerge83 »

Sziasztok!

Igazából elégedett vagyok, de nem mindig van ez így. Valami nem kerek és nem tudok rájönni, hogy mi az. Néha keveslem a mélyeket, de változó, próbáltam a hangfalakat forgatni de nem javított a helyzeten, pedig érzem hogy van, de nem hallom, ha máshova ülök vagy állok ott jó.
Az sem mindegy épp melyik cd t rakom be és azt milyen hangerőn hallgatom, ha halkan akkor nem jön úgy át a zene, közepes hangerőn mondjuk nem rossz, kicsit hangosabban nagyon megindul, méghangosabban meg mintha betelne a szoba és összekeverdne a sok hang. Nehéz ezt így elmagyarázni. Nehéz megfogalmaznom hogy mi a baj ha még magam sem tudom. A másik dolog a magas hangok, valamikor bizonyos számoknál olyan éles, hogy bántja az ember fülét, szokatlanul magas. Lehet csak arról van szó hogy, nem volt még 1 normális sztereó rendszerem, és logitech 2.1 z623 után szokatlan, a mélyhangkiemeléstől meg mindentől mentes hang. Úgy vélem lenne mit még csiszolni, csak egyelőre hagyom így.
A hangfaltüskéken gondolkodtam, most a gumi félgömb alakú lábakon áll, ez talán járólaphoz jobb, bár van hozzá rendes hegyes fém is. Lehet a hálózati elosztó is ludas, vagy a polaritás helyes bedugás, ha van tippetek szívesen várom! Köszi.

t.david
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: t.david »

Sziasztok!

DENON PMA 1520AE - DENON DCD 720AE - DENON DA-300 USB - HECO DIREKT - VANDAMMECABLE - SUPRACABLES 

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Doky »

Szia!

Egyáltalán nem akadok ki, mivel tisztában vagyok vele, hogy ez egy házi-mozi és nem egy sztereó erősítő. Milyen tudnátok ajánlani max 300 körül szánnék rá. Gondolom használtam ennyiért már lehet viszonylag jót venni. Persze az sem baj, ha 50-
100.000Ft-os kategóriában tudtok olyat említeni ami megfelelően kihajtaná a hangfalaimat.

Szép napot!
Zoli
Az a helyzet hogy egy seggel két lovat nehéz megűlni!De minden lehetséges...

Próba képpen 50-60 körül csípj meg egy 3805-öst (nagyon eltalálták, a HM gépek között az egyik aminek sztereón is egészhallgatható hangja van), hallottam olyan sztereót amit adott rendszerben "lezenélt"!
Vesd össze a mostanival és mérlegelj!
Ezen kívül Arcam, CA. ami még zenén is kellemesebb a csoporttársaknál!
A szolgáltatások és igények döntik el merre imdúlj (nom meg a keret)!
Mint másutt is... azt tapasztalom hogy az új sokoldalú dolgok gyenge pontja a minőség és megbízhatóság "hiánya"!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Egyáltalán nem akadok ki, mivel tisztában vagyok vele, hogy ez egy házi-mozi és nem egy sztereó erősítő. Milyen tudnátok ajánlani max 300 körül szánnék rá. Gondolom használtam ennyiért már lehet viszonylag jót venni. Persze az sem baj, ha 50-
100.000Ft-os kategóriában tudtok olyat említeni ami megfelelően kihajtaná a hangfalaimat.

Legolcsóbb zenei megoldás: most van hirdetve pl. a Denon 4308 150-ért.
Drágábban meg egyszerűbb lesz van több választék.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

hellmuth
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -3

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: hellmuth »

Szia!

Szép napot!
Zoli

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok!
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat és jó tanácsokat. Megpróbálok kicsit pontosítani, bár nem könnyű feladat. Alapvetően a hangzással megvagyok elégedve, csak finomítani szeretnék rajta. A rendszeremet leginkább zenehallgatás céljára használom. Ha lehet többet kihozni belőle, akkor szeretném... Ha lehet még tisztább hangokat, még több és szebb mélyeket akkor igen azt is szeretném.
Jelenlegi összeállítás: Denon X3100W + gyári tápkábel+ WDH CS122 "The Clearwater" + Heco Aleva GT 602.

Üdv,
Zoli
Ne akadj ki rám!A "gyenge láncszem" a Denon!
Mármint zenére!

Miket hallgatsz?

A VDH kábelek színesek, sok rendszerben ez jó, de nem mindenki szereti!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

hellmuth
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kezdő hifi - tanács kéne

Sziasztok!

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat és jó tanácsokat. Megpróbálok kicsit pontosítani, bár nem könnyű feladat. Alapvetően a hangzással megvagyok elégedve, csak finomítani szeretnék rajta. A rendszeremet leginkább zenehallgatás céljára használom. Ha lehet többet kihozni belőle, akkor szeretném... Ha lehet még tisztább hangokat, még több és szebb mélyeket akkor igen azt is szeretném.
Jelenlegi összeállítás: Denon X3100W + gyári tápkábel+ WDH CS122 "The Clearwater" + Heco Aleva GT 602.

Üdv,
Zoli

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2197

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Kérdezzétek meg hogy milyen a rendszere,min szeretne változtatni,stb,mielött kábeleket ajánlatok.
Lehet előbb a rendszert kell neki összelőni,mert az nem jó.
Kábelekkel szórakozni csak akkor érdemes,ha a rendszer hangjával alapvetően meg vagyunk elégedve mezei tyúkbelekkel is.Kérdés hogy jelen esetben a finomhangolás e a cél,vagy valami egészen másra vágyik a kérdést feltevő?
Szóval több infó kellene,szerintem.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni a kedves fórumtársaktól, hozzáértő emberkéktől. Van den hul "the clearwater" kábelt érdemes lenne-e van damme 268-544-000-re cserélni? Az új kábelt szeretném bi-kábelezve, dupla érpáron bekötni. Gondolom ez már önmagában még tökéletesebb hangzást eredményezne, de kíváncsi lennék... hát ha van valakinek konkrét tapasztalata a leírt kábelekkel kapcsolatosan.

A másik kérdésem, hogy modern (nem csöves) erősítőknél van-e jelentősége a drágább tápkábeleknek? Tudom amatőr kérdés, de a tápkábel jelenleg misztikum számomra. Semmiféle konkrét tudományos dokumentációt nem találok róla, és ha jól tudom a mai erősítők azért elég jól fel vannak szerelve mindenféle szűrőkkel, sőt egy ismerős mondta, hogy pufferkondenzátorokkal is. Tényleg érdekelne szakértő szemmel, hogy pl mit befolyásol egy tápkábel egy Denon X3100W működésében???

A kifejtő válaszokat és az esetleges linkeket előre is köszönöm!

üdv,
Z

A VDH-t lehet cserélgetni, én mégis Power-R-t javaslok. Sokkal olcsóbb és jobban jársz.

A tápkábel misztikum, de tényleg jobb, ha jobban hozzá illőt választasz. Ár-értékben itt is Power-R-t javaslok, de hidd el, óriási különbség van köztük. Pl.:
- gyári tyúkbél kábel helyett IEC aljzat kiépítése
- ha van IEC, akkor a gyári fröcsi táp helyett valami "márkásabb"
- itt nem a márkán van a hangsúly, hanem hogy elvileg jobb minőségűbb.  Utána jön az, hogy mid van és milyen illik jobban hozzá, mit szeretsz (hallani) és mit hallasz 
Power-R tesztet javaslok erősen, ha meg tudod oldani.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Tanácsot szeretnék kérni a kedves fórumtársaktól, hozzáértő emberkéktől. Van den hul "the clearwater" kábelt érdemes lenne-e van damme 268-544-000-re cserélni? Az új kábelt szeretném bi-kábelezve, dupla érpáron bekötni. Gondolom ez már önmagában még tökéletesebb hangzást eredményezne, de kíváncsi lennék...

A másik kérdésem, hogy modern (nem csöves) erősítőknél van-e jelentősége a drágább tápkábeleknek? Tényleg érdekelne szakértő szemmel, hogy pl mit befolyásol egy tápkábel egy Denon X3100W működésében???

VDC-ből csak a HIFI Series hangfalkábelt ismerem, de az a VDH CS122-nél is elsöprően jobb. Bikábelezés sokat nem ér szvsz.

Tápkábelnek van jelentősége, de nem feltétlenül a drágábbnak, hanem a jobbnak
Jobb tápkábeltől elsősorban (és leegyszerűsítve) nagyobb teret, nagyobb dinamikát, pontosabb mélyeket lehet várni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

hellmuth
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kezdő hifi - tanács kéne

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni a kedves fórumtársaktól, hozzáértő emberkéktől. Van den hul "the clearwater" kábelt érdemes lenne-e van damme 268-544-000-re cserélni? Az új kábelt szeretném bi-kábelezve, dupla érpáron bekötni. Gondolom ez már önmagában még tökéletesebb hangzást eredményezne, de kíváncsi lennék... hát ha van valakinek konkrét tapasztalata a leírt kábelekkel kapcsolatosan.

A másik kérdésem, hogy modern (nem csöves) erősítőknél van-e jelentősége a drágább tápkábeleknek? Tudom amatőr kérdés, de a tápkábel jelenleg misztikum számomra. Semmiféle konkrét tudományos dokumentációt nem találok róla, és ha jól tudom a mai erősítők azért elég jól fel vannak szerelve mindenféle szűrőkkel, sőt egy ismerős mondta, hogy pufferkondenzátorokkal is. Tényleg érdekelne szakértő szemmel, hogy pl mit befolyásol egy tápkábel egy Denon X3100W működésében???

A kifejtő válaszokat és az esetleges linkeket előre is köszönöm!

üdv,
Z

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: fater80 »

Sziasztok!
Tanácsot szeretnek kérni, hogy nagy álló hangfal alá mit és mekkora méretben érdemes tenni!?

Méretei kb 40x35x60 saccra, picit kisebb.

Állványra is gondoltam de a norstone legkisebb állványa 50 cm, ekkora hangfalat nem biztos h rákéne tenni, amit ebayen néztem 30 v 40 cm es az meg vagy nem tetszik vagy drága, pedig azok már vállalhatóak sztem.

Szóval gránit?márvány? Milyen vastagságban érdemes alápakolni?

Most a padlón van, jól szól, nem veszti el a mélyeket ha megemelem pláne ha állvány ra tenném?
én állványra raknám ami márvány lapok 5centist cirka és közé homokkal töltött vascsövet(ket) raknék vagy fa lapok 5centis dió, töly, én jobban szeretem a fát természetesebb
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Sztem attól érzed magasabbnak, hogy punnyadtabb lesz a többi (közép-mély).

Igen, hasonló okból, de inkább sztem vágja a legmélyebb frekvenciákat.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Érdekes dolgok ezek, saját tapasztalatom szerint gránittól inkább kicsit magas felé tolódik a hangkép.

Sztem attól érzed magasabbnak, hogy punnyadtabb lesz a többi (közép-mély). De kétségtelenül érdekes, mindenkinek ki kell próbálnia, és döntse el.
Nekem volt gránitpolcom, gránit monitor-állványom, hangfal-alátétem: mind eladtam, vagy azóta inkább szubnehezéknek használom. Oda se alá, hanem fölé 
TÜŰ Bendegúz

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Márvány nem, de a gránitról is lebeszélnélek (attól sztem punnyadt lesz a hang, én azt tapasztaltam).

Érdekes dolgok ezek, saját tapasztalatom szerint gránittól inkább kicsit magas felé tolódik a hangkép.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Sziasztok!
Tanácsot szeretnek kérni, hogy nagy álló hangfal alá mit és mekkora méretben érdemes tenni!?

Állványra is gondoltam de a norstone legkisebb állványa 50 cm, ekkora hangfalat nem biztos h rákéne tenni, amit ebayen néztem 30 v 40 cm es az meg vagy nem tetszik vagy drága, pedig azok már vállalhatóak sztem.

Most a padlón van, jól szól, nem veszti el a mélyeket ha megemelem pláne ha állvány ra tenném?

Márvány nem, de a gránitról is lebeszélnélek (attól sztem punnyadt lesz a hang, én azt tapasztaltam).
Az a tanácsom, próbáld ki, hogy az elején középen megemeled egy ponton 2 cm-rel (kezdetben akár egy fa kockával), sztem jobban fog szólni.
Főleg, ha kicsit be is forgatod őket középre, ahol hallgatod.
TÜŰ Bendegúz

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: franz »

Sziasztok!

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: manman12 »

Ez nem jelenti azt, hogy a 67-es hangja ne tetszhetne jobban...
maradok az öreg vasnál,sokba fájt az elna meg Rubicon kondik bele,csak egy hirtelen 5let volt

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Hát mégse cserélem el a .Csillapítási tényező elég gyengusz  az enyémhez képest Az 59 es 3x akkora
Ez nem jelenti azt, hogy a 67-es hangja ne tetszhetne jobban...

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne

Hát mégse cserélem el a .Csillapítási tényező elég gyengusz  az enyémhez képest Az 59 es 3x akkora

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne

Szerintetek megérné ha elcserélném az akai 59 esemet egy 67 esre

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”