Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Igen ebben a részben már kutakodom,tehát át lessz nézetve egy szaki által,ha találok itt Kecskeméten.Ha nem akkor irány Pest.
azt hiszem megvan a probléma forrása.
tegnap este felnyitottam az erősítőt és ez a látvány fogadott.Amúgy enni lehet róla annyira tiszta a nyák,de ezen az egy ponton melegedett.
Ez valami tipikus hiba lehet mivel ezt a képet az internetről szedtem,de nálam ugyanez a látvány fogadott.amugy a kondik közül egyik sincs felpuposodva vagy külsérelmi nyom vagy taknyolásra belenyúlásra utaló jel nem fedezhető fel benne.Így nagyon nem is merem használni.Van valakinek valami ötlete mi lehet a gond?Kiszáradt kondi esetleg ami ezáltal túláramot engedett vagy hasonló?
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>
Sztereó erősitők
Én annak idején Boston Acoustics monitorokkal hallgattam. Egy átvizsgálásra érdemes lehet, főleg a kondik környékén.
Igen ebben a részben már kutakodom,tehát át lessz nézetve egy szaki által,ha találok itt Kecskeméten.Ha nem akkor irány Pest.
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Sztereó erősitők
Köszönöm szépen a hozzászólásodat.Örülök hogy van aki ismeri ezt a készüléket.Akkor már csak az a kérdés,hogy van e benne annyi potenciál amit ki lehet hozni,hogy érdemes legyen vele foglalkozni.Azt hiszem meg kéne hallgatnom valahol egy normálisabb rendszerben is,hogy véleményt lehessen alkotni.
Én annak idején Boston Acoustics monitorokkal hallgattam. Egy átvizsgálásra érdemes lehet, főleg a kondik környékén.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Sztereó erősitők
Nekem volt ilyen erősítőm. Nagyjából áll amiket tapasztaltál. Ez egy nyugodt hangú készülék, én nem nyúltam az enyémhez. Most egy barátomnál van, irodai háttérzenét szolgáltat.
Köszönöm szépen a hozzászólásodat.Örülök hogy van aki ismeri ezt a készüléket.Akkor már csak az a kérdés,hogy van e benne annyi potenciál amit ki lehet hozni,hogy érdemes legyen vele foglalkozni.Azt hiszem meg kéne hallgatnom valahol egy normálisabb rendszerben is,hogy véleményt lehessen alkotni.És lassan el kéne kezdenem spórolni normálisabb kábelre meg ic-kre.Mivel az előbb privátba kaptam egy üzenetet ami tömören arról szólt hogy cserélj kábeleket,meg vegyél normális cd lejátszót hülyegyerek aztán csodálkozz rá.(neki is köszi a hozzászólást)
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Sztereó erősitők
sziasztok urak.szeretném a véleményetek kérni a problémámmal kapcsolatban.A jelenlegi helyzetben tanácstalan vagyok.A múlt héten nem bírtam ki és vettem a meglévő erősítőm mellé(teac ax-35 mkII) egy másodikat (bx-300 egyenesen 1979-ből).Már lassan harmadik napja hallgatom,de valahogy az új erősítő amire azt hittem továbblépés lesz,valahogy nem az igazi hangban.Az mx-nek a dinamikája valami pazar,ahogy a Pink Floyd a high hopes című dal elején belecsap a húrokba az tényleg érződik a rendszerem hangján,ugyanakkor a vintage erősítőn ugyanúgy megvannak a részletek,de unalmasnak nehezen emészthetőnek tűnik számomra.Jazz zenén hasonló a helyzet,a magasak szépen csilingelnek az mx-en,a vintage-on inkább sziszegős,és ideges mintha magát akarná utólérni.A rendszeren semmit nem változtattam sem a kábeleket sem a lejátszó eszközt.(mondjuk ic-ből is sima gagyit használok semmi extrát,sem hangfalkábelből nem választottam drágát.Sima a-b meghallgatást tartottam.
Az urak közül valaki hallotta már valamelyik erősítőt esetleg,hogy tényleg rossz lenne a fülem és ennyire rossz lehet egy amúgy gyönyörű erősítő,vagy a hiba máshol keresendő,és ha igen hol?
Egyébként róluk lenne szó. (képek alul)
Nekem volt ilyen erősítőm. Nagyjából áll amiket tapasztaltál. Ez egy nyugodt hangú készülék, én nem nyúltam az enyémhez. Most egy barátomnál van, irodai háttérzenét szolgáltat.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Sztereó erősitők
köszönöm a hozzászólásodat.Kérdés hogy érdemes e és hogy mennyi pénzt emészthet fel egy ilyen feltárás.Tudtok valakit esetleg innen a fórumról aki ilyesmivel foglalkozik?Vagy esetleg Kecskeméten valakit?
Szia!
Dyscus kecskemeti, igaz irtozik a tranzisztoros holmiktol, de egy kerdest meger.
Sztereó erősitők
köszönöm a hozzászólásodat.Kérdés hogy érdemes e és hogy mennyi pénzt emészthet fel egy ilyen feltárás.Tudtok valakit esetleg innen a fórumról aki ilyesmivel foglalkozik?Vagy esetleg Kecskeméten valakit?
Budapesten tudok ajánlani szakembert.
A munkadíj mindenképp 10.000 forint. Ebben benne van az alapos bemérés, hibafeltárás. Ha cserélni kell valamit, ehhez az árhoz csak az alkatrész ára jön hozzá. Egy tipikus 30+ éves félvezetős erősítő teljes felújítása kijön 15-20 ezer forintból, függően a beépített alkatrészek minőségétől.
Írj üzenetet, ha érdekel.
Sztereó erősitők
Egy 37 éves erősítő nem az igazi hangban?
Végig kell mérni, a kiszáradt elkókat cserélni, a nyák kontaktjait felfrissíteni.
Sztereó erősitők
Már lassan harmadik napja hallgatom,de valahogy az új erősítő amire azt hittem továbblépés lesz,valahogy nem az igazi hangban.
Egy 37 éves erősítő nem az igazi hangban?
Végig kell mérni, a kiszáradt elkókat cserélni, a nyák kontaktjait felfrissíteni.
Sztereó erősitők
sziasztok urak.szeretném a véleményetek kérni a problémámmal kapcsolatban.A jelenlegi helyzetben tanácstalan vagyok.A múlt héten nem bírtam ki és vettem a meglévő erősítőm mellé(teac ax-35 mkII) egy másodikat (bx-300 egyenesen 1979-ből).Már lassan harmadik napja hallgatom,de valahogy az új erősítő amire azt hittem továbblépés lesz,valahogy nem az igazi hangban.Az mx-nek a dinamikája valami pazar,ahogy a Pink Floyd a high hopes című dal elején belecsap a húrokba az tényleg érződik a rendszerem hangján,ugyanakkor a vintage erősítőn ugyanúgy megvannak a részletek,de unalmasnak nehezen emészthetőnek tűnik számomra.Jazz zenén hasonló a helyzet,a magasak szépen csilingelnek az mx-en,a vintage-on inkább sziszegős,és ideges mintha magát akarná utólérni.A rendszeren semmit nem változtattam sem a kábeleket sem a lejátszó eszközt.(mondjuk ic-ből is sima gagyit használok semmi extrát,sem hangfalkábelből nem választottam drágát.Sima a-b meghallgatást tartottam.
Az urak közül valaki hallotta már valamelyik erősítőt esetleg,hogy tényleg rossz lenne a fülem és ennyire rossz lehet egy amúgy gyönyörű erősítő,vagy a hiba máshol keresendő,és ha igen hol?
Egyébként róluk lenne szó. (képek alul)
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 680
Sztereó erősitők
akkor magadnak veszed, nem?
Neked jo?
nem ismerem, de rosszat sem akarok venni, így végül nem vettem meg
van itthon egy 360 "tartalékban" azt adom oda
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- ZZZolika
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 7
Sztereó erősitők
azt kérdezném, valaki is meri a denon pma-500v erősítőt? és ha igen, tapasztalat mi vele.
(vennék egyet édesapámnak, nem túl gyakran kapcsolná be, max én, vagy az öcsém, ha ott vagyunk nála )
akkor magadnak veszed, nem?
Neked jo?
<p> Onkyo NS 6170 -> Anthem STR integrated-> Tellurium Q Black II -> Elac FS 267/B&W 603S2
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 680
Sztereó erősitők
azt kérdezném, valaki is meri a denon pma-500v erősítőt? és ha igen, tapasztalat mi vele.
(vennék egyet édesapámnak, nem túl gyakran kapcsolná be, max én, vagy az öcsém, ha ott vagyunk nála )
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- d.janos
- Fórumlakó
- Értékelés: 202
Sztereó erősitők
Kenwood KA-3020-at anno a Hi-Fi Choice miatt kerestem és vettem is meg. Kb. egy hónapot vártam rá a 90-es években, mire megjött. Egy Mission 700-as dobozt hajtott és egy pezsgőarany Denon DCD 1450AR volt a forrás, nagyon szerettem azt a hangot, az erősítő nagyon zeneien, hosszan hallgathatóan szólt.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
Sztereó erősitők
A Prelúdiumhoz a Kenwood KA-3020se passzol a legjobban, megszelídíti a kicsit előtérben lévő presensz tartományt.
en hirdetem, nem titok.
mint irtam regi sajtoja kivalo, elejen a felirat: "low impedance driving capability" nem csak disz. ELNA for audio kondikkal, ...Made in Japan
en Dyno A52-vel is hasznalom/tam, kis szobaban nem is ereztem, hogy zavarba jött volna;
"source direct" bekapcsolasa mellett erezhetöen jobb - nekem
Sztereó erősitők
Köszönöm mindenkinek!
Hasznos infókat kaptam itt.
Egyenlőre megvárom a peremezést, azután jöhet a többi. :-)
A Prelúdiumhoz a Kenwood KA-3020se passzol a legjobban, megszelídíti a kicsit előtérben lévő presensz tartományt.
Sztereó erősitők
Köszönöm mindenkinek!
Hasznos infókat kaptam itt.
Egyenlőre megvárom a peremezést, azután jöhet a többi. :-)
Sztereó erősitők
Ezeket is ajanlották:
Rotel RA-935BX 41.000Ft
Kenwood KA-3020SE 41.000Ft
Jungson JA-66R 42.000Ft
Közben olvasgattam a hangfalakról, és mivel úgyis peremezni vittem a mélyeket, lehet hogy lesz egy kis hangváltó tuning is. Egy Shalafi nevű felhasználó hangváltó leírását találtam meg, a fene tudja hol. Aztán olvastam egy Alcomax Gamma hangfalról, amiben ugyanazok a hangszórók vannak, mint a Preludiumban, nagyobb a doboz is, és állítólag szebben is szól. Van eladó Gamma doboz is, lehet hogy átépítés lesz a vége. Elméletileg ha azokat a dobozokat megveszem, akkor ha egyiket átépítem, akkor már össze is tudom hasonlítani hogy nekem melyik tetszik jobban, és érdemes-e folytatni a másikkal.
Vélemények?
Ja, és hangfalkábelom még mindig nincs. Arra ki mit javasol?
Lehet hogy most kezdek belemerülni? :-)
Technics is meghallgathatod abbol is vannak jok
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011 CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210
Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Sztereó erősitők
Ezeket is ajanlották:
Rotel RA-935BX 41.000Ft
Jungson JA-66R 42.000Ft
Közben olvasgattam a hangfalakról, és mivel úgyis peremezni vittem a mélyeket, lehet hogy lesz egy kis hangváltó tuning is. Egy Shalafi nevű felhasználó hangváltó leírását találtam meg, a fene tudja hol. Aztán olvastam egy Alcomax Gamma hangfalról, amiben ugyanazok a hangszórók vannak, mint a Preludiumban, nagyobb a doboz is, és állítólag szebben is szól. Van eladó Gamma doboz is, lehet hogy átépítés lesz a vége. Elméletileg ha azokat a dobozokat megveszem, akkor ha egyiket átépítem, akkor már össze is tudom hasonlítani hogy nekem melyik tetszik jobban, és érdemes-e folytatni a másikkal.
Vélemények?
Yamaha és Marantz modelleket is érdemes figyelembe venni.
Van, hogy úgy érzed:
Mekkora egy hülye vagy. És tényleg.
Sztereó erősitők
Rotel mellett megfülelnék egy egy Yamaha erosítőt is.
Van, hogy úgy érzed:
Sztereó erősitők
Szerintetek illene a egy lenti stereohoz az su v460 helyett 1 rotel monjuk?
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011 CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210
Sztereó erősitők
Ezek közül én a Rotelt választanám!
De ha tudsz szerezni valahonnan CAT5, 6, (1200mHz) kábelt akkor érdemes azzal is kipróbálni!
A Rotelt én is ajánlanám megfülelni. CAT-ból viszont CAT7/1200mhz. Abból is a 'Stuttgart'!
.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Ezeket is ajanlották:
Rotel RA-935BX 41.000Ft
Jungson JA-66R 42.000Ft
Vélemények?
Ezek közül én a Rotelt választanám!
De pl Denon (pl. 320) erősítőkkel jó párost alkotnak a Preludiumok!
Még Pioneer lehetne befutó, de ott is a drágább a jobb.
Tudom, nem maiak a dobozok, de csak a koruk és nevük miatt ne nézd le őket!
Jó dobozok és kellően kiszolgálva hosszú időre kiszolgálnak!
Kábelben nem kell sokat költeni!
Én az 500-800 ft/m-es kábeleket figyelném!
Nem röhög, nem fikáz!
De ha tudsz szerezni valahonnan CAT5, 6, (1200mHz) kábelt akkor érdemes azzal is kipróbálni!
Persze, a neves gyártók kábelei gyorsan eladhatóak (főleg ha keresettek) ha cserélni akarsz, viszont most kezded így ne vegyél drága kábelt, de pl a CAT kábel olcsó és nem rossz (ár/érték)!
Esetleg az aprókban Inakustik...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Ezeket is ajanlották:
Rotel RA-935BX 41.000Ft
Jungson JA-66R 42.000Ft
Vélemények?
"Kb. 30-ig elmennék ..."
Így már valószínűleg lesznek egyéb ajánlatok is.
.
Sztereó erősitők
Ezeket is ajanlották:
Rotel RA-935BX 41.000Ft
Jungson JA-66R 42.000Ft
Vélemények?