Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kezdő hifi - tanács kéne
Kezdő hifi - tanács kéne
Sőt semmivel sem. Egy ismerős valami szilikonos tisztítóval kenegette, mert az ugye jó a guminak, már az autón persze. Egy hét után elvált a ragasztás.Csak portörlés szerintem, semmi más nem kell.
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Itt teszem fel a kérdésem, mert nem találtam megfelelő topicot ehhez a témához. Miután összeraktam hifimet, utolsó lépésnek maradt a tisztítás, gondolok itt a hangfalak kicsomagolása, helyezgetése alatt összeszedett ujjlenyomatokra, por stb.. Én ablaktisztítót fújtam egy tiszta puha mikroszálas kendőre és azzal törölgettem át a dobozokat, de valahogy elkerülhetetlen volt hogy ne érjek a mélysugárzó gumi felfüggesztéséhez, amiről pillanatok alatt párolgott el nyomtalanul az ablaktisztító. Így hát óvatosan az egész gumit 1x 2x áttöröltem... Ártottam szerintetek ezzel? Vagy csak hosszútávon nem tenne neki jót?
Gumit ablakpucolóval nem javasolnám! Főleg ha alkohol is van benne...
Sima szárazon letörlöd néha a port róla és kész...
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Itt teszem fel a kérdésem, mert nem találtam megfelelő topicot ehhez a témához. Miután összeraktam hifimet, utolsó lépésnek maradt a tisztítás, gondolok itt a hangfalak kicsomagolása, helyezgetése alatt összeszedett ujjlenyomatokra, por stb.. Én ablaktisztítót fújtam egy tiszta puha mikroszálas kendőre és azzal törölgettem át a dobozokat, de valahogy elkerülhetetlen volt hogy ne érjek a mélysugárzó gumi felfüggesztéséhez, amiről pillanatok alatt párolgott el nyomtalanul az ablaktisztító. Így hát óvatosan az egész gumit 1x 2x áttöröltem... Ártottam szerintetek ezzel? Vagy csak hosszútávon nem tenne neki jót?
DENON PMA 1520AE - DENON DCD 720AE - DENON DA-300 USB - HECO DIREKT - VANDAMMECABLE - SUPRACABLES
Kezdő hifi - tanács kéne
Köszi.Így már tiszta.
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>
Kezdő hifi - tanács kéne
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
Kezdő hifi - tanács kéne
Lenne egy kérdésem.Valahogy kivitelezhető az, ha sztereó erősítőm van és meg szeretném filmnézésnél támogatni egy subbal a rendszert amolyan 2.1-ként?Hogyan a legegyszerűbb ezt kivitelezni ha lehet.Mit hogyan kéne összekötni?Köszönöm előre is a segítséget.
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>
Kezdő hifi - tanács kéne
a mély-közép egy Jamo e850-ből származik.Mivel nem találtam hozzá megfelelő hangszórót,egy kedves ismerősöm segítségével bepróbáltam egy 3 utas váltót ami egy jamo classic szériából való. A közép tartomány nagyon sokat változott,amin csak segített egy kis belső szigetelés. Érződik azért,hogy kicsit kevés neki az erősítő,de már túlmutat az igényeimen.A mély hangok is változtak,de sajnos nem előnyükre,elég kopogós lett.Találtam a közelemben jamo 20 cm-es mélyeket,amiről nem sokat tudni,de bepróbálhatom vásárlás előtt.Ha ezek összeállnak,akkor már csak a magas tartománnyal kell foglalkoznom,és szereznem egy megfelelő váltót.
Addig is mehet a láda az asztaloshoz.
Ez a projekt ahhoz kezd hasonlítani, amikor még a '90-es évek elején egy ismerősöm jött egy WV Golf I -el, elővette a forgalmi engedélyt (még szürke volt, páran tán még láttak olyant), és abban az volt: WV Bogár. Alvázcsere. Motorcsere.
Kezdő hifi - tanács kéne
.... Kérdés, mit szeretne hallgatni rajta, mekkora szobában , ettől kell, hogy függjön a hangdoboz választása.
Párszor megfogadtam már, hogy nem teszem szóvá, de az utóbbi időben megint sokszor megjelent az ilyen típusú kérdés az érdeklődőhöz címezve. Még mindig nem értem, és kérem, magyarázza már el valaki, miért kell megadni, hogy milyen zenét hallgat a tanácsot kérő? Nem mindegy? Vagy stílusonként külön hangdoboz párt kell otthon tartani és állandóan cserélgetni? Igaza van GTominak, inkább olyan lehetne a cél, amin bármilyen stílusú zenét hallgatva lehet élvezni a produkciót. Igaz, ez nehezebb feladat és nem lehet csak úgy a kommersz neveket felsorolni.....
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 697
Kezdő hifi - tanács kéne
Kérdés, mit szeretne hallgatni rajta, mekkora szobában , ettől kell, hogy függjön a hangdoboz választása.
nyilván szempont, de a cél inkább a mindenevő hangfal kéne, hogy legyen.
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
Kezdő hifi - tanács kéne
Kedves Mindenki!
Köszönöm a hozzászólásokat,de az az igazság,hogy ennek a hangfalnak számomra eszmei értéke van,ezért biztos,hogy megtartom (még ha nem is lesz olyan mint egy gyári). Ifjú korom hangfalépítései után ez volt az első "készen" vásárolt hangfal,csak hát azok a fránya hangszórók.
Mindig is tervezgettem a fejlesztését,mert hát az első örömök után már érezhető volt,hogy nem az igazi,de az mindig elmaradt.Most,hogy erősítót cseréltem,nagyon kiütköztek a hátrányai.Hosszas keresgélés után kiderítettem,hogy a mély-közép egy Jamo e850-ből származik.Mivel nem találtam hozzá megfelelő hangszórót,egy kedves ismerősöm segítségével bepróbáltam egy 3 utas váltót ami egy jamo classic szériából való. A közép tartomány nagyon sokat változott,amin csak segített egy kis belső szigetelés. Érződik azért,hogy kicsit kevés neki az erősítő,de már túlmutat az igényeimen.A mély hangok is változtak,de sajnos nem előnyükre,elég kopogós lett.
Találtam a közelemben jamo 20 cm-es mélyeket,amiről nem sokat tudni,de bepróbálhatom vásárlás előtt.Ha ezek összeállnak,akkor már csak a magas tartománnyal kell foglalkoznom,és szereznem egy megfelelő váltót.
Addig is mehet a láda az asztaloshoz.
Elnézést ha ez már nem ebbe a témába tartozna,csak gondoltam megosztom veletek,mégiscsak itt kértem segítséget
Bocsánat, láthatatlan tinta volt a pennámban !
Montero-nak szántam a következőket :
Mint az előttem szóló, én is inkább kész hangfalat ajánlok, az építés helyett.
Mivel az erősítő nem egy izmos cicus -2x 20 W- 6 ohm- 6-8 ohmos minimum sinus 40 W-os hangfalakat ajánlok.
Kérdés, mit szeretne hallgatni rajta, mekkora szobában , ettől kell, hogy függjön a hangdoboz választása.
- Kellnerművek
- Fórumlakó

- Értékelés: 548
Kezdő hifi - tanács kéne
Bocsánat, láthatatlan tinta volt a pennámban !
Montero-nak szántam a következőket :
Mint az előttem szóló, én is inkább kész hangfalat ajánlok, az építés helyett.
Mivel az erősítő nem egy izmos cicus -2x 20 W- 6 ohm- 6-8 ohmos minimum sinus 40 W-os hangfalakat ajánlok.
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék tőletek hangszóró cserében. Adott egy 3 utas állóhangfal,ennek szeretném egyelőre a közép,és magas hangszóróját cserélni,mert elég borzalmas a jelenlegi páros. Most egy valamilyen Jamo hangszóró van (volt) benne egy piezo magassal,és egy sal 2 utas váltóval. A dobozról nem sokat tudok,de felújítás során egy pecsétet találtunk benne vt audio m50 felirattal.A lényeg,hogy egy 155 mm-es közép hangszóróra lenne szükségem ami megfelelően tudna működni egy 5.1 literes zárt kabinban. A magas hangszórónak 95 mm átmérőjű furat van kialakítva.Sokat nézelődtem,de sajnos minél több időt töltök ezzel annál inkább elveszem benne.Erősító amivel együtt kellene dolgozniuk egy Denon avr f100. Anyagi keretet nem írnék,de azért nem a sok tízezres hangszórókban gondolkodom,mármint darabonként.
Segítségeteket,ötleteiteket előre is köszönöm!
.
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék tőletek hangszóró cserében. Adott egy 3 utas állóhangfal,ennek szeretném egyelőre a közép,és magas hangszóróját cserélni,mert elég borzalmas a jelenlegi páros. Most egy valamilyen Jamo hangszóró van (volt) benne egy piezo magassal,és egy sal 2 utas váltóval. A dobozról nem sokat tudok,de felújítás során egy pecsétet találtunk benne vt audio m50 felirattal.A lényeg,hogy egy 155 mm-es közép hangszóróra lenne szükségem ami megfelelően tudna működni egy 5.1 literes zárt kabinban. A magas hangszórónak 95 mm átmérőjű furat van kialakítva.Sokat nézelődtem,de sajnos minél több időt töltök ezzel annál inkább elveszem benne.Erősító amivel együtt kellene dolgozniuk egy Denon avr f100. Anyagi keretet nem írnék,de azért nem a sok tízezres hangszórókban gondolkodom,mármint darabonként.
- Kellnerművek
- Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Sziasztok!
- Kellnerművek
- Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
20 000 Ft-ért már jó kis dobozokat hirdetnek itt a fórumon is , szerencsésebb lenne egy ilyet vásárolni.
Kezdő hifi - tanács kéne
3 utas hangfal 2 utas sal váltóval nem biztos,hogy ideális tuning alap.
A sal váltókról sok jót nem hallottam.
Szerintem jobban jársz,ha veszel egy megkímélt 2 utas polcsugárzót.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Kezdő hifi - tanács kéne
A Nad 3100-as lényegesen jobb a 312-nél, a 312 a 3020-as utódja lenne, csak nem olyan jó, mint az . A hiányzó alkatrészeket nem nagy dolog pótolni.
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Van egy Tannoy Mercury m3i hangsugarzoparom. Elso hangsugarzom. A forumrol.
Van ket kiszemelt erosito is:
1. NAD 312 - szep tiszta - 2x25W
2. NAD 3100 - elegge szep es tiszta, de nincs hf csatija hatul es a Tape2 Out Left csatlakozo hianyzik, nem tudom hogyan. 2x60W
Elso ket ket a 3100-as, a masodik a 312-es aktualis kepei.
Barmelyik lesz az, megprobalok majd IEC csatlakozot tenni viszont a fo kerdes az is lenne,
hogy melyiket tunningolni/felfrissiteni melyiket erdemesebb, konnyebb?
Eljutottam erre a pontra, de most mar tenyleg szuksegem van egy kis hozza ertesre is, mert remelem, hogy
vannak itt hozza erto fulek, vagy akik hallottak mar ezeket az erositoket.
Nagyon koszi!
Botond
- charlie-obrian
- V.I.P.

- Értékelés: 366
Kezdő hifi - tanács kéne
Bocsi.itt van azt hiszem videoton csinálta .
Ez egy trio 8/90 tipusú hangváltó! Valahol tán csak írják a bekötését. http://www.hifiklub.hu/TRIO_8_90_crosso ... htmltudnék tippelni, de nem vállalom, hogy tévedjek!
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 27
Kezdő hifi - tanács kéne
én milio egyet kötöttem már be ,de már nem tudom mi micsoda,hátlap talán segít de enek kb 10 éve
Kezdő hifi - tanács kéne
Szia nincs.
Szia nincs.
fotózd le az alját is és megmondjuk
-
Vendég
Kezdő hifi - tanács kéne
Szia nincs.
Szia!
Ha a 2 oldalát egyforma távolságról, pont szemből lefotózod, akkor azokat egymásra téve le lehet rajzolni könnyen, ki lehet találni. De lehet valaki ránézésre is megmondja.
De itt jobb helyen lenne: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 1l%C3%A1s/
Több ilyen beállítottságú szaki olvassa.
- kings5
- Nincs visszaút

- Értékelés: 1
- Kapcsolat:
Kezdő hifi - tanács kéne
Szia nincs.
-
Vendég
Kezdő hifi - tanács kéne
Bocsi.itt van azt hiszem videoton csinálta .
Az alján a panel nincs feliratozva véletlenül?