Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1229

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Urak,mi a mai "szegényember" phonokábele?..Van odahaza Klotz La Grange,Klotz AC110,Mogami 2549(?),Van Damme mikrofonkábelem,régi SME phonokábelem...a La Grange van használatban,de kiváltanám..árban VDH D501/502 szintig,nem tovább..a D501-sel vannak fenntartásaim...Discovery (belső karkábel) kapható még?

köszi

Milyen hangszedőt használsz? Ha mc-t akkor vegyél a teljes hosszra akár egy discoveryt nyugodtan. Ne foglalkozz akkor a vdh-kkal.

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2696

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Urak,mi a mai "szegényember" phonokábele?..Van odahaza Klotz La Grange,Klotz AC110,Mogami 2549(?),Van Damme mikrofonkábelem,régi SME phonokábelem...a La Grange van használatban,de kiváltanám..árban VDH D501/502 szintig,nem tovább..a D501-sel vannak fenntartásaim...Discovery (belső karkábel) kapható még?

köszi
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Értem, köszönöm szépen az útbaigazítást.
Szerintem elsőnek akkor rámegyek a Rega-ra. Annyi kérdésem viszont lenne, hogy láttam nincs hivatalos magyar viszonteladó felsorolva a Rega angol oldalán (van ez a regahungary.hu , de nem tudom mennyire valid), hogy milyen beszerzési módja vannak? Csak az ebay/használt piac vagy esetleg vannak olyan bejáratott, megbízható boltok akik behozzák?

Kicsit érdekesen fogalmaztál akkor alul. Említed , hogy szívesen újítanál fel lemezjátszót , most meg gyakorlatilag megvennéd a leggyengébbet az ajánlottak közül inkább újban? Nem tudod mitől fosztod meg magad! 300- ból már nagyon kellemes játszót lehetne vadászni. A rega kb "csak" a szükséges minimum szint. Tényleg, mennyi lehet egy új ebből? Ha egy projekt debut is már 100 felett van újan?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ez sajnos nem igaz. Hangszedőt, még véletlenül sem az ára alapján választunk. Sok drága hangszedő, igen gyengén szól egy olcsóbb karban, az olcsóbb hangszedőkhöz képest.
Erre is van példa , de egyébként meg nem azt írtam.

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 795

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: peterson »

Ööööö, pontosítanék... 

Valóban vannak olyan erősítők, melyek "kivehető" phono kártyával rendelkeznek, ha ez nincs bennük, akkor helytálló a fenti válasz.

Viszont a phono-val rendelkező erősítők nagyobbrészt fixen egybeépített phono "részt" tartalmaznak, ezekhez természetesen nem kell sem külső phono, sem "kivehető" phono kártya.

Azzal a kiegészítéssel igaz, hogy a mai erősítők ha rendelkeznek is Phono bemenettel, az általában csak MM hangszedőt fogad, ha valaki MC-vel próbálja, abból nem lesz lemezhallgatás! 

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Igen. Nekem is van phono bemenetem, de kártya nélkül süket. Nem használható. 8-9000Ft volt anno bele a kártya.
Ööööö, pontosítanék... 

Valóban vannak olyan erősítők, melyek "kivehető" phono kártyával rendelkeznek, ha ez nincs bennük, akkor helytálló a fenti válasz.

Viszont a phono-val rendelkező erősítők nagyobbrészt fixen egybeépített phono "részt" tartalmaznak, ezekhez természetesen nem kell sem külső phono, sem "kivehető" phono kártya.

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: eszeky »

mikor még  rega hangfalam volt, írtam párszor a megadott email címre, sose kaptam választ... ez (jó) pár éve volt
Én tavaly tőlle vettem a lemezjátszómat. Vonattal hozta  be kelenföldre a cuccot. Amúgy a hivatalos importőr az audio phile szalon. Nagyon előzékenyek és korrektek.

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Phono bemenettel rendelkező erősítőhöz is "szükséges" phono?
Igen. Nekem is van phono bemenetem, de kártya nélkül süket. Nem használható. 8-9000Ft volt anno bele a kártya.

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

mikor még  rega hangfalam volt, írtam párszor a megadott email címre, sose kaptam választ... ez (jó) pár éve volt
A Rega Hungary gyakorlatilag nem működik, viszont tavaly mintha még lett volna neki pár készleten maradt lemezjátszó, de pontos típusra nem emlékszem. Mobiltelefonon (http://www.regahungary.hu/kontakt.php) nekem többször sikerült elérnem az illetőt.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Szerintem elsőnek akkor rámegyek a Rega-ra. Annyi kérdésem viszont lenne, hogy láttam nincs hivatalos magyar viszonteladó felsorolva a Rega angol oldalán (van ez a regahungary.hu , de nem tudom mennyire valid), hogy milyen beszerzési módja vannak? Csak az ebay/használt piac vagy esetleg vannak olyan bejáratott, megbízható boltok akik behozzák?

Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

KreutzÁkos
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: KreutzÁkos »

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Aztán jöhetne Heybrook TT2 ,Oracle egy SME karral

Mindenképpen.

Jó is az!
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Talán még annyit , hogy érdemes minél jobb( általában drágább) hangszedőt venni még olcsóbb lemezjátszókba is.

Ez sajnos nem igaz. Hangszedőt, még véletlenül sem az ára alapján választunk. Sok drága hangszedő, igen gyengén szól egy olcsóbb karban, az olcsóbb hangszedőkhöz képest.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Aztán jöhetne Heybrook TT2 ,Oracle egy SME karral

Mindenképpen.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Szia!

Köszönöm a választ. Igen én sem ehhez akartam, csak beakarok gyűjteni minden infot, hogy a következő hónapok fizetéseit mikre költsem . Lemezjátszóra én is olyan 200-300-as keretet gondoltam és azokból a brandekből amiket soroltál (esetleg még systemdek). Szívesen újítanék fel régebbi darabokat is (ezért jött stóba a Dual) , csak a konkrét modellekkel nem vagyok képben (ilyenkor úgye a fórumokat túrom infóért).
Dual szerintem az 5000- es meg a Golden volt egész használható. A Golden az szép is. Kb Rega planar 3 szint vagy kicsit felette. Rega planar 3- at , P3- at már meg szabad venni. Saját karral inkább mm hangszedővel. Bár a Planar 3 esetén vannak akik szerint az mm- et megszórja a motor zajjal. Nem tudom, ennyire nem ismerem. Következő lépcső talán Systemdek lehetne. Rega karral. Szinten inkább mm hangszedővel. Helius karral már mc- hangszedőhöz is egész használható. Nekem eléggé szimpatikus az említettek fölé sorolható pink triangle lpt. Aztán jöhetne Heybrook Tt2 ,Oracle egy sme karral esetleg Roksan xerxes Artemizzel. Hangkarokra is érdemes figyelni mi van a futómüvön. Nagyon szélsőséges dolgokat érdemes óvatosan kezelni. Utána kell nézni melyik futómű melyik karral vált be igazán. Nehogy aztán meg ne lehessen bele megfelelő hangszedőt választani.
Projekteket nem ajánlanám sem a megépítettsége sem a túlárazottsága miatt.
Talán még annyit , hogy érdemes minél jobb( általában drágább) hangszedőt venni még olcsóbb lemezjátszókba is.

KreutzÁkos

Lemezjátszó

Szia!

Köszönöm a választ. Igen én sem ehhez akartam, csak beakarok gyűjteni minden infot, hogy a következő hónapok fizetéseit mikre költsem . Lemezjátszóra én is olyan 200-300-as keretet gondoltam és azokból a brandekből amiket soroltál (esetleg még systemdek). Szívesen újítanék fel régebbi darabokat is (ezért jött stóba a Dual) , csak a konkrét modellekkel nem vagyok képben (ilyenkor úgye a fórumokat túrom infóért).

somec
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 14

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: somec »

Szia!
A phono amp-ot egyenlőre hagyd, először kell egy rendes belépő szintű lemezjátszó. A Dual az nem lesz jobb, nekem Dual 701-es van. Ezek kb arra jók, hogy az ember eldöntse akar-e evvel foglalkozni igazán.
Ha új lemezjátszót akarsz akkor a belépőszint az 100-200e között van, lehet Rega, Thorens, Pro-ject, Nad......de, hogy melyik, hát én is épp itt tartok, nem tudom.
Az biztos automata, félautomata dual-hoz hasonlatos lejátszó nem lesz jobb. Egyszerű felépítésű legyen mint pl. a Pro-ject-ek, csak valóban ezeket lehúzzák itt kissé
Film: Nvidia Shield / LG 860v 47" / Marantz 5015 / Swans D3.2F / Swans D3.2C / Swans D3.1 / Swans sub 10D
Zene: Silent Angel b1 / Xindak D2 / Linn Sondek Lp12 / Dual 701 / Heed Quasar / NAD pp2e / Xindak XA6800 E / NuScale 216

KreutzÁkos

Lemezjátszó

Sziasztok!

Még új vagyok itt a fórumon (meg magában a komolyabbnak tekinthető HiFi-ben is). Azzal a két kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy jelenleg van egy Harman/Kardon HK3700 erősítőm (a teljes setup HK3700 AMP, kettő JBL Studio 230 hangfal és egy Benytone P60-DDQ lemezjátszó) és az erősítőmben van egy beépített phono AMP, de ahogy olvasgattam az itteni bejegyzéseket ezt érdemes a későbbiekben lecserélni. Valakinek van tapasztalata ezzel az AMP-al és ha igen milyen erősítőt tudna ajánlani upgrade-nek (én főként a CA CP2-vel szemezgettem). A másik kérdésem pedig az lenne, hogy milyen kategóriájúnak számít a Dual 461-es modellje? A jelenlegi Benytone-t mindenféleképpen leszeretném majd cserélni , eleinte egy Pro-Ject-re gondoltam , de az itt olvasottak alapján ezt inkább elvetettem.

Válaszotokat előre is köszönöm.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: GTomi »

nem
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

electroger

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: electroger »

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1368

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Sziasztok!
Már régóta tologatom magam előtt  lemezjátszóhoz a külső phono megvételét. Volt már nállam cambridge audió phono kipróbálni. Bekötöttem és valamit hallottam, de nem volt olyan átütő a különbség hogy 30-40-ezret adjak érte. Egy Cambridge audió erősítőm van 540-es.Ebben van benne egy gyári belső kártya. A lemezjátszóm Rega planar2. Hangfal Sonus Faber toy széria. Ehhez keresek valami odaillőt ami tudja is a dolgát. 
Szerintetek a Vincent, ami szintén hasonló árban van vagy a Heed phonója? Pro ject? Thorens? Nad? A steream audiónál most akciósak a készülékek.  Vagy valami ötlet? 40-50-60 ezer környékén gondolkodom. Az erősítő majd idővel le lesz cserélve komolyabbra.
Üdv:Attila

A CA nagy fonója nagyon jó készülék. Bár a jelenlegi CP2-t nem halottam, de a régi nagyon jól szólt. Nem IC-s - bár ez nem lenne eredendően bűn - diszkrét elemekből építkezik - ez sem eredendően előny.
Egy dologra kellett vigyázni, a föld és az egyik csatorna hidegpontja NINCS közösítve, ezért bizonyos hangszedőkkel kellemetlen zaj generálódott. De ezt még én is ki tudtam küszöbölni.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

Sziasztok!
Már régóta tologatom magam előtt  lemezjátszóhoz a külső phono megvételét. Volt már nállam cambridge audió phono kipróbálni. Bekötöttem és valamit hallottam, de nem volt olyan átütő a különbség hogy 30-40-ezret adjak érte. Egy Cambridge audió erősítőm van 540-es.Ebben van benne egy gyári belső kártya. A lemezjátszóm Rega planar2. Hangfal Sonus Faber toy széria. Ehhez keresek valami odaillőt ami tudja is a dolgát. 
Szerintetek a Vincent, ami szintén hasonló árban van vagy a Heed phonója? Pro ject? Thorens? Nad? A steream audiónál most akciósak a készülékek.  Vagy valami ötlet? 40-50-60 ezer környékén gondolkodom. Az erősítő majd idővel le lesz cserélve komolyabbra.

Szerintem a Cambridge külső phonóban nem sokkal különb cucc lehet, mint ami az erősítődbe van építve, ezért nem volt túl nagy különbség.A Pro-ject sem lehet ettől sokkal jobb. Ellenben egy Heed-et mindenképp megpróbálnék, főleg ha később továbblépnél erősítő terén is.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Sziasztok!

guenwhywer
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: guenwhywer »

Vegyél valamelyik barkácsáruházban táblásított tömörfa lapot, az biztosan egyenes lesz és el is bírja a lemezjátszót, de ha így sem áll vízszintben, akkor tehetsz a rugók alá kis filckorongokat.
Köszi a tippet! Szakmám szerint konyítok is némileg a fához(asztalos végzettség) valamint a fémekhez(autószerelő) meg sokminden máshoz(tűzoltó)
szóval két állás mellett nekiugrok keresek kezdésnek valami biztosan sík és egyenes felületet és ott újra megnézem a vízszintjét a tányérnak. Utána beszámolok az eredményről. Ebayen egyébként most hirdetnek 505-höz rugó szettet csak licites azokat meg nem nagyon szeretem de ha jó ára lesz a végén lehet beleugrok

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”