Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 713
Lemezjátszó
Értem, köszönöm szépen az útbaigazítást.
Szerintem elsőnek akkor rámegyek a Rega-ra. Annyi kérdésem viszont lenne, hogy láttam nincs hivatalos magyar viszonteladó felsorolva a Rega angol oldalán (van ez a regahungary.hu , de nem tudom mennyire valid), hogy milyen beszerzési módja vannak? Csak az ebay/használt piac vagy esetleg vannak olyan bejáratott, megbízható boltok akik behozzák?
mikor még rega hangfalam volt, írtam párszor a megadott email címre, sose kaptam választ... ez (jó) pár éve volt
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- KreutzÁkos
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Lemezjátszó
Értem, köszönöm szépen az útbaigazítást.
Szerintem elsőnek akkor rámegyek a Rega-ra. Annyi kérdésem viszont lenne, hogy láttam nincs hivatalos magyar viszonteladó felsorolva a Rega angol oldalán (van ez a regahungary.hu , de nem tudom mennyire valid), hogy milyen beszerzési módja vannak? Csak az ebay/használt piac vagy esetleg vannak olyan bejáratott, megbízható boltok akik behozzák?
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2160
Lemezjátszó
Aztán jöhetne Heybrook TT2 ,Oracle egy SME karral
Mindenképpen.
Jó is az!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2160
Lemezjátszó
Talán még annyit , hogy érdemes minél jobb( általában drágább) hangszedőt venni még olcsóbb lemezjátszókba is.
Ez sajnos nem igaz. Hangszedőt, még véletlenül sem az ára alapján választunk. Sok drága hangszedő, igen gyengén szól egy olcsóbb karban, az olcsóbb hangszedőkhöz képest.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 782
Lemezjátszó
Aztán jöhetne Heybrook TT2 ,Oracle egy SME karral
Mindenképpen.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1299
Lemezjátszó
Szia!
Köszönöm a választ. Igen én sem ehhez akartam, csak beakarok gyűjteni minden infot, hogy a következő hónapok fizetéseit mikre költsem . Lemezjátszóra én is olyan 200-300-as keretet gondoltam és azokból a brandekből amiket soroltál (esetleg még systemdek). Szívesen újítanék fel régebbi darabokat is (ezért jött stóba a Dual) , csak a konkrét modellekkel nem vagyok képben (ilyenkor úgye a fórumokat túrom infóért).
Dual szerintem az 5000- es meg a Golden volt egész használható. A Golden az szép is. Kb Rega planar 3 szint vagy kicsit felette. Rega planar 3- at , P3- at már meg szabad venni. Saját karral inkább mm hangszedővel. Bár a Planar 3 esetén vannak akik szerint az mm- et megszórja a motor zajjal. Nem tudom, ennyire nem ismerem. Következő lépcső talán Systemdek lehetne. Rega karral. Szinten inkább mm hangszedővel. Helius karral már mc- hangszedőhöz is egész használható. Nekem eléggé szimpatikus az említettek fölé sorolható pink triangle lpt. Aztán jöhetne Heybrook Tt2 ,Oracle egy sme karral esetleg Roksan xerxes Artemizzel. Hangkarokra is érdemes figyelni mi van a futómüvön. Nagyon szélsőséges dolgokat érdemes óvatosan kezelni. Utána kell nézni melyik futómű melyik karral vált be igazán. Nehogy aztán meg ne lehessen bele megfelelő hangszedőt választani.
Projekteket nem ajánlanám sem a megépítettsége sem a túlárazottsága miatt.
Talán még annyit , hogy érdemes minél jobb( általában drágább) hangszedőt venni még olcsóbb lemezjátszókba is.
- KreutzÁkos

Lemezjátszó
Szia!
Köszönöm a választ. Igen én sem ehhez akartam, csak beakarok gyűjteni minden infot, hogy a következő hónapok fizetéseit mikre költsem . Lemezjátszóra én is olyan 200-300-as keretet gondoltam és azokból a brandekből amiket soroltál (esetleg még systemdek). Szívesen újítanék fel régebbi darabokat is (ezért jött stóba a Dual) , csak a konkrét modellekkel nem vagyok képben (ilyenkor úgye a fórumokat túrom infóért).
Lemezjátszó
Szia!
A phono amp-ot egyenlőre hagyd, először kell egy rendes belépő szintű lemezjátszó. A Dual az nem lesz jobb, nekem Dual 701-es van. Ezek kb arra jók, hogy az ember eldöntse akar-e evvel foglalkozni igazán.
Ha új lemezjátszót akarsz akkor a belépőszint az 100-200e között van, lehet Rega, Thorens, Pro-ject, Nad......de, hogy melyik, hát én is épp itt tartok, nem tudom.
Az biztos automata, félautomata dual-hoz hasonlatos lejátszó nem lesz jobb. Egyszerű felépítésű legyen mint pl. a Pro-ject-ek, csak valóban ezeket lehúzzák itt kissé
Film: Ugoos / LG c4 / Marantz 5015 / Swans D3.2F / Swans D3.2C / Swans D3.1 / Swans sub 10D
Zene: Silent Angel b1 / Xindak D2 / Linn Sondek Lp12 / Dual 701 / Heed Quasar / NAD pp2e / Xindak XA6900/ NuScale 216
Zene: Silent Angel b1 / Xindak D2 / Linn Sondek Lp12 / Dual 701 / Heed Quasar / NAD pp2e / Xindak XA6900/ NuScale 216
- KreutzÁkos

Lemezjátszó
Sziasztok!
Még új vagyok itt a fórumon (meg magában a komolyabbnak tekinthető HiFi-ben is). Azzal a két kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy jelenleg van egy Harman/Kardon HK3700 erősítőm (a teljes setup HK3700 AMP, kettő JBL Studio 230 hangfal és egy Benytone P60-DDQ lemezjátszó) és az erősítőmben van egy beépített phono AMP, de ahogy olvasgattam az itteni bejegyzéseket ezt érdemes a későbbiekben lecserélni. Valakinek van tapasztalata ezzel az AMP-al és ha igen milyen erősítőt tudna ajánlani upgrade-nek (én főként a CA CP2-vel szemezgettem). A másik kérdésem pedig az lenne, hogy milyen kategóriájúnak számít a Dual 461-es modellje? A jelenlegi Benytone-t mindenféleképpen leszeretném majd cserélni , eleinte egy Pro-Ject-re gondoltam , de az itt olvasottak alapján ezt inkább elvetettem.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Még új vagyok itt a fórumon (meg magában a komolyabbnak tekinthető HiFi-ben is). Azzal a két kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy jelenleg van egy Harman/Kardon HK3700 erősítőm (a teljes setup HK3700 AMP, kettő JBL Studio 230 hangfal és egy Benytone P60-DDQ lemezjátszó) és az erősítőmben van egy beépített phono AMP, de ahogy olvasgattam az itteni bejegyzéseket ezt érdemes a későbbiekben lecserélni. Valakinek van tapasztalata ezzel az AMP-al és ha igen milyen erősítőt tudna ajánlani upgrade-nek (én főként a CA CP2-vel szemezgettem). A másik kérdésem pedig az lenne, hogy milyen kategóriájúnak számít a Dual 461-es modellje? A jelenlegi Benytone-t mindenféleképpen leszeretném majd cserélni , eleinte egy Pro-Ject-re gondoltam , de az itt olvasottak alapján ezt inkább elvetettem.
Válaszotokat előre is köszönöm.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 713
Lemezjátszó
Phono bemenettel rendelkező erősítőhöz is "szükséges" phono?
nem
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- electroger

Lemezjátszó
Phono bemenettel rendelkező erősítőhöz is "szükséges" phono?
Lemezjátszó
Sziasztok!
Már régóta tologatom magam előtt lemezjátszóhoz a külső phono megvételét. Volt már nállam cambridge audió phono kipróbálni. Bekötöttem és valamit hallottam, de nem volt olyan átütő a különbség hogy 30-40-ezret adjak érte. Egy Cambridge audió erősítőm van 540-es.Ebben van benne egy gyári belső kártya. A lemezjátszóm Rega planar2. Hangfal Sonus Faber toy széria. Ehhez keresek valami odaillőt ami tudja is a dolgát.
Szerintetek a Vincent, ami szintén hasonló árban van vagy a Heed phonója? Pro ject? Thorens? Nad? A steream audiónál most akciósak a készülékek. Vagy valami ötlet? 40-50-60 ezer környékén gondolkodom. Az erősítő majd idővel le lesz cserélve komolyabbra.
Üdv:Attila
A CA nagy fonója nagyon jó készülék. Bár a jelenlegi CP2-t nem halottam, de a régi nagyon jól szólt. Nem IC-s - bár ez nem lenne eredendően bűn - diszkrét elemekből építkezik - ez sem eredendően előny.
Egy dologra kellett vigyázni, a föld és az egyik csatorna hidegpontja NINCS közösítve, ezért bizonyos hangszedőkkel kellemetlen zaj generálódott. De ezt még én is ki tudtam küszöbölni.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
Sziasztok!
Már régóta tologatom magam előtt lemezjátszóhoz a külső phono megvételét. Volt már nállam cambridge audió phono kipróbálni. Bekötöttem és valamit hallottam, de nem volt olyan átütő a különbség hogy 30-40-ezret adjak érte. Egy Cambridge audió erősítőm van 540-es.Ebben van benne egy gyári belső kártya. A lemezjátszóm Rega planar2. Hangfal Sonus Faber toy széria. Ehhez keresek valami odaillőt ami tudja is a dolgát.
Szerintetek a Vincent, ami szintén hasonló árban van vagy a Heed phonója? Pro ject? Thorens? Nad? A steream audiónál most akciósak a készülékek. Vagy valami ötlet? 40-50-60 ezer környékén gondolkodom. Az erősítő majd idővel le lesz cserélve komolyabbra.
Szerintem a Cambridge külső phonóban nem sokkal különb cucc lehet, mint ami az erősítődbe van építve, ezért nem volt túl nagy különbség.A Pro-ject sem lehet ettől sokkal jobb. Ellenben egy Heed-et mindenképp megpróbálnék, főleg ha később továbblépnél erősítő terén is.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- eszeky
- Nincs visszaút

- Értékelés: 10
Lemezjátszó
Sziasztok!
- guenwhywer
- Újonc fórumos

Lemezjátszó
Vegyél valamelyik barkácsáruházban táblásított tömörfa lapot, az biztosan egyenes lesz és el is bírja a lemezjátszót, de ha így sem áll vízszintben, akkor tehetsz a rugók alá kis filckorongokat.
Köszi a tippet! Szakmám szerint konyítok is némileg a fához(asztalos végzettség) valamint a fémekhez(autószerelő) meg sokminden máshoz(tűzoltó)
szóval két állás mellett nekiugrok keresek kezdésnek valami biztosan sík és egyenes felületet és ott újra megnézem a vízszintjét a tányérnak. Utána beszámolok az eredményről. Ebayen egyébként most hirdetnek 505-höz rugó szettet csak licites azokat meg nem nagyon szeretem de ha jó ára lesz a végén lehet beleugrok
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2775
Lemezjátszó
csak még egy gondolat:annak az 1200/1210 snek,vagy vlmelyik mai klónjának,meglehet a keresztje már akár egy Rega P3/RP3-sban is..minden csak preferencia és izlés kérdése a mai hifizésben...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2775
Lemezjátszó
@atis:durva választ adok,nem fog tetszeni,de saját,mint ex felhasználó véleménye,és olyanok véleménye alapján is akik megmaradtak "felhasználónak",de meglépték szintén,a duplatányéros változat egy félrelépes,azon pontig amig nem kerül tömegnövelés a fix részhez (pl.SD upgrade),vagy le nem cserélik az egész tányérrendszert vlmi DIY szenvics változatra..túl nagy a forgótömeg,alapváltozatban a fix részhez viszonyitva..a nagy "sandbox) nem segit csak rajta..amikor a sajátom megvolt,egy technics 1210-es feelingem volt a duplatányéros upgrade után...szwsz,ez egy irányvonal is lehet számodra,és nem vagyok egyedül ezen a véleményen..persze,azt is lehet mondani,akasztják a hóhért...
Ajánlatom bárbely mai 1200/1210 klón (Pioneer/AT),vagy akár jó állapotban lévő használt vagy NOS 1200/1210..
szwsz 3x
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- atis
- V.I.P.

- Értékelés: 307
Lemezjátszó
Kicsit gondban vagyok. A szlovén játékost elvitték, ami után annak nagyon a töredékéért szeretnék valami új és garis pörgetőt, konkrétan 200 ezres összegig. Használtat több oknál fogva nem. Kivéve, ha garanciás.
Volna véleményetek az Audio Technica LP5-ös gépéről esetleg egy jobb hangszedővel? A Kuzma CAR30-as hangszedővel volt szerelve, VTA-as, 12-es karral, dupla tányérral, természetesen külső táppal. Ezt ebben az ársávban nehéz lesz megközelíteni, de most nem is ez a cél.
Köszönöm!
Erről lenne első körben szó:
- NiteLite
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 12
Lemezjátszó
Mást se látni, hallani mostanában, mint így a high res úgy a high res...
Érdekel a dolog, mégpedig azon ága amit nem pínzírt töltünk le, hanem magunk rögzítünk, otthon.
Szóval usb phono -t tudtok ajánlani ami 44.1 khz nél jobbat tud?
A thorens mm008 usb -s cuccát nézegettem mostanában, de egy angol oldalon egy felhasználó kivolt akadva, az usb csatlakozó miatt állítja, nevetséges minőséget rögzétett, hát nem tudom.
Megmondom őszintén, értem én h mi a fenéér kell vinylt rögzíteni otthon ellenszenvet, de ki az aki duplán ad ki pénzt ma ilyen hobbira h lemezen és digitálisan is legyen meg...praktikumot a hasznossal...
Szóval, ez a thorens kerülendő?
Helló!
Én ugyanebben a cipőben jártam, a Thorens majdnem meglett, aztán szerencsére nem. A számomra jó megoldás egy jó phono preamp (iFi iPhono) és egy jó külső hangkártya lett (Motu Microbook II). Plusz a megfelelő kábelek...
És így már tényleg megérte 96/24-ben felvenni a lemezeimet, tisztán hallható a különbség, pedig nem egyszerű az én zenei stílusom...
Mennyi a keret rá, ha nem titok?
az biztosan egyenes lesz és e
Azért ezt egy rendes, valóban egyenes acélvonalzóval érdemes ellenőrizni, lehetnek ott is mindenféle esetek...
Lemezjátszó
az biztosan egyenes lesz és e
Azért ezt egy rendes, valóban egyenes acélvonalzóval érdemes ellenőrizni, lehetnek ott is mindenféle esetek...
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Lemezjátszó
Hali!
Igen a rögzítő csavarok ki vannak engedve akkor még megnézem egy biztosan vízszintes felületen mit mutat aztán ha azon jól áll akkor a tároló polcon kell valamit szögelnem.
Vegyél valamelyik barkácsáruházban táblásított tömörfa lapot, az biztosan egyenes lesz és el is bírja a lemezjátszót, de ha így sem áll vízszintben, akkor tehetsz a rugók alá kis filckorongokat.
- guenwhywer
- Újonc fórumos

Lemezjátszó
A két rögzítő csavar ki van engedve ugye?
Bár nekem nem volt ilyen lemezjátszóm, de azt gondolom, hogy mivel itt nem gondoltak kar cserére, ezért nem is állíthatók a rugók. Ha a keret vízszintben van, akkor a szubsasszinak is abban kellene lenni. Amennyiben ez már a rugók fáradása miatt nincs így, akkor vagy rugó csere újra ( ha még beszerezhető), vagy marad az általad is alkalmazott, kevésbé elegáns módszer. (mindezt a neten fellelhető ábrák alapján írom, nem láttam még szétszedve ilyen lejátszót!)
Hali!
Igen a rögzítő csavarok ki vannak engedve akkor még megnézem egy biztosan vízszintes felületen mit mutat aztán ha azon jól áll akkor a tároló polcon kell valamit szögelnem.
- electroger

Lemezjátszó
Lehet írtad, de milyen erősítőd van ?Mèg leginkàbb semmilyen
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 836
Lemezjátszó
Hiho. A lemezjátszó szintezéses kérdésem még mindig él. Szóval adott egy dual 505 viszont a polc amire rakni tudom nem túl erős ezért a közepe kicsit belóg plusz a lemezjátszó felfüggesztése is mintha hátrafelé lógna kicsit. A robbantott ábrán amit találtam úgy tünt azt lehet előfeszíteni, de nem átom honnan férnék hozzá. Jelenleg a lábai alá raktam éket így a tányér körbe forgatva mindig vízszintben van viszont a káván látom hogy meg van tekeredve kicsit az ékelés miatt. Ez szerintem nem normális mi lehet a jó megoldás?
A két rögzítő csavar ki van engedve ugye?
Bár nekem nem volt ilyen lemezjátszóm, de azt gondolom, hogy mivel itt nem gondoltak kar cserére, ezért nem is állíthatók a rugók. Ha a keret vízszintben van, akkor a szubsasszinak is abban kellene lenni. Amennyiben ez már a rugók fáradása miatt nincs így, akkor vagy rugó csere újra ( ha még beszerezhető), vagy marad az általad is alkalmazott, kevésbé elegáns módszer. (mindezt a neten fellelhető ábrák alapján írom, nem láttam még szétszedve ilyen lejátszót!)
- guenwhywer
- Újonc fórumos

Lemezjátszó
Hiho. A lemezjátszó szintezéses kérdésem még mindig él. Szóval adott egy dual 505 viszont a polc amire rakni tudom nem túl erős ezért a közepe kicsit belóg plusz a lemezjátszó felfüggesztése is mintha hátrafelé lógna kicsit. A robbantott ábrán amit találtam úgy tünt azt lehet előfeszíteni, de nem átom honnan férnék hozzá. Jelenleg a lábai alá raktam éket így a tányér körbe forgatva mindig vízszintben van viszont a káván látom hogy meg van tekeredve kicsit az ékelés miatt. Ez szerintem nem normális mi lehet a jó megoldás?