Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kezdő hifi - tanács kéne

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Állítólag ha vastagabb a kábel, akkor valamivel szebben szólnak a hangfalak.Ez igaz?

Nem igaz. Fontosabb a minőség,mint a vastagság. Persze van egy minimális vastagság, ami alá menni nem tanácsos.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: manman12 »

a philips cd-204-el nem fogsz mellé nyúlni.
köszi

Trym84
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 13

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Trym84 »

Állítólag ha vastagabb a kábel, akkor valamivel szebben szólnak a hangfalak.Ez igaz?

Egyébként nem várok tőle x millió forintos hangrendszernek megfelelő hangzást, csak gondoltam mivel a gyári kábelek rövidek, emiatt ha már veszek hosszabbat, akkor jobb minőségűt, és vastagabbat veszek!

"Hail The Hordes - See You in Valhalla" /Quorthon/
--------------------------------------------------------------
Gép : Aerocool AeroEngine II(SoundBlaster X-Fi mod) l Be Quiet! BQT E500W l Gigabyte GA-MA770T UD3 2.0 + full Nickel/Acetal EK waterblock l AMD Phenom II X4 955 Black Edition + EK Supreme LTX Nickel/Acetal(Intel "X" mod) l 4x2Gb DDR3 Corsair Dominator GT 2000 Mhz + EK RAM Dominator Nickel/Acetal l Gigabyte GTX 285 1GB + EK full cover Nickel/Acetal l FrozenQ Liquid Fusion uv blue 250mm l Samsung F4 2Tb l Laing DDC 1T Plus + Phobya silver nickel top l Alphacool NexXxos Xtreme 360 + 3x Enermax TB Vegas Duo + 3x Arctic F12 Pro PWM l Asus DRW 2014 L1T l Sound Blaster X-Fi Elite Pro (7.1) + EK waterblock l Auzentech X-Fi Prelude (7.1) l SoundBlaster X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Pro (7.1) l Monitor: LG IPS 237L l Projektor : Optoma HD72i l Hangcucc : 3 db Logitech Z5500 Digital (THX) l mp4 lejátszó: 2db, Creative ZEN X-Fi2 8GB, 16 GB l Fejhallgató: SHURE SRH 440 (Studio), Audio Technica ATH SJ50 (DJ)  Autó: BMW 320i 2,2 170 LE

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

kisebb tanács kellene hogy dac vagy lineáris cd lejátszott vegyek,ami  megfogott  az a philips 204 vagy  Pioneer PD-TM2 erösitöm egy akai am 59
a philips cd-204-el nem fogsz mellé nyúlni.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: manman12 »

kisebb tanács kellene hogy dac vagy lineáris cd lejátszott vegyek,ami  megfogott  az a philips 204 vagy  Pioneer PD-TM2 erösitöm egy akai am 59

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: józsibazsi »

A Cardas honlapján le van írva a technikája a lakk eltüntetésének.
Azt viszont nem értem, hogy ha litze, akkor minek ónozni.
Ha meg ónozzák, akkor leég a lakk, azaz nem lesz lizte, hanem sima ónozott.

Sejtelmem sincs. Csak annyit tudok amit a leírásban találtam.

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Szóval most néztem meg a garázsban, a kábel Kabeltronik L-RP 2x4. Réz litze-huzal, ónozott. A litze huzalról azt olvastam, hogy a szálak külön-külön kerámiával vannak bevonva, és egyenként kell őket megtisztítani. Most ez komoly? hogy tisztítsam meg a szálakat az általam nem látható bevonattól?  
http://www.distrelec.hu/hu/hangszorokab ... p/15565207

Lehet hogy ez jó zenésznek vagy stúdióba? Mire való lehet? Ha tudnám, valahol meghirdetném.

A Cardas honlapján le van írva a technikája a lakk eltüntetésének.
Azt viszont nem értem, hogy ha litze, akkor minek ónozni.
Ha meg ónozzák, akkor leég a lakk, azaz nem lesz lizte, hanem sima ónozott.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne

Meg a hossz...
Szóval most néztem meg a garázsban, a kábel Kabeltronik L-RP 2x4. Réz litze-huzal, ónozott. A litze huzalról azt olvastam, hogy a szálak külön-külön kerámiával vannak bevonva, és egyenként kell őket megtisztítani. Most ez komoly? hogy tisztítsam meg a szálakat az általam nem látható bevonattól?  
http://www.distrelec.hu/hu/hangszorokab ... p/15565207

Lehet hogy ez jó zenésznek vagy stúdióba? Mire való lehet? Ha tudnám, valahol meghirdetném.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: audioline »

Az élet más területén valóban számít a vastagság!

Meg a hossz...
.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Dorian »

A vastagság számíthat, de nem ez a döntő. Nekem volt és van vékony meg vastag is, ez nem az a jellemző, ami alapján dönteni lehetne.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: meridián »

Akkor már legalább ketten vagyunk! 
Az élet más területén valóban számít a vastagság!

Kicsit off,,,,nem nagyon!
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Ez is egy olyan játék, hogy nem a méret a lényeg
Az általam használt kábelek is igen vékonyak, mégsem érzek semmiben hiányt.

Akkor már legalább ketten vagyunk! 
.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Nem mende-monda...ahogy membrán átmérőben sem. Mondjuk a kis dobozaidon lehet nem hallod a különbséget...Nekem mindenhol hozott a vastagabb kábel plusszt a rendszerbe(persze nem mindegy a gyártó sem...)

Miért jobb a vastag kábel? Csak mert vastag/vastagabb? Több lett a mélyed? Vaskosabb lett a hang? Egyben életszerűbb is? 
Örülök, hogy nálad a vastagítás tetszőbbé tette a hőn áhított hangzást. Nálam a "vékonyítás" hozta ugyanezt! Nagyszerű élmény volt megélni, hogy a természetellenes mindenre rátelepedő basszus kezdett feszessé/kottázhatóvá válni, a hangszerek pedig kezdtek hasonlítani a élőre... Hogy egy konkrét példát is mondjak, amikor a végfokhoz használt 2,1-es monokristályos tömör réz alapanyagból készült hálózati kábelem lecseréltem az 1,3-as verzióra, egyértelmű volt a pozitív változás. És nem lett kevesebb a mély hang sem. (nem mindig a vastagabbnak jobb a mélye/dinamikája stb...) A nálam járt relatíve vastag kábeleknek mindig volt valamiféle - nem tudom jobban kifejezni - 'saját hangjuk'  (brummogás, döngés, "lassulás", egyebek.) Persze alapanyag/köpeny/felépítés stb. mind mind befolyásoló tényező azt illetően, hogy milyen átmérőben bizonyul majd valami adott helyre jónak. Ezért nem lenne jó kiolvasni soraimból azt sem, hogy 'minél vékonyabb, annál jobb'. Ennél kicsit összetettebb dolog ez. Szvsz viszont nem egy szükségszerű alappillér a kábelezésben, hogy jó vastag legyen...sőt, gyakori az ellentétes tapasztalat! Lásd "nor" fórumtárs élményeit is! 

Egyébként láttad/hallottad már a "kis" dobozaimat? Tudod, hogy mekkorák? Megnyugtatlak, hogy 35hz-től induló álló dobozok lévén teljesen alkalmasak arra, hogy tükrözzék a kábelek okozta változások hatásait! 
>
.

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 399

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: nor »

Vontatni még jól jöhet. Sokan bedőlnek a mende-mondáknak. 'Minél vastagabb, annál jobb'. Ha a készülékek produkciójának a 'mutációja' a cél, akkor biztos.
Ez is egy olyan játék, hogy nem a méret a lényeg
Az általam használt kábelek is igen vékonyak, mégsem érzek semmiben hiányt.
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek (saját DIY), EWA LS-40

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 149

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: sokekola »

Vontatni még jól jöhet. Sokan bedőlnek a mende-mondáknak. 'Minél vastagabb, annál jobb'. Ha a készülékek produkciójának a 'mutációja' a cél, akkor biztos.
Nem mende-monda...ahogy membrán átmérőben sem. Mondjuk a kis dobozaidon lehet nem hallod a különbséget...Nekem mindenhol hozott a vastagabb kábel plusszt a rendszerbe(persze nem mindegy a gyártó sem...)

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 149

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: sokekola »

Sziasztok

A Logi Z-5500-as cuccomhoz szeretnék vásárolni vastagabb hangszóró kábelt, mint az eredeti(fogalmam sincs,hogy pontosan milyen vastagságú, de szeretném vastagabbra cserélni. ) A kérdés az, hogy a kb 1,5mm-es helyett ha 2mm-es SAL márkájút, vagy PRC-t veszek, fogok kihallani valami változást?

Hát ha SAL-t vagy PRC-t veszel, akkor nem fogsz...

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 803

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Én váltottam már ugyanannak a kábelgyártónak vastagabb kábelére, és javult a hang.
1,5 után 2,5 aztán 4 aztán 6. Egyre jobb lett a hang.
Aztán váltottam másik kábelgyártóra, attól meg sokkal jobb lett a hang.

Sziasztok

A Logi Z-5500-as cuccomhoz szeretnék vásárolni vastagabb hangszóró kábelt, mint az eredeti(fogalmam sincs,hogy pontosan milyen vastagságú, de szeretném vastagabbra cserélni. ) A kérdés az, hogy a kb 1,5mm-es helyett ha 2mm-es SAL márkájút, vagy PRC-t veszek, fogok kihallani valami változást?

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Ne menj sehová vastagabb kábelért! Én tavaly egy igen rossz napon 17000 ft.-ért újonnan vettem egy 4 mm2-s ónozott hangszóró kábelt. Qva nehéz, meg olyan jó vastag. Igaz hogy semmire sem jó, de azért ha gondolod olcsón a tiéd lehet.

.

NOGRP90
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: NOGRP90 »

Az Oplay menűjében attól függően hogy mozizol vagy zenét hallgatsz mindig át kell állítani a hangszórók számát, és a kivezérlést. nem lehet hogy ez a gond? 
Megnézem, nem szoktam piszkálni, bár jack csatlakozónál nincs túl sok lehetőség a hangszórók számát illetően. Szerintem az csak a HDMI-nél játszik szerepet.

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne

Sziasztok

Ne menj sehová vastagabb kábelért! Én tavaly egy igen rossz napon 17000 ft.-ért újonnan vettem egy 4 mm2-s ónozott hangszóró kábelt. Qva nehéz, meg olyan jó vastag. Igaz hogy semmire sem jó, de azért ha gondolod olcsón a tiéd lehet. 

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne

Szerintem a médialejátszón úszik el a dolog. Amiket felsoroltál minden az rendben van, kábelekre és az összekötésre mindig figyelek.
Az Oplay menűjében attól függően hogy mozizol vagy zenét hallgatsz mindig át kell állítani a hangszórók számát, és a kivezérlést. nem lehet hogy ez a gond? 

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Sziasztok

Miért akarsz ehhez vastagabb kábelt? Mit vársz tőle?
Szerintem teljesen értelmetlen és felesleges!

Trym84
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 13

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Trym84 »

Sziasztok

"Hail The Hordes - See You in Valhalla" /Quorthon/
--------------------------------------------------------------
Gép : Aerocool AeroEngine II(SoundBlaster X-Fi mod) l Be Quiet! BQT E500W l Gigabyte GA-MA770T UD3 2.0 + full Nickel/Acetal EK waterblock l AMD Phenom II X4 955 Black Edition + EK Supreme LTX Nickel/Acetal(Intel "X" mod) l 4x2Gb DDR3 Corsair Dominator GT 2000 Mhz + EK RAM Dominator Nickel/Acetal l Gigabyte GTX 285 1GB + EK full cover Nickel/Acetal l FrozenQ Liquid Fusion uv blue 250mm l Samsung F4 2Tb l Laing DDC 1T Plus + Phobya silver nickel top l Alphacool NexXxos Xtreme 360 + 3x Enermax TB Vegas Duo + 3x Arctic F12 Pro PWM l Asus DRW 2014 L1T l Sound Blaster X-Fi Elite Pro (7.1) + EK waterblock l Auzentech X-Fi Prelude (7.1) l SoundBlaster X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Pro (7.1) l Monitor: LG IPS 237L l Projektor : Optoma HD72i l Hangcucc : 3 db Logitech Z5500 Digital (THX) l mp4 lejátszó: 2db, Creative ZEN X-Fi2 8GB, 16 GB l Fejhallgató: SHURE SRH 440 (Studio), Audio Technica ATH SJ50 (DJ)  Autó: BMW 320i 2,2 170 LE

NOGRP90
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: NOGRP90 »

Úgy tűnik ez itt eléggé off topik, mert a mozihang hiányzik számodra. Jobb lenne ezt egy mozis topikban átbeszélni.
Mondasz valamit

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: mezzo »

Köszönöm, így már világos
Úgy tűnik ez itt eléggé off topik, mert a mozihang hiányzik számodra. Jobb lenne ezt egy mozis topikban átbeszélni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”