Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Írható Cd-k
Írható Cd-k
Nem azt küldték, amit rendeltem. Így már érthetőbb?
Úgy értettem, ha gagyit küldtek, ne rendelj többet! Azért írtam, hogy a CD-kkel ezt nem nagyon tudják megcsinálni.
Írható Cd-k
Tudnál küldeni egy linket hogy melyik az mert többfélét látok.Köszönöm.
http://itmedia.sk/showitem.php?item=cdr ... cakebox_25
vagy itt van 100-asban, így még olcsóbb:
http://itmedia.sk/showitem.php?item=cdr ... lawrap_100
Én 600-as dobozban szoktam venni, ahogy az egyik hozzászólásomban láttad - de most épp nem látok olyat. Rá kell kérdezni, hogy Indiai-e.
- rozoga62
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Írható Cd-k
... de igazad van, ne rendelj gagyikat!
Nem azt küldték, amit rendeltem. Így már érthetőbb?
- study
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 47
Írható Cd-k
Nekem is volt olyan Ritek. De nem tetszett. A MAM-mal ellentétben viszont ez a lemez csak 42 Ft. És még baromi jól is szól! Itmedia.sk
Tudnál küldeni egy linket hogy melyik az mert többfélét látok.Köszönöm.
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
Írható Cd-k
Minőségi cd tokok helyett küldtek egyszer gyenge, vetemedett gagyikat, azóta nem rendelek tőlük semmit.
A CD-ket nem sokan gyártják. Csak más neveken árulják. Egy nagy gyár nem sokáig gyárthatna rossz minőséget, hamar lehúzhatná a redőnyt. CD tokot meg egy garázsban is lehet csinálni... de igazad van, ne rendelj gagyikat!
Írható Cd-k
TY alapanyagú:
http://www.vipdvd.hu/jvc-cd-r-photo-ij-cake-25.html
Én épp a TY lemezeket cseréltem le. Adatra kiváló, nekem audióra nem volt megfelelő. De gondolom, nem egyedül vagyok ezzel.
Írható Cd-k
Fekete borítós TDK-t próbáltál már? Az is ugyanez a Moser Baer lemez.
Nem volt célom, hogy minden lemezt végigpróbáljak. Gyanítom, hogy nem a márka hanem a dye számít. Azt meg úgyis csak pár cég gyártja. Mindegy, mi van rászitázva. Az MBI nekem bejött - hangsúlyozom, audióra - nem is keresgélek tovább.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 680
Írható Cd-k
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- rozoga62
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Írható Cd-k
Itmedia.sk
Minőségi cd tokok helyett küldtek egyszer gyenge, vetemedett gagyikat, azóta nem rendelek tőlük semmit.
Írható Cd-k
Nekem is volt olyan Ritek. De nem tetszett. A MAM-mal ellentétben viszont ez a lemez csak 42 Ft. És még baromi jól is szól! Itmedia.sk
Fekete borítós TDK-t próbáltál már? Az is ugyanez a Moser Baer lemez.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Írható Cd-k
Ez érdekes, mert ilyen szitázású Maxellem nekem is van, de az Ritek.
A MAM-nak az a baja, hogy nincs Eu-ban forgalmazója, a tengerentúlról rendelni meg esztelenül drága, pláne, ha még keresni is akar rajta a szürke importőr. Asszem 800 Ft/db-tól kezdődött a 100-as hengeres kiszerelés, az egyedi dobozos, papíros meg szitázott verzió 1500-ig is simán felment. Pedig a MAM-ok sem mind egyformák, rendesen mellé lehet fogni velük.
Írható Cd-k
Úgy látszik, mindenkinek lehet újat mutatni. Én nem adatra, hanem audióra használom ezeket a CD-ket. Ennél eddig nem találtam jobbat. Aki nem hiszi, járjon utána - akár nálam is egy hallgatásra. Volt már olyanvalaki is itt, aki MAM lemezeket akart forgalmazni. Aztán letett róla...
Ez érdekes, mert ilyen szitázású Maxellem nekem is van, de az Ritek.
A MAM-nak az a baja, hogy nincs Eu-ban forgalmazója, a tengerentúlról rendelni meg esztelenül drága, pláne, ha még keresni is akar rajta a szürke importőr. Asszem 800 Ft/db-tól kezdődött a 100-as hengeres kiszerelés, az egyedi dobozos, papíros meg szitázott verzió 1500-ig is simán felment. Pedig a MAM-ok sem mind egyformák, rendesen mellé lehet fogni velük.
Írható Cd-k
És még valami: a Ritek-nek túlzottan "csilingelő" hangja van.
Írható Cd-k
Úgy látszik, mindenkinek lehet újat mutatni. Én nem adatra, hanem audióra használom ezeket a CD-ket. Ennél eddig nem találtam jobbat. Aki nem hiszi, járjon utána - akár nálam is egy hallgatásra. Volt már olyanvalaki is itt, aki MAM lemezeket akart forgalmazni. Aztán letett róla...
Na, ilyet még nem láttam. Amióta az eszemet tudom, a Maxell Ritek lemezt használ.
Az MBI lemezeket eddig nem sokan dícsérték, pl. szürke TDK, alap Kodak, alap Imation, bár vannak jobbak is, pl. HHB és Kodak Professional Gold.
MBI lemezeket az Imation csoport tagjai (TDK, Imation, Memorex, Polaroid) használnak, bár Sony és Verbtim DVD is készül mostanában Indiában.
Tudsz képet felrakni az indiai Maxellről?
Írható Cd-k
Indiai Maxell-re. (Moser Baer dye)
Na, ilyet még nem láttam. Amióta az eszemet tudom, a Maxell Ritek lemezt használ.
Az MBI lemezeket eddig nem sokan dícsérték, pl. szürke TDK, alap Kodak, alap Imation, bár vannak jobbak is, pl. HHB és Kodak Professional Gold.
MBI lemezeket az Imation csoport tagjai (TDK, Imation, Memorex, Polaroid) használnak, bár Sony és Verbtim DVD is készül mostanában Indiában.
Tudsz képet felrakni az indiai Maxellről?
Írható Cd-k
Hát, kisebb jittert nem igazán sikerült mérnem. De akinek tetszik a hangja, használja nyugodtan az AMQR-t. Mire cserélted a TY lemezeket?
Indiai Maxell-re. (Moser Baer dye)
Írható Cd-k
Hát, kisebb jittert nem igazán sikerült mérnem. De akinek tetszik a hangja, használja nyugodtan az AMQR-t. Mire cserélted a TY lemezeket?
Írható Cd-k
Audio Master Quality Recording: A Yamaha találta ki, és a Plextor átvette.
A lényege az, hogy 15 %-kal hosszabb piteket éget, ezzel megkönnyíti azok olvashatóságát, ill. az ugyanolyan méretű karc, sérülés, stb. kevesebb pitet "tesz tönkre", tehát általában kevésbé veszi igénybe a hibakorrekciót, mint ugyanolyan alapanyagú és szabványos sűrűséggel írott lemezek esetén. A hosszabb pitekből persze kevesebb fér el a lemezen, tehát csökken a játékidő. A Plextor ezt továbbfejlesztette azzal, hogy a fix 15%-os pitnyújtás helyett bizonyos határokon belül tetszőlegesen lehet nyújtani vagy sűríteni (GigaRec) a piteket, így kevesebb adatot írhatunk fel valamivel jobb minőségben, vagy többet valamivel gyengébben.
Két dolgot azonban érdemes mindenképpen megjegyezni:
1. Az így készült lemezek nem szabványosak és néhány lejátszónál kompatibilitási problémákat okozhatnak.
2. A 15%-kal hosszabb pittől nem lesz a gyenge minőségű lemezen csúcsminőségű a felvétel. A C1 hibák száma csökkenhet pl. 15.000-ről 13.000-re, miközben egy másik lemezen szabványos írással is 3.000 alatt tartható a C1 hibák száma (Plextools-szal mérve). Sőt, eleve alacsony hibaszámú lemezen már az AMQR-rel sem lesz alacsonyabb a hibaszám, mint szabványosan írva (kipróbáltam többször is), úgyhogy én jobban preferálom a szabványos írást jó lemezre, mint az AMQR-t. Bár azt elfogadom, hogy valakinek olyan lemeze van, aminek tetszik a hangzása és a hibákat is eredményesen csökkenti az AMQR-rel, tehát ez is egy járható út lehet tapasztalat alapján, de nem mindenre egyformán érvényes.
Az csak az egyik dolog, hogy a hosszabb pit esetén "kevesebb pitet tesz tönkre", a másik - talán fontosabb - hogy a CD gyorsabb forgási sebessége miatt a váltási idő is csökken - kisebb a váltási bizonytalanság, egyúttal a jitter is. Az, hogy egy lemezen hány C1 hiba van, nem igazán számít hangminőség szempontjából. Én a TY lemezeimet cseréltem le, bár a hibaarány azokkal jobb volt. Hangilag már kevésbé...
Írható Cd-k
Kezdjük az elejénél: mi az a AMQR??? Soha nem hallottam róla és gondolom nem vagyok egyedül ezzel.
Audio Master Quality Recording: A Yamaha találta ki, és a Plextor átvette.
A lényege az, hogy 15 %-kal hosszabb piteket éget, ezzel megkönnyíti azok olvashatóságát, ill. az ugyanolyan méretű karc, sérülés, stb. kevesebb pitet "tesz tönkre", tehát általában kevésbé veszi igénybe a hibakorrekciót, mint ugyanolyan alapanyagú és szabványos sűrűséggel írott lemezek esetén. A hosszabb pitekből persze kevesebb fér el a lemezen, tehát csökken a játékidő. A Plextor ezt továbbfejlesztette azzal, hogy a fix 15%-os pitnyújtás helyett bizonyos határokon belül tetszőlegesen lehet nyújtani vagy sűríteni (GigaRec) a piteket, így kevesebb adatot írhatunk fel valamivel jobb minőségben, vagy többet valamivel gyengébben.
Két dolgot azonban érdemes mindenképpen megjegyezni:
1. Az így készült lemezek nem szabványosak és néhány lejátszónál kompatibilitási problémákat okozhatnak.
2. A 15%-kal hosszabb pittől nem lesz a gyenge minőségű lemezen csúcsminőségű a felvétel. A C1 hibák száma csökkenhet pl. 15.000-ről 13.000-re, miközben egy másik lemezen szabványos írással is 3.000 alatt tartható a C1 hibák száma (Plextools-szal mérve). Sőt, eleve alacsony hibaszámú lemezen már az AMQR-rel sem lesz alacsonyabb a hibaszám, mint szabványosan írva (kipróbáltam többször is), úgyhogy én jobban preferálom a szabványos írást jó lemezre, mint az AMQR-t. Bár azt elfogadom, hogy valakinek olyan lemeze van, aminek tetszik a hangzása és a hibákat is eredményesen csökkenti az AMQR-rel, tehát ez is egy járható út lehet tapasztalat alapján, de nem mindenre egyformán érvényes.
Írható Cd-k
Kezdjük az elejénél: mi az a AMQR??? Soha nem hallottam róla és gondolom nem vagyok egyedül ezzel.
Írható Cd-k
De lehet
http://blog.svilen.com/2012/10/best-cd- ... f1crw.html
Innen:
"Here are similar models that support AMQR:
Yamaha CRW-F1
Yamaha CRW-3200
Yamaha CRW-2200
Yamaha CRW-70
Plextor Premium 2 (this one uses Yamaha's AMQR technology, too)"
Na igen, volt több Yamaha típus is. De kihagyta a Plextor Premium első típusát, ami szintén AMQR-es volt.
Az írási sebesség ebből nem derült ki. Az biztos, hogy a Premium 2 nem megy 4x alá.
A Yamaha HDD-s asztali CD-íróiban is már Plextor Premium 1 volt és az is 4x sebességgel írt ki a beépített HDD-ről.
Az AMQR-ről még annyit tudni kell, hogy nem szabványos, mivel hosszabb piteket éget (a játékidő is csökken ezzel) ami kompatibilitási hibákat okozhat.
Az meg nem igaz, amit a linken írnak, hogy az AMQR-es felvételen nem kell semmit helyreállítani, mindössze a pitek növekedésével arányosan csökken pl. egy karc vagy belső hiba hangminőségre gyakorolt hatása, de sohasem lesz nulla.
Írható Cd-k
Plextor Premium 2-vel csak 4x lehet. A Preium 1 is 4x-et használt, de talán 2x-et is(?). Esetleg még a Yamaha F1 tud kevesebbet. Más AMQR-es írókat nem ismerek
De lehet
http://blog.svilen.com/2012/10/best-cd- ... f1crw.html
Innen:
"Here are similar models that support AMQR:
Yamaha CRW-F1
Yamaha CRW-3200
Yamaha CRW-2200
Yamaha CRW-70
Plextor Premium 2 (this one uses Yamaha's AMQR technology, too)"
Írható Cd-k
MAM Audio Master 1x-12x van ráírva, arany színű. AMQR-ben írtam, ezzel az opcióval a Nero nem enged sebességet állítani, szerintem egyszeres.
Plextor Premium 2-vel csak 4x lehet. A Preium 1 is 4x-et használt, de talán 2x-et is(?). Esetleg még a Yamaha F1 tud kevesebbet. Más AMQR-es írókat nem ismerek
Írható Cd-k
Gratulálok!
Milyen MAM lemezt írtál és milyen sebességgel?
MAM Audio Master 1x-12x van ráírva, arany színű. AMQR-ben írtam, ezzel az opcióval a Nero nem enged sebességet állítani, szerintem egyszeres.
Írható Cd-k
Tisztelt tömbtársak!
Tegnap először írtam MAM lemezre, ráadásul AMQR üzemmódban. Az eredmény fenomenális, elképesztően jó az eredmény!
Mindenkinek csak ajánlani tudom a MAM lemezeket!
üdv és szép napot!
Gratulálok!
Milyen MAM lemezt írtál és milyen sebességgel?