Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kezdő hifi - tanács kéne

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2130

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Voyager »

szia, jók a kérdések, a mai nap még részletesen megválaszolom... 

Szerintem vedd meg ezt...(már csak hangsugárzó kell hozzá)
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 3%A1belek/
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

nagyon kivételes esettől eltekintve én 200 ezerért nem vennék új hangfalat. használt piac sokkal jobb ár/érték arány. 6-700-ból használtan egész jó rendszert össze lehet tenni. újonnan épphogy a belépő szint felett lesz, annyira el vannak szállva az árak.

Én sem. amint láthatod nekem szinte minden cuccom 30 év fölött van.  A két Pioneer teljesen eredeti állapotban tökéletesen müködik.
Ha tehetném szívesen gyűjtenék még régebbi cuccokat is.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

t.david
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: t.david »

nyugi, jó arcok a srácok, csak tényleg ez a vásárlás annyi változós dolog, hogy amíg nem válaszolsz meg pár kérdést, nehéz bármit is javasolni. A mit hallgatok kérdés alatt, nem csak a jelenlegi rendszered értették, hanem hogy milyen zenéket hallgatsz. előadók, stílus, hangerő stb. Mekkora hely van, el tudod-e jól helyezni a dobozokat, ahogy megkívánják, vagy barátnő/feleség/bármiegyéb megköti a kezed? Álló vagy állványos doboz kell? Gondolom a Klipsch miatt álló. Nem rossz a Klipsch, ha arra használod, amire való. Házimozira, elektronikus, rock zenére kiváló. Nagy hangerőt lehet vele elérni, könnyebben hajthatóak mint az átlag doboz. Ha a hangszeres műfaj a fő profil már nem biztos, hogy annyira jó választás. Németországban elég népszerű márka, biztosan tudnál használtan magasabb kategóriás Klipschet is venni, ha ragaszkodsz a márkához. Kint szeretnéd venni a rendszert, vagy itthon? A német piac bődületes, sokkal több lehetőséged lesz, mint az itthoni használt piacon, de azért itt is vannak mindig jó vételek. Gyanítom, sok minden újonnan is kevesebb picivel. Merre van a lakhely? kereshetnénk egy hifi üzletet. Esetleg német / magyar kollégát nem tudsz magaddal vinni, aki jól beszéli a nyelvet? Csak zenehallgatás lesz, vagy filmnézés is sztereóban?
szia, jók a kérdések, a mai nap még részletesen megválaszolom... 
DENON PMA 1520AE - DENON DCD 720AE - DENON DA-300 USB - HECO DIREKT - VANDAMMECABLE - SUPRACABLES 

t.david
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kezdő hifi - tanács kéne

Vannak jó hangú hangfalak 200 ezerért is pl: az Acoustic Energy Neo széria egy jó kis mindenevő cucc.   Abból nekem az első model finomabb hangúnak tűnt,mint a az újjabb "javított" model.

Ha új cuccot akarsz venni vedd figyelembe hogy ha nem tetszik vagy tovább lépsz már csak fél áron tudod eladni. 
Egy régebbi erősitő modellt a 90-évekböl most 4-500 euroért meg tudsz venni  vagy akár a 80-as évekböl is vállogathatsz  2-300 euroért már találsz komolyat. 
az akkori csúcs és középkategória simán jobban teljesít mint egy mostani belépő 500 euroért.      és  ha nem jön be eladod ugyananyiért.

a mostani árak nagyon el vannak szálva olyan dolgok vannak az 1-2000 euros kategóriában amik negyedét sem érik.

a hangfallal kapcsolatban még annyit,  én 20 éve vettem egy rendszert amiből a hangfalat egész mostanáig megőriztem mert annyira jól szólt hogy jobbat csak 5x áron találtam volna. És tiszta lutri volt mert bemutató darab sem volt belöle azt se tudtam hogy nézki nem hogy hogy szól :-)      

De ezt a hangfalat végül leváltotta egy 70 évekbeli cucc amit 100 euroért vettem, egy másik pár hangfalam pedig 10 euroért tudja azt amit az elözö Sonus Faber ami 140ezer volt 20 éve.
a második rendszerben egy 60 euros kis Pioneert hallgatok és teljesen megfelel zene hallgatásra , sőt én azzal mozizok is elképesztő dinamikával tudd szólni 15W létére.

Én mai helyzetben biztos nem vennék új cuccot,   de a legfontossab hallgasd meg és nézz meg több kategoriát.

Valami nagy város csak van a közelben ahol van több üzlet és körbe lehet nézni.  1 tank benzint megér.  én annyit simán elmegyek ha találok valami jó cuccot :-)

sok sikert

Köszönöm a hozzászólásod, sokat segítettél abban, hogy közeli város alapján keressek üzletet. Eddig csak simán beírtam google-ba, hogy hifi geschäft és jöttek itt a több 100 km-re eső boltok.
DENON PMA 1520AE - DENON DCD 720AE - DENON DA-300 USB - HECO DIREKT - VANDAMMECABLE - SUPRACABLES 

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1713

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: -KP- »

nyugi, jó arcok a srácok, csak tényleg ez a vásárlás annyi változós dolog, hogy amíg nem válaszolsz meg pár kérdést, nehéz bármit is javasolni. A mit hallgatok kérdés alatt, nem csak a jelenlegi rendszered értették, hanem hogy milyen zenéket hallgatsz. előadók, stílus, hangerő stb. Mekkora hely van, el tudod-e jól helyezni a dobozokat, ahogy megkívánják, vagy barátnő/feleség/bármiegyéb megköti a kezed? Álló vagy állványos doboz kell? Gondolom a Klipsch miatt álló. Nem rossz a Klipsch, ha arra használod, amire való. Házimozira, elektronikus, rock zenére kiváló. Nagy hangerőt lehet vele elérni, könnyebben hajthatóak mint az átlag doboz. Ha a hangszeres műfaj a fő profil már nem biztos, hogy annyira jó választás. Németországban elég népszerű márka, biztosan tudnál használtan magasabb kategóriás Klipschet is venni, ha ragaszkodsz a márkához. Kint szeretnéd venni a rendszert, vagy itthon? A német piac bődületes, sokkal több lehetőséged lesz, mint az itthoni használt piacon, de azért itt is vannak mindig jó vételek. Gyanítom, sok minden újonnan is kevesebb picivel. Merre van a lakhely? kereshetnénk egy hifi üzletet. Esetleg német / magyar kollégát nem tudsz magaddal vinni, aki jól beszéli a nyelvet? Csak zenehallgatás lesz, vagy filmnézés is sztereóban?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

nagyon kivételes esettől eltekintve én 200 ezerért nem vennék új hangfalat. használt piac sokkal jobb ár/érték arány. 6-700-ból használtan egész jó rendszert össze lehet tenni. újonnan épphogy a belépő szint felett lesz, annyira el vannak szállva az árak.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

m.pat: Van fogalmam, csak arra akartam célozni, hogy lehet felesleges belemélyedni egy szintnél jobban..
           Ez a 700 000 ötlet nem jött, szimplán van 2300 eurom amit erre szeretnék fordítani.
           Hogy mit hallgatok? Jobb híján egy logitech z623-at.
           Röviden, ez úgy alakult, jó pár évvel ezelőtt pénz hiányában megváltam, szeretett házimozimtól, ami nem volt más mint egy  Kenwood KRF-V 5090 D
           erősítő és hozzá egy yamaha ns 50 f + ns p60, és egy heco vitas sub 30a. Akkor megfogadtam, hogy majd egyszer veszek valamit helyette.
           Most jött el a pillanat, csak annyi változott, hogy nem moziban csak sima sztereoban gondolkodom.

Vannak jó hangú hangfalak 200 ezerért is pl: az Acoustic Energy Neo széria egy jó kis mindenevő cucc.   Abból nekem az első model finomabb hangúnak tűnt,mint a az újjabb "javított" model.

Ha új cuccot akarsz venni vedd figyelembe hogy ha nem tetszik vagy tovább lépsz már csak fél áron tudod eladni. 
Egy régebbi erősitő modellt a 90-évekböl most 4-500 euroért meg tudsz venni  vagy akár a 80-as évekböl is vállogathatsz  2-300 euroért már találsz komolyat. 
az akkori csúcs és középkategória simán jobban teljesít mint egy mostani belépő 500 euroért.      és  ha nem jön be eladod ugyananyiért.

a mostani árak nagyon el vannak szálva olyan dolgok vannak az 1-2000 euros kategóriában amik negyedét sem érik.

a hangfallal kapcsolatban még annyit,  én 20 éve vettem egy rendszert amiből a hangfalat egész mostanáig megőriztem mert annyira jól szólt hogy jobbat csak 5x áron találtam volna. És tiszta lutri volt mert bemutató darab sem volt belöle azt se tudtam hogy nézki nem hogy hogy szól :-)      

De ezt a hangfalat végül leváltotta egy 70 évekbeli cucc amit 100 euroért vettem, egy másik pár hangfalam pedig 10 euroért tudja azt amit az elözö Sonus Faber ami 140ezer volt 20 éve.
a második rendszerben egy 60 euros kis Pioneert hallgatok és teljesen megfelel zene hallgatásra , sőt én azzal mozizok is elképesztő dinamikával tudd szólni 15W létére.

Én mai helyzetben biztos nem vennék új cuccot,   de a legfontossab hallgasd meg és nézz meg több kategoriát.

Valami nagy város csak van a közelben ahol van több üzlet és körbe lehet nézni.  1 tank benzint megér.  én annyit simán elmegyek ha találok valami jó cuccot :-)

sok sikert

Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

közben még dolgozom is. kicsit több idő jó lenne a hozzászólás szerkesztésre

Hagyd a pinába az egészet, úgyis mindegy, hogy mit zagyválsz. Az átlag megvesz minden szart és nem hallgat, a tapasztalt józan gondolkodású segítőkész fórumozóra.

jahh... és ez így van rendjén.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Ilyen ez, ha a vérnyomás magasabb a szokásosnál!

közben még dolgozom is. kicsit több idő jó lenne a hozzászólás szerkesztésre

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: muvimi »

látszik, hogy csomószor átszerkeszettem. most nézem tele van gépelési hibával 
Ilyen ez, ha a vérnyomás magasabb a szokásosnál!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

látszik, hogy csomószor átszerkeszettem. most nézem tele van gépelési hibával 

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Sajnos nem hallottam a Klipschet, de csak jókat lehet olvasni róla.
Nem hinném, hogy 3-400 ezres új hangfalpárral nagyon mellé lehetne nyúlni.
Ha van rá időd és kedved, akkor menj el egy komolyabb bemutatóterembe, aztán hallgatózzál.
Ha nincs, akkor alaposan olvass, kérdezz utána (tesztek, fórumok) válassz 5 csillagos cuccokat és rendeld meg online. Ha esetleg mégsem tetszik, visszaküldheted két héten belül.
Szvsz kábelre nem érdemes sokat költeni, hangdoboz, erősítő sokkal fontosabbak.

te egy igazi méretes nagy birka vagy, már bocs. hogy születnek a tesztek szerinted? forgalmazó fizet x forintot a lapnak/weboldalnak és a forgalmazó saját maga fogalmazza meg a "tesztet" aztán leközlik a szöveget. az esetek nagyrészében semmilyen valós meghallgatás nincs. pénz beszél kutya ugat. A másik pedig a minimum elvárt reklámmennyiség, amiből egy lapot fent lehet tartani. aki nem vásárolja meg a kívánt mennyiségű reklámot, annak a termékeit kevesebb csillaggal értékeljük. ez is bevett szokás. az általad oly nagyra tartott what hifi például kifejezetten utazik a német,francia termékekre. Nem is küldenek nekik terméket. Érdekes mód az best of aktuális év díjazottjai körforgás szerűen ugyanabból a szűk körből kerülnek ki többnyire. Anno a Heed Audio év erősítője díjat nyert!! és csupa ötcsillagos értékeléseket kapott. Aztán egyik napról a másikra hirtelen már csak 3 csillag. érdekes. persze akik jártak AP napra, azok hallottak dolgokat, de ezt itt nem fogom leírni. ja és ezt hogy sokszor meghallgatás nélkül íródnak a tesztek, ezt nem mi fórumtagok állítjuk. maguk a kereskedők is bevallották már nyilvánosan nem egyszer. nem csak egy kereskedő, több is. kapitalizmus van. ennyi. 

hiteles szaksajtó már szinte elvétve van, főleg itthon. soltész magazin, meg av online. fizetett reklámfelület kb. még ha valamikor tényleg születik meghallgatás akkor se lehet elvonatkoztatni a ténytől, hogy a saját ízlések és preferencia ugyanúgy nem hanyagolható el. Ami a tesztelőnek öt csillag, mert mondjuk operát és klasszikusokat hallgat, az nincs kisegítve ezzel aki mondjuk elektronikus és rock zenét szeret. Érdekes mód még pl. egyes német lapok amik úgy ahogy elfogadhatóak, de semmiképp sem a What Hifi. Méréseket közölnek, szétszedik a hangsugárzókat és belső képeket közölnek stb. De az ilyen is egyre ritkább.

A rántotthúst pedig idekeverni pedig elég nagy blődség. 

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

muv.imi:  örülök, hogy minősítesz bennünket, de ha jól látom a topik címe "kezdő hifi - tanács kéne"
               lehet neked a pro arcok topikban lenne a helyed.. 

Lehet, majd megkérek valakit nyisson nekem egyet. Ez az egész végtelenül egyszerű és végtelenül bonyolult is egyben. Ha tudja valaki, hogy nagyjából mit szeretne, annak lehet javaslatokat tenni, de ha jól látom a Klipsch doboz sincs még meg. Másként kell hozzáfognod. Először is jó lenne tudni milyen zenéket hallgatsz, mekkora és milyen alakú szobába szánod a készülékeket, milyen a bútorzat, esetleg valakinél hallottál már olyat ami tetszett, azt is leírhatnád. Amíg az előzőekről nem lehet semmit tudni, nehéz javasolni bármit is, persze így is vannak akik megteszik, nem az ő pénztárcájuk bánja, ha balul sül el a dolog. 

t.david
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kezdő hifi - tanács kéne

m.pat: Van fogalmam, csak arra akartam célozni, hogy lehet felesleges belemélyedni egy szintnél jobban..
           Ez a 700 000 ötlet nem jött, szimplán van 2300 eurom amit erre szeretnék fordítani.
           Hogy mit hallgatok? Jobb híján egy logitech z623-at.
           Röviden, ez úgy alakult, jó pár évvel ezelőtt pénz hiányában megváltam, szeretett házimozimtól, ami nem volt más mint egy  Kenwood KRF-V 5090 D
           erősítő és hozzá egy yamaha ns 50 f + ns p60, és egy heco vitas sub 30a. Akkor megfogadtam, hogy majd egyszer veszek valamit helyette.
           Most jött el a pillanat, csak annyi változott, hogy nem moziban csak sima sztereoban gondolkodom.

pt66:   Szerintem számít a kábelezés, minimum 10-15%-a lesz az árnak.
           Nem vagyok híve az internetes vásárlásnak, max. az ecigimhez rendelek utántöltőt...
           Elfogok menni és meghallgatom szettet, bár az sem 100%, hogy itthon ugyanolyan jó lesz.
           A klipschekkel kapcsolatban, meg egyet értek, tényleg sok jót olvsani róla, ezért lett számomra szimpatizáns. 

muv.imi:  örülök, hogy minősítesz bennünket, de ha jól látom a topik címe "kezdő hifi - tanács kéne"
               lehet neked a pro arcok topikban lenne a helyed.. 

fapaci: hogy érted ezt, hogy sok a gagyi? ez elég aggasztóan hangzik.. 

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2959

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: earforce »

Ha nincs, akkor alaposan olvass, kérdezz utána (tesztek, fórumok) válassz 5 csillagos cuccokat és rendeld meg online.

CSAK EZT NE SOHA!!! - és ezt a leendő érdeklődőknek is javaslom!!!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

pt66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -32

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: pt66 »

Azzal lehet csak igazán, mert ez pont az a kategória, ahol rengeteg a gagyi.

Tudsz példákat hozni?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11159
Kapcsolat:

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Azzal lehet csak igazán, mert ez pont az a kategória, ahol rengeteg a gagyi.

pt66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kezdő hifi - tanács kéne

Ez most vicc?

Nem, de ez igen:
Az étteremben a pincér udvariasan megkérdezi a vendégtől:
- Hogy ízlik a bécsi szelet, vendég úr?
- Mint szakértő, mondhatom, remek darab!
- Ön szakács?
- Dehogy, cipész vagyok.

pt66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kezdő hifi - tanács kéne

Azért ezen gondolkodj el picit.
Meg azon is, ha valakinek tanácsot adsz, akkor lehet, hogy a te tanácsodat fogja követni. Már csak az a kérdés, hogy az, amit tanácsoltál az mennyire helytálló.
Bizony, ez azért egy kicsit felelősségteljes dolog, nem kéne vaktában lövöldözni...

Köszönöm a - felelősségteljes - tanácsot.

bodnart
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 204

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: bodnart »

Ha van rá időd és kedved, akkor menj el egy komolyabb bemutatóterembe, aztán hallgatózzál.
Ha nincs, akkor alaposan olvass, kérdezz utána (tesztek, fórumok) válassz 5 csillagos cuccokat és rendeld meg online. Ha esetleg mégsem tetszik, visszaküldheted két héten belül.

A neten jót, vagy rosszat bármiről lehet olvasni
Egy eszköz ára nem feltétlen határozza meg a minőségét.
A saját tapasztalatom szerint két hétnél több kell, néhány eszköznek, hogy a teljes tudását megmutassa, arról ne is beszéljünk, ha nem "kellemes" neki a környezet, akkor nem fogja a legjobb oldalát mutatni.
A bemutatóteremben meghallgatva egy rendszert, majd azt megvásárolva - kivéve a kábeleket, mert jó oda az olcsóbb is(Itt is érvényes a második mondat ) - jönnek a csalódások, készülék csere.
Érdemes PONT azt az összeállítást meghallgatni, amit meg szeretnél vásárolni.
Az akusztikát nem is említettem, meg még sok egyebet sem...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9544

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Azért ezen gondolkodj el picit.
Meg azon is, ha valakinek tanácsot adsz, akkor lehet, hogy a te tanácsodat fogja követni. Már csak az a kérdés, hogy az, amit tanácsoltál az mennyire helytálló.
Bizony, ez azért egy kicsit felelősségteljes dolog, nem kéne vaktában lövöldözni...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Ez most vicc?
Az a gond, hogy nem. Kérdezni is tudni kell, és a válaszokat értékelni is, ez nagyon keveseknek megy. pt66 válasza azon a szinten van, mint a kérdező kérdése.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1532

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Ez most vicc?

pt66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kezdő hifi - tanács kéne

Sziasztok!

Köszönöm a válaszotokat.
700-at szánok az egészre, az utolsó "csavarig".
Nem zárkózok el a használt dolgoktól sem, megnéztem az említett Technics erősítőket és lejátszókat, viszont alig találni 100-150 km-es körzetben.
Én németországban vagyok, lehet itt másképp alakul a piac.
Sokat filóztam, úgy gondolom 2 lehetőségem van, vagy ebből a pénzből kihozok egy új rendszert vagy használtan egy komolyabbat..
A használtal kapcsolatban vannak fenntartásaim, ha veszek valamit azt szeretném megnézni meghallgatni stb.. Ehhez telefonálnom kell, egyeztetni, autózni, és az idegen nyelvben mondhatni vannak még hiányosságaim, tehát ez is belerondít a képbe. Őszintén megmondva lehet számomra kényelmesebb lenne elmenni egy hifi szaküzletbe megnézni meghallagatni garanciával mindennel együtt megvenni és örülni neki. Ezekután még azt tenném hozzá, hogy üzemben dolgozok, hangzavarban, tehát mielőtt belevetném magam a hifi világába egyáltalán képes vagyok e arra, hogy halljak különbségeket. 
Persze nem vagyok tök süket
Nekem lehet az is jó ami 20 emberből (hifihez értő, zene kedvelő, tudják mi a minőség) 18-nak megfelel.
Tudom nehéz ez így, ezért is fordultam hozzátok.

Az általam említett klipschet halotta már valaki, hogy milyen? Tudni, hogy milyen erősítő passzol hozzá a legjobban vagy mi az amit nem szeret?
Pl. dynavoice silverstar kábel hozzá? Tapasztalatokra lennék kiváncsi. 
Most néztem monitor audio silver 6 -ost, valakinek vélemény?

Üdv.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Sziasztok!

Látom Te is write only módban nyomod...
Ne is haragudj azért amit most írok, de 7 kilót akarsz költeni és fogalmad sincs, hogy hallanál-e valamit? És hogy jött ez a 700 000 ötlet? Egyáltalán mit hallgatsz most?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”