Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2105
Lemezjátszó
Az mennyi?
Én 1000 EUR köré saccolom.
Az ép tippem:
A "G" verzió ~2 000 EUR a "GAE" magnesium limited anniversary edition ~ 3000 - 3 500 EUR.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9044
Lemezjátszó
Iszonyat horror lesz az ára.
Az mennyi?
Én 1000 EUR köré saccolom.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Hupsz!
Technics'll be back!
http://www.theverge.com/2016/1/5/107182 ... e-ces-2016
Iszonyat horror lesz az ára.
Lemezjátszó
Ez nagyon szuper, csak az a baj, hogy már hosszú évek óta vadászom egy ilyenre, de valahogy nem akar szembe jönni.
Én is keresgéltem hasonló lemezeket mostanában, és az a tapasztalatom, hogy olcsón nem lehet hozzájutni semmilyenhez. Magyar mérőlemezeket a vaterán is láttam rendszeresen, de azok árát is felverik, mire elkelnek.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9044
Lemezjátszó
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
- access_denied
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 1
Lemezjátszó
Igen tudsz. Például ez nagyon jó, csak igen drága.
http://www.ebay.com/itm/AP-The-Ultimate ... Sw7FRWav8J
Köszönöm, nagyon jó kiindulásnak. Ha mást (olcsóbbat) nem találok, akkor ez lesz a vége (az USA-ban miért olcsóbb minden? ).
Nagyon sokat segítettetek, köszönöm, hogy bírtátok velem türelemmel.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3234
Lemezjátszó
https://www.google.hu/search?q=m%C3%A9r ... 80&bih=861
Az első három ábrán a két magyar mérőlemezt láthatod.
Ez nagyon szuper, csak az a baj, hogy már hosszú évek óta vadászom egy ilyenre, de valahogy nem akar szembe jönni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Köszi Akva, de mit csináljak vele?
Lemezjátszó
Zoli73! Köszi a választ!
Lemezjátszó
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Hú, ez nagyon korrekt, végre egy olyan válasz, ami nekem, egyszerű halandónak is érthető és logikus. Még annyit szeretnék megtudni, hogy milyen mérőlemezt tudtok ajánlani? Ebay-ről tudok vásárolni.
- zoli73
- V.I.P.
Lemezjátszó
Sziasztok!
Adott az alábbi konfiguráció: AT 440MLB pick-up, egy Pro-ject Expression lejátszó, és egy Pro-ject phono erősítő. Ennek a két eszköznek, illetve az erősítőmnek az összekábelezése előtt felmerült bennem kéhány kérdés:
Ami érdekelne, hogy a lemezjátszóhoz kapott gyári Pro-ject interconnect az helyből felejtős?? Próbaként beraktam a CD és az erősítő közé, és egy AQ Mckenzie-nél érezhetően gyengébben muzsikált ( az én ízlésem szerint).
Illetve milyen kábel ( hossz, vastagság, minőség) szerencsés a lejátszó és a phono közé? Gondolom minél rövidebb ez az oldal, annál jobb, mert itt még alacsony a jelszint, de lehet, hogy tévedek... Érdemes-e a phono fokozat mindkét oldalára ( erősítő és pic-kup felé) ugyan olyan márkájú-kategóriájú kábelt tenni? Illetve a földelésnél elég-e a föld kábel a lemezjátszó és a phono erősítő közé, vagy vigyem tovább az erősítőig( van rajta gyári föld, mivel van benne egy gyengébb belső phono)?
Egyáltalán mennyit nyerhetek ezen a szinten a kábelek közötti játékkal?? Mennyire szól bele általánosságban a pickup-ok hangjába az IC kábel, főleg, ha a phono két oldalán nem egyforma a kábel? Elvileg ezzel is lehetne hangolni a rendszert? A tapasztalataitok érdekelnének.
Köszi előre is: Tamás
Ez azért egy elég jó összeállítás, érdemes fele foglakozni. A gyári kábelnél simán találsz jobbat, az arra jó, hogy legyen mivel összekösd hirtelen mikor megveszed.
Igen, a rövidebb általában jobb, de inkább úgy mondanám, a túl hoszú nem jó. Ami még fontos, hogy a lemezjátszó és a phono közötti legyen árnyékolt, és minél alacsonyabb kapacitású(LRC kézi müszerrel mérhető), bár ez utóbbi, igazán MC hangszedőnél fontosabb. Az hogy a phono mindkét oldalára ugyanolyan kábelt teszel, csak jó lehet(szinergia). A földelést elég ha a lemezjátszó és a phono közt kötöd össze, a phono-ból már nagyszintű jel megy az erősítőbe.
Még annyit, hogy ebbbe a lemezjátszóba, az egyik, ha nem a legjobb választás ez a hangszedő.
Jó zenehalgatást!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Lemezjátszó
Sziasztok!
Adott az alábbi konfiguráció: AT 440MLB pick-up, egy Pro-ject Expression lejátszó, és egy Pro-ject phono erősítő. Ennek a két eszköznek, illetve az erősítőmnek az összekábelezése előtt felmerült bennem kéhány kérdés:
Ami érdekelne, hogy a lemezjátszóhoz kapott gyári Pro-ject interconnect az helyből felejtős?? Próbaként beraktam a CD és az erősítő közé, és egy AQ Mckenzie-nél érezhetően gyengébben muzsikált ( az én ízlésem szerint).
Illetve milyen kábel ( hossz, vastagság, minőség) szerencsés a lejátszó és a phono közé? Gondolom minél rövidebb ez az oldal, annál jobb, mert itt még alacsony a jelszint, de lehet, hogy tévedek... Érdemes-e a phono fokozat mindkét oldalára ( erősítő és pic-kup felé) ugyan olyan márkájú-kategóriájú kábelt tenni? Illetve a földelésnél elég-e a föld kábel a lemezjátszó és a phono erősítő közé, vagy vigyem tovább az erősítőig( van rajta gyári föld, mivel van benne egy gyengébb belső phono)?
Egyáltalán mennyit nyerhetek ezen a szinten a kábelek közötti játékkal?? Mennyire szól bele általánosságban a pickup-ok hangjába az IC kábel, főleg, ha a phono két oldalán nem egyforma a kábel? Elvileg ezzel is lehetne hangolni a rendszert? A tapasztalataitok érdekelnének.
Köszi előre is: Tamás
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Lemezjátszó
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- access_denied
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 1
Lemezjátszó
Nyugi, senki sem fog téged elküldeni melegebb éghajlatra, viszont tényleg hallgathatnál az itteni szakikra. Én csak hülyéskedni akartam, de úgy látom, hogy Te komolyan gondolod a fóliás meg üveglapos történetet.
Én inkább az alábbit javasolnám Neked:
1. Vegyél egy mérőlemezt, vagy kérj kölcsön valakitől.
2. Szerezz a számítógépedre egy oszcilloszkóp szoftvert és telepítsd fel. INNEN
2. Kösd be a számítógépre (audio kártyára) a vonalszintű lemezjátszó jelet és állítsd be a oszcilloszkóp.
3. Játszd le a hanglemezről, ha van ilyen a: "Test modulation 300Hz lateral +15dB" jelet
4. Nézd a oszcilloszkópon, hogy milyen a jelforma
Ha jól van beállítva az anti skating, akkor ezt kell látnod:
OK.PNG
Ha nem, akkor ezt:
NG.PNG
Mindezek után próbáld ki a fóliás módszert és látni fogod, a szomorú helyzetet. Ha ez az egész nem megy, akkor kérj segítséget.
Hú, ez nagyon korrekt, végre egy olyan válasz, ami nekem, egyszerű halandónak is érthető és logikus. Még annyit szeretnék megtudni, hogy milyen mérőlemezt tudtok ajánlani? Ebay-ről tudok vásárolni.
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Bocs ez közé ment. Olvass a sorok közűl.
Zoli! Ne légy már ennyire trehány! Amúgy még szerkesztheted.
Ezt írta Zoli:
Úgy látom már szinte biztos ezekből a készülékekből kell választanotok, ha már a MM utalvánnyal fizetsz. Azt tudnod kell hogy ezek a lejátszók nem épp a minőségükkel tünnek ki, de ami még bosszantóbb, a lemezeket sem kímélik, mindemellett a bennelévő tű is elég rövid életű. Egész véletlen pont ma ilyen(Thomson) lemezjátszóhoz kerestem tűt, a MM- ban, Apósom bízott meg. Ezen a lemezjátszón kivül további 3 másik lemezjátszóban is ugyanilyen tű van. De az eladók(négyen) arra jutott a nagy kutakodás után, hogy tűt sajnos nem lehet náluk rendeni hozzájuk. Ennek ellenére kapható, már találtam 1-2 webáruházban.
Én nem eröltetném annyira ezeket a lemeznyűvőket, inkább kicsit még gyüjtenék hozzá. Például a Pro-Ject vagy az Audio Technika is kínál USB kimenetes lemezjátszókat, amik hangra is jobbak, és a lemezekkel is kíméletesebben bánnak.
- zoli73
- V.I.P.
Lemezjátszó
Bocs ez közé ment. Olvass a sorok közűl.
- zoli73
- V.I.P.
Lemezjátszó
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Barátnőmmel már elég régóta gondolkozunk azon, hogy vegyünk egy lemezjátszót. Ő meglátott egy ION Classic nevezetű lejátszót (fa mintázatút) és egyből beleszeretett: https://www.ionaudio.com/products/details/classic-lp
Én egy kicsit drágább, talán minőségibb dologra gondoltam, de igazából olyan a helyzetünk most, hogy a lakás méreteiből adódóan egy jobb minőségű HI-FI cuccot amúgy sem tudnánk kialakítani és összesen egy Marley bluetooth hangfalra lenne (egyelőre) kötve http://www.thehouseofmarley.co.uk/audio ... -4192.html így szerintem teljesen felesleges lenne egy komolyabb cuccot venni.
Most biztosan sokan eretnekségnek gondolják, hogy egy ilyen "hangfalra" minek rákötni egy LP-t, de lemezeink már vannak és
szeretnénk meghallgatni őket, úgyhogy mindenképpen szeretnénk venni.
Úgy látom már szinte biztos ezekből a készülékekből kell választanotok, ha már a MM utalvánnyal fizetsz. Azt tudnod kell hogy ezek a lejátszók nem épp a minőségükkel tünnek ki, de ami még bosszantóbb, a lemezeket sem kímélik, mindemellett a bennelévő tű is elég rövid életű. Egész véletlen pont ma ilyen(Thomson) lemezjátszóhoz kerestem tűt, a MM- ban, Apósom bízott meg. Ezen a lemezjátszón kivül további 3 másik lemezjátszóban is ugyanilyen tű van. De az eladók(négyen) arra jutott a nagy kutakodás után, hogy tűt sajnos nem lehet náluk rendeni hozzájuk. Ennek ellenére kapható, már találtam 1-2 webáruházban.
Én nem eröltetném annyira ezeket a lemeznyűvőket, inkább kicsit még gyüjtenék hozzá. Például a Pro-Ject vagy az Audio Technika is kínál USB kimenetes lemezjátszókat, amik hangra is jobbak, és a lemezekkel is kíméletesebben bánnak.
A kérdésem az lenne, hogy ismeri-e valaki ezt a lejátszót/gyártót és hogy egyáltalán ajánlja-e valaki vagy a tapasztalatai/tapasztalatok alapján egyáltalán nem ajánlanátok, mert pl tönkreteszi a lemezt stb. stb.
Amiket eddig e-bay-en stb találtam róla leírást/hozzászólást azok alapján pozitívak a tapasztalatok, de szeretném a Ti véleményeteket is kikérni.
Illetve nekem eddig volt egy két Thomson cuccosom (a TV-jük jó volt, de pl a DVD játékos már egy szemét) és nem szeretnék még egyszer ilyet venni, de láttam egy LP/CD/FM/Bluetooth kombós minden az egyben cuccost és ezzel meg lenne oldva a CD lejátszás is: http://www.amazon.co.uk/Bigben-Interact ... B00J4ZITVE
Javult valamit az elmúlt pár (5-10) évben ez a márka, hogy esetleg érdemes legyen ezt is belerakni a kalapba, vagy még mindig nagy ívben kerülendő?
(úgy adódott, hogy munkahelyen kaptam olyan vásárlási utalványokat amit MM-ben elfogadnak és akkor gondoltuk, hogy egy ilyent vennénk, úh nem feltétlenül készpénzben gondolkoznánk, de ha nagyon mást ajánlotok, akkor természetesen mérlegeljük azt is)
Köszönöm szépen!
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Barátnőmmel már elég régóta gondolkozunk azon...
Ne tedd tönkre a lemezeidet és másét se, ilyen lemezjátszókkal. Nem is beszélve a hangról...
Lemezjátszó
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Barátnőmmel már elég régóta gondolkozunk azon, hogy vegyünk egy lemezjátszót. Ő meglátott egy ION Classic nevezetű lejátszót (fa mintázatút) és egyből beleszeretett: https://www.ionaudio.com/products/details/classic-lp
Én egy kicsit drágább, talán minőségibb dologra gondoltam, de igazából olyan a helyzetünk most, hogy a lakás méreteiből adódóan egy jobb minőségű HI-FI cuccot amúgy sem tudnánk kialakítani és összesen egy Marley bluetooth hangfalra lenne (egyelőre) kötve http://www.thehouseofmarley.co.uk/audio ... -4192.html így szerintem teljesen felesleges lenne egy komolyabb cuccot venni.
Most biztosan sokan eretnekségnek gondolják, hogy egy ilyen "hangfalra" minek rákötni egy LP-t, de lemezeink már vannak és szeretnénk meghallgatni őket, úgyhogy mindenképpen szeretnénk venni.
A kérdésem az lenne, hogy ismeri-e valaki ezt a lejátszót/gyártót és hogy egyáltalán ajánlja-e valaki vagy a tapasztalatai/tapasztalatok alapján egyáltalán nem ajánlanátok, mert pl tönkreteszi a lemezt stb. stb.
Amiket eddig e-bay-en stb találtam róla leírást/hozzászólást azok alapján pozitívak a tapasztalatok, de szeretném a Ti véleményeteket is kikérni.
Illetve nekem eddig volt egy két Thomson cuccosom (a TV-jük jó volt, de pl a DVD játékos már egy szemét) és nem szeretnék még egyszer ilyet venni, de láttam egy LP/CD/FM/Bluetooth kombós minden az egyben cuccost és ezzel meg lenne oldva a CD lejátszás is: http://www.amazon.co.uk/Bigben-Interact ... B00J4ZITVE
Javult valamit az elmúlt pár (5-10) évben ez a márka, hogy esetleg érdemes legyen ezt is belerakni a kalapba, vagy még mindig nagy ívben kerülendő?
(úgy adódott, hogy munkahelyen kaptam olyan vásárlási utalványokat amit MM-ben elfogadnak és akkor gondoltuk, hogy egy ilyent vennénk, úh nem feltétlenül készpénzben gondolkoznánk, de ha nagyon mást ajánlotok, akkor természetesen mérlegeljük azt is)
Köszönöm szépen!
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Ez ugye a fizikának ellentmondó dolognak tünik, de még is lehetséges, természetesen hibás készüléknél.
1, Nincs kivízszintezve a lemezjátszó
2, A hangkarban a kábel nem elég engedékeny (merev) illetve feszül és akad.
3, Esetlegesen ha valami mókolás volt a hangkaron, szakszerűtlen javítás, mechanikai sérülés vagy szorulás.
4, Az antiskating állító sérülése illetve rossz működése. Az ellensúlyosnál semmi ilyesmi nem lehet, de a rugós illetve a mágnesessel történhet meghibásodás
Hirtelen ennyi jut eszembe.
Vagy, ha a DJ visszafelé tekeri a lemezt.
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Mi van akkor, ha a kar nem a középpont irányába, hanem ellenkezőleg, a lemez széle felé tart?
Ez ugye a fizikának ellentmondó dolognak tünik, de még is lehetséges, természetesen hibás készüléknél.
1, Nincs kivízszintezve a lemezjátszó
2, A hangkarban a kábel nem elég engedékeny (merev) illetve feszül és akad.
3, Esetlegesen ha valami mókolás volt a hangkaron, szakszerűtlen javítás, mechanikai sérülés vagy szorulás.
4, Az antiskating állító sérülése illetve rossz működése. Az ellensúlyosnál semmi ilyesmi nem lehet, de a rugós illetve a mágnesessel történhet meghibásodás
Hirtelen ennyi jut eszembe.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
(nyugodtan küldjetek el melegebb éghajlatra )
Nyugi, senki sem fog téged elküldeni melegebb éghajlatra, viszont tényleg hallgathatnál az itteni szakikra. Én csak hülyéskedni akartam, de úgy látom, hogy Te komolyan gondolod a fóliás meg üveglapos történetet.
Én inkább az alábbit javasolnám Neked:
1. Vegyél egy mérőlemezt, vagy kérj kölcsön valakitől.
2. Szerezz a számítógépedre egy oszcilloszkóp szoftvert és telepítsd fel. INNEN
2. Kösd be a számítógépre (audio kártyára) a vonalszintű lemezjátszó jelet és állítsd be a oszcilloszkóp.
3. Játszd le a hanglemezről, ha van ilyen a: "Test modulation 300Hz lateral +15dB" jelet
4. Nézd a oszcilloszkópon, hogy milyen a jelforma
Ha jól van beállítva az anti skating, akkor ezt kell látnod:
Ha nem, akkor ezt:
Mindezek után próbáld ki a fóliás módszert és látni fogod, a szomorú helyzetet. Ha ez az egész nem megy, akkor kérj segítséget.
Lemezjátszó
Ezt a problémát (vájatban a tű) mutatja be az általam linkelt videó. A tű oldalterhelése szerintem akkor a legkisebb, amikor a tkar és ezáltal a tű sem akar szabadon se elmozdulni. Mindez úgy igaz (szerintem), ha a barázdáltság kellően sűrű (ez adott egy bakelit lemeznél). Ha a tű szabad felületen (pl üres lemez) elmozdul valamerre (lebez széle vagy közepe felé), akkor az azt jelenti, hogy barázdában is egy oldalirányú terhelést ad a barázda valamelyik szélének.
Nem egészen, mert barázdált lemezen nagyobb a súrlódási együttható és ezáltal nagyobb a skating erő,mint totál sík felületen.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
Lemezjátszó
Mi van akkor, ha a kar nem a középpont irányába, hanem ellenkezőleg, a lemez széle felé tart?
Akkor túltekerted az antiskatingot.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom