Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kezdő hifi - tanács kéne
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Kezdő hifi - tanács kéne
Mivel többen is mondtátok, hogy jó az az erősítő lehet, hogy lecsapok rá, de ugye, ahogy doky is mondja, így, hogy nem értek hozzá nehéz. Szoktam böngészni a hifipiac aprót is, ott is van 50k körül erősítő, ami mondjuk 1-5 éves, és mondjuk újjonan volt 150 000Ft, de nem tudom mérlegelni, hogy melyik a jobb, egy tényleg szinte vintage vagy egy újabb. A másik dolog, hogy sajnos nincs ismerősöm, aki hifi vonalon utazik. Egyébként még a korábban ajánlott Celestion F3 is van használtan, egész jó áron (37.5k), de azt tényleg nem szívesen vennék hallgatás nélkül.
Nem véletlenül tettem be a HK erősítőt és a JPW-t. Mindkettő jó vétel és a "kis" monitort gyönyörűen meghajtja a 620-as Kardon.
És mit szeretnél hallani?
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Kezdő hifi - tanács kéne
Nyilván Győriek is vannak itt jópáran (nézd meg a baráti körökben), hátha bekéretőzhetsz pár helyre fülelni!
A használtakról ne tegyél le!
Amik ajánlva lettek ill linkeltek az mind jó számodra!
Nézz körül Tannoy vonalon is!
Szerencséd mert nagyon sok jó használt készülék van a piacon (igaz ez ha nem tudja mit keres az ember... akkor kicsit rossz lehet)!
Mindenképpen nagyot tudsz ill fogsz lepni a minihifi után!
A korábban belinkelt Harman Kardon HK680 erősítővel mi a baj? Az az erősítő nagyon jó....
Mivel többen is mondtátok, hogy jó az az erősítő lehet, hogy lecsapok rá, de ugye, ahogy doky is mondja, így, hogy nem értek hozzá nehéz. Szoktam böngészni a hifipiac aprót is, ott is van 50k körül erősítő, ami mondjuk 1-5 éves, és mondjuk újjonan volt 150 000Ft, de nem tudom mérlegelni, hogy melyik a jobb, egy tényleg szinte vintage vagy egy újabb. A másik dolog, hogy sajnos nincs ismerősöm, aki hifi vonalon utazik. Egyébként még a korábban ajánlott Celestion F3 is van használtan, egész jó áron (37.5k), de azt tényleg nem szívesen vennék hallgatás nélkül.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Kezdő hifi - tanács kéne
Ennyibol nehez jot ajanlani valoban . Ha tudnal meghallgatni Audio Innovations Alto erositot, CD jatszot .... Ezekalkalmasak zenehallgatasra ilyen szinten.... Hangdoboz meg JPW AP2 jo lehet hozza, de egy AN-K lenne az igazi....
Kabeleket AN-S interconnected es AN-B vagy AN-L hangfalkabelt ajanlanek .....
Persze a dragabb komponensekkel mar messze az osszeghatar felett jarna......
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kezdő hifi - tanács kéne
Az a baj, hogy fenntartásaim vannak a használt cuccokkal szemben, mert meg kéne hallgatnom őket, a hangsugárzó pl.: Debrecen-ben van, Győrben lakom, amiket látok hirdetéseket, nagy része pesti vagy még távolabbi, itt van egy bolt a házimozigyőr, ahol tudnék hallgatózni, de ugye azok új cuccok. Amit hosszu ajánlott Celestion F3, például van egy pár jófogáson, de az is messze a hallgatáshoz, potyára meg nem vennék ilyeneket. Így picit tanácstalan vagyok, fülest nem szeretnék, mert az nagyon helyhez kötött, illetve voltak már vele próbálkozásaim, de nem szerettük egymást. Illetve mivel kezdő vagyok, a használt piacon nem tudom eldönteni, hogy mi az ami jó, és mi az ami nem, még tesztek alapján sem, ha épp találni.Nyilván Győriek is vannak itt jópáran (nézd meg a baráti körökben), hátha bekéretőzhetsz pár helyre fülelni!A használtakról ne tegyél le!
Amik ajánlva lettek ill linkeltek az mind jó számodra!
Nézz körül Tannoy vonalon is!
Szerencséd mert nagyon sok jó használt készülék van a piacon (igaz ez ha nem tudja mit keres az ember... akkor kicsit rossz lehet)!
Mindenképpen nagyot tudsz ill fogsz lepni a minihifi után!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Voyager
- V.I.P.
Kezdő hifi - tanács kéne
Igen ezt sejtettem, esetleg használt piacra van valami tanácsod, mit érdemes keresnem, amivel nem foghatok nagyon mellé ?
A korábban belinkelt Harman Kardon HK680 erősítővel mi a baj? Az az erősítő nagyon jó....
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Kezdő hifi - tanács kéne
Akkor nagyon rossz hírem van számodra. 100-150-ből nem lehet értékelhető hangú ÚJ Hi-Fi-t venni.
Igen ezt sejtettem, esetleg használt piacra van valami tanácsod, mit érdemes keresnem, amivel nem foghatok nagyon mellé ?
- Voyager
- V.I.P.
Kezdő hifi - tanács kéne
Azért az nem volna baj, ha meg is tudná hallgatni a rendszert, hátha nem úgy lengi be a hang a szobát, ahogyan ő szeretné.
Ez csak, akkor szükséges, ha már megvannak az alapok. Jelen rendszerének hangjától, fényévekkel jobb az általam linkelt darabok. Kezdésnek bőven jó...
- Voyager
- V.I.P.
Kezdő hifi - tanács kéne
Az a baj, hogy fenntartásaim vannak a használt cuccokkal szemben...
Akkor nagyon rossz hírem van számodra. 100-150-ből nem lehet értékelhető hangú ÚJ Hi-Fi-t venni.
Kezdő hifi - tanács kéne
Ez valóban jó választás, a hangsugárzó kimondottan jó darab ezen az áron.
Az a baj, hogy fenntartásaim vannak a használt cuccokkal szemben, mert meg kéne hallgatnom őket, a hangsugárzó pl.: Debrecen-ben van, Győrben lakom, amiket látok hirdetéseket, nagy része pesti vagy még távolabbi, itt van egy bolt a házimozigyőr, ahol tudnék hallgatózni, de ugye azok új cuccok. Amit hosszu ajánlott Celestion F3, például van egy pár jófogáson, de az is messze a hallgatáshoz, potyára meg nem vennék ilyeneket. Így picit tanácstalan vagyok, fülest nem szeretnék, mert az nagyon helyhez kötött, illetve voltak már vele próbálkozásaim, de nem szerettük egymást. Illetve mivel kezdő vagyok, a használt piacon nem tudom eldönteni, hogy mi az ami jó, és mi az ami nem, még tesztek alapján sem, ha épp találni.
- rozoga62
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Kezdő hifi - tanács kéne
Ez szerintem eléggé best buy... Egy kis alku és 100-ból meg is van...
Erősítő:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... sit%C5%91/
Hangsugárzó:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/
Azért az nem volna baj, ha meg is tudná hallgatni a rendszert, hátha nem úgy lengi be a hang a szobát, ahogyan ő szeretné.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3238
Kezdő hifi - tanács kéne
Erősítő:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 0-erősitő/
Hangsugárzó:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ány-eladó/
Ez valóban jó választás, a hangsugárzó kimondottan jó darab ezen az áron.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Voyager
- V.I.P.
Kezdő hifi - tanács kéne
Erősítő:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... sit%C5%91/
Hangsugárzó:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/
- Voyager
- V.I.P.
Kezdő hifi - tanács kéne
100.000 körül, max 150.000Ft.
A szoba adottságai nem a legjobbak, itt egy kép róla: Kép
Ennyi pénzből, egy vintage rendszert érdemes összerakni továbbá 20m2 szobába, mindenféleképpen monitort javasolnék állványon.
Kezdő hifi - tanács kéne
Fejhallgatós megoldáson még nem gondolkodtál?
A képen látható szoba / elrendezés / csupasz falak nem igazán "zenebarát", viszont a jelzett összegből egészen kiváló (használt) fejhallgatót és fejhallgató-erősítőt is tudnál vásárolni.
Egyéb esetben (is) mindenféle ajánlatot fogsz kapni, melyek között neked kell meghallgatás útján döntened.
Az én favoritom "mindenevő " zenei ízlésedre, a panel lakásba Celestion F30 hangdobozok valamint olyan NAD erősítő, melynek nevében benne van a "BEE" kiegészítés (pl. 315bee). Egy ilyen párossal a klasszikus zene érzelmes, teres, a Deep Purple koncerthangulatú, a deep house pedig lüktet. A három különböző műfajra külön-külön létezik ettől jobb összeállítás, de amelyik mindhármat jól tudja, már nem túl sok (a jelzett összegért használt készülékben gondolkodva).
longkft.hu/audioblog/
Kezdő hifi - tanács kéne
Mennyit szánnál a fejjeblépésre? Ezt azért fontos lenne tudni, mielőtt bármit tanácsolunk.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3238
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok !
Rengetek zenét hallgatok, napi szinten, és már évek óta tervezem a feljebb váltást egy kis mini-hifiről, egy komolyabb hi-fi rendszerre. Zenei ízlésem elég színes, így ez eléggé "megnehezíti" a dolgokat, van, hogy klasszikust hallgatok, van amikor klasszikus rockot, vagy épp deep house-t, teljesen változó.
A helyiséget egy 20m2 panel szoba testesíti meg, TV mellet van most is a rendszer, így az viszonylag leszűkíti a hangfalakat a polc méretűre, de akár szóbajöhet rendes álló is. Mivel említettem, hogy panel, nem szeretnék betonromboló mélyeket (sajnos), hanem, hogy a szobát belenggje a hang, mert úgy érzem a mostani, erre nem képes. Bemeneteket illetően szeretném használni tv-ről filmezésre, laptopról zenére (van a laptop és a hifi között egy Creative SB-490 külső hangkártya (nem egy high-end, de jobb mint az integrált)), illetve később szeretném egy lemezjátszóval bővíteni a rendszert.
Tudnátok tanácsokat adni az erősítővel, illetve hangfalakkal kapcsolatban, illetve úgy általában a hi-fi-ről, hogy mire érdemes figyelni?
Ui.: ha kell tudok képet lőni az elrendezésről
Mennyit szánnál a fejjeblépésre? Ezt azért fontos lenne tudni, mielőtt bármit tanácsolunk.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok !
Rengetek zenét hallgatok, napi szinten, és már évek óta tervezem a feljebb váltást egy kis mini-hifiről, egy komolyabb hi-fi rendszerre. Zenei ízlésem elég színes, így ez eléggé "megnehezíti" a dolgokat, van, hogy klasszikust hallgatok, van amikor klasszikus rockot, vagy épp deep house-t, teljesen változó.
A helyiséget egy 20m2 panel szoba testesíti meg, TV mellet van most is a rendszer, így az viszonylag leszűkíti a hangfalakat a polc méretűre, de akár szóbajöhet rendes álló is. Mivel említettem, hogy panel, nem szeretnék betonromboló mélyeket (sajnos), hanem, hogy a szobát belenggje a hang, mert úgy érzem a mostani, erre nem képes. Bemeneteket illetően szeretném használni tv-ről filmezésre, laptopról zenére (van a laptop és a hifi között egy Creative SB-490 külső hangkártya (nem egy high-end, de jobb mint az integrált)), illetve később szeretném egy lemezjátszóval bővíteni a rendszert.
Tudnátok tanácsokat adni az erősítővel, illetve hangfalakkal kapcsolatban, illetve úgy általában a hi-fi-ről, hogy mire érdemes figyelni?
Ui.: ha kell tudok képet lőni az elrendezésről
Kezdő hifi - tanács kéne
Köszi szépen a választ a kérdésemre, most pedigvegy újabb kérdéssel fordulnékna tapasztaltakhoz.
Tisztítás:
Tapasztalás: némi recsegés hallható a hangerő gomb 0-1 egységnyi tartománya között, az fölött már nincs, de a bass, treble gomboknál halkan, néha szintén jelentkezik.
Megoldás: neten irogatták h a kontakt sprék megfelelők a tisztításhoz mégpedig a következő sorrendben: kontakt 60 a korrozió feloldásához, kontakt wl a feloldott trutyi lemosásához, kontakt 61 a védőrétek felviteléhez...első kérdésem h ezeknígy megfelelőek-e a probléma orvislására?
Hogyan: na és itt mint laikus kérdem, hogy tulajdonképpen ha lefeszem a fedelet az erősítőről és a gombokról a fém kezelő borítást ami az előlapon van, akkorvezekkel a szerekkel kibt is, vent is fújhatok mindenhoca, nem lesz kár benne?
És még valami:
1-az rca dugók hátul is tisztíthatók így?
2-azvelőlap picit karcos, lehetvezt poliroztatni hogy a feliratok se jöjjenek le, vagy ezek a karcok nem eltüntethetők?
3-az előlapi gombok levéteke, tisztítását valaminpohár löttybevtenném h leoldódjon a kosz, korozió róla, mitvérdemes használni?
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok! A tanácsotokat szeretném kérni (na jó, inkább felvilágosítás). Van egy Yamaha lemezjátszó – diy előfok mm phonoval – Fatman iTube hibrid erősítő, 8 ohm-al – Boston Acoustics A250 hangfalakkal. Szeretnék hozzá egy sub ot, kicsit a mélyeket feljavítani mikor megkívánná. Az erősítőn nincs sub kimenet. Az jó elgondolás, hogy ha a ládán van 2 hangszóró bemenet és két kimenet akkor az erősítő és a hangfalak közzé betehetem a sub-ot? Amiket nézegettem (Wharfedale wh210, YAMAHA YST-SW4D és hasonló kategória) viszont 4 ohm-osak, akkor is lehet őket a fenti láncba rakni? Még annyi, ha nem akarom a sub-ot használni és nincs bekapcsolva a hangszórók tudnak működni a fenti felállásban?
Előre is köszönöm a segítséget. (nagyon amatőr kérdések, tudom)
Előre is köszönöm a segítséget. (nagyon amatőr kérdések, tudom)
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
A pioneer -nek voltak ilyen dynamic processor -ai, ezek mi célt szolgáltak? Mit adott hozzá a hifi lánchoz? Így első ránézésre csak látványelemnek látom, fölösleges plusz egy beiktatott elem a jel útjába. Az meg nem hátrányos azverősítőre nézve hogy fel/le tudom a jelet erősíteni?
Mesterségesen belenyúl a dinamikába, széthúzza a halk és hangos részek közötti hangerőszinteket.
A magasabb jelszintre több "kakaót" tesz, mintha zene közben folyamatosan fel/le tekergetnéd a hangerő-szabályozót.
longkft.hu/audioblog/
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Először is szeretném megköszönni minden kedves fórumozónak akik tanáccsal láttak el az erősítő választásban! Egyenlőre sajnos egy váratlan anyagi helyzet miatt jegelem a vásárlást, de amint helyreálltak a dolgok, figyelembe fogom venni az elhangzottakat és megpróbálom kiválasztani a legmegfelelőbbet!
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
A pioneer -nek voltak ilyen dynamic processor -ai, ezek mi célt szolgáltak? Mit adott hozzá a hifi lánchoz? Így első ránézésre csak látványelemnek látom, fölösleges plusz egy beiktatott elem a jel útjába. Az meg nem hátrányos azverősítőre nézve hogy fel/le tudom a jelet erősíteni?
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok, az akusztika topik nem nagyon aktív, gondoltam írok ide.
Nagyjából elkészült a zeneszoba, az alábbi paraméterekkel :
- 3,9 m széles
- 5,0 m hossz- 2,8 m magas
- hátsó falon majdnem teljes felületen nyitott könyvespolc
- TV mögött ragasztott kőburkolat
- 3 személyes kárpitozott kanapé
- szőnyegpadló
- képen látható bútor, lemezeknek, Cd lemezeknek
A hangfalak környékén csupasz falak vannak, így jól hallhatóan csörgővisszhangos a szoba eleje (a kanapé környéke már nem). Ma kipróbáltam, hogy a falra tett pléd miként befolyásolja a visszhangot. A hangfalak mögött nem hatékony, a hangfalak melletti falakra odatéve (pirossal jelölve) viszont szépen megszünteti a fémes visszhangot (tapsolva próbáltam, nem igazán nevezném tesztnek). Fúrás / faragás előtt vagyok még, gondoltam megkérdezem van-e valakinek jó ötlete az akusztika javítására, úgy, hogy nem fogok tudni szakembert hívni mérőmikrofonnal...
Köszi!
- panda maci
- Törzsvendég
- Értékelés: 72
Kezdő hifi - tanács kéne
Nem kéne halkabbnak lennie.
Talán ha be van kapcsolva valami durva hangszínszabályzás, kiemelés (pl. dynamic EQ) az direct módban nincs, azt érezheti valaki halkabbnak, pedig csak tisztább a hangkép.
Ill. tapasztalatlan fül a nagyobb dinamikát érezheti halkabbnak, hiszen ott vannak csendes és halk részek, nem szól minden hangosan.
Mident kikapcsoltam a dynamic EQ-t
levettem "0" állásba a mély magasat is, de még mindig halkabb
Jaj egy valamit nem néztem még, van benne külön EQ ott nem állitottam vissza bocs
Kezdő hifi - tanács kéne
Ja, hogy ez egy házimozi gép. Szerintem ott normális ez a jelenség, de mivel én ismerem a konkrét készüléket ne vedd biztosra.
Nem kéne halkabbnak lennie.
Talán ha be van kapcsolva valami durva hangszínszabályzás, kiemelés (pl. dynamic EQ) az direct módban nincs, azt érezheti valaki halkabbnak, pedig csak tisztább a hangkép.
Ill. tapasztalatlan fül a nagyobb dinamikát érezheti halkabbnak, hiszen ott vannak csendes és halk részek, nem szól minden hangosan.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda