Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1657

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: viri »

Hangfalváltás miatt felmerült bennem, hogy a lánc egyéb elemeit is érdemes lenne fejlesztenem.
alapvetően szkeptikus beállítottságú vagyok, így csak a bizonyítékok győznek meg. Önbecsapásra nem vagyok hajlamos.

A szomszédos kábeles topikban néhány embert sikerült magamra haragítanom, amikor pl. kettős vakteszteket linkeltem, ahol a tápkábelekről bizonyosodott be, hogy nem befolyásolják a hangzást.

A DAC téma is vékony jég, csakúgy mint a kábel, bár jelenlegi véleményem szerint, ami mág változhat, a DAC jelentősége kisebb, mint a kébeleké.

Itt fülhallgatóval tesztelték a DAC-okat. Az eredmény szerint a filléres és a méregdrága között nincs hallható különbség.
http://www.tomshardware.com/reviews/hig ... 33-19.html

Na, most már legalább biztosak lehetünk benne, hogy direkt csinálod!
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 886

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Hangfalváltás miatt felmerült bennem, hogy a lánc egyéb elemeit is érdemes lenne fejlesztenem.
alapvetően szkeptikus beállítottságú vagyok, így csak a bizonyítékok győznek meg. Önbecsapásra nem vagyok hajlamos.

A szomszédos kábeles topikban néhány embert sikerült magamra haragítanom, amikor pl. kettős vakteszteket linkeltem, ahol a tápkábelekről bizonyosodott be, hogy nem befolyásolják a hangzást.

A DAC téma is vékony jég, csakúgy mint a kábel, bár jelenlegi véleményem szerint, ami mág változhat, a DAC jelentősége kisebb, mint a kébeleké.

Itt fülhallgatóval tesztelték a DAC-okat. Az eredmény szerint a filléres és a méregdrága között nincs hallható különbség.

Eloszor le kell szogezni, hogy nalad mi szamit bizonyiteknak.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: audioline »

Itt fülhallgatóval tesztelték a DAC-okat. Az eredmény szerint a filléres és a méregdrága között nincs hallható különbség.

Ami a neten olvasva számodra bebizonyosodott, itt már csak szélkergetés lesz a folytatás. Erre felé is gyakori ám az 'önámítás'.
.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9523

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Itt fülhallgatóval tesztelték a DAC-okat. Az eredmény szerint a filléres és a méregdrága között nincs hallható különbség.

Akkor ezt meg is beszélted magaddal!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

pt66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -32

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: pt66 »

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: kalmi22 »

Sziasztok!

Megint motoszkál a fejemben az a gondolat,hogy beszerzek egy dac-ot....Egy umc-1 proci és a pc közé tenném,jelenleg az umc1 dac-ja van használatban,de hátha jobb lenne egy külső dac,ami külső forrásként csatlakozna az umc1 hez és direct stereoként menne a jel tovább a végfokba!Az umc1 innen fogva csak a távirányíthatóságot szolgálná...
Van ennek az elgondolásnak értelme,zenehallgatásban hozna magasabb szintet?

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 356

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: shany »

Mert a tapasztalat mast mutat. Ennyi.

Valoszinu valami fontos, sokak altal nem ismert parametert kihagysz a feltetelezedbol, ami miatt nem idealis, amit irsz.

Kicsit konkrétabban:
Amennyire a képekről látom ( lehet rosszul ) , a Hydra z egy processzorral, szoftveresen állítja elő az I2S és spdif jelet. Felételezhetjük, hogy ezek megegyező "minőségűek".

Ha odavezetjük ezt az I2S jelet néhány cm drótozásal ( a Hydra panelt akár közvetlenül a dac panelje alá/fölé tudjuk szerelni ) egy I2S jelet közvetlenül fogadni képes dac chip-be, akkor az rosszabb minőséget ad, mint ha még egy kábelen + spdif-I2S konverteren futtatjuk át, és úgy vezetjük az I2S jelet néhány cm drótozással ugyanezen chipbe?

Ki lett ez így próbálva ilyen módon ( korrekten összehasonlítva ), vagy csak úgy általában vannak tapasztatlatok ( alma a körtével ) ?  

bazzs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 311

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: bazzs »

Mert a tapasztalat mast mutat. Ennyi.

Valoszinu valami fontos, sokak altal nem ismert parametert kihagysz a feltetelezedbol, ami miatt nem idealis, amit irsz.

Nem világos, ha már a Hydra Z-nek van I2S kimenete, amelyet problémamentesen ( néhány cm-nyi drótozással ) el lehet juttatni a dacnak, miért kell spdif konverzióval butítani a jelet, plusz még ( elég drága ) kábeles átvitellel?
Finesse !

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 356

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: shany »

...ha már dac-olás:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1876213

menyus2-féle megoldás is megér egy misét...   

Nem világos, ha már a Hydra Z-nek van I2S kimenete, amelyet problémamentesen ( néhány cm-nyi drótozással ) el lehet juttatni a dacnak, miért kell spdif konverzióval butítani a jelet, plusz még ( elég drága ) kábeles átvitellel?

bazzs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 311

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: bazzs »

...ha már dac-olás:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1876213

menyus2-féle megoldás is megér egy misét...   
Finesse !

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 306

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Ha akarod még demoNstrálom is.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2123

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Közben utánaolvasgattam a dolognak több különböző fórumon és azt a következtetést vontam le, hogy ha egyszer nincs búgás, zúgás, hallható zaj jelenleg, akkor nincs értelme külön DAC-nak...

Érdekes lenne, ha csak a zúgás-búgás-zajban lenne jobb egy külső DAC. Kedves pt66! Ha hiszed, ha nem, ott kezdődik az történet, hogy össze se szabad hasonlítani a külső DAC-ot egy alaplapi chip hangjával.

ui: az itt olvasottak nem befolyásolnak?
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 306

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Én Szekszárd környéki vagyok és bármikor tudom Neked demostrálni a külső Dac előnyét az integráltal szemben. Keress privátban!
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Közben utánaolvasgattam a dolognak több különböző fórumon és azt a következtetést vontam le, hogy ha egyszer nincs búgás, zúgás, hallható zaj jelenleg, akkor nincs értelme külön DAC-nak.
Az előző hsz-emben írt kérésemet vissza is vonom.
Rosszul teszed, de te tudod.Az alaplapi megoldások csak az átlag felhasználók igényeit elégítik ki, semmi köze az általad felsorolt dolgoknak, a zenei minőséghez, az alap, hogy jól működik.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

pt66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DAC-olás

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni.
Főleg PC-ről hallgatok zenét. Elgondolkoztam azon, hogy esetleg beiktatok egy külső, USB-s DAC-ot, hátha jobban szól a rendszer azzal, mint a mostani PC DAC-ával.
Mivel elég kétes kimenetelű a dolog, ezért arra gondoltam, kipróbálásra kölcsön kérnék valakitől egy USB-s DAC-ot.
Bárki tanácsát szívesen olvasok, Szekszárd környékiek tényleges segítségét várnám.

A PC-m egy DELL 780, új korában 230 ezer körül volt monitor nélkül.
Vajon egy külső USB-s 30-40e Ft-os DAC jobb minőségű hangot biztosítana? És ha igen mennyivel?

http://www.whathifi.com/best-buys/best-dacs

Közben utánaolvasgattam a dolognak több különböző fórumon és azt a következtetést vontam le, hogy ha egyszer nincs búgás, zúgás, hallható zaj jelenleg, akkor nincs értelme külön DAC-nak.
Az előző hsz-emben írt kérésemet vissza is vonom.

pt66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DAC-olás

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni.
Főleg PC-ről hallgatok zenét. Elgondolkoztam azon, hogy esetleg beiktatok egy külső, USB-s DAC-ot, hátha jobban szól a rendszer azzal, mint a mostani PC DAC-ával.
Mivel elég kétes kimenetelű a dolog, ezért arra gondoltam, kipróbálásra kölcsön kérnék valakitől egy USB-s DAC-ot.
Bárki tanácsát szívesen olvasok, Szekszárd környékiek tényleges segítségét várnám.

A PC-m egy DELL 780, új korában 230 ezer körül volt monitor nélkül.
Vajon egy külső USB-s 30-40e Ft-os DAC jobb minőségű hangot biztosítana? És ha igen mennyivel?

http://www.whathifi.com/best-buys/best-dacs

Petike
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Petike »

Első körben próbálj meg egy "mezei" tv-rádió műszerészt. Ha meg se mukkan, se kijelző, se semmi nagy eséllyel táp, vagy csatlakozó probléma. Ha csak egyik oldal nem szól, akkor meg az analóg részben lesz bibi, azt is könnyen kikeresheti a jó oldal alapján.
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 Christie HD14K-M+Griffyn4K32RGB HC Cseneles Edition Pana PT-RQ13 SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne

hopihe
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 5

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: hopihe »

Segítséget szeretnék kérni: Tudna valaki ajánlani olyan szervizt, ahol DAC javítással foglalkoznak? Köszönöm!

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: arn »

Nem vitatom, hogy lehetnek kivételek, de általában érvényes, amit írtam. 
dacnal nagyon szamit, hogy mit kotsz eleje... ha vacak, akkor kothetsz ra akarmit, mert egy pontatlan maszlag fog jonni belole, teljesen agyoncsapja a rendszert.

a raspberry amugy tenyleg nagyon pontos, de erotlen lesz a rendszer hangja. amikor oda kellene "csapni" zeneben, konretan alig tortenik vmi (mac minihez kepest). lehet az usb kimenetnek nagyobb feszt adni - de azt mar nem probaltam

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: tothn »

Próbáltam már I2S-t több komoly gépen, egyszer sem volt jobb mint usb-spdif átalakítóval.Sőt rosszabb volt.El is adtam illetve nem vettem meg.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Petike
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Petike »

Marantz sacd:
ott van minden szepen feliratozva. elso korben megprobalnam egy Raspberry+Volumioval megszolaltatni, az alapbol kiadja az I2S jelet. ha mukodik, par 10e ft-bol lesz egy komoly halozati lejatszod. ha erdekel irj, segitek megbeszeljuk.
mostanaban en is Raspberryvel kiserletezem, direkt I2S-en igeretes a hangja...
nem akarok vitat gerjeszteni, de szerintem ez az usb mizeria egy zsakutca.
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 Christie HD14K-M+Griffyn4K32RGB HC Cseneles Edition Pana PT-RQ13 SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne

kináz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 67

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: kináz »

Vettem egy hibás Marantz SA-12S1 SACD készüléket (lézer gyenge, távirányítóra nem reagál). Az lenne a kérdésem, hogy ezt a készüléket DAC-nak át lehetne-e alakítani? Arra gondoltam, hogy a CS4397 DAC chipre az I2S jelet esetleg rá lehetne tenni (pl. egy USB-I2S átalaktóról). Kivitelezhető lenne ez (és valaki esetleg vállakozna-e a kivitelezésre), vagy kuka a készülék? (a csatolt kép a készülék belsejéről készült)
Köszi

bernatcsoki
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: bernatcsoki »

A Cowon D2-nek van digitális kijárata? 

Nincs. Én jack csatlakozóval szeretném használni.

petriko
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: petriko »

android vagy Cowon D2 után kötném.
A Cowon D2-nek van digitális kijárata? 

bernatcsoki
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: bernatcsoki »

Sziasztok!

Hordozható DAC kategóriában mi az ajánlott 50.000 forintig? Fontos lenne a saját tápellátás - android vagy Cowon D2 után kötném. De használnám (akár hálózatról) egy médialejátszó és erősítő között is.

Ezzel szemezek:
http://www.nomono.hu/Erosito_DAC/fiio-e ... mogatassal

Van egyéb alternatíva, javaslatotok?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”