Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

MM és MC pickup-ok

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

MM és MC pickup-ok

Hozzászólás Szerző: csövi »

Én szeretem olvasni más véleményét és tapasztalatát, de azért Michell Synchrom még nem Orbe.  Nem hiszem, hogy minden kinti hifista süket lenne.  Pont a hifisták akik mindig tesztelnek elég hamar kijönne ha egy Lp játszó nem jó vagy gyenge... 
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 707

MM és MC pickup-ok

Hozzászólás Szerző: tollact »

Szerintem sokkal hitelesebb lennél, ha nem szapulnád szinte minden hozzászólásodban a szíjhajtású nem japán gépeket... Ez valami kényszeres viselkedés nálad? Mondom ezt úgy, hogy japán lemezjátszót hallgatok én is, japán hangszedővel...Én pedig szíjhajtásút hallgatok, de nem zavar
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

MM és MC pickup-ok

Hozzászólás Szerző: Indy »

Sarkallok mindenkit arra, hogy váltson Japán "S" vagy "J" karra mert oriási szabadságot ad! Félre kell tenni az eloítéleteket az ilyen karokkal kapcsolatban, na meg az "urban legend"-eknek koszonhetoen kialakult hamis képet is el kell felejteni ezekrol a kar típúsokról.

A Kenwood L-07D "J" karjában és head shell-jében tobb mérnoki munka van mint... inkább nem folytatom, ismerje meg mindenki ha akarja egyáltalán, ha igen akkor meg nézzen utána maga. Ahogy én is tettem.

Pioneer PU-1000es carbon fibre hangkart, VICTOR UA 4-es és 5-os szeriát, SONY PU/A hnagkarok, DENON DA 307 vagy 407, MICRO MA 202 és a tobbi kozép illetve felso- kozép pkategóriás modell egész jó árban beszerezheto. Mindegyik kiváló alternatíva lehet a kevésbé "flexibilis" egyenes karok kiváltására, és egyebn megismerkedni a Japán mérnoki kepességekkel. Ezek nagyrésze "mid mass" kar. Sokkal tobb hangszedo fog veluk harmonizálni mint a legtobb itt a fórumon favorizált és túl értékelt hangkarral, hangkarokkal.

Vagy csak kell venni egy felso-kozépkategóriás Japán lemezjátszót amire valamelyik grafit vagy carbon esetleg mindketto egyutt vagy konnyu fém otvozet kar van rá integrálva, mert, hogy van ilyen lemezjátszó nem is kevés. Ha az ember megtapasztalja szemtol szemben egy ilyen hangkar precízségét akkor soha de soha tobbet nem akar Regához, Project-hez hozzá nyúlni.

Szerintem sokkal hitelesebb lennél, ha nem szapulnád szinte minden hozzászólásodban a szíjhajtású nem japán gépeket... Ez valami kényszeres viselkedés nálad? Mondom ezt úgy, hogy japán lemezjátszót hallgatok én is, japán hangszedővel... 
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

alfaati

MM és MC pickup-ok

Hozzászólás Szerző: alfaati »

@alfaati

Élvezettel olvasom a tesztjeid, kedved csinálsz Te is, hogy az ember analógra váltson

Azt megkérdezhetem, hogy amikor cseréled a különböző pickupokat, akkor utána mennyi időt töltesz el velük, illetve csak hasraütésszerűen választasz éppen, hogy mikor melyik éppen?

Igen hasra utés szeruen választok. Nem kell ide logika. Megpróbálom felfedezni a képességeiket a határaikat. Azért 1 napot (ez egy jó pár albumot jelent) bent van mindegyik. Valamikor nincs kedvem cserelgetni, olyankor hetekig is bent van egy-egy hangszedo.

A NAGAOKA MP-30-nak a MICRO SEIKI LM-10-nek és a VICTOR U-1Enek szinte ugyan oda esik a súlypontja. Szinte alíg kell utána allítani ha ezeket cserélgetem. A beallítás megvan 1-3 perc alatt az ilyen hasonló beállítású hangszedoknél, és ebben már a bénázás is benne van.

Sarkallok mindenkit arra, hogy váltson Japán "S" vagy "J" karra mert oriási szabadságot ad! Félre kell tenni az eloítéleteket az ilyen karokkal kapcsolatban, na meg az "urban legend"-eknek koszonhetoen kialakult hamis képet is el kell felejteni ezekrol a kar típúsokról.

A Kenwood L-07D "J" karjában és head shell-jében tobb mérnoki munka van mint... inkább nem folytatom, ismerje meg mindenki ha akarja egyáltalán, ha igen akkor meg nézzen utána maga. Ahogy én is tettem.

Pioneer PU-1000es carbon fibre hangkart, VICTOR UA 4-es és 5-os szeriát, SONY PU/A hnagkarok, DENON DA 307 vagy 407, MICRO MA 202 és a tobbi kozép illetve felso- kozép pkategóriás modell egész jó árban beszerezheto. Mindegyik kiváló alternatíva lehet a kevésbé "flexibilis" egyenes karok kiváltására, és egyebn megismerkedni a Japán mérnoki kepességekkel. Ezek nagyrésze "mid mass" kar. Sokkal tobb hangszedo fog veluk harmonizálni mint a legtobb itt a fórumon favorizált és túl értékelt hangkarral, hangkarokkal.

Vagy csak kell venni egy felso-kozépkategóriás Japán lemezjátszót amire valamelyik grafit vagy carbon esetleg mindketto egyutt vagy konnyu fém otvozet kar van rá integrálva, mert, hogy van ilyen lemezjátszó nem is kevés. Ha az ember megtapasztalja szemtol szemben egy ilyen hangkar precízségét akkor soha de soha tobbet nem akar Regához, Project-hez hozzá nyúlni.

Kb.: 1 éve van meg a mostani lemezjátszóm, nap mint nap rácsodálkozom a hankgarra na meg az egész lemezjátszóra.
Egy élmény megérinteni vagy babrálni vele. Valaki egy fórumon "ZEN lemezjátszónak" nevezte. Nem találok rá én sem jobb szót!

felsőházi
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

MM és MC pickup-ok

Hozzászólás Szerző: felsőházi »

@alfaati

Élvezettel olvasom a tesztjeid, kedved csinálsz Te is, hogy az ember analógra váltson

Azt megkérdezhetem, hogy amikor cseréled a különböző pickupokat, akkor utána mennyi időt töltesz el velük, illetve csak hasraütésszerűen választasz éppen, hogy mikor melyik éppen?

alfaati

MM és MC pickup-ok

Aki szereti a HI-FI ezoterikát az mindenképp nézzen rá erre a hangszedore:

Mukodési elv: Field Effect Transistor

A demodulátort is hozzá adják! Így egyben a kombót nem igen látni.

WIN Lab FET-10

alfaati

MM és MC pickup-ok

Nagyjából egy éve hallgattam a Marantzal zenét utoljára. De lehet, hogy még régebben?

És wááóóó!!!

Ezt a hangszedot elvileg a TT 1000Mk 2 csúcs lemezjátszóhoz készítették. Egész pontosan a Music Link szériához aminek a TT-1000es az egyik tagja volt. Egy filléres MM hangszedot egy 12ezer Deutsche Mark-ás lemezjátszóhoz!

Most jon az érdekesség:

Nagyon zenei. Van egy lemezem amin nagyon nehéz anayag van ráadásúl belso barázdán. Az a lemez a "vízválasztó"! A Marantz nagyon szépen vette azt az akadájt. A GLANZ MFG 31-L ott elég szépen ossze omlott és be is torzított. Marantznál fullel nem volt hallható a  torzítás.

Picit érdesebb mint a "top class" MM hangszedok és picit fedettebb is de semmiképp sem lehangoló ahogyan szól. Annál mindeképp jobban szól mint ahogy kinéz   A head shell maga a megtestesult szépség, de a hangszedo kinézete leginkább a "noname after market" hangszedokre emlékeztet.

Marantz E-1000 Mk2

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

MM és MC pickup-ok

Hozzászólás Szerző: Thomas73 »

Aki enged az egojaval szemben es odakerul egy rendesen installalt rendszer ele, ha nem is fog atterni a DD-re, nagyobb tisztelettel lesz iranta, az biztos...

A sok DD-s agymenésnek majd kreáljunk egy topikot azért. Lehetne a címe az, hogy "analog vinyl playback ahogyan a Japánok képzelik".

Néhány napja hallgatom a VICTOR U-1E-t. Fantasztikus MM hangszedo!

Ugye a SONY XL-45A volt bent kozvetlenul elotte, ezért engedjétek meg, hogy ahhoz hasonlítsam. Ami márt csak azért is logikus mivel ugyan az az ár kategória és mukodési elv.

A Sonynak a felfuggesztése eléggé merev, tu szára vaskos eléggé "durung" tu heggyel de még is ultra precíz megszólalással. Nagyon feszes basszus, mintha vonalzóval és derékszoggel meg korzovel rajzolódna ki a zene. Nagyon technicista de nekem tetszik.

A VICTOR-nak sokkal lágyabb a felfuggesztése, vékonyabb a tu szára és kisebb a tu profilja is. Bár nem vonultat fel annyi exotikus megoldást mint a Sony még is hasonlóak a specikikációi. Teljesen más hang karakter. Szabadabb, atmoszférikusabb, a mélytartomány brutális nem annyira megfogott de nem is elfolyós. Úgy zenél ahogy egy poéta "versel". Szabadon szárnyal, nagyon virgonc és izgalmas.

Nem tudnék választani a ketto kozott! Mindketto nagyon-nagyon tetszik!

alfaati

MM és MC pickup-ok

A sok DD-s agymenésnek majd kreáljunk egy topikot azért. Lehetne a címe az, hogy "analog vinyl playback ahogyan a Japánok képzelik".

Néhány napja hallgatom a VICTOR U-1E-t. Fantasztikus MM hangszedo!

Ugye a SONY XL-45A volt bent kozvetlenul elotte, ezért engedjétek meg, hogy ahhoz hasonlítsam. Ami márt csak azért is logikus mivel ugyan az az ár kategória és mukodési elv.

A Sonynak a felfuggesztése eléggé merev, tu szára vaskos eléggé "durung" tu heggyel de még is ultra precíz megszólalással. Nagyon feszes basszus, mintha vonalzóval és derékszoggel meg korzovel rajzolódna ki a zene. Nagyon technicista de nekem tetszik.

A VICTOR-nak sokkal lágyabb a felfuggesztése, vékonyabb a tu szára és kisebb a tu profilja is. Bár nem vonultat fel annyi exotikus megoldást mint a Sony még is hasonlóak a specikikációi. Teljesen más hang karakter. Szabadabb, atmoszférikusabb, a mélytartomány brutális nem annyira megfogott de nem is elfolyós. Úgy zenél ahogy egy poéta "versel". Szabadon szárnyal, nagyon virgonc és izgalmas.

Nem tudnék választani a ketto kozott! Mindketto nagyon-nagyon tetszik!

alfaati

MM és MC pickup-ok

A válasz funkció nem mukodik ezen a bongészon tehát akkor valasz Csovinek:

A jelenlegi rendszerem a KENWOOD KD-7010-es 20 kulonbozo hangszedovel, had ne soroljam most fel oket. A lemezjátszóból még a gyári kábel jon ki de ez cserélve lesz valamilyen Japán 6N stress free kábelre. Ez csatlakozik egy Ray Samuels F-117 Nighthawk dual resolution akkumlátoros "lemezjátszó erosítohoz" ez ugye tud MM-et es MC-t is és nagyon flexibilis. "Game changer"-nek illetve "Ground breaking" jelzokkel illették, cask ajanlani tudom. Innentol kezdve már minden RCA kábel MIT shotgun allítható impedanciával. Esoteric IA-10 integrált és ugyancsak MIT hangfalkábelek mennek a Kharma Ceramique 3.0s-be. A digitalis részét a rendszeremnek most kihagynám, remélem nem baj.

Mint mondtam senkit sem szeretnék meggyozni. Az én tapasztalatom szerint a kozép kategóriás DD-k már rendelkeznek egy olyan hajtás mechanizmussal amilyennel boldogan lehet zenét hallgatni. Nincs suhogás vagy surrogás. Ezek zaj nélkuli általában "slot less", "core less", "brush less" DC motorok iszonyatos munkaóra és pénz befektetésével lettek kifejlesztve. Aki látta azt a dokumentum filmet a Japanokrol ahol bemutatjak, hogy a mérnokok mekkora aldozatokat hoznak, hogy egy-egy termék vagy dizájn sikeres legyen az tudja, hogy a mérnokok bent alszanak a melóhelyukon, a családjukat 1 hétig nem látják, stb. Annyira elhivatottak a munkájukat illetoen, hogy ha feladat van akkor más nem létezik számukra. Kb.; ez jellemezte a 70-es 80-as evek audio iparát japánban, valószínuleg ma sincs másként. Rengeteg áldozatos munka és olyan befektetett pénzek a Multi korporációs vallalatoknál egy-egy dizájn otlet megvalósítására amirol európai vagy amerikai cégek csak álmodtak. Néhány angol nyelvu fórumon lehet olvasni pénz osszegeket benfentesektol. SONY, MATSUSHITA, KENWOOD, YAMAHA, PIONEER, DENON stb szaz ezreket, milliókat oltek egyetlen egy csúcs készulékbe(Dollárban)! Semelyik europai cég nem rendelkezett ekkora koltsegvetéssel. Ezek a csúcs készulékek soha nem hoztak vissza a befektetett pénzt. Az osszes deficit volt, de semmikeppen sem penz kidobás mert az otletet, otleteket késobb picit lebutítva de átultették a kisebb modellekbe. Rengeteget tanultak ezekbol a kísérletekbol, fejlesztésekbol. Barteleztek is egymással a Japan cégek. Az osszes ma használt exotikus anyag es megoldás illetve ezeknek a hasznalata hozzajuk fuzheto.

Japánban minden idok legsikeresebb DD játszója a YAMAHA GT 1000 illetve GT 2000 illetve ezeknek a kulonbozo változatai. Itt Európában 100-ból egy ember hallott róla. Megkell nézni a felépítését a hozzá tervezett kiegészítoket. Egy igazi mérnoki remekmu. Én már a GT-750-el is kiegyeznék.

Némelyik Japán lemezjátszóban tobb mérnoki munka van mint a PROJECT és EAT cég osszes termékében egyutt véve.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

MM és MC pickup-ok

Van Somogy-Zala térségben valakinek ilyen kvalitású dd szépsége. Szívesen kipróbálnám.   
alfaati milyen rendszerben hallgatod?  
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

csövi
V.I.P.
V.I.P.

MM és MC pickup-ok

Van Somogy-Zala térségben valakinek ilyen kvalitású dd szépsége. Szívesen kipróbálnám.   

alfaati

MM és MC pickup-ok

Szó sincs róla. Ha boldog vagy azzal amid van akkor minden rendben. Nekem is volt Michell Synchrom. Ketto is volt. RB250-es karral. Az a lemezjátszó olyan 350 és 550GBP kozott megy ebayen. Nos szerintem nem ér annyit. Az elso úgymond kezdo DD-m amit 150GBPért vettem sokkal jobban tetszett. Ha a Michell-hez veszunk egy kulso tapegységet (kell hozzá mindenképp) akkor már mindjárt egy olyan osszegnél járunk amibol 3 kozép kategoriás DD-t veszek és valószínuleg mindegyik job lesz nála. Ez saját tapasztalat. Nem kell vele egyet érteni.

Nálam a Michell egy "pain in the ass" volt ahogy egy munkás osztálybeli angol fogalmazna. Amilyen gyorsan megvettem kb. olyan gyorsan eladtam. Gyonyoru játszó, de ennyi kábé.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

MM és MC pickup-ok

Én a lemezjátszó totyikban nem fogok DD-rol írogatni az biztos. Ott olyan szíjhajtás mánia uralkodik, hogy megsem merek szólalni.

Ha a Lenco-nak lehet saját topikja akkor had legyen a DD-nek is egy!

Még cask egy szosszenet:

Itt Európában egyedul a németek ismertek fel mekkora mérnoki munka van ezekben a felso kategóriás es felso-kozép kategóriás DD gépekben. Mondjuk ezen nincs mit csodalkozni! Német országba ment az export nagy része Japanbol és cask egy toredéke Angliaba es Francia országba es a tobbi nyugati országnak. Már amit hajlandóak voltak exportalni a Japánok. Éppen ezért ma Nemetorszagban van(nak) a legtobb illetve a legjobb állapotú csúcs DD deck(ek). Mivel tisztaban vannak a technika kepességeivel sajnos a nemet ebayen horror árakon mennek ezek a gépek. Aki veszi a fáradtságot és angol nyelvu fórumokon utana olvas, az megtudhatja, hogy miért olyan alul ertékeltek ezek a gépek. Általában a tudatlanság és információ hiány az oka de vannak olyan okok is amikre az itt olvasók nem is gondolnának pedig nagyon fontos tényezo.

Koszonhetoen kevésbé elonyos gazdasági fejlettségunknek es annak, hogy gyakorlatilag hermetikusan levoltunk zárva a nyugattól és a tavol kelettol, na meg annak, hogy a fal ledolésével hozzank csak a német szemétteleprol behozott also kategóriás muanyag DD deckek jutottak el lim-lom formájában van egy hamis kialakult kép az egész technikáról. Ezek azok a gepek amiket a nemet csak a gyerek szobájába rak be.

Egy regényt lehetne írni a pro és kontrákról.

Így van...én se hallottam még komoly DD. de most költsek el 300ezret hogy kiprobáljam. Elég jól összeraktam a michellt. Biztos van jobb.    

alfaati

MM és MC pickup-ok

Én a lemezjátszó totyikban nem fogok DD-rol írogatni az biztos. Ott olyan szíjhajtás mánia uralkodik, hogy megsem merek szólalni.

Ha a Lenco-nak lehet saját topikja akkor had legyen a DD-nek is egy!

Még cask egy szosszenet:

Itt Európában egyedul a németek ismertek fel mekkora mérnoki munka van ezekben a felso kategóriás es felso-kozép kategóriás DD gépekben. Mondjuk ezen nincs mit csodalkozni! Német országba ment az export nagy része Japanbol és cask egy toredéke Angliaba es Francia országba es a tobbi nyugati országnak. Már amit hajlandóak voltak exportalni a Japánok. Éppen ezért ma Nemetorszagban van(nak) a legtobb illetve a legjobb állapotú csúcs DD deck(ek). Mivel tisztaban vannak a technika kepességeivel sajnos a nemet ebayen horror árakon mennek ezek a gépek. Aki veszi a fáradtságot és angol nyelvu fórumokon utana olvas, az megtudhatja, hogy miért olyan alul ertékeltek ezek a gépek. Általában a tudatlanság és információ hiány az oka de vannak olyan okok is amikre az itt olvasók nem is gondolnának pedig nagyon fontos tényezo.

Koszonhetoen kevésbé elonyos gazdasági fejlettségunknek es annak, hogy gyakorlatilag hermetikusan levoltunk zárva a nyugattól és a tavol kelettol, na meg annak, hogy a fal ledolésével hozzank csak a német szemétteleprol behozott also kategóriás muanyag DD deckek jutottak el lim-lom formájában van egy hamis kialakult kép az egész technikáról. Ezek azok a gepek amiket a nemet csak a gyerek szobájába rak be.

Egy regényt lehetne írni a pro és kontrákról.

alfaati

MM és MC pickup-ok

Ez is egy vélemény kedves EAR.

Az én tapasztalataim mást mutatnak. Én komplet konfigurációban gondolkozom. Nem rendelkezem egyenlore annyi pénzzel, hogy vegyek egy "state of the art" futomuvet aztan egy méreg drága kart aztán egy kulso tapegységet, stb. Marad a jól átgondolt komoly tervezo csapat által megalmodott felos kozép kategoriás komplett kész lemezjátszó. Hidd el a legtobb felso kozép kategorias modellbe átultették a csúcs modellekben jól bevált otleteket. Nyilván tortentek butítások itt-ott hisz senki nem várhatja el, hogy ugyan azt kapja kevesebbért, de nem kell szegyenkezniuk ezeknek a "nem csúcs" modelleknek sem.

Akinek nem tellik Lo-D TU-1000esre ott van az Lo-D HT-840es. Ugyan olyan high-tech gép mint a csúcs modell megkapta a MAGLEV Unitorque motort de spóroltak a plinth-en. Sokkal olcsóbban meglehet venni, mint a csúcsmodellt és ugyanúgy megvan a minoség erzés.

Talán a SONY PS 6750nem kapott meg minden jót amit a nagyobb modellek, ennek ellenére elobb megvenném mint bármelyik szíjhajtásút abban az árkategóriában. (400GBP-rol beszelunk és  komplett lemezjátszó) A kar megér rajta annyit, a tobbi ajandék.

Ott van a KENWOOD minden igényt kielégíto kínalattal  KD-500tól felfelé gyakorlatilag nincs mellé nyulás. Nekem a KD-7010es van ami fut KD-990 és KP-990 néven is fuggoen attól melyik országba exportalták. Rengeteg mérnoki munka van benne, és ha az embernek szerencséje van 500GBP alatt hozzá jut. 40 éves technikákrol beszélunk amikkel emberek ma is boldogan hallgatnak zenét. Utána kell olvasni ezeknek, megkell hallgatni oket.

Én azóta hallgatok zenét nyugodtan amióta áttértem a DD-re. Nyilván ismerkedéssel kezdodott, ezért egy olcsóbb modellel kezdtem de éreztem benne a potenciált így feljebb lépkedtem.

Eszem ágában sincs váltani.

Igazából minden Japán multi megcsinálta a saját csúcs DD mechanikáját mindegyik egytol egyig high-tech cucc. Mindegyik lebegteti a tányért mindegyiknél próbálták maximalisan elcsatolni a kart a plinthtol vagy ha ugy tetszik a motortól. A felos kozép kategóriás készulekeknél is bármilyen furcsa is de nem a DD meghajtáson spóroltak hanem inkább a plinth-en a micro absorber labakon, kábelezésen, stb.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

MM és MC pickup-ok

Hozzászólás Szerző: Voyager »

EZ a lemezjátszó topic, és teljes mértékben odavaló ez a pár hozzászólás.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút

MM és MC pickup-ok

A lemezjatszo topicban nem lehet beszelgetni a lemezjatszokrol?) Ez azert vicces, nem gondolod?

Már nincs meg az a topik. Én a lemezjátszó topikban nem szeretnék errol tárgyalni. Komoly viták alakulnanak ki ami megint cask off-hoz vezetne es semi koze nem lenne a lemezjátszókhoz. Kellene egy specifikus erre a célra kialakított "játszótér".

alfaati

MM és MC pickup-ok

Már nincs meg az a topik. Én a lemezjátszó topikban nem szeretnék errol tárgyalni. Komoly viták alakulnanak ki ami megint cask off-hoz vezetne es semi koze nem lenne a lemezjátszókhoz. Kellene egy specifikus erre a célra kialakított "játszótér".

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

MM és MC pickup-ok

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Nem lehetne ezt a sok off-ot átrakni mondjuk a "future table" topikba ha az még meg van? NJ nyitotta annó, szerintem ott lehetne folytatni és nem is lenne off ez a tema ott.

Igazad van!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

MM és MC pickup-ok

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Én zeneileg mindenevő vagyok, és nagyon sok féle állapotú lemezt hallgatok. Ezért használok egy DD gépet MM hangszedővel. A rosszabb minőségű lemezeknék sokszor előnyben van a drágább MC setup-ommal szemben. A jobb minőségű lemezeken viszont az SPU kezd el nagyon jól szólni. A DD lemezjátszók a legtöbbször mivel olcsóak, nem kerülnek olyan rendszerbe, ahol kifutnák magukat. Nálam viszont igen, így hallatszik, hogy a 1210 valójában mire képes.
1st = EMT 930st (German Idler Drive)
1st = Pioneer Exclusive P3 (Japanese Direct Drive)

2nd = Sony PS-X9 (Japanese Direct Drive)
2nd = Micro RX/RY-5000 (Japanese Belt Drive)

3rd = Linn Sondek LP-12 (British Belt Drive)
3rd = Pioneer Exclusive P10 (Japanese Direct Drive)
3rd = Micro RX-3000 (Japanese Belt Drive)
3rd = Marantz TT-1000L ( US / Japanese Direct Drive)
3rd = Yamaha PX-1 (Japanese Direct Drive)
3rd = Thorens TD-126 mkIIIC (Swiss / German Belt Drive)
3rd = Technics SP-10mkII (Japanese Direct Drive)
3rd = Luxman PD-555 (Japanese Direct Drive)
3rd = Kenwood L-07D (Japanese Direct Drive)

volt egy elerheto teszt,meg nagyon regen,a vintageknob-on,2 japcsi csavo csinalta,meg a nem marketinges hifikorszakban volt,azok is emberek (voltak),lasd tabalazat,es nyilvan jelen volt a szemelyes preferencia is...sajnos a mert eredmenyek,mar nem elerhetoek (grafikonok)amelyeket csinaltak,es marad csak egy X tablazat,ami maradt a vegen,ez a lista..persze,minden lista,cak egy lista,nem szabad komolyan venni..ammi vicces (lehet nem) egy EMT 930-as lett nekik a No.1,amelynek a rumble parametere minden masik a tesztben hasznalt lemezjatszohoz viszonyitva,gyengebb volt vagy 25-30dB-vel.....volt itt mar errefele pelda hogy Kuzma XXL,Kuzma Air tangencalis kar le lett cserelve egy 1210-sre,aztan valamilyen modifikalt Lenco L-75-re...magyaran,ezek mind opcioak,es semmi mas,sajat preferenciak betartasaval...szemelyesen ismerek olyan embert aki DJ,és van odahaza neki vagy 7-8 lemezjatszoja (2db Kuzma,3db 1210-es stb),es egy Garrard 301-esre szavaz..en csak azt mondom,meg kall talalni a szamunkra megfelelo "izet",es boldogan elni vele,a tobbi innet csak hablaty...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

alfaati

MM és MC pickup-ok

Nem lehetne ezt a sok off-ot átrakni mondjuk a "future table" topikba ha az még meg van? NJ nyitotta annó, szerintem ott lehetne folytatni és nem is lenne off ez a tema ott.

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút

MM és MC pickup-ok

Tamás!
 Azért van sokféle függesztett vázas.  Mint ahogy DD is. Neked LP12 volt ha jól elégszem.  És persze zenei ízléshez is választunk hifit. Én ritkán hallgatok elektronikus zenét klasszikust pedig minden nap.  De hallottam már nem egy jó DD pörgetőt.Söt a saját ex L75is tudott zenét közvetíteni elvezhetően.     

Én zeneileg mindenevő vagyok, és nagyon sok féle állapotú lemezt hallgatok. Ezért használok egy DD gépet MM hangszedővel. A rosszabb minőségű lemezeknék sokszor előnyben van a drágább MC setup-ommal szemben. A jobb minőségű lemezeken viszont az SPU kezd el nagyon jól szólni. A DD lemezjátszók a legtöbbször mivel olcsóak, nem kerülnek olyan rendszerbe, ahol kifutnák magukat. Nálam viszont igen, így hallatszik, hogy a 1210 valójában mire képes.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

MM és MC pickup-ok

Tamás!
 Azért van sokféle függesztett vázas.  Mint ahogy DD is. Neked LP12 volt ha jól elégszem.  És persze zenei ízléshez is választunk hifit. Én ritkán hallgatok elektronikus zenét klasszikust pedig minden nap.  De hallottam már nem egy jó DD pörgetőt.Söt a saját ex L75is tudott zenét közvetíteni elvezhetően.     

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút

MM és MC pickup-ok

Igy van, nekem a meregdraga Sondekem ment a levesbe a Technics 1210 meg jott!

Angol ebayen vagy Japan oldalakon amihez ugye kell egy step down transformátor de az filléres tétel. Az enyem 325GBP volt ennyiért ingyen volt, inkabb 900GBP korul szokott lenni az ára. Sony PS-6750est már 400ér is van. Kenwood KD 550 vagy 750 350GBP-tol kezdodik. Pioneer PL-50 450korul megy. Ezek mind felso kozépkategóriás készulékek. Ezekbe átultették nagyobb illetve csúcsmodellek innovációit. Kevésbé kifinomultak mint a csúcsmodellek, de mindenképp minoségi darabok. Még sok-sok készuleket feltudnek sorolni amit inkább megvennék mint egy Regát vagy Projectet, de nem szeretnék senkit sem meggyozni, mindenki járjon maga utána. Ahogy én is tettem!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”