Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: -KP- »

nem lehet a pc-be egyből egy profi spdif kimenetes kártyát tenni akkor már? biztos vannak jó darabok.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 875

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Azert ez hihetetlen, hogy mar hanyan gyartanak DAC-ot de egy normalis USB lapocskat nem tudnak kitalalni ami jobb lenne az SPDIF-tol, hogy ne keljen meg egy dobozt venni + kabeleket.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: NTX »

Ez most komoly? Te probaltad mind a kettot sajat rendszeredben es az usb/spdif joval jobbnak bizonyult? Azt szabad tudni milyen a rendszered?
Igen, próbáltam, hallottam, azért írtam ezt! A régebbi rendszerem úgy nézett ki, hogy számítógép - usb kábel - Human Audio Tabla - spdif kábel - Bladelius Thor III Novitas (dacos, usb és spdif bemenette is rendelkező erősítő). Egyértelműen jobb volt a hang a HA Tabla beiktatásával sfdifen keresztül, mint közvetlenül az usb kábellel összekötve az usb bemeneten keresztül. És ugyanez igaz volt a Bladelius Emblára is!

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tothn »

Most már száz ezer!
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

menyus2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 485

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: menyus2 »

:DEz 10.000 szazalek..
„A balgatag ember úgy van az élet igazságával, mint a gyerek a káposztafejjel. Száz levelét leszaggatja, s csak mikor a kemény torzsához ér, akkor veszi észre, hogy a káposztát eldobta.”

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tothn »

Az én dacom is sokkal jobban szól egy spéci usb átalakítóval - jelen esetben Audiobyte hydra - spdif bemenetről mint az usb bemenetről. Bár ez elsősorban az Audiobyte zsenialitása, másodsorban még egy drága usbsnek mondott dacba sem raknak csúcs usb bemenetet. Sőt ha vki mutat egy olyan usbs dacot amire ez nem igaz megemelem a kalapom. 2 héten belül lesz lehetőségünk kipróbálni a Rockna dacot azon sem biztos, hogy nem lesz rosszabb az usb mint az spdif.Pedig ez a cég csinálja a Hydrat is.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 875

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

A PP kártyától jobb lesz az USBs dac is, de egy usb/spdiftől mégjobb. Ha választani kellene, hogy PP kártya VAGY usb/spdif én az usb/spdifre szavaznék, de ez persze erősen rendszerfüggő. A különbség a drágább dacocnál is számottevő!
Ez most komoly? Te probaltad mind a kettot sajat rendszeredben es az usb/spdif joval jobbnak bizonyult? Azt szabad tudni milyen a rendszered?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Thomas73 »

De mégis melyik Lumin? S1, A1, T1, D1, M1? Nem hiszem, hogy egyforma dac lenne bennük!
Mindegyik integralt gep, ilyen szempontbol ez lenyegtelen, de azt hiszem S1 volt...

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Ha megveszed a PP usb kártyát, akkor minek az átalakító? Szerintem a PP kártya éppen az usb-s zenehallgatás minőségét hivatott javítani. A különbség amúgy is, csak az olcsóbb kategóriájú DACoknál számottevő.
S, ha már újra szóba került – sok voodoo kütyünél többet ér egy akusztikai mérés, majd a szoba hangolása.

A PP kártyától jobb lesz az USBs dac is, de egy usb/spdiftől mégjobb. Ha választani kellene, hogy PP kártya VAGY usb/spdif én az usb/spdifre szavaznék, de ez persze erősen rendszerfüggő. A különbség a drágább dacocnál is számottevő!

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Kb. olyan architektúrája van mint egy KAV 250-es Krell-nek, nyílván modernebb chippekkel, de nem összemérhető egy dual mono felépítésű Referencia DAC-al. Viszont maga a lejátszó része meg ezen a szinten vna, erre utalt a megjegyzés.
De mégis melyik Lumin? S1, A1, T1, D1, M1? Nem hiszem, hogy egyforma dac lenne bennük!

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Így igaz, viszont a natív DSD elveszik SPDIF bemeneten.

Az SPDIF-et, csak CD futóműhoz használom. PC-ből USB-vel, natív DSD is játszik. Itt szeretném megjegyezni, hogy nemcsak a DSD felvételek szólnak fülemnek kellemesebben a PP USB kártyára akasztott 501-el, sokkal simább és teltebb, minden digitális anyag.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

petriko
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: petriko »

Akarod mondani, 192 kHz/24-bit.
Bocs! Le vagyok maradva.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11043
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Így igaz, viszont a natív DSD elveszik SPDIF bemeneten.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Viszont az UD-501 képességeit nem fogod tudni SPDIF-en kihasználni, mert az SPDIF csak 16bit/44,1 kHz-re képes.

„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Thomas 73:
"A Lumin analog kimenete egy kozepszeru CD jatszoval vetekszik. Ott a jelfeldolgozas a lenyeg, es egy jo DAC sajnos nelkulozhetetlen hozza. Azzal viszont nsgyon jol tud szolni."

Off
Tartalmas egy megállapítás, annyi szent.
Milyen CD lejátszóról beszélünk? És melyik Luminról? Vagy csak úgy általában a Luminról?
Hány féle Lumint hallottál már hallgatható normális rendszeren. 
A "középszerű CD játszó" meglehetősen tág kategória, akár csak a középszerű BMW, a középszerű Mercedes, vagy akár a középszerű Bentley.
Ugye valószínüleg nem valami középszerű Esoteric P-03, D-03 "combóról" beszélünk

Szia!

A Luminban messze nincs olyan DAC, mint a D-03-ban. Pont erre vonatkozott a célzás, hogy mint futómű már a alap Lumin is ezen a szinten van, de a DAC, ami benne van ehhez képest szerény képességű.

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Off

Hozzatehetned, hogy "szerinted"
Amugy melyik "Lumin", melyik " kozepszeru" CD jatszoval...
Mi az a "jo DAC"?

On

Kb. olyan architektúrája van mint egy KAV 250-es Krell-nek, nyílván modernebb chippekkel, de nem összemérhető egy dual mono felépítésű Referencia DAC-al. Viszont maga a lejátszó része meg ezen a szinten vna, erre utalt a megjegyzés.

petriko
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Akkor az UD-501 olcsóbb kategória. A helyzet az, hogy sokáig küldtem PP kártya nélkül a TEAC-be a cuccost, de már vagy fél éve azon keresztül megy. Eszembe nem jutott még, hogy anélkül hallgassak digitális forrást.

Félreértettél! Nem a PP kártyára gondoltam, hanem az egyéb, korábban említett kiegészítőkre. Viszont az UD-501 képességeit nem fogod tudni SPDIF-en kihasználni, mert az SPDIF csak 16bit/44,1 kHz-re képes.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ha megveszed a PP usb kártyát, akkor minek az átalakító? Szerintem a PP kártya éppen az usb-s zenehallgatás minőségét hivatott javítani. A különbség amúgy is, csak az olcsóbb kategóriájú DACoknál számottevő.
S, ha már újra szóba került – sok voodoo kütyünél többet ér egy akusztikai mérés, majd a szoba hangolása.

Akkor az UD-501 olcsóbb kategória. A helyzet az, hogy sokáig küldtem PP kártya nélkül a TEAC-be a cuccost, de már vagy fél éve azon keresztül megy. Eszembe nem jutott még, hogy anélkül hallgassak digitális forrást. A vudu témában teljesen egyetértek Veled.

petriko
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Közben visszaolvasva azt látom,h nagyrészt legalább abban egyetértés van, hogy az Spdif jobb, mint a USB bemenet, jól gondolom?
Magyarán a tuti recept valami ilyesmi: csodapc (csillió forintból, természeteseni7-el) PP usb kártyája, aztán átalakító és Dac ugyi?A cinikus hangvétel csak úgy, ne törődjetek vele, tényleg érdekel a téma és én is gondolkozom egy ilyen forrás összeállításában De ebben én nagyon szűz vagyok ám

kökény
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 67

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kökény »

És persze lineáris táp a Pc-nek, és az USB kártyának is.
Igen, azokat is jegyeztem, ez volt inkább a dilemmám, mert szerettem volna ezt az usb/spdif átalakítót "megúszni" de ahogy elnézem nem fog sikerülni ;)Köszi, olvasgatok szorgosan, én örülök,hogy vannak, akik kitapossák az utat, kényelmes ember vagyok, jó lenne egy ilyen forrás, amivel zene+mozi is letudva, csak eddig berzenkedtem tőle, sokváltozós a dolog, de úgy látom, hogy kezd olyan irányba menni a fejlődés, amivel egyre jobban kiküszöbölik ezeket a változókat... én szurkolok ennek és hálás vagyok azoknak a fórumtársaknak, akik megosztják a tapasztalataikat  

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Közben visszaolvasva azt látom,h nagyrészt legalább abban egyetértés van, hogy az Spdif jobb, mint a USB bemenet, jól gondolom?
Magyarán a tuti recept valami ilyesmi: csodapc (csillió forintból, természeteseni7-el) PP usb kártyája, aztán átalakító és Dac ugyi?A cinikus hangvétel csak úgy, ne törődjetek vele, tényleg érdekel a téma és én is gondolkozom egy ilyen forrás összeállításában De ebben én nagyon szűz vagyok ám
És persze lineáris táp a Pc-nek, és az USB kártyának is.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

kökény
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

kökény
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Az usb/spdif átalakító kihagyhatatlan ebből a játékból? Ha eleve USB bementes Dacom van, akkor is jobb a végeredmény, ha átalakítót használok?

kenus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 328

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kenus »

Thomas 73:
"A Lumin analog kimenete egy kozepszeru CD jatszoval vetekszik. Ott a jelfeldolgozas a lenyeg, es egy jo DAC sajnos nelkulozhetetlen hozza. Azzal viszont nsgyon jol tud szolni."

Off
Tartalmas egy megállapítás, annyi szent.
Milyen CD lejátszóról beszélünk? És melyik Luminról? Vagy csak úgy általában a Luminról?
Hány féle Lumint hallottál már hallgatható normális rendszeren. 
A "középszerű CD játszó" meglehetősen tág kategória, akár csak a középszerű BMW, a középszerű Mercedes, vagy akár a középszerű Bentley.
Ugye valószínüleg nem valami középszerű Esoteric P-03, D-03 "combóról" beszélünk

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

A Lumin analog kimenete egy kozepszeru CD jatszoval vetekszik. Ott a jelfeldolgozas a lenyeg, es egy jo DAC sajnos nelkulozhetetlen hozza. Azzal viszont nsgyon jol tud szolni.
Off

Hozzatehetned, hogy "szerinted"
Amugy melyik "Lumin", melyik " kozepszeru" CD jatszoval...
Mi az a "jo DAC"?

On

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”