Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1663
Pc alapú audio lejátszás
Csodálkoznék, ha nem a PP lenne a jobb.
Várjuk az infót!
én is
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - AQ Husky - Audience Conductor hf kábel + ic-k, WW Platinum digi, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- bajnokpityu
- V.I.P.

- Értékelés: 174
Pc alapú audio lejátszás
Közvetlen PC I2S kimenet és Dac összekötéssel próbálkozott már valaki ?
Nekem mindig is szimpatikusabb volt a rendszer egyszerűsítése, a jelutak redukálása.
Ha már ennyi energiát beleölnék az USB csiszolásába, eleve kézenfekvőbbnek tűnik az I2S vonal...
i2s nevében benne van, h chipek közötti (rövid, max pár centis) kommunikációra találták ki.
eddig mindenütt, ahol próbáltuk 40-50cm távon, rosszabb volt,mint az spdif.
persze biztos van olyan kábelgyáros, akinek ebből is sikerült természetes hangot gyártani
Pc alapú audio lejátszás
Közvetlen PC I2S kimenet és Dac összekötéssel próbálkozott már valaki ?
Nekem mindig is szimpatikusabb volt a rendszer egyszerűsítése, a jelutak redukálása.
Ha már ennyi energiát beleölnék az USB csiszolásába, eleve kézenfekvőbbnek tűnik az I2S vonal...
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 Christie HD14K-M+Griffyn4K32RGB HC Cseneles Edition Pana PT-RQ13 SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne
Várjuk az infót!
Én is. Egy usb kártya önmagában annyi, vagy több, mint egy alaplap.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1723
Pc alapú audio lejátszás
Várjuk az infót!
Én is. Egy usb kártya önmagában annyi, vagy több, mint egy alaplap.
Csak az a baj, hogy nem aruljak europaban. :-(
Mit nem árulnak európában?
- -KP-
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Mit nem árulnak európában?
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
Pc alapú audio lejátszás
Pont ma fogunk összehasonlítani egy ilyen spéci kijárattal rendelkező gigabyte alaplapos gépet, egy sima gigabyte + Paul Pang usb kártyás géppel. Mivel a proci nem egy forma, és ez nehogy félre vigye a dolgot, lehet, hogy átfogjuk tenni a másik gépbe a kártyát, és úgy fogjuk váltogatni a kijáratokat. Kíváncsi vagyok, eléri a a PP szintjét, esetleg írok majd pár sort az eseményről
Várjuk az infót!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1663
Pc alapú audio lejátszás
A gigabyte elkezdte az új alapjait speckó usb portokkal forgalmazni. Látom nem nagyon volt szó eddig róla, pedig 2014 elejó óta vannak forgalomban kb. Gigabyte Dac-up a hangzatos neve. elvileg egy külön elszeparált dedikált tápellátássel rendelkező usb port, ami kevésbé zajos, mint a normál portok.
Néhány magyar nyelvű cikk:
http://rendszerigeny.hu/a-gigabyte-bemu ... 2013/08/30
http://ipon.hu/hir/komoly_audio_rendsze ... apja/26676
Volt aki méréseket is végzett:
http://www.audiocircle.com/index.php?topic=123174.0
Pont ma fogunk összehasonlítani egy ilyen spéci kijárattal rendelkező gigabyte alaplapos gépet, egy sima gigabyte + Paul Pang usb kártyás géppel. Mivel a proci nem egy forma, és ez nehogy félre vigye a dolgot, lehet, hogy átfogjuk tenni a másik gépbe a kártyát, és úgy fogjuk váltogatni a kijáratokat. Kíváncsi vagyok, eléri a a PP szintjét, esetleg írok majd pár sort az eseményről
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - AQ Husky - Audience Conductor hf kábel + ic-k, WW Platinum digi, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- gyurmaember
- Fórumlakó

- Értékelés: 101
Pc alapú audio lejátszás
Igazi high-end audio berendezésnek nézki...
csak egy illusztráció
- -KP-
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
csak egy illusztráció
Pc alapú audio lejátszás
A gigabyte elkezdte az új alapjait speckó usb portokkal forgalmazni. Látom nem nagyon volt szó eddig róla, pedig 2014 elejó óta vannak forgalomban kb. Gigabyte Dac-up a hangzatos neve. elvileg egy külön elszeparált dedikált tápellátássel rendelkező usb port, ami kevésbé zajos, mint a normál portok.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- -KP-
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem érdemes váltani!
Nem is gondoltam, hogy ekkora különbség van a két rendszer között,
pedig valaha a Server 2012 mindenben jobbnak bizonyult a Win8.1-nél.
Most darabosnak, hidegnek és művinek tűnik a hang a Win10 után.
Anyagszerűségben és a tér pontosabb ábrázolásában domborít hatalmasat az új Win'fos' :-)
Köszönöm, ez biztató!
Még egy kérdés: Ugye viszonylag friss Server 10 telepítést hasonlítottál össze a 10-zel?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 388
Pc alapú audio lejátszás
Win Server vs. Win 10-ről van már vkinek tapasztalata zenehallgatásilag?
Szia Dorian!
Szerintem érdemes váltani!
Nem is gondoltam, hogy ekkora különbség van a két rendszer között,
pedig valaha a Server 2012 mindenben jobbnak bizonyult a Win8.1-nél.
Most darabosnak, hidegnek és művinek tűnik a hang a Win10 után.
Anyagszerűségben és a tér pontosabb ábrázolásában domborít hatalmasat az új Win'fos' :-)
Arra viszont ügyelj, hogy az új rendszerrel gondok lehetnek az USB-s DAC régi driver-ével.
Remélem kedvet kaptál egy kis telepítéshez.... :-)
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Pc alapú audio lejátszás
Win Server vs. Win 10-ről van már vkinek tapasztalata zenehallgatásilag?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- traumraise
- Fórumlakó

- Értékelés: 91
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok. Pc-ről menne a zene és nem akarok nagy sztereó rendszer építésekbe kezdeni így egy Audioengine a5+ hangfalra gondoltam Audioengine d1 dac-kal. Javasolt megoldás?
Erről a hangfalról jókat olvastam.
Pc alapú audio lejátszás
Minek annyit költeni?? Egy egyszerű USB Dac megfelelő lenne 6-8000 Ft-ért.
Max tesszel a kimenetre egy Jfet buffert vagy a kedvenc opamp-odat és tökéletes hangot kapsz a PC-dröl is.
Én ezzel hallgatom a pc-röl a zenéimet egy AKG 240-essel és bitang jól szól.
Erről a cuccról tudnál kicsit több infót adni? (pl.: típus?, honnan rendelted?) + a JFET buffer és az opcionális OPAmp illesztéséről is érdekelne pár részlet! Van néhány DIY cuccom, de csak analóg technikában... Ha nem túl necces, lehet, hogy egy ilyen építése viszont érdekelne!
Előre is köszi!
Sensing The Progressive Feeling...
- kaboca36
- Fórumlakó

- Értékelés: 223
Pc alapú audio lejátszás
Minek annyit költeni?? Egy egyszerű USB Dac megfelelő lenne 6-8000 Ft-ért.
Max tesszel a kimenetre egy Jfet buffert vagy a kedvenc opamp-odat és tökéletes hangot kapsz a PC-dröl is.
Én ezzel hallgatom a pc-röl a zenéimet egy AKG 240-essel és bitang jól szól.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
- bernatcsoki
- Újonc fórumos

- Értékelés: 1
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Tanácsot szertnék kérni DAC-fejhallgató erősítő-hangkártya témában. Egyelőre nem igazán világos, hogy milyen eszközre lenne szükségem. A következő formákban szoktam zenét hallgatni:
Cowon D2 - Technics RP-F880
Android - alap pioneer füles
PC (alaplapi hangk.) - Technics RP-F880
PC (alaplapi hangk.) - NAD 302 - Heybrook Prima
Alapvetően egy olyan "univerzális" mobil eszközt keresek, ami főként az első két verziót javítja, de használható esetleg a PC-s verziókhoz is.
Előre is köszi a segítséget!
A keret 45-55 között lenne!
- bernatcsoki
- Újonc fórumos

- Értékelés: 1
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Tanácsot szertnék kérni DAC-fejhallgató erősítő-hangkártya témában. Egyelőre nem igazán világos, hogy milyen eszközre lenne szükségem. A következő formákban szoktam zenét hallgatni:
Cowon D2 - Technics RP-F880
Android - alap pioneer füles
PC (alaplapi hangk.) - Technics RP-F880
PC (alaplapi hangk.) - NAD 302 - Heybrook Prima
Alapvetően egy olyan "univerzális" mobil eszközt keresek, ami főként az első két verziót javítja, de használható esetleg a PC-s verziókhoz is.
Előre is köszi a segítséget!
Pc alapú audio lejátszás
Az Asus-t nem ismerem de en ezt akkor hazimozira akartam mikor megvettem de aztan ugy alakult hogy sztereo rendszer marad azota csak itt-ott mikor nincs kedvem az egesz rendszert bekapcsolni akkor fulhalgato erositonek hasznalom arra meg biztosan jobb a kulso hangkartya mar csak teljesitmenyben is de ez nem 30k hanem csak 9000 forint volt es azt teljes mertekben megeri meg egy taviranyito is van hozza amivel a zeneszamok kozott tudsz atkapcsolni ha netan a fotelbol halgatnad a zenet.
Egyebkent engem a kenyszer vitt ra annak idejen mert a laptopomon elromlott a line out es egy USB-es hangkartya kellett nagyon olcson de megerte, meg mindig megvan ha netan a mostani DAC-om elromlana es amig javitoban lenne addig is legyen zene a szobaban.
Mar ugy vagyok vele hogy minel tobb tapasztalatom, annal kevesbe ertenek hozza.
Halasztom a projektet. Részben, mert más is közbejött, részben, mert döntésképtelen vagyok , részben pedig nem találtam elfogadható árú, felesleges képességekkel nem bíró célhardvert. Lemondani még nem mondtam le róla, de egyelőre storno.
Azért köszi a tippeket mindenkinek!
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 946
Pc alapú audio lejátszás
És egy ilyen kártyával, vagy mondjuk az Asus Xonar-okkal reálisan mennyit lehet minőségileg előrébb lépni a laptop hangkártyájához képest?
Valóban megéri azt a ~30k befektetést a különbség?
Neked mik a tapasztalataid ezekről az USB-s kütyükről?
Az Asus-t nem ismerem de en ezt akkor hazimozira akartam mikor megvettem de aztan ugy alakult hogy sztereo rendszer marad azota csak itt-ott mikor nincs kedvem az egesz rendszert bekapcsolni akkor fulhalgato erositonek hasznalom arra meg biztosan jobb a kulso hangkartya mar csak teljesitmenyben is de ez nem 30k hanem csak 9000 forint volt es azt teljes mertekben megeri meg egy taviranyito is van hozza amivel a zeneszamok kozott tudsz atkapcsolni ha netan a fotelbol halgatnad a zenet.
Egyebkent engem a kenyszer vitt ra annak idejen mert a laptopomon elromlott a line out es egy USB-es hangkartya kellett nagyon olcson de megerte, meg mindig megvan ha netan a mostani DAC-om elromlana es amig javitoban lenne addig is legyen zene a szobaban.
Mar ugy vagyok vele hogy minel tobb tapasztalatom, annal kevesbe ertenek hozza.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Pc alapú audio lejátszás
En is igy kezdtem. Es hogy a temanal maradjunk nekem az elso kulso hangkartyam egy 30 euros (kez alatt) Sound Blaster x-fi surround 5.1 pro volt.
És egy ilyen kártyával, vagy mondjuk az Asus Xonar-okkal reálisan mennyit lehet minőségileg előrébb lépni a laptop hangkártyájához képest?
Valóban megéri azt a ~30k befektetést a különbség?
Neked mik a tapasztalataid ezekről az USB-s kütyükről?
Nem, ennyit nem szánok rá.
A lélektani határ valahol 40-50k között lenne,
aprón mindig vannak usb-s dacok ennyiért.
- -KP-
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
A lélektani határ valahol 40-50k között lenne,
aprón mindig vannak usb-s dacok ennyiért.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 946
Pc alapú audio lejátszás
En is igy kezdtem. Es hogy a temanal maradjunk nekem az elso kulso hangkartyam egy 30 euros (kez alatt) Sound Blaster x-fi surround 5.1 pro volt.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Pc alapú audio lejátszás
A lélektani határ valahol 40-50k között lenne, de ezt az összeget szeretném csak távolról szemlélni az árcédula tekintetében, ha lehet.
Ezért is írtam, hogy semmi extra dolgot nem kell tudnia. Csak egy sztereo line out kellene rá, lehetőség szerint, mert egyszerűen másra nincs szükségem. Van egy saját építésű erősítőm, amiben van egy külön fejhallgató erősítő is, ezért nem kell semmi ilyesmi bele. minél egyszerűbb, annál jobb!
Nem High-End vagy audiophile célra kell (hisz ez csak egy laptop), csak hogy a beépített megoldáson jóval túlmutasson minőségben, és kezelje a nagyobb felbontású anyagokat USB3-on keresztül, Win10 alatt.