Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tunerek, rádióhallgatás

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 413

Tunerek

Hozzászólás Szerző: greenbio »

szuper, örülök, ha/hogy Nalad is bevalik !   mihez kepest javult sokat a vetel ?  (nem kritika, en mar dicsertem itt sokat az fm loop antennat, nem elmeleti nyeresege, hanem valosagban 7 elemes antennaval összevetve tapasztalat alapjan)

Akai 2400-at nem ismerem, az szokott altalanos duma lenni, hogy tuner müszerek tulsagosan hamar tulsagosan nagy tereröt mutatnak (ezek a tetszölegesen skalazottak).
en a zajmentesseget illetve zaj csökkeneset illetve a vehetö adok (mono ill. sztereo) szamanak valtozasat is fontos veteljavulasi jelnek tekintem.

A vétel egy darab dróthoz képest javult jelentősen, sokelemes antennával sajnos nincs módom összehasonlítani... persze egy kis fm zaj így is van, halkabb részeknél hallani, de a high blend-et nem kapcsolom be egyelőre a Bartókot fogom Tokaj-ról, itt ez az egyetlen elérhető jó adó, amiről tudok.
A tunerem semmi extra igazából:

http://www.hifiengine.com/manual_librar ... 2400.shtml

de nekem egyelőre elég. Hibátlan állapot, mintha most csomagoltam volna ki, pedig velem egyidős   És nagyon szép fekete.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Tunerek

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Sziasztok!

Nos elkészült az FM loop antennám. 90 cm oldalhosszúságú lécekből, rajta körben tömör réz vezeték, ami sorkapocsba megy. Sokat javult a vétel, s ha sikerül jól elhelyeznem a szobában, majdnem fekszik jelerősség-mérő Deprez műszer Egyelőre normál sodrott vezetékkel van bekötve a tunerbe a 300 Ohm-os csatikra, később kipróbálom koax-szal is. Mindenesetre nagyon megérte Tegnap hallgattam az Ars Nova-t 22:20-tól, kellemes élmény volt.

szuper, örülök, ha/hogy Nalad is bevalik !   mihez kepest javult sokat a vetel ?  (nem kritika, en mar dicsertem itt sokat az fm loop antennat, nem elmeleti nyeresege, hanem valosagban 7 elemes antennaval összevetve tapasztalat alapjan)

Akai 2400-at nem ismerem, az szokott altalanos duma lenni, hogy tuner müszerek tulsagosan hamar tulsagosan nagy tereröt mutatnak (ezek a tetszölegesen skalazottak).
en a zajmentesseget illetve zaj csökkeneset illetve a vehetö adok (mono ill. sztereo) szamanak valtozasat is fontos veteljavulasi jelnek tekintem.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 413

Tunerek

Hozzászólás Szerző: greenbio »

en - szokas szerint - itt is fm loop antennat javaslom, lasd korabbi hozzaszolasaim.
egyszerüen, olcson, otthon elkeszithetö es nalam igen jol be is valt.
sok sikert !  ha megcsinalod, egy tapasztalati visszajelzes jo lenne.

Sziasztok!

Nos elkészült az FM loop antennám. 90 cm oldalhosszúságú lécekből, rajta körben tömör réz vezeték, ami sorkapocsba megy. Sokat javult a vétel, s ha sikerül jól elhelyeznem a szobában, majdnem fekszik jelerősség-mérő Deprez műszer Egyelőre normál sodrott vezetékkel van bekötve a tunerbe a 300 Ohm-os csatikra, később kipróbálom koax-szal is. Mindenesetre nagyon megérte Tegnap hallgattam az Ars Nova-t 22:20-tól, kellemes élmény volt.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Tunerek

Hozzászólás Szerző: opel123 »

huh, de szeretem ezeket a régi rádiókat.. 
Ugye milyen szép. :-) Ezen van egy csatlakozó az alján (olyasmi mint a laptop dokkolója) és egy autó szimbólum a gombok egyikén.  Utánaolvastam és kiderült, hogy a Mercedes-ekhez is adták és a műszerfal alá lehetett becsúsztatni.  Ilyenkor a tápot az akksiról kapta gondolom és az antenna a kocsi külső autóantenna lehetett, mert a gomb megnyomására a vétel leromlik. 

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 471
Kapcsolat:

Tunerek

Hozzászólás Szerző: stx »

Sziaasztok!
Bár nem tuner, de szép táskarádió.  Ma reggel a bolhán találtam rá és már megtisztítva szól az ebédlőasztalon...
Telefunken Bajazzo TS 201:

Gyönyörűen szól még így 45-47 évesen is.  Már csak hálózati adaptert kéne szerezni hozzá, hogy ne 5 góliátelemmel kelljen táplálni...

huh, de szeretem ezeket a régi rádiókat.. 

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Tunerek

Sziaasztok!
Bár nem tuner, de szép táskarádió.  Ma reggel a bolhán találtam rá és már megtisztítva szól az ebédlőasztalon...
Telefunken Bajazzo TS 201:

Gyönyörűen szól még így 45-47 évesen is.  Már csak hálózati adaptert kéne szerezni hozzá, hogy ne 5 góliátelemmel kelljen táplálni...

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Tunerek

Hozzászólás Szerző: Thomas73 »

Ki beszélt csak Koto-ról??? Ember, írjak tele oldalakat példákkal, akik teljesen digitálisan készítenek zenét? Tényleg hagyjuk!

Hagyjuk mert Te nem tudom mar mirol beszelsz...

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 149

Tunerek

Hozzászólás Szerző: sokekola »

Te ne haragudj, de nem csak Koto letezik a vilagon! ))

Ki beszélt csak Koto-ról??? Ember, írjak tele oldalakat példákkal, akik teljesen digitálisan készítenek zenét? Tényleg hagyjuk!

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tunerek

Te ne haragudj, de nem csak Koto letezik a vilagon!))

"Melleseg egy jó digitális lánc nagyon is kihozza az analóg jellegét egy felvételnek, csak az ugye nem két forint...."
Ne haragudj, ha ezt nem értem, hogy lehet analógos jellege egy Koto, Digital Emotion stb. zenéjének... Inkább hagyjuk...

stx
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Tunerek

"Melleseg egy jó digitális lánc nagyon is kihozza az analóg jellegét egy felvételnek, csak az ugye nem két forint...."
Ne haragudj, ha ezt nem értem, hogy lehet analógos jellege egy Koto, Digital Emotion stb. zenéjének... Inkább hagyjuk...

Hja, inkább..

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Tunerek

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tunerek

Hiába okoskodsz, ezt a véleményem továbbra is tartom, egyik csütörtök este elkaptam a techno-zónát, és meglepően jó zenék voltak(nem is gondoltam volna, hogy tetszeni fog) és úgy szóltak, ahogy kell. Egy teljesen digitális zene, nem lehet analógos hatású, könyörgöm, ezt nem lehet a Bartókkal összehasonlítani! Teljesen más stílus, minden zenében létezik igényes.
Az már csak hab a tortán, hogy néhány éve az egész rádió átált digitális broadcastra, Koscsó Feriék csinálták az egész rendszert, tehát amit az analóg tuneren hallgatsz az egy digitális forrás, ami analógra van konvertálva és FM-ben van továbbítva. A tiszta analóg rádiózás már nagyon rég a mult-é.

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tunerek

Hiába okoskodsz, ezt a véleményem továbbra is tartom, egyik csütörtök este elkaptam a techno-zónát, és meglepően jó zenék voltak(nem is gondoltam volna, hogy tetszeni fog) és úgy szóltak, ahogy kell. Egy teljesen digitális zene, nem lehet analógos hatású, könyörgöm, ezt nem lehet a Bartókkal összehasonlítani! Teljesen más stílus, minden zenében létezik igényes.
De te a CD-t minősítetted le, ha jól emlékszem. Melleseg egy jó digitális lánc nagyon is kihozza az analóg jellegét egy felvételnek, csak az ugye nem két forint....

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tunerek

Pár éve, véletlenül hallottam pár percet a Tilos rádió által előállított valamiből - nos, annál gyengébb minőséget kb. csak a Sokol rádió tud középhullámon. A zenei(?) produktumról pedig nem is akarok nyilatkozni.
Nagyon sok függ attól, hogy milyen felvételt játszanak épp, hisz nagyon sok féle zenével foglalkoznak... Én hallottam már ott igen jó minőségben is zenét és vannak nagyon jó műsorok...

stx
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Tunerek

A legtöbb kereskedelmi rádión lekompresszált pop zenét nyomnak, most abban ne menjünk bele, hogy ezt miért tetszik, és régebben ja popzenei felvételek is sokkal jobbak voltak. Azért nem jó összehasonlítani ezt egy élő koncertfelvétellel, mert ott nagyobb teret adnak a kivezérléssel a dinamikának. Egyébként a Petőfi koncertfelvételei és az Akusztik műsora is ad jelenlét érzetet. De mondjuk egy breakbeat lemeznél nem a sztereó hatás a lényeg, az a műfaj másról szól. Mellesleg a Tiloson sokat játszanak lemezről!!!!

Pár éve, véletlenül hallottam pár percet a Tilos rádió által előállított valamiből - nos, annál gyengébb minőséget kb. csak a Sokol rádió tud középhullámon. A zenei(?) produktumról pedig nem is akarok nyilatkozni.

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Tunerek

))))) Szerintem vegyél egy rendes CD-t és egy rendes erősítőt is mindenképp:))))))

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tunerek

Ez tényleg így van! Petőfin, Class FM-en néha olyan dinamikával szól egy-egy szám, azt hiszem betettem egy cd-t.

))))) Szerintem vegyél egy rendes CD-t és egy rendes erősítőt is mindenképp:))))))

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tunerek

A legtöbb kereskedelmi rádión lekompresszált pop zenét nyomnak, most abban ne menjünk bele, hogy ezt miért tetszik, és régebben ja popzenei felvételek is sokkal jobbak voltak. Azért nem jó összehasonlítani ezt egy élő koncertfelvétellel, mert ott nagyobb teret adnak a kivezérléssel a dinamikának. Egyébként a Petőfi koncertfelvételei és az Akusztik műsora is ad jelenlét érzetet. De mondjuk egy breakbeat lemeznél nem a sztereó hatás a lényeg, az a műfaj másról szól. Mellesleg a Tiloson sokat játszanak lemezről!!!!

Ez teljesen így van.Nemrégen vettem a másodrendszerbe egy Marantz 18 -as receivert.Ebben van oszcilloszkóp is és látni,hogy a kereskedelmi adók mennyire monóban adnak a Bartókhoz képest.Na a hangminőségről már ne is beszéljünk.
Az élő koncert adás meg utánozhatatlan.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Tunerek

Hozzászólás Szerző: avl2 »

neha Mo. kapcsan is olvashato veszmadarkodas, hogy FM-et leallitjak.  aktualis hir egy gazdagabb orszagbol:

Fri Jun 26, 2015 9:22 am (PDT) . Posted by:
Some good news from Sweden: the government has finaly anounced that it will stop the investigation to close down FM radio and replace it with DAB+ (were the plan was to close FM transmissions in 7-10 years). The investigation has got some massive critisism.

(I will celebrate with some high quality FM-listening through the big newly installed antenna)

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Tunerek

Hozzászólás Szerző: arzachel »

A Bartók tényleg ad olyan - hát, szerintem nem nüanszok azok, de az egyszerűség kedvéért nevezzük nüanszoknak őket - szóval olyan pluszokat, ami miatt még mindig rádió a rádió. Sokkal jobban ott tudsz lenni, közvetlenebbül, eszköztelenebbül, mint - szinte - bármilyen otthoni konzervgányolás által. Erősnek hangozhat így, de annak hat, 1-1 jobb közvetítés után.

Ez teljesen így van.Nemrégen vettem a másodrendszerbe egy Marantz 18 -as receivert.Ebben van oszcilloszkóp is és látni,hogy a kereskedelmi adók mennyire monóban adnak a Bartókhoz képest.Na a hangminőségről már ne is beszéljünk.
Az élő koncert adás meg utánozhatatlan.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2914

Tunerek

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Fel kellett volna venned és bedigizni. Utána azt linkelni.

Nem tudod, hogy ezt a a "bedigizést" kinek ajánlottad.
Különben felvenni csak ezzel lehetett volna:
Üdv: TJ.

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Tunerek

Hozzászólás Szerző: Indy »

Egy kis adalék a mai analóg FM adások megítéléséhez... ami ráadásul a tuc-tuc adók egyik "élő, a stúdióban elhangzott" zeneszámát illeti. Rúzsa Magdit egy szál gitáron Sántha Gábor kísérte - hát nagy élmény volt minden digi kütyű bekapcsolt üzemmódja ellenére

http://www.musicfm.hu/sites/default/fil ... 30_qtp.mp4

Fel kellett volna venned és bedigizni. Utána azt linkelni.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2914

Tunerek

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Egy kis adalék a mai analóg FM adások megítéléséhez... ami ráadásul a tuc-tuc adók egyik "élő, a stúdióban elhangzott" zeneszámát illeti. Rúzsa Magdit egy szál gitáron Sántha Gábor kísérte - hát nagy élmény volt minden digi kütyű bekapcsolt üzemmódja ellenére

http://www.musicfm.hu/sites/default/fil ... 30_qtp.mp4

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Tunerek

Hozzászólás Szerző: venomer »

Az semmi, amit FM-ék csinálnak. Műholdon akadna pár tematikus, jó rádió, bár ezek is csak playlist rádiók, meg komolyzenei is, ami máár viszonylag jól szól, de alapvetően elmondható, hogy valami hihetetlen mértékű komprimáltsággal adnak mindent. Még csak hibáztatni sem lehet, a sávszél véges, tömegeknek megy, semmi nem indokolja a dinamikatartomány szélesítését. Ezt csak azért írom le, mert lemez után képes vagyok elhűlni a rádión, de mellette tudom, hogy van még lentebb, sokkal.
 5-10 dB.  Én utálom ezt

A Bartók súg, a vinyl meg serceg, ilyen ez a technikai korlát! Csak kicsit kell elmerülni benne és már sem teszi. Jó, van, hogy költeni is. De ne írjunk már le egy komplett technikát felületességból.
Ha a Bartók súg

Lehet, hogy nem egyre gondoltok opellel, viszont tényleg az a leggyakoribb fülcsalatozás amit felvázolt. Vagy elég tapasztalt ahhoz, hogy biztonsággal elkülöníts komprimált, de hangos és széles dinamikájú tartalmat? Nem okoskodni akarok, ahogy opel sem. Arra kérlek, fejtsd ki ezt, hogy miket hallasz összehasonlítás folyamán. Meglepően sok dologtól függ, függhet, hogy miért hallod "nagyobbnak". Egy kis gain itt, egy kis súlyozódás a rendszerben amott, már is olybá tűnhet, hogy a forrás tulajdonságait hallgatod. Én ebben nem lennék ilyen biztos. Sok-sok tapasztalás kell. Nem biztos, hogy "igazunk" van, ezért is írj bővebben, ha lehet.
ugyanazon erősítőn van a cd lejátszó is, csak átkapcsolom és össze is tudom hasonlítani. 

Na, itt jön be az, hogy generációs különbség. Fontosnak tartom leszögezni, hogy ettől nem kap előjelet egyik korosztály sem, senki nem lesz rossz, csak jót mosolygok, hogy nem is értem (értem azért), hogy hogy jön ez ide. Van, akinek ez, van akinek az a végletekig, zsigerekből jövően magától értetődő. Még ha meg is lenne ugyanaz a tartalom, ugyanúgy, akkor sem az a lényeg. Elveszett a lényeg. Légies és haszontalan körítésnek tűnhet mindez, de nem gondolom annak. A párunk körítése sem mindegy, a piknik is elveszti piknik jellegét, ha azt egy piaciszéli kolbászosnál próbáljuk eszközölni, amivel ugyanúgy nincsen semmi gond, csak épp nehéz belemagyarázni, hogy az egy kockásterítős-madárcsicserős kinnevés lenne. Más a formátum.
A Bartók tényleg ad olyan - hát, szerintem nem nüanszok azok, de az egyszerűség kedvéért nevezzük nüanszoknak őket - szóval olyan pluszokat, ami miatt még mindig rádió a rádió. Sokkal jobban ott tudsz lenni, közvetlenebbül, eszköztelenebbül, mint - szinte - bármilyen otthoni konzervgányolás által. Erősnek hangozhat így, de annak hat, 1-1 jobb közvetítés után.

Aztán: itt kicsit ellentmondásba kerülök magammal, mert a hátszőröm lehull, miután felállt mind a Spotify-tól és új társától, mondanom sem kell, hogy már a Pandora sem tudott soha a kedvemre tenni, igaz, el sem vártam tőle. Talán nem hittem benne eléggé? Haha. Arra akarok kilyukadni, hogy ha öledbe nyomják a zenét, zenei szerkesztők vagy a koncet előadói épp, akkor az egy más, mintha te csinálod magadnak. Kicsit úgy, mint a szexben. Lehet érvelni, hogy ugyanaz egymagunk is, de tudjuk, hogy nem. Most döbbenek rá, hogy el sem tudom ezt magyarázni. Hogy miért jó a bemondó, mitől rádióélmény egy rádióélmény az időszaki zeneiségén és magas jelenlét-érzésen túl. Ha letöltésről beszélünk, valami teljesen másról, távoliról beszélünk már. Talán annyit lehet kérni ezügyben, hogy ne keverjük a kettőt, és főleg értsük, hogy az egész körítése, rituáléja legalább akkora tartalmi - nem stílusi, nem formai, hanem tartalmivá levő halmaz - mint maga a leadott mű.
Nem mondom, hogy a rohanó ember szemszögéből ez nem hat egy részletekben elveszett, élete-nincs kisnyugdíjas passziójának. Kellő távolságból mindent be lehet így állítani, ki lehet figurázni. Csak nem biztos, hogy van értelme. Hogy válaszoljak is, mint végülis rávilágítattál, kevésbé a tartalomról beszéltem, inkább a rádiózásról, mint olyanról. Akik később születtetek, nektek ez már kimaradt és bizony ezzel kevesebb az élmény is! Mikor azt hallom, hogy mindegy a lejátszó, a külalak, mind látványilag, mind formailag, de még hangilag is. Jóhogy már nem a tartalom is mindegy. Sokaknak tényleg összefonódik az aktuális trendekkel, minthogy egy szociális eszköz számukra csak a zene. A zene ennél több. Egy picivel.

Megéli-e a jet ski-ző a kenus élményeit valaha is?
Ezert MINDENT inkabb letoltunk, vagy dedikalt szolgaltatoktol hallgatunk.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Tunerek

Ne haragudj, ez lehet, hogy a te véleményed, de nem értek vele egyet! Nálam nem "hangosak", vagy nem jobban, mint bármi más, igaz a Petőfi és a Class között is van különbség. Nem hallgatom ezeket állandóan, és nem minden zeneszám jó itt sem. Igaz a megfelelő rca kábelt sem volt egyszerű megtalálni a tunernek. Nehogy már megmagyarázd, hogy mit hallok, ugyanazon erősítőn van a cd lejátszó is, csak átkapcsolom és össze is tudom hasonlítani. Neked ez a véleményed, de nehogy már te legyél a nagy megmondó ember, és a te véleményed az egy és egyetlen. Hallgasd csak a Bartókodat, én nem teszem, mert súg össze-vissza sajnos.
Nem haragszom.
Ha a Bartók súg, akkor egy mellette levő csatorna miatt teszi.  Más frekvencián kell fogni, szelektívebb tuner esetleg segíthet vagy átkapcsolni narrow módba, ha nem megy akkor ez van. Én pl ezért fordítottam Nagykanizsa felől  Kab-hegy felé, de ez mellékes.

A dinamika kompresszióról olvashatsz bárhol, anélkül, hogy egy szerinted megmondóember mondaná, aztán eldöntheted, hogy az én véleményem-e. vagy van-e benne valami igazság. Te dinamikáról beszéltél, ami sajnos minimális a CD-k nagy részén és a rádióban is de hangosság az amit hallasz

Pl itt:
http://primefmradio.dj/140-mi-tortent-a-valodi-hifi-vel

vagy ennek a cikknek az elején:

http://mediatanacs.hu/cikk/150430/Komfo ... bemutatasa

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”