Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kezdő hifi - tanács kéne

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 373

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Tehát a saját erősítő egy Yamaha stereo erősítő, ami hálózatos bekötésű, van benne dac, tök jó kényelmes, stereo, de az álló hangfalakhoz, amiket most vettem (focal cobalt 816) kevés. Ezért merült fel, hogy egy erősebb kölcsön erősítővel is kipróbáljuk a 2 db Focal álló dobozt. A yami egyébként a monitor sugárzókat szépen meghajtotta. 
Mit akarsz ráküldeni a kölcsön erősítőre?  Miért nem direktben arra kötöd amit erősíteni akarsz? Mit akarsz ezzel elérni, mert nem igazán értem.  A Line REC feliratú csatlakozóval a bemenő vonalszintű jelet küldöd tovább változtatás nélkül kazettás magnóra vagy bármilyen hangrögzítőre, esetleg fejhallgató erősítőre.Olyan, mintha a forrást (CD, LP stb) direktben a másik erősítőre kötnéd. Hány hangsugárzóval akarsz zenét hallgatni?

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Sziasztok! Integrált erősítő LINE REC feliratú RCA csatlakozójára egy másik - egyelőre kölcsön - erősítőt rákötve szeretném megúszni az újabb erősítő vásárlást. A mostani erősítőm kézikönyve szerint ez a LINE RCA CD recorder részére van fenntartva. El lehet így rontani a kölcsön erősítőt? Mire figyeljek?
Mit akarsz ráküldeni a kölcsön erősítőre?  Miért nem direktben arra kötöd amit erősíteni akarsz? Mit akarsz ezzel elérni, mert nem igazán értem.  A Line REC feliratú csatlakozóval a bemenő vonalszintű jelet küldöd tovább változtatás nélkül kazettás magnóra vagy bármilyen hangrögzítőre, esetleg fejhallgató erősítőre.Olyan, mintha a forrást (CD, LP stb) direktben a másik erősítőre kötnéd. Hány hangsugárzóval akarsz zenét hallgatni?

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 373

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Sziasztok! Integrált erősítő LINE REC feliratú RCA csatlakozójára egy másik - egyelőre kölcsön - erősítőt rákötve szeretném megúszni az újabb erősítő vásárlást. A mostani erősítőm kézikönyve szerint ez a LINE RCA CD recorder részére van fenntartva. El lehet így rontani a kölcsön erősítőt? Mire figyeljek?

delac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: delac »

Szerintem nem volt  jó választás. Túl kicsi a hangfal minden tekintetben.
1.8 kg....kis űrtartalom...9cm  mély....20cm  magasság.

Szerintem  add el  és  vegyél  valamivel  testesebb, nagyobb hangfalat.

Én  csak  a Netdepónál néztem szét,vannak 50-60 ezer körül amik  jobban megfelelnének.

PL  Magnat202, vagy BA  CS26mkII

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Sziasztok!
Nemrég elkezdtem építgetni szerény hifimet. Ez egyenlőre egy Nad 3020i és 5120 páros. Hangfal választás terén azonban nagyon mellé nyúltam. Egy kis garzon tárasházi lakásban lakom, szóval nálam szóba sem jöhet az hogy nagy hangerőn hódoljak a hobbimnak. Arra gondoltam (lehet rosszul) mérsékelt hangerőn is szólhat valami szépen. Így választásom egy Boston Acustics CS23 MK ii-re esett. Nem utolsó sorban azért mert le is volt értékelve. Tény hogy közép/magas tartományban meg vagyok elégedve a hangjával - vagy legalább is ennyi pénzért úgy gondolom nem rosszabb mint bármi más. Azonban a mély hangok terén borzasztóan gyenge. Íg hiába tudja megtölteni a szobát elfogatható közép és magas hangokkal, a dögösség hiányzik belőle. Mivel elég friss vásárlás ezért még az is szóba jöhet hogy kicserélik nekem, és kipótolom. De Mivel egyéb tekintetben jól muzsikál, vehetnék mellé egy szerényebb sub egységet is. A forgalmazó azt mondta járassam be. 
A dilemma így a következő: Bejáratás, csere vagy sub (Ha sub aktív vagy passzív)?
Előre is köszönöm a segítséget mindenkitől.

Szia!

Érdemes volna, az elhelyezéssel is játszani.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: viri »

Sziasztok!
Nemrég elkezdtem építgetni szerény hifimet. Ez egyenlőre egy Nad 3020i és 5120 páros. Hangfal választás terén azonban nagyon mellé nyúltam. Egy kis garzon tárasházi lakásban lakom, szóval nálam szóba sem jöhet az hogy nagy hangerőn hódoljak a hobbimnak. Arra gondoltam (lehet rosszul) mérsékelt hangerőn is szólhat valami szépen. Így választásom egy Boston Acustics CS23 MK ii-re esett. Nem utolsó sorban azért mert le is volt értékelve. Tény hogy közép/magas tartományban meg vagyok elégedve a hangjával - vagy legalább is ennyi pénzért úgy gondolom nem rosszabb mint bármi más. Azonban a mély hangok terén borzasztóan gyenge. Íg hiába tudja megtölteni a szobát elfogatható közép és magas hangokkal, a dögösség hiányzik belőle. Mivel elég friss vásárlás ezért még az is szóba jöhet hogy kicserélik nekem, és kipótolom. De Mivel egyéb tekintetben jól muzsikál, vehetnék mellé egy szerényebb sub egységet is. A forgalmazó azt mondta járassam be. 
A dilemma így a következő: Bejáratás, csere vagy sub (Ha sub aktív vagy passzív)?

Ha amúgy tényleg elégedett vagy, a mélyeken kívűl a képességeivel, akkor jobban jársz egy kis aktív subbal, finoman alátéve stabilabb mélyeid lesznek, mintha kétszer ennyiért vennél egy másik monitort.

Azért min. 30eft-ot szánjál arra is, pl. egy Acoustic Research 30-as, ez alatt, amik 15-20eft-ért vannak használtan, nagyon gyatrák. Viszont így ezzel a felállással igen jó kis hangot lehet összehozni. Azért tudom, mert amikor egy olcsó rendszert akartam a hálószobában összehozni, akkor végig próbáltam az alternatívákat. 
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

aphex88
Isten Hozott! :)

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: aphex88 »

Sziasztok!

AGE-T
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: AGE-T »

Sziasztok!

Volna két KRK VXT8 monitor hangfalam, ami elé egy Becnhmark dac1 van bekötve XLR-en keresztül. Ebbe a rendszerbe lehet bekötni olyan sub-ot, amin nem kell átfűzni a két aktív hangfalat?  Ha igen, ezt hogyan tudom megtenni? Milyen subot érdemes hozzájuk vásárolni?

Előre is köszönöm a válaszokat! 

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Thomas73 »

Hol hallottal ilyen Sony hangfalat?

Sziasztok!

Két dologban szeretném a tanácsotokat kérni.
Szeretnék vásárolni egy pár álló hangfalat. Elég vegyes a zenei világom, elektronikától a jazzig (akusztikus, fúziós, jazzrock) hallgatok sok mindent. Erre szeretnék egy úgymond mindenes hangfalat.
Tervben van, hogy a házimozi erősítőm mellé vásárolok egy kétcsatornás sztereó erősítőt, mert nem tudok annyi pénzt kiadni, amennyibe egy olyan házimozi erősítő kerül, amin már zenét is lehet hallgatni.

Milyen hangfalat és erősítőt javasolnátok, illetve a Sony SS-176E hangfallal kapcsolatban, van e valakinek tapasztalata? Az erősítőnél fontos szempont, hogy optikai bemenet legyen rajta.
Árát tekintve a kettő 200e forintból jó lenne ha kijönne.

köszönöm
_r

study
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 47

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: study »

Sziasztok!
Erősítő - hangfal párosítás kapcsán szeretném kikérni a tapasztalatokat.

Van egy Sony TA-515 erősítőm, ami 40 wattos kimenetenként 8 ohmon.

Kérdésem az, hogy ráköthető-e a B&O Beovox 3702 hangfal, ami 40 wattos 4 ohmon?
Illetve, hogy szintén erre köthető-e a Videoton DC3010A hangfal, ami 100 wattos 8 ohmon?

A zenei stílus jellemzően elektronikus, komoly basszussokkal...10 es skálán max 4. ig feltekerve próbáltam mind a 2 hangfalnál, bőven elég amit kapok, még sok is, viszont a kérdést azért teszem fel, hogy huzamosan ezek az értékek még egymás mellé helyezhetőek-e vagy nagyon szélsőséges a párosítás? ...mondom, nem akarok falakat bontani, de egy jól érezve a mélyeket, akár 4-5 órás zenélésekre gondolok.

Várom a segítő válaszokat, előre is köszi.
R.

Nyugodtan rákötheted.
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS 
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF

HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: franz »

Azt még megemlíteném, hogy az erősítő hátlapján azt írják, hogy 4-6-8 ohm, tehát elvileg mehetne rá, csak éppen a wattok száma a kérdéses ezeknél a hangfalaknál.
???

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: franz »

Sziasztok!
Erősítő - hangfal párosítás kapcsán szeretném kikérni a tapasztalatokat.

Van egy Sony TA-515 erősítőm, ami 40 wattos kimenetenként 8 ohmon.

Kérdésem az, hogy ráköthető-e a B&O Beovox 3702 hangfal, ami 40 wattos 4 ohmon?
Illetve, hogy szintén erre köthető-e a Videoton DC3010A hangfal, ami 100 wattos 8 ohmon?

A zenei stílus jellemzően elektronikus, komoly basszussokkal...10 es skálán max 4. ig feltekerve próbáltam mind a 2 hangfalnál, bőven elég amit kapok, még sok is, viszont a kérdést azért teszem fel, hogy huzamosan ezek az értékek még egymás mellé helyezhetőek-e vagy nagyon szélsőséges a párosítás? ...mondom, nem akarok falakat bontani, de egy jól érezve a mélyeket, akár 4-5 órás zenélésekre gondolok.

Várom a segítő válaszokat, előre is köszi.
R.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

Szerintem ne gondold át.

Vegyél egy projectet vagy rega-t használtan. A preampot is old meg valami használt cuccal.

100-asból megvan az egész. Ha tetszik akkor elkezdheted költeni a pénzt, ha nem jön be te is eladod szinte nulla bukóval.

Aki nem bátor, az nem is tud új dolgokat megismerni.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 707

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: tollact »

Sziasztok! Szeretnék belépni a vinyl élvezők táborába. Lemezjátszót és phono preampot szeretnék venni. Utána olvasgatva a dolgoknak attól tartok, hogy kezdőként elég nagy feladat elé állítottam magam, ezért szeretném a segítségeteket kérni.

Köszönettel,
Boros József 

Ezt szerintem gondold át mégegyszer. Nem olyan egyszerű ez...
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

killerfinger
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: killerfinger »

Erre olyan sokféle választ kaphatsz, hogy jobb is talán, hogy még senki sem zavart össze. Konkrét márkákat nem is javasolnék (pedig van favoritom nekem is),inkább csak azt, hogy minél több helyre menjél el hallgatózni, olyan helyekre, ahol nem eladó dolgokat tudsz meghallgatni, és alakítsd ki a saját véleményed, hogy mik tetszenek, és mik nem. Ha idáig eljutottál, akkor vagy megtaláltad közben a választ, vagy konkrétabb kérdést is fel tudsz tenni.

Hiába ajánlana neked jelenleg bárki bármilyen maga szerint jónak tűnő összeállítást, lesznek akik támogatják, lesznek akik szerint az vacak, de amit ők mondanak az sokkal jobb, és ezek ismétlődnek a végtelenségig. Ebből nem fogsz kiigazodni, és statisztikai alapon, ajánlások száma után sosem szabad vásárolni. Majd ha már meghallgattál pár olyan rendszert, ami abban az árkategóriában található ahol te is keresgélsz, akkor térj vissza erre.

Addig is tegyél fel szerintem egy újabb kérdést, hogy hol tudnál olyan rendszert meghallgatni, ahol a te ízlésednek megfelelő zenéket hallgat valaki olyan erősítőn és hangfalon, ami használtan 200.000,-Ft-ból elérhető. Legalább 3 különböző rendszer meghallgatása után már sokkal felkészültebb leszel, hidd el.   

Köszönöm még 1x.
A minél több helyre menjek el hallgatózni-val csak az időhiány a probléma, de megpróbálom megoldani. Tulajdonképp csak a hétvége jöhet szóba, az is csak elvétve. 4 éves poronty, mindig legozni akar.

Egyébként a hol tudnék meghallgatni hangfal-erősítő párosokat kérdést, itt vagy máshol érdemes feltennem?
Még egy kérdés:
Ez a 200.000-es kategória jelentős eltéréseket tartogat, ha a házibuli röfögtetős cuccokat eleve kizárjuk?
Nem a szél fúj rossz irányból, te mész rossz felé.

killerfinger
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: killerfinger »

Sziasztok!

Két dologban szeretném a tanácsotokat kérni.
Szeretnék vásárolni egy pár álló hangfalat. Elég vegyes a zenei világom, elektronikától a jazzig (akusztikus, fúziós, jazzrock) hallgatok sok mindent. Erre szeretnék egy úgymond mindenes hangfalat.
Tervben van, hogy a házimozi erősítőm mellé vásárolok egy kétcsatornás sztereó erősítőt, mert nem tudok annyi pénzt kiadni, amennyibe egy olyan házimozi erősítő kerül, amin már zenét is lehet hallgatni.

Milyen hangfalat és erősítőt javasolnátok, illetve a Sony SS-176E hangfallal kapcsolatban, van e valakinek tapasztalata? Az erősítőnél fontos szempont, hogy optikai bemenet legyen rajta.
Árát tekintve a kettő 200e forintból jó lenne ha kijönne.

köszönöm
_r
Nem a szél fúj rossz irányból, te mész rossz felé.

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Az irány jó, a Thorens-et támogatom 
Ha már Thorens,akkor inkább 318-320. Minnél nehezebb,annál jobb. Szokott fenn lenni 35-45 körül. Szerintem érdemes várni.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Sziasztok! Szeretnék belépni a vinyl élvezők táborába. Lemezjátszót és phono preampot szeretnék venni. Utána olvasgatva a dolgoknak attól tartok, hogy kezdőként elég nagy feladat elé állítottam magam, ezért szeretném a segítségeteket kérni.
Eleinte valami Technics lemezjátszóban gondolkodtam 20 ezer forint környékén hasonló árú preamppal, de kezdek elbizonytalanodni... Végül ott tartok, hogy van két lehetséges választás innen az apróról, Thorens 180 és Thorens 290, kb. egy áron (35-40e). Preamp is feljebb kúszott a húszezres szintről (új Cambridge Audio 551p, az erősítőm CA 640r) egy szintén itt hirdetett Graham Slee 40 ezerért. A lényeg az, hogy ha már költök rá, akkor szeretném megkapni az igazi vinyl élményt. Jó felé tapogatózom? Vagy a kevesebb is lehet jó? Kérlek segítsetek, akár konkrét javaslattal is.

Köszönettel,
Boros József 

Az irány jó, a Thorens-et támogatom 

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Thomas73 »

Szia! A 1210 jo, a Sony elofokokban van jo phono, vegyel egy Shure M44-7-et, az nem draga...

Eleinte valami Technics lemezjátszóban gondolkodtam 20 ezer forint környékén hasonló árú preamppal, de kezdek elbizonytalanodni... Végül ott tartok, hogy van két lehetséges választás innen az apróról, Thorens 180 és Thorens 290, kb. egy áron (35-40e). Preamp is feljebb kúszott a húszezres szintről (új Cambridge Audio 551p, az erősítőm CA 640r) egy szintén itt hirdetett Graham Slee 40 ezerért. A lényeg az, hogy ha már költök rá, akkor szeretném megkapni az igazi vinyl élményt. Jó felé tapogatózom? Vagy a kevesebb is lehet jó? Kérlek segítsetek, akár konkrét javaslattal is.

Köszönettel,
Boros József

matty66

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: matty66 »

Köszönettel,
Boros József 

Hulk
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 15

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Hulk »

Milyen szűrőről beszélünk?

Amúgy elvileg lehet...

Hálózati, abszolúte DIY szűrőről. [Sabre P18]
Én is úgy gondolnám, hogy sok hátránya nem lehet a dolognak.
Köszönöm a megerősítést!

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Estet!Egy gyors kerdes.
Adott egy halozati szuro 2db aljzattal.Jelenleg csak az erosito van beledugva.A kerdesem az,hogy erdemes/lehet olyat,hogy egy elosztot dugok bele,onnan pedig az osszes keszuleket?(tv,xbox,stb.)
Vagy az erositon ill. forras keszuleken kivul semmi mast nem erdemes?(ami jelen esetben egy laptop,tehat meg azt beledughatom)

Milyen szűrőről beszélünk?

Amúgy elvileg lehet...

Hulk
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 15

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Hulk »

Estet!Egy gyors kerdes.
Adott egy halozati szuro 2db aljzattal.Jelenleg csak az erosito van beledugva.A kerdesem az,hogy erdemes/lehet olyat,hogy egy elosztot dugok bele,onnan pedig az osszes keszuleket?(tv,xbox,stb.)
Vagy az erositon ill. forras keszuleken kivul semmi mast nem erdemes?(ami jelen esetben egy laptop,tehat meg azt beledughatom)

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 796

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: lacy »

Urak! Régóta "panaszkodok" azzal kapcsolatban, hogy a NAD 3020a erősítőm gyengén szólaltatja meg a mély hangokat.

Ilyennel találkozott már valaki?

Könnyen lehetséges hogy koránál fogva, pár elko már kiszáradt de legalábbis a legjobb úton tart arrafelé, ami ha a jel útjában van -bár még a tápnál is van jelentősége - akkor ez simán okozhatja a mélyhangok csökkenését.
Megoldás a te esetedben egy szakértő szervizes aki meg tudja javítani. És műszeresen ellenőriznia frekimenetet
Nem feltétlen kell másikat venni

bszab221
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: bszab221 »

Ha a fonóerősítő után kötötted, az erősítő fonóbemenetére a cuccost, akkor ez a jelenség OK. (ezt hosszú kolléga le is írta) Mindazonáltal, mint ha azt olvasnám a soraid közt, hogy szeretnél egy kicsivel jobb "több" mély hangot. Vagy nem?
Igen, a célom a kicsivel "több és jobb" mélyhang. Jelenleg a hangzást az alábbi eszközök szolgálják: laptop (NAS-on tárolt flac) -> Lexicon Alpha 2.0 -> NAD 3020a -> Revox

Nem, én azonnal korrigálok, ha véletlen Phonora kötnék vonali szintű jelet...   Mi lenne, ha megpróbálkoznál egy másik erősítővel? Pl egy minimum 50 wattos Marantzcal, vagy valami klasszikus '80 előtti Marantz géppel?? 

Túl rég óta hajkurásztam ezt a NAD-ot ahhoz, hogy megváljak tőle.
Mi baj lehet az erőlködővel?

Ismerősömnek van NAD 3020i, jövő hétvégén átviszem hozzá az enyém, és párba állítjuk... Meghallgatózom a különbséget.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”