Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
miben változott hangzásra (érzetre) egy "normál" ic-hez képest?
Az alap ethernet-kábel AudioQuest Forest volt, amire cseréltem, az pedig AudioQuest Vodka, tehát csak az e kettő közötti különbségről tudok beszámolni. Nem tudom, hogyan szólhatott volna a rendszer egy "normál", mondjuk CAT5-tel.
Nem kellett AB-teszt a változás érzékeléséhez! Minden sokkal finomabb, cizelláltabb, részletesebb, s ugyanakkor hallgathatóbb lett. Érzésre kitolódott a felső határfrekvencia pont úgy, mint amikor a rendszer órajel-kábelét cseréltem ki jobb minőségű koax-kábelre.
A router és a set top box között viszont "normál" CAT5-kábelt cseréltem le AQ Forest-re. A TV-adások hangja melegebb, emberibb lett, térszerűbbé vált (5.1). A képnél nőtt a kontraszt és a fényerő, csökkent az agyontömörített adásoknál a mozgásoknál jelentkező kockásodás.
longkft.hu/audioblog/
-
Vendég
Kábelezzünk
Az EMMlabs CDSD transport és a DAC2 összekötésére milyen AES / EBU digitális kábelt javasolsz?
Egész pofás 110 ohmos kábeleket lehet kapni már néhány dollárért is, melyek többszörösét tudják az itt megkívánt frekvenciatartománynak, adatátviteli sebességnek... A két készüléket összekötnéd 10 dolláros Canare vagy Hosa kábellel?
Semmilyent!
Optikai kábellel kell összekötni őket.
Outputs:
• AES/EBU for CD and MP3 only
• EMM Labs OptiLink (all discs) for up to 6 discrete channels of digital audio
Egyéb iránt ez a téma nem tartozik az ethernet kábelek közötti különbség témakörébe.
-
Vendég
Kábelezzünk
Vannak CD-futóművek, melyek ethernet-kábellel csatlakoznak a DAC-hoz (pl. az enyém). Ha a sajátod lenne (nem eladásra, hanem otthon, zenét hallgatni), összekötnéd CAT5-tel?
Az a CD futómű és a DAC adat átviteli protokolljától függ. Feltételezem, hogy köze sincs a számítástechnikai kontrollált adatátviteli protokollokhoz. Csupán valamiféle csatlakozót kellet rárakni, ami olcsó és átmegy rajta a jel. Kézenfekvő egy nagy sebességű filléres kábel a maga szintén filléres csatlakozójával. Itt, feltételezem, nem hálózati adatátvitel folyik, hanem digitális audio jelátvitel. A kettőnek köszönő viszonya sincs egymáshoz.
Normális hálózati lejátszók esetében, amik a szabványos TCP protokollt használnak nincs jelentősége a hálózati ethernet kábelnek, annak a hosszának, a hálózaton lévő egyéb aktív elemeknek (switch, router). A digitális adudio jelátvitel pedig mindentől függ. Az aktuálisan használt ethernet kábeltől is. Sérülékeny, jitterre hajlamos, zavarérzékeny.....ami gonoszság csak van a digitális audioban, az mind jelen van a jelátvitelben. És akkor a készülékek nyűgjeiről nem is beszéltünk még.
A hálózati lejátszók esetében a kapott hangminőség független az őt kiszolgáló számítástechnikai háttértől. Az maximum csak a komfortosságát, kezelhetőségét határozza meg. A hangminőséget nem.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 695
Kábelezzünk
Vannak CD-futóművek, melyek ethernet-kábellel csatlakoznak a DAC-hoz (pl. az enyém). Ha a sajátod lenne (nem eladásra, hanem otthon, zenét hallgatni), összekötnéd CAT5-tel?
miben változott hangzásra (érzetre) egy "normál" ic-hez képest?
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
Kábelezzünk
Kik?
Főleg a hifisták.
Amúgy létezik különbség a CAT5-CAT6 kábelek között csak nem abban a tartományban és távolságokon, ahol a hifiben használjuk.
http://pctechgo.hubpages.com/hub/Basic- ... ork-cables
Egy 24/192-es felvétel kb 10 Mb/sec adatátviteli sebességgel közlekedik a CAT hálózaton.
A legócskább CAT5-ös is a tízszeresét tudja 100m távolságon.
Akinek persze highend CAT kábelre van szüksége, hát vegye. Felőlem.
Egy kicsit másképp közelítve meg a témát:
Az EMMlabs CDSD transport és a DAC2 összekötésére milyen AES / EBU digitális kábelt javasolsz?
Egész pofás 110 ohmos kábeleket lehet kapni már néhány dollárért is, melyek többszörösét tudják az itt megkívánt frekvenciatartománynak, adatátviteli sebességnek... A két készüléket összekötnéd 10 dolláros Canare vagy Hosa kábellel?
longkft.hu/audioblog/
-
Vendég
Kábelezzünk
Az ethernet kábel minőségének fontosságát az adattovábbításban már felismerték..
Kik?
Főleg a hifisták.
Amúgy létezik különbség a CAT5-CAT6 kábelek között csak nem abban a tartományban és távolságokon, ahol a hifiben használjuk.
http://pctechgo.hubpages.com/hub/Basic- ... ork-cables
Egy 24/192-es felvétel kb 10 Mb/sec adatátviteli sebességgel közlekedik a CAT hálózaton.
A legócskább CAT5-ös is a tízszeresét tudja 100m távolságon.
Akinek persze highend CAT kábelre van szüksége, hát vegye. Felőlem.
Kábelezzünk
rohanok és kiprobálom. állitolag ha az ethernet kábelt kacsazsírral bekenjuk, jo lehet erosito és hangfal kozé :-) mármint természetesen bejáratás után :-)
Ez kedves tőled, bár a kacsazsírhoz inkább friss, ropogós kenyeret, hagymát, paradicsomot, egy üveg finom vörösbort javasolnék...
Amikor 1990-ben arról írtam egy rövid szösszenetet, mennyire fontos lenne, hogy a gyártók felismerjék végre azt, hogy a video- és antenna-kábelek minősége ugyanannyira fontos a kapott kép szempontjából, mint az audio-kábeleké a hifiben, nagyon sokan körberöhögtek - olyan kereskedők is, akik később nagyon sok pénzt kerestek ezen kábelek forgalmazásával.
Az ethernet kábel minőségének fontosságát az adattovábbításban már felismerték - ez sajnos nem saját ötlet, viszont legalább kipróbáltam, megtapasztaltam. Nem akarok rábeszélni senkit... ellenben lenne több száz méter eladó ethernet-kábelem
longkft.hu/audioblog/
Kábelezzünk
Ugyanerről szól az az "urbánus" legenda is, hogy az erősítők "deszkamodellje" mindig jobban szól, mint ugyanaz az elektronika házba építve, csatlakozókkal ellátva.
Az az 5-10dkg por, ami egy évben rárakódik a cuccokra (aztán kereng a szobában), a helyváltoztatás nehézségeiből fakadó takaríthatatlanság miatt, igazán bagatell...
Ajánlom figyelmedbe (figyelmetekbe) a porszívóra csatlakoztatható kefés szívócsővéget - remek találmány!
Még jobb megoldás a bal kézbe finom ecset, jobb kézbe porszívócső (végén működő porszívóval) - az eszközöket természetesen lehet használni jobb-bal kéz kiosztással is, a hangkép szempontjából, úgy gondolom nincs jelentősége
longkft.hu/audioblog/
Kábelezzünk
Nekem sikerült szereznem-igaz már nem gyártják-,minden jó holmit megszüntetnek!
Bukófrekvenciás mélyhomály tizedelőt szereznem!
Fenomenális a változás!
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
Kábelezzünk
Ethernet kábel...rohanok és kiprobálom.
Ez egy nagyszerű ötlet! Legalább lesz még valaki hosszú kollégán kívül, aki kipróbálás után véleményez!
.
Kábelezzünk
A "melegebb" hangzás elérése érdekében javasolnám az infravörös fénnyel megvalósított "beégetést", mivel a kábel biztosan megőrzi ezen fény melegítő hatását
Sőt, teljes elektromágneses spekrtumot át kell zavarni rajta, különben mindenféle kiemelések leszenk majd a frekimenetében
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Kábelezzünk
Mindenben. Ahogy mondani szokták, "mintha a zenekar elől elhúztak volna egy függönyt", illetve, "mintha a zenészek egy lépést előre léptek volna". A bejáratás után, már szinte bele lihegtek a fülembe, majd kiverték a vonóval a szemem, és néha alig mertem megmozdulni, mert attól tartottam, hogy egy hirtelen mozdulattal feldöntök néhány kottaállványt.
Az optikai kábelnél ha csak simán bejártjuk, akkor ugyanazok a szabályok a pihentetés utáni újbóli bejáratásra, mint az egyéb kábelek esetén. Ellenben, ha UV fénnyel "égetjük be", akkor ezt az eljárást nem kell többet ismételni.
Természetesen fontos, hiszen a fénynek használat közben is van iránya, ellentétben a váltóárammal, ami az egyéb kábeleken halad.
.
A "melegebb" hangzás elérése érdekében javasolnám az infravörös fénnyel megvalósított "beégetést", mivel a kábel biztosan megőrzi ezen fény melegítő hatását
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel
Kábelezzünk
Mindenben. Ahogy mondani szokták, "mintha a zenekar elől elhúztak volna egy függönyt", illetve, "mintha a zenészek egy lépést előre léptek volna". A bejáratás után, már szinte bele lihegtek a fülembe, majd kiverték a vonóval a szemem, és néha alig mertem megmozdulni, mert attól tartottam, hogy egy hirtelen mozdulattal feldöntök néhány kottaállványt.
Az optikai kábelnél ha csak simán bejártjuk, akkor ugyanazok a szabályok a pihentetés utáni újbóli bejáratásra, mint az egyéb kábelek esetén. Ellenben, ha UV fénnyel "égetjük be", akkor ezt az eljárást nem kell többet ismételni.
Természetesen fontos, hiszen a fénynek használat közben is van iránya, ellentétben a váltóárammal, ami az egyéb kábeleken halad.
.
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5273
Kábelezzünk
Egyetértve a fórumtársakkal csak utalni tudok korábbi bejegyzéseimre - ha meg szeretnétek tudni, valójában hogyan is szól rendszeretek, helyettesítsétek forrasztással az összes csatlakozót.
Tudom, nem egyszerű a dolog, mert adott esetben "barmolni" kell(ene), de ahol viszonylag kevés macerával jár, érdemes megcsinálni.
Csak miheztartás végett egy "akadémikus" számtanpélda:
Az erősítőmben minden kábel be van forrasztva, a hangszórókábel be van forrasztva a hangfalba is, hálózati-elosztó helyett pedig szintén forrasztással oldottam meg a tápkábelek összekötését.
Ezzel megspóroltam a rendszerből egy nagyon jó minőségű elosztót, 3 db hálózati dugót, 2-2 XLR-aljzatot és dugót, 8-8 db hangszóró-csatlakozót és aljzatot, a hangfal belső kábelezésének nagy részét (kb. 2 méter helyett összesen 30 cm).
Szerintetek mennyit kellene fizetnem azokért a csatlakozókért, elosztóért, kábelért amelyeket betéve a rendszerembe ugyanazt a hangminőséget kapnám, mint nélkülük? - feltételezve, hogy egyáltalán léteznek ilyenek.
Ugyanerről szól az az "urbánus" legenda is, hogy az erősítők "deszkamodellje" mindig jobban szól, mint ugyanaz az elektronika házba építve, csatlakozókkal ellátva.
Az az 5-10dkg por, ami egy évben rárakódik a cuccokra (aztán kereng a szobában), a helyváltoztatás nehézségeiből fakadó takaríthatatlanság miatt, igazán bagatell...
-
Vendég
Kábelezzünk
és ha megvolt az UV lámpázás miben érzed a javulást?
ha leteszed a optikai kábelt mert nem használod mikor kell újra meglámpázni, hogy be legyen járatva?
továbbá fontos e melyik irányból halad a fény?
.
Kábelezzünk
Természetesen van. (Miért pont az optikai kábelnek ne lenne?) 2-300 óra. De ez felgyorsítható, ha UV fénnyel járatjuk be, illetve, ha az UV lámpa és a kábelvég közé legalább egy nyolcszoros-tízszeres nagyítású lencsét teszünk úgy, hogy annak fókuszpontjába essen a kábelvég, és így több UV fény jusson a kábelbe.
.
és ha megvolt az UV lámpázás miben érzed a javulást?
ha leteszed a optikai kábelt mert nem használod mikor kell újra meglámpázni, hogy be legyen járatva?
továbbá fontos e melyik irányból halad a fény?
-
Vendég
Kábelezzünk
Egy új optikai kábelnek is van bejáratási ideje?
Természetesen van. (Miért pont az optikai kábelnek ne lenne?) 2-300 óra. De ez felgyorsítható, ha UV fénnyel járatjuk be, illetve, ha az UV lámpa és a kábelvég közé legalább egy nyolcszoros-tízszeres nagyítású lencsét teszünk úgy, hogy annak fókuszpontjába essen a kábelvég, és így több UV fény jusson a kábelbe.
.
Kábelezzünk
Az eddigi tapasztalataim szerint nincs.
(Spendorman: ezzel a gondolattal remélem egyet tudsz érteni )
.
Kábelezzünk
Szerintem ha lenne is, az életben nem hallanád meg...
Így marad spendorman javaslata, nem vesztesz vele semmit
- spendorman
- Nincs visszaút

- Értékelés: 81
Kábelezzünk
Már futottunk össze a fórumon, ezért is üdvözöltem az ethernet-kábeles újévi bejelentkezésedet!
...és persze örömmel osztottam meg (veled is) legújabb kábeles megtapasztalásomat, vagyis a router és a set top box közötti ethernet-kábel fontosságát a képminőség szempontjából.
rohanok és kiprobálom. állitolag ha az ethernet kábelt kacsazsírral bekenjuk, jo lehet erosito és hangfal kozé :-) mármint természetesen bejáratás után :-)
- spendorman
- Nincs visszaút

- Értékelés: 81
Kábelezzünk
van bizony. 126 ora az egyik irányban, 86,5 a másik irányban. természetesen EGYENARAMMAL :-)
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 305
Kábelezzünk
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 103
Kábelezzünk
Nálunk a bejövő kábel elágazás nélkül közvetlenül a routerbe csatlakozik, s abból osztom szét a számítógépekhez és a set top box-hoz. Tehát a routerbe 1 kábel megy be, s 4 ki. Azt, amelyik a set top boxhoz fut kicseréltem AQ Forestre.
Mivel egymás mellett van a két készülék, így elég volt 75 cm az új kábelből.
Látatlanba gondolom ez T-s iptv lehet. Mintha ott a routerből osztanák szét a szolgáltatást. A UPC-nél meg ketté osztják a bejövő coax kábelt. Így azt tippelem, hogy itt nem működne.
Kábelezzünk
Erről írhatnál többet az amatőrök kedvéért is Én még csak ott tartok, hogy a lakásba bejövő kábel ketté van osztva. Az egyik megy a routerbe a másik a set top box-ba
Nálunk a bejövő kábel elágazás nélkül közvetlenül a routerbe csatlakozik, s abból osztom szét a számítógépekhez és a set top box-hoz. Tehát a routerbe 1 kábel megy be, s 4 ki. Azt, amelyik a set top boxhoz fut kicseréltem AQ Forestre.
Mivel egymás mellett van a két készülék, így elég volt 75 cm az új kábelből.
longkft.hu/audioblog/
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 103
Kábelezzünk
...és persze örömmel osztottam meg (veled is) legújabb kábeles megtapasztalásomat, vagyis a router és a set top box közötti ethernet-kábel fontosságát a képminőség szempontjából.
Erről írhatnál többet az amatőrök kedvéért is Én még csak ott tartok, hogy a lakásba bejövő kábel ketté van osztva. Az egyik megy a routerbe a másik a set top box-ba