Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

vortel
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: vortel »

Köszi szépen, rá is kérdeztem időközben a tulajra. Próbálok alkudni remelem 10ért odaadja.

petimre
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 579

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: petimre »

Sziasztok.

Az alábbi 3 készülék közül melyiket ajánlanátok leginkább? Köszi.

http://olx.hu/hirdetes/philips-cd-670-c ... 3cd259e04e

http://olx.hu/hirdetes/philips-cd380-ki ... 98a9dbdbc1

http://olx.hu/hirdetes/philips-cd-480-c ... 3cd259e04e

Szia,

Még egy szavazat a 670-esre!

Üdv.
Imi
Lyngdorf - AP Avanti I.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Sziasztok.

Az alábbi 3 készülék közül melyiket ajánlanátok leginkább? Köszi.

http://olx.hu/hirdetes/philips-cd-670-c ... 3cd259e04e

http://olx.hu/hirdetes/philips-cd380-ki ... 98a9dbdbc1

http://olx.hu/hirdetes/philips-cd-480-c ... 3cd259e04e

Egyértelműen a 670-est. (nekem is van egy a Naim mellett...)

vortel

Cd játszók

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

18.000-et kérnek, egy CD5000-ért. Megéri?
Csak te tudod mennyit szánsz rá!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Az 5000-es csak kis ideig volt velem, utána jött a 753-as, nagyon szerettem!
Aztán jött a Malackám és mennie kellett...

Nem éreztem különbséget az 5000 és a 753 között!
Mint ahogyan hangban a 4000 és 723 között sem!

Szerintem mind a Philips-el mind a Marantz-al meg leszel elégedve!

18.000-et kérnek, egy CD5000-ért. Megéri?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Az internetet böngészve feltűnt, hogy a Marantz CD5000 és a Philips CD753 belseje, kísértetiesen hasonlít, egymásra. Az előlapon, a gombok elrendezése is, megegyezik. Hátul, egy különbséget láttam, a Philipsen, csak koax digit kimenet van, a Marantzon, optikai is van. Mi a különbség, a két típus között, műszakilag és hangban? A DAC és az optikai is, ugyanaz.Az 5000-es csak kis ideig volt velem, utána jött a 753-as, nagyon szerettem!Aztán jött a Malackám és mennie kellett...

Nem éreztem különbséget az 5000 és a 753 között!
Mint ahogyan hangban a 4000 és 723 között sem!

Szerintem mind a Philips-el mind a Marantz-al meg leszel elégedve!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Az internetet böngészve feltűnt, hogy a Marantz CD5000 és a Philips CD753 belseje, kísértetiesen hasonlít, egymásra. Az előlapon, a gombok elrendezése is, megegyezik. Hátul, egy különbséget láttam, a Philipsen, csak koax digit kimenet van, a Marantzon, optikai is van. Mi a különbség, a két típus között, műszakilag és hangban? A DAC és az optikai is, ugyanaz.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3157

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Urak,
Adott egy Cambridge Audio 640C V2, és a következő probléma:
Amikor kinyitom a tálcát, akkor a mechanikában az olvasófej és a lemezt pörgető motor "lebukik", hogy ki tudjon csúszni a tálca. ez eddig rendben van, minden nem fordított mechanikás CD lejátszó így működik. A gond akkor van, amikor bezárnám a tálcát, mivel ilyenkor az olvasófej és a lemezt pörgető motor (gyk: a képen pirossal hanyagul keretezett rész) nem emelkedik fel teljesen. Egy kis rázásra, ütögetésre visszamegy a helyére, és így gond nélkül olvassa a lemezeket, szóval nem használhatatlan a cucc - én így használtam kb 5 évig - de most szeretném eladni, és előtte gondoltam körbekérdezek, hogy van-e valakinek tapasztalata/ötlete, hogy mivel lehetne megoldani a problémát, gondolom nem kell miatta a teljes mechanikát cserélni? Egyébként, ha valaki szeretne egy ilyen cd pörgetőt, és tesz erre egy korrekt ajánlatot, ami a hibát figyelembe véve némileg a aszokásos használt piaci ár alatt van, elviheti így is.

A mechanikát mozgató gumiszíjat ki kell cserélni.
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 731

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tollact »

A Wikipedia ezt írja róla:

"The album was released in three versions: a CD in Europe, a CD in North America, and a DVD-Audio edition. The copy protection[3] on the CDs caused many complaints about playback difficulties, including claims of damage to CD and DVD players."

És egy cikk a Philipstől 2003-ból: http://www.smh.com.au/articles/2003/05/ ... 72394.html

El lehet képzelni hogy milyen minőségű az a CD-lemez, amit a másolásvédelem miatt már a CD-játszók egy része sem tud lejátszani. Túlzásba vitték szerintem ezt az utóbbi időkben, pontosabban az utóbbi előtti időkben ahogy látom 2000-es évek eleji kiadványról van szó. Ma már ezen nem sokat gondolkoznak a kiadók: egy szerűen nem is nagyon jelentetnek meg CD-ket....
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

"The album was released in three versions: a CD in Europe, a CD in North America, and a DVD-Audio edition. The copy protection[3] on the CDs caused many complaints about playback difficulties, including claims of damage to CD and DVD players."

És egy cikk a Philipstől 2003-ból: http://www.smh.com.au/articles/2003/05/ ... 72394.html

Az angol tudásom meglehetősen hézagos, de, ha jól értem, ez, egy természetesnek mondható jelenség és akár, a lejátszó is tönkremehet. Azt hittem, hogy a CDR770-nel, megoldódott a CD-lejátszó problémám (a Yamahám, az írott lemezeket válogatja). Úgy néz ki viszont, hogy emiatt, mindenképpen vennem kell egy másik CD-lejátszót.

Látókörömbe került, egy Marantz CD5000. Ez, milyen minőséget képvisel?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Sziasztok!

A mai délután jelentős részét, zenehallgatással töltöttem. Mike Oldfield volt terítéken. CD-lejátszóm, (Philips CDR770) az egyik lemezt, (Tubular Bells 2003, 2003 Warner Music) nem akarta lejátszani. Beolvasáskor, "Wrong disc use audio CD" hibaüzenetet írta ki. A lemezről, azt kell tudni, hogy másolásvédett. Próbálkoztam, másik, másolásvédelemmel ellátott lemezzel és ugyanez volt az eredmény.

Találkozott már valaki, ezzel a jelenséggel?

TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Sziasztok!

A mai délután jelentős részét, zenehallgatással töltöttem. Mike Oldfield volt terítéken. CD-lejátszóm, (Philips CDR770) az egyik lemezt, (Tubular Bells 2003, 2003 Warner Music) nem akarta lejátszani. Beolvasáskor, "Wrong disc use audio CD" hibaüzenetet írta ki. A lemezről, azt kell tudni, hogy másolásvédett. Próbálkoztam, másik, másolásvédelemmel ellátott lemezzel és ugyanez volt az eredmény.

Találkozott már valaki, ezzel a jelenséggel?

krleonard
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: krleonard »

Urak,
Adott egy Cambridge Audio 640C V2, és a következő probléma:
Amikor kinyitom a tálcát, akkor a mechanikában az olvasófej és a lemezt pörgető motor "lebukik", hogy ki tudjon csúszni a tálca. ez eddig rendben van, minden nem fordított mechanikás CD lejátszó így működik. A gond akkor van, amikor bezárnám a tálcát, mivel ilyenkor az olvasófej és a lemezt pörgető motor (gyk: a képen pirossal hanyagul keretezett rész) nem emelkedik fel teljesen. Egy kis rázásra, ütögetésre visszamegy a helyére, és így gond nélkül olvassa a lemezeket, szóval nem használhatatlan a cucc - én így használtam kb 5 évig - de most szeretném eladni, és előtte gondoltam körbekérdezek, hogy van-e valakinek tapasztalata/ötlete, hogy mivel lehetne megoldani a problémát, gondolom nem kell miatta a teljes mechanikát cserélni? Egyébként, ha valaki szeretne egy ilyen cd pörgetőt, és tesz erre egy korrekt ajánlatot, ami a hibát figyelembe véve némileg a aszokásos használt piaci ár alatt van, elviheti így is.

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: franz »

Pioneer pd-30 lejátszóval volt vkinek dolga?
Mindenképp újat szeretnék venni és 130e nél többet nem szánnék rá.
A pd-50 et néztem korábban, de arról lebeszéltem magam mert az csak a beépített dac miatt drágább, azt én meg inkább külön komponensként venném meg, mármint a dacot.
Szóval a hangja milyen a 30-asnak? Kezdő hifistaként vállalható?

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Mint írták már, egy egy régebbi Philips/Marantz 1541-es dac-kal tökéletes lenne ahhoz, hogy belépj a cédézés alapjai közé. Aztán ha tetszik a dolog, még bármi lehet belőle... És kb. 10eFt-ból megúszod...

Vonatkozik ez a zenehallgatásra.

Hogy az elektronikus meg techo, hardcore zenére érdemes-e? Szerintem nem...
Ne érts félre, de szerintem egy ilyesmi keményebb és hifizés szempontjából igénytelenebb zenei stílusnak az mp3 bőven elég. Itt lényegtelen, hogy honnan milyen hangszer szólal meg, színpad, stb...
Én az elektronikus zenében megálltam Jarre-nál, Kraftwerk-nél, stb. Vannak jobb darabok az általad hallgatottak között is, de hogy egy cd döntsön ebben a kérdésben? Próba, cseresznye...

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Köszönöm a választ, nekem is hasonlóak a gondolataim, csak abban nem voltam biztos, hogy az én kis szerény rendszeremen kijön e a különbség. Milyen CD játszót ajánlanál kipróbálni?

Mint írták már, egy egy régebbi Philips/Marantz 1541-es dac-kal tökéletes lenne ahhoz, hogy belépj a cédézés alapjai közé. Aztán ha tetszik a dolog, még bármi lehet belőle... És kb. 10eFt-ból megúszod...

vortel

Cd játszók

Szia!

Szerintem, mindenképpen érdemes egy CD-lejátszót beszerezni, már csak azért is, mert a mini hifi, DVD-lejátszót tartalmaz. Egy belépő kategóriás CD-lejátszó is, sokkal szebben szól, mint egy DVD-lejátszó. Az újabb CD-lejátszókon is van USB. Az, már egy másik kérdés, hogy egy régi, magasabb kategóriás CD-lejátszóval, jobban jársz, anyagi -és hangminőségi szempontból is. USB-ről történő lejátszásra, még megmaradhat a Lenco is, akár.

Köszönöm a választ, nekem is hasonlóak a gondolataim, csak abban nem voltam biztos, hogy az én kis szerény rendszeremen kijön e a különbség. Milyen CD játszót ajánlanál kipróbálni?

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: audioline »

Igaziból elégedett vagyok, de végül is viszonyítási alapom nem igazán van.

Ez volna a lényeg!   A HiFi fejlesztés egy olyan út, amin ha elindul az ember, nem könnyű eljutni odáig, amit Te most jelenleg érzel.
Persze nem lebeszélni szeretnélek a továbblépésről, csupán megfontoltságra ösztönözni. A helyzet az, hogy a neked tetsző jobb hangért bizony meg kell fizetned a tanuló pénzt, vagy is meg kell tapasztalnod néhány, a jelenlegidtől komolyabb termék tudását - jó esetben odahaza - ami anyagi ráfordítás/idő/utánajárás nélkül nem fog menni. Ezt az iskolát sajna nem lehet kihagyni, aki többet/jobbat szeretne. 

Ennyi ömlengő bölcselet után visszatérve eredeti kérdésedre, azt javaslom próbálj az ismeretségi körödből kölcsön kérni valami régebbi de tisztességes CD lejátszót, és már is elindultál a megtapasztalás útján. Ha ez nem kivitelezhető, vegyél kezdésnek 10e körül valami Philips lengőkaros mechanikás (pl. TDA1541, 1543-al szerelt) masinát, és el tudod dönteni, hogy kell e néked CD avagy sem.

Ha több pénzt is bele tennél vagy más irány is érdekel, írd meg, vannak még biztos ötletek a fórumtársaknál...határ a csillagos ég!  
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

vortel

Cd játszók

Fontos kérdés, hogy nagyjából elégedett vagy e a jelenlegi rendszerrel? Ha komolyabb hangot szeretnél, valószínűleg nem csupán egy CD player beszerzése a megoldás.

Igaziból elégedett vagyok, de végül is viszonyítási alapom nem igazán van.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Sziasztok!

Szeretném a következőt kérdezni tőletek: van egy kis gagyi hifim (JVC A-X400 erősítő egy pár CAT MBC 313b). Jelenleg egy Lenco MDV 2 mini hifiről küldöm neki a jelet CD illetve USB-ről. Főként elektronikus zenét hallgatok, annak minden fajtáját, techno, house, hardcore, stb. Van e olyan CD játszó amit érdemes beszereznem, vagy ilyen erősítő és hangfalak valamint zenék mellé, vagy teljesen fölösleges ilyenen gondolkodnom? Köszi szépen.

Fontos kérdés, hogy nagyjából elégedett vagy e a jelenlegi rendszerrel? Ha komolyabb hangot szeretnél, valószínűleg nem csupán egy CD player beszerzése a megoldás. 

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Sziasztok!

Szeretném a következőt kérdezni tőletek: van egy kis gagyi hifim (JVC A-X400 erősítő egy pár CAT MBC 313b). Jelenleg egy Lenco MDV 2 mini hifiről küldöm neki a jelet CD illetve USB-ről. Főként elektronikus zenét hallgatok, annak minden fajtáját, techno, house, hardcore, stb. Van e olyan CD játszó amit érdemes beszereznem, vagy ilyen erősítő és hangfalak valamint zenék mellé, vagy teljesen fölösleges ilyenen gondolkodnom? Köszi szépen.

Szia!

Szerintem, mindenképpen érdemes egy CD-lejátszót beszerezni, már csak azért is, mert a mini hifi, DVD-lejátszót tartalmaz. Egy belépő kategóriás CD-lejátszó is, sokkal szebben szól, mint egy DVD-lejátszó. Az újabb CD-lejátszókon is van USB. Az, már egy másik kérdés, hogy egy régi, magasabb kategóriás CD-lejátszóval, jobban jársz, anyagi -és hangminőségi szempontból is. USB-ről történő lejátszásra, még megmaradhat a Lenco is, akár.

vortel

Cd játszók

Sziasztok!

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Lehet, hogy hamarosan átirányítanak az adás-vétel topikba...amúgy sikeres eladást!
Köszönöm a figyelmet - és persze elnézést az esetleges illetlenségért - betettem az adás-vétel topikba fényképekkel együtt.
longkft.hu/audioblog/

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Igen, ez az. Bár a fiókot takaró fémlap jelenleg nincs (zacskóban pihen) az eladó készüléken.
Lehet, hogy hamarosan átirányítanak az adás-vétel topikba...amúgy sikeres eladást!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”