Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Egy nagyon alap kérdéssel fordulnék a fórumozókhoz.
Az erősítő amit kinéztem 2 phono, 2 tape, 1 aux, 1 tuner bemenettel rendelkezik.
De mivel vintage erősítőről van sző, nincs cd.
Az aux-ba majd egy DAC -ot szeretnék kötni, de a leendő cd lejátszót köthetem a tape-ba?Ha igen, lesz minőségi romlás ahhoz képest ha mondjuk inkább az aux-ba kötném?
A másik kérdés - jut eszembe - , hogyan lehet megoldani 2 erősítő összekötését a következő miatt:
Az egyik, amire 2 hangfalpárost kötnék, nincs kijelzője, erre lennének kötve a bemeneti eszközök (cd, lejátsző, dac, tuner).
A másik erősítő rendelkezik VU meter kijelzővel, ezt szeretném összekötni a végerősítővel h a kijelzőt "életre lehessen kelteni" zenehallgatás közben, ez lehetséges?
Illetve egy 3. is bevillan: van egy rádió erősítő, ez összeköthető a rec out kimenetével a végerősítő tuner in bemenetével?
Ha hülyeségek születtek elgondolásban, pláne tegyétek helyre légyszi!
A phono bemeneteken kívül bármelyik bemenet vonalszintű, tehát a lemezjátszón kívül bármelyik vonalszintű forrás (tuner, magnó, CD, minidisc) bármelyikre bármilyen konfigurációban ráköthető, a felirat csak azért érdekes, hogy a bemenetválasztón tudd hova kapcsolj. Annyi lesz talán a bibi, hogy a vintage erősítőkön a bemenet szintjét 0,5V körülre várták, ezért ha CD-t kötsz rá, annak a 2V-os bemenete hangosabb lesz, ezért a hangerőszabályzót az alsó régiókban fogod használni.
Azt nem értem, hogy DACot vagy CD-t akarsz rákötni. Lesz egy futómű (PC?) és egy külső DAC amit egyszer rákötsz meg egy normál integrált CD lejátszó beépített DAC-kal?
A két erősítő összkötése. Összekötheted ahogy írtad, hogy a tape out vagy rec out kimenetre kötöd a másikat mert gyakorlatilag ez a kimenet "rövidzárban van" a bemenetekkel a mínuszon és a bemenetválasztón keresztül, tehát olyan mintha a kábelt direktben a másikba kötnéd. Viszont azt nem tudom, hogy a másik erősítőnek, amelyiknek a kijelzője tetszik, annak hosszú távon hangsugárzó nélkül terheletlenül hajtva nem lesz-e gondja. Ha a VU metert szeretnéd látni ahogy szépen leng, akkor ugye rá kell húzni a hangerőt, de a kimenőtrafó nem lesz terhelve. Szóval te tudod,de lehet, hogy az erősítő látja kárát hosszú távon.
Sztereó erősitők
A másik kérdés - jut eszembe - , hogyan lehet megoldani 2 erősítő összekötését a következő miatt:
Az egyik, amire 2 hangfalpárost kötnék, nincs kijelzője, erre lennének kötve a bemeneti eszközök (cd, lejátsző, dac, tuner).
A másik erősítő rendelkezik VU meter kijelzővel, ezt szeretném összekötni a végerősítővel h a kijelzőt "életre lehessen kelteni" zenehallgatás közben, ez lehetséges?
Illetve egy 3. is bevillan: van egy rádió erősítő, ez összeköthető a rec out kimenetével a végerősítő tuner in bemenetével?
Mindent össze lehet kötni mindennel, de minek, ha magában is szól.
Ne úgy hallgasd, hogy egy műszer közben ugráljon, hanem úgy, ahogy jobbnak hallod a hangot.
Sztereó erősitők
Nem, ugyanazt fogod hallani.
Sziasztok!
Az erősítő amit kinéztem 2 phono, 2 tape, 1 aux, 1 tuner bemenettel rendelkezik.
Az aux-ba majd egy DAC -ot szeretnék kötni, de a leendő cd lejátszót köthetem a tape-ba?Ha igen, lesz minőségi romlás ahhoz képest ha mondjuk inkább az aux-ba kötném?
Sztereó erősitők
Sziasztok!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Sziasztok
Megérkezett már egy hete a bátyám JVC AX-Z911.
Meglepően máshogy szólnak a Jamo-k egy ilyen kategóriájú erősítővel.
Ilyet még nem tapasztaltam erősítők között.
Leegyszerűsítve a hangzásképet Yamaha, Kenwood, erősítővel egy 30 tagú zenekarból az ember csak 15 öt hall.
Míg a JVC- vel mindenki hallható.
Sokkal részletgazdagabban szól. Lágyabb teltebb mélyekkel. Halkabban szol. Yamaha, Kenwood-al hangosabban szóltak a Jamo-k, de ez nem baj.
Nagyon tetszik hogy halk zenehallgatásnál ugyanolyan hangképet produkál mint nagy hangerőn.
ezzel az erősítővel sokkal de sokkal erőteljesebb mélyeket produkál. Én az 5. emeleten lakom de már szóltak hogy hallják ha zenélek a 10. en.
Meg két emelettel alattam is szóltak hogy rezeg a radiátor tetején a lemez.
De nem problémázik túlságosan senki.
Most csak ennyit majd később is írok.
Üdv.: Péter
Na látod!Attól hogy valami kicsit korossabb nem azt jelenti hogy elavult ill műszakilag gyengébb!
Hallottam régebbi JVC vasat, jó volt!
Ez sajnos idővel változott és a HM vasaikra nem mondható...
Azért hallhatod halkabbnak mert a felesleges, mosott hangok nincsenek ott ill kevesebb van, és valszeg a hangerő szabályozas sem ugyanaz a vasak esetében.
A szomszédok nem a hangerőt halljak, inkabb a dinamikát.
Mivel a vas pontosabban fogja meg a hangszórókat, így pontosabb, gyorsabb a mozgása... nem maszatol, nem dübörög a mely, nem ciripel a magas...
Barátkozz még a JVC-vel!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
-Szerintem azért hallod, érzed halkabbnak, mert sokkal tisztábban szól.
A torz hangot sokkal hangosabbnak érezzük.
Halkabban szol. Yamaha, Kenwood-al hangosabban szóltak a Jamo-k,
Sztereó erősitők
Cseles3!
A talált szövegből kiderülnek dolgok... de pl az nem hogy milyen dobozzal, kabelekkel volt tesztelve...
A 640 v2 nem ismerem, 540-est igen és a 970-hez is volt már szerencsém.
Én nem hallottam ilyennek a 2 készülék között a difit.
Ahogyan én hallottam, mind2 készülék gyors, lendületes, kissé kemény (bihonyos rendszerben kissé agresszív).
Megfelelő szinergia esetén mindkettö tökéletes választás lehet, de ennek az ellekezője is igaz!
A batyid JVC-ével milyenek a Jamo-k?
Vagy a kora miatt kilőve?
Milyen a benne lévő DAC?
Sziasztok
Megérkezett már egy hete a bátyám JVC AX-Z911.
Meglepően máshogy szólnak a Jamo-k egy ilyen kategóriájú erősítővel.
Ilyet még nem tapasztaltam erősítők között.
Leegyszerűsítve a hangzásképet Yamaha, Kenwood, erősítővel egy 30 tagú zenekarból az ember csak 15 öt hall.
Míg a JVC- vel mindenki hallható.
Sokkal részletgazdagabban szól. Lágyabb teltebb mélyekkel. Halkabban szol. Yamaha, Kenwood-al hangosabban szóltak a Jamo-k, de ez nem baj.
Nagyon tetszik hogy halk zenehallgatásnál ugyanolyan hangképet produkál mint nagy hangerőn.
ezzel az erősítővel sokkal de sokkal erőteljesebb mélyeket produkál. Én az 5. emeleten lakom de már szóltak hogy hallják ha zenélek a 10. en.
Meg két emelettel alattam is szóltak hogy rezeg a radiátor tetején a lemez.
De nem problémázik túlságosan senki.
Most csak ennyit majd később is írok.
Üdv.: Péter
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Hogyan érted? - mielőtt cserélek hallgassak meg teljes rendszereket, hangfalakat?
Hátigen, eredeti terv az volt, hogy internetről rendelek MonitorAudioBx2, vagy QAcoustics-2020i hangfalakat. Sajnos ezeket az én városomban nincs lehetőség meghallgatni.
Nem tudom merre laksz.De ne vegyél új dobozt!
Fogd meg a vasat (10kg) és menj el halgatózni ismerősökhöz dobozokat!
Ne hagyd magad befolyásolni...
A sima A6 kicsit a pincébe húzott... ami tulajdonképpen nem baj, szokni kell.
De szerintem méltó visszatérés volt a Pioneer-tól a sztereó vonalba!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Sziasztok,
Kisegítettek kérlek egy véleménnyel.
Friss szerzeményem egy használt Pioneer A-A6MK2-K erősítő, amelyről az a hír járja, hogy nagyon jó minőségű hangzást ad.
Érdekesen (nem kellemesen) meglepett a csere az eddigi erősítő helyett. A Pioneer hangzása olyan mintha digitális dobozt hallgatnék, nyers, és mintha minden stílusú zene egy elektronikus unplugged lenne. (Próbáltak kubai zenével, Dire Straits-el, jazz-vokál, egyé . Hiányzik a melegség. A vokál szépen hangzik, a háttérzene viszont élesen hangzik, az unplugged hangzás a megfelelő.
Eddig egy alapszintű Marantz PM57 erősítőt használtam. Ennél a vokál nem volt oly szép mint a Pioneer esetében, a hangzás tompább, viszont melegebb.
Használt hangfalaim MagnatMonitor220. A Marantz-nál erős basszust adtak, a Pioneer-nál visszafogott.
Hol lehet a gond?
i) ez (a Pioneer) az igazi hangzás, csak fülem nincs hozzászokva
iv) kábelezés
v) egyéb?
A Pioneer szerintem közelebb áll a valódi hangzáshoz, amihez a füled nincs hozzászokva.
Jó eséllyel a tompább, melegebb hangzású Marantz- od szépen kiherélte neked a zenéből a középtartományt, mert ott sok a hibalehetőség a láncban, helyette kaptál egy meleg hangzást, ami a valóságban mély és magashang kiemelés, a középhangok megszűrésével.
A Pio nem szűrte ki ennyire a közepét a zenének, ezért élénkebb, viszont a rendszered összes hibáját, ami összejött a forrástól a kábelezésig, jobban az arcodba tolja.
Sztereó erősitők
Ne cseréld!
Hallgatózz, fülelj!
Hogyan érted? - mielőtt cserélek hallgassak meg teljes rendszereket, hangfalakat?
Hátigen, eredeti terv az volt, hogy internetről rendelek MonitorAudioBx2, vagy QAcoustics-2020i hangfalakat. Sajnos ezeket az én városomban nincs lehetőség meghallgatni.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Köszönöm véleményed!
Tervben van, hogy a közeljövőben cseréljem a dobozokat.
Ne cseréld!Hallgatózz, fülelj!
Sztereó erősitők
Üdv a fórumon!
Nos, nem lep meg a problémád.
De masként látom ill ismerem a dolgot!
Előre bocsájtom a dologhoz hogy nekem sima A6-os volt egy ideig, Clarus Charon Pro dobozokkal, a rendszer többi eleme az aláírásomban van...
Elsősorban tisztázzunk dolgokat!
Hozzá voltal szokva bizonyos hanghoz, tulajdonképpen a füled, agyad rá van állva.
Idő kell míg kimegy a régi hang!
A dobozod nem rossz, de lássuk be hogy egy mozis szett háttere (ismerősnek volt, hallottam), a korlátain nem tud túllépni...
Nincs partiban a Pioneer párossal!!!
A sima A6 szerintem egy jó erősítő (gondolom az MK2 sem lehet rosszabb)!
Gyors, fickós hang!
Nekem ami nagyon tetszett benne (több dobozzal is hallgattam) hogy az énekhangok és az akusztikus zenék igazi testtel szólaltak meg!
Volt csendje a zenéknek.
Több dobozzal (komoly, drágabb) is igen jól zenélt!
Véleményem szerint teljesen más karakter a Pioneer és a Marantz!
Szerintem fülelj meg más dobozokat is!
Remélem nem értesz félre, de a dobozod a gyenge láncszem szerintem!
Mikor valaki megkérdezi... mindig azt mondom: Vásárlás előtt hallgatózni kell!!!
Nem tudom mennyiért vetted a Pioneer párost, de ha nem tudsz vele együtt élni, nem tesz boldoggá... akkor cserélned kell!
De mindenképpen próbáld meg más dobozokkal is!
Ha javítva volt és esetleg nem szakszerűen akkor az szakinak egyből kiderül, de lehet hogy simán szemmel látható.
Köszönöm véleményed!
Tervben van, hogy a közeljövőben cseréljem a dobozokat.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Sziasztok,
Friss szerzeményem egy használt Pioneer A-A6MK2-K erősítő, amelyről az a hír járja, hogy nagyon jó minőségű hangzást ad.
Érdekesen (nem kellemesen) meglepett a csere az eddigi erősítő helyett. A Pioneer hangzása olyan mintha digitális dobozt hallgatnék, nyers, és mintha minden stílusú zene egy elektronikus unplugged lenne. (Próbáltak kubai zenével, Dire Straits-el, jazz-vokál, egyé . Hiányzik a melegség. A vokál szépen hangzik, a háttérzene viszont élesen hangzik, az unplugged hangzás a megfelelő.
Eddig egy alapszintű Marantz PM57 erősítőt használtam. Ennél a vokál nem volt oly szép mint a Pioneer esetében, a hangzás tompább, viszont melegebb.
Használt hangfalaim MagnatMonitor220. A Marantz-nál erős basszust adtak, a Pioneer-nál visszafogott.
Hol lehet a gond?
ii) a Pioneer használt, feltételezhetően javítva is volt, így a hangzásának ártott a javítás.
iii) a Pioneer nem szereti a MagnatMonitor220
iv) kábelezés
v) egyéb?
forrás:
http://www.pioneer.eu/uk/products/archi ... /page.html
http://www.tnt-audio.com/ampli/pm57e.html
http://www2.produktinfo.conrad.com/date ... _de_en.pdf
http://www.ebay.de/gds/Magnat-Monitor-2 ... 527/g.html
http://www.e-bay.de/gds/Magnat-Monitor- ... 456/g.html
Üdv a fórumon!
Nos, nem lep meg a problémád.
De masként látom ill ismerem a dolgot!
Előre bocsájtom a dologhoz hogy nekem sima A6-os volt egy ideig, Clarus Charon Pro dobozokkal, a rendszer többi eleme az aláírásomban van...
Elsősorban tisztázzunk dolgokat!
Hozzá voltal szokva bizonyos hanghoz, tulajdonképpen a füled, agyad rá van állva.
Idő kell míg kimegy a régi hang!
A dobozod nem rossz, de lássuk be hogy egy mozis szett háttere (ismerősnek volt, hallottam), a korlátain nem tud túllépni...
Nincs partiban a Pioneer párossal!!!
A sima A6 szerintem egy jó erősítő (gondolom az MK2 sem lehet rosszabb)!
Gyors, fickós hang!
Nekem ami nagyon tetszett benne (több dobozzal is hallgattam) hogy az énekhangok és az akusztikus zenék igazi testtel szólaltak meg!
Volt csendje a zenéknek.
Több dobozzal (komoly, drágabb) is igen jól zenélt!
Véleményem szerint teljesen más karakter a Pioneer és a Marantz!
Szerintem fülelj meg más dobozokat is!
Remélem nem értesz félre, de a dobozod a gyenge láncszem szerintem!
Mikor valaki megkérdezi... mindig azt mondom: Vásárlás előtt hallgatózni kell!!!
Nem tudom mennyiért vetted a Pioneer párost, de ha nem tudsz vele együtt élni, nem tesz boldoggá... akkor cserélned kell!
De mindenképpen próbáld meg más dobozokkal is!
Ha javítva volt és esetleg nem szakszerűen akkor az szakinak egyből kiderül, de lehet hogy simán szemmel látható.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11126
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Ennyivel gyengébbek hangra az újabbak?
Nem feltétlenül gyengébbek, inkább csak modernebbek hangzásra is. Több részlet, kevesebb erő és érzelem. 970-esem nekem is volt egykor, nem tudtunk egymásba szeretni.
Pont ebben a topicban, kicsit lejjebb írta ezt fapaci.
Magam is egyetértek vele.
Sztereó erősitők
Sziasztok,
Hol lehet a gond?
ii) a Pioneer használt, feltételezhetően javítva is volt, így a hangzásának ártott a javítás.
iv) kábelezés
v) egyéb?
forrás:
Anélkül, hogy bármi okosságot tudnék mondani, talán a múlt héten említette fapaci és kimber valamelyik topicban, hogy az újabb készülékek hangzása részletgazdagabb, viszont hiányzik belőlük a melegség és az erő. Én magam az erőt inkább dinamikának mondanám, de ez mindegy. Ez is lehet a vagy egyfajta magyarázat. Én magam is tapasztaltam a melegség hiányát nemrég, amikor erősítőt cseréltem.
Persze más magyarázat is lehetséges.
Sztereó erősitők
Sziasztok,
Hol lehet a gond?
iv) kábelezés
v) egyéb?
forrás:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem lenne, hogy egy örökölt 110 wattos 8 ohmos hangfalra ráköthetem-e 23 wattos 4 ohomos erősítőt?
Elvileg úgy tudom a hangfal legalább 1,5 szerese legyen az erősítőnek, ez teljesül na de nem kevés? momentán egy 38 wattos 8 ohmos erősítővel hajtom ezt a hangfalat és 10 es skálából 3 nál már nem merem feljebb hajtani mert bitang.
Viszont az ohmról azt tudom h itt is a hangfalnak kell többnek lennie, de JOBB ha azonosak.
Szóval, mi a véleményetek?
A véleményeket inkább hagyjuk, éljen a fizika! A hangsugárzó és az erősítő esetén nem ugyanazt jelentik az említett paraméterek, de ebben most nem merülnék el. A lényeg annyi, hogy ha a hangdobozod gyártója nem hazudott túl nagyot, akkor nem lesz baj.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem lenne, hogy egy örökölt 110 wattos 8 ohmos hangfalra ráköthetem-e 23 wattos 4 ohomos erősítőt?
Elvileg úgy tudom a hangfal legalább 1,5 szerese legyen az erősítőnek, ez teljesül na de nem kevés? momentán egy 38 wattos 8 ohmos erősítővel hajtom ezt a hangfalat és 10 es skálából 3 nál már nem merem feljebb hajtani mert bitang.
Viszont az ohmról azt tudom h itt is a hangfalnak kell többnek lennie, de JOBB ha azonosak.
Szóval, mi a véleményetek?
Sztereó erősitők
Nem tűnik rossz ötletnek, de olyan megoldást szeretnék, amivel nem kellene külön foglalkozni, mégha így nem is a lehető legjobb hangot kapom adott összegért.
Esetleg Marantz PM-66? vagy valamelyik hasonló Marantz mennyire lenne jó választás?
Mindegyikkel foglalkozni kell, legalább egy iec aljzat erejéig. Hidd el, meg fogja érni a törődést. Egy hét, pár ezer Ft.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
Sztereó erősitők
Javaslatom: én vennék egy régebbi nad-ot, és átnézetném + pár régi alkatrész cseréje és IEC aljzat az alisca-ban.
Sztem így jobb hangot kapsz ugyanannyiért, mint egy (használt) újtól.
Nem tűnik rossz ötletnek, de olyan megoldást szeretnék, amivel nem kellene külön foglalkozni, mégha így nem is a lehető legjobb hangot kapom adott összegért.
Esetleg Marantz PM-66? vagy valamelyik hasonló Marantz mennyire lenne jó választás?
Sztereó erősitők
Hello!
CAV DP880A-hoz tudnátok ajánlani erősítőt? Egyelőre még csak terv az erősítőupgrade, de örülnék, hogyha tudnátok ajánlani néhány típust/szériát, hogy egyáltalán miket keressek a hírdetésekben.
A keret 30-45ezer Ft, de ha 45-60ezer Ft-os kategórában is tudnátok ajánlani, az is jó lenne.
Javaslatom: én vennék egy régebbi nad-ot, és átnézetném + pár régi alkatrész cseréje és IEC aljzat az alisca-ban.
Sztem így jobb hangot kapsz ugyanannyiért, mint egy (használt) újtól.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
Sztereó erősitők
Hello!
CAV DP880A-hoz tudnátok ajánlani erősítőt? Egyelőre még csak terv az erősítőupgrade, de örülnék, hogyha tudnátok ajánlani néhány típust/szériát, hogy egyáltalán miket keressek a hírdetésekben.
A keret 30-45ezer Ft, de ha 45-60ezer Ft-os kategórában is tudnátok ajánlani, az is jó lenne.
Én ilyesmivel hallgattam, jó párost alkottak.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ald%C3%B3/
-ebben be van építve a dac, amiatt kicsit drágább.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Ennyivel gyengébbek hangra az újabbak?
Nem feltétlenül gyengébbek, inkább csak modernebbek hangzásra is. Több részlet, kevesebb erő és érzelem. 970-esem nekem is volt egykor, nem tudtunk egymásba szeretni.
Sztereó erősitők
Hello!