Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Elektroncső topik {___]=

robert
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 18

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: robert »

Sziasztok!

Kínai 6N1 csövet mivel lehet egy az egyben helyettesíteni munkapont állítás nélkül?

Vendég

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Koszi megoldodott

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 864

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Ha valaki esetleg 5U4G csövet keresne, akkor itt jó néhánynak megtalálja a jellemzését, "basic" angollal és google fordítóval is teljesen érthető: (Nem úgy mondjuk mint Srajan Ebaen írásai a 6moons-on...  )

http://www.head-fi.org/t/694525/dubstep ... ing-thread 

És igen, kedves opel123 fórumtárs, nagyon-nagyon jókat írnak az RCA 5U4G-ről is. 
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Sziasztok

Surgosen keresnék 6c33c csoveket kettot
06203406085
Koszi
Udv
Laci
Kb 11e ftot szánnék a kettőre

Ezt nézted?

http://elektronika.vatera.hu/nosztalgia ... 28945.html
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Ja még egy dolog.  Nem biztos, hogy megéri a méregdrága új csövekkel próbálkozni.  Egy ismerősnél kb 100 óra után szakadt az egyik EAT 300B fűtése.  Az erősítővel semmi gond, garancia már nincs, párszáz Euro meg a kukába.
Most van fenn egy Sophia Princess 300B az ebayen, annál is megmihálylott az egyik cső a másikat meg árverezi, mert a gyártó cseszik engedményt adni a garancia lejárta után nemsokkal.
NOS, vagy inkább mérésre erős csöveket érdemes venni, amíg vannak elérhető áron.

Köszönöm a felajánlást, elég rég jártam arra, meglátjuk. 

Garancia tekintetében az EML egy évet ad, és ha vásárlás után 4 héttel regisztrálja a fogyasztó a csövet, akkor 18 hótól 5 évig terjed a garancia. Hogy melyik EML-re mennyi a bónusz, az már nem derül ki, viszont vezetnek egy, a honlapon nyilvánossá tett (és talán kozmetikázott is?  ) statot, hogy adott időszakban mennyi garis ügyintézés volt.

http://www.emissionlabs.com/html/guarantee/Register.php

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Nem, még nem próbáltam. RCA-ból a red base 5692-es 6SN7 járt nálam, és igaz, hogy csak rövid ideig hallgattuk, de akkor a Psvane CV-181Z simább, jobb felbontású, és főleg ritmikusabb volt. Az volt a benyomásunk, hogy hiába hallgatnánk (akár jóval) hosszabb ideig is, nem ugrana annyit a hangja, hogy elérje a Psvane-t.

Node, vissza a 5U4G-re. Mivel KT88-as csőben nem találok olyat, (sajnos nálam nem jött be a Psvane KT88, igazán édes középtartománnyal, sima, nagy felbontású magasakkal örvendeztetett meg, de az én erősítőmben rettentően lötyögött az alja) ami legalább annyira hajtós, mint a KT120 - a Northern Electric-be a grafit miatt nem merek belevágni, az EAT meg számomra teljesen agyament ár -, így úgy döntöttem, hogy valamilyen prémium egyenirányító csőbe ruháznék be. Így jött az EML ötlet, de bármilyen javaslatot szívesen veszek, annál is inkább, mivel most realizáltam, hogy az EML 5U4G valószínűleg nem fér el az erősítőmben ui. 6 centi széles.         

Leírhatnám, hogy milyen hangot szeretnék, de a Psvane KT88-kalandból okulva lehet, hogy az adott cső az én erősítőmben teljesen más karakterrel fog megszólalni. Ennek fényében a következő kérdés is talán felesleges, de azért mégiscsak felteszem: 
Nálad a milyen erősítőben, milyen hangot produkál az RCA, és miket próbáltál előtte?

Ez az?

Ja még egy dolog.  Nem biztos, hogy megéri a méregdrága új csövekkel próbálkozni.  Egy ismerősnél kb 100 óra után szakadt az egyik EAT 300B fűtése.  Az erősítővel semmi gond, garancia már nincs, párszáz Euro meg a kukába.
Most van fenn egy Sophia Princess 300B az ebayen, annál is megmihálylott az egyik cső a másikat meg árverezi, mert a gyártó cseszik engedményt adni a garancia lejárta után nemsokkal.
NOS, vagy inkább mérésre erős csöveket érdemes venni, amíg vannak elérhető áron.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Elektroncső topik {___]=

Nem, még nem próbáltam. RCA-ból a red base 5692-es 6SN7 járt nálam, és igaz, hogy csak rövid ideig hallgattuk, de akkor a Psvane CV-181Z simább, jobb felbontású, és főleg ritmikusabb volt. Az volt a benyomásunk, hogy hiába hallgatnánk (akár jóval) hosszabb ideig is, nem ugrana annyit a hangja, hogy elérje a Psvane-t.

Node, vissza a 5U4G-re. Mivel KT88-as csőben nem találok olyat, (sajnos nálam nem jött be a Psvane KT88, igazán édes középtartománnyal, sima, nagy felbontású magasakkal örvendeztetett meg, de az én erősítőmben rettentően lötyögött az alja) ami legalább annyira hajtós, mint a KT120 - a Northern Electric-be a grafit miatt nem merek belevágni, az EAT meg számomra teljesen agyament ár -, így úgy döntöttem, hogy valamilyen prémium egyenirányító csőbe ruháznék be. Így jött az EML ötlet, de bármilyen javaslatot szívesen veszek, annál is inkább, mivel most realizáltam, hogy az EML 5U4G valószínűleg nem fér el az erősítőmben ui. 6 centi széles.         

Leírhatnám, hogy milyen hangot szeretnék, de a Psvane KT88-kalandból okulva lehet, hogy az adott cső az én erősítőmben teljesen más karakterrel fog megszólalni. Ennek fényében a következő kérdés is talán felesleges, de azért mégiscsak felteszem: 
Nálad a milyen erősítőben, milyen hangot produkál az RCA, és miket próbáltál előtte?

Ez az?

Igen ez az.  Csak arra kell figyelni, hogy ne a ribbed legyen (nem látom, hogy sima anódos vagy bordás), hanem a sima.
Kétféle cső járt nálam.  Korábban az orosz megfelelője volt.  Aztán amikor csereberélni akartam Taki barátom azt mondta:  "minek szórakoznál 5-10 fajta csővel, én már próbáltam sokat és ez a legjobb".  Ebayről rendeltem egyet 6-7e Ft körül volt.  Nincsenek ordító különbségek az egyenirányító csövek között és én mindig a símabban szóló kevésbé agresszív hangú csovet keresem.  Ez olyan.  Érdekes dolog ez.  Mérésre az orosz a jó, de az RCA szól szebben. :-)

A 6SN7 esetében is ezt a hangot szeretem.  Ebből a típusból viszont próbáltam RCA-t GE-t,Tung-Sol-t  oroszt, mindegyikből többfélét és a Sophia Electric Grade A-ját is.  Volt amelyik laposan szólt, általában az amerikai csövek ilyenek voltak egy GE kivételével.  A Sophia meg valahogy túl erőszakos volt a hatalmas felbontás mellé, végül az orosz MELZ jött és utcahosszal vert mindent.  Eszetlen felbontás és sima, torzításmentes (ha egy csőnél lehet ilyet mondani :-) Szerencsém volt mert egy párt a vaterán le tudtam ütni 7e Ft-rt és az volt a döbbenet, amikor először meghallgattam.  Ezután az ebayről rendeltem egy lyukas anódos NOS  MELZ-et és azóta azzal megy a DAC.

Ettől függetlenül, mivel nálad az előfokba megy, gondolom, lehet, hogy teljesen másképp szólna.  A Sophia pl Takinál zenél azóta egy AN Meishuban és teljesen jó. Nála pl a MELZ fedettebben szól mint nálam.

Ha Zalaegerszeg környékén jársz, szívesen kölcsönadom a tartalék RCA 5U4G-t és a nyugdíjazott MELZ 6SN7-eket próbára.  Ezek most az OTL füles erősítőmben szólnak néha és nagyon jók ott is.  Aztán, ha beválnak nyugodtabban tudnál venni a netről.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Nem volt szerencsém hozzá, de próbáltál már RCA smooth plate 5U4G-t?  Nálam ez a nyerő.

Ez az?

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Elektroncső topik {___]=

Használ valaki Emission Labs 5U4G egyenirányító csövet?

Ha igen, nagyon örülnék némi kis beszámolónak!

Nem volt szerencsém hozzá, de próbáltál már RCA smooth plate 5U4G-t?  Nálam ez a nyerő.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Használ valaki Emission Labs 5U4G egyenirányító csövet?

Ha igen, nagyon örülnék némi kis beszámolónak!

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Sziasztok

06203406085
Koszi
Udv
Laci

Egyszer F.Gy. (Mr. ALAC) említette, hogy akkoriban itt a fórumon kraftundkultur néven tevékenykedő fórumtárs szerzett neki ilyesmi csövet. Tudom, hogy több ismeretlenes az egyenlet, de hátha el tudsz indulni ebbe az irányba. 

Vendég

Elektroncső topik {___]=

Sziasztok

06203406085
Koszi
Udv
Laci

Vendég

Elektroncső topik {___]=

Ez nem lesz egyszerű eset .   Egy DIY erősítővel jártam így . Bár az nem 6SN7 volt . A vége az lett , át kellett alakítani a kapcsolást . Talán nálad nem kell majd ha szerencséd lesz . Jó hibakeresést !
Jó lenne ha túlzott módosítást nem kellene végrehajtanim, mert szeretem az előfok hangját.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1299

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Diy előfok. A cd játszómba tettem ilyen potit a fűtéshez. Ott nincs is gond a csőcserével. Előfokban csak fix 100ohmos ellenállásokkal van ez megoldva. Ugy látszik nem elég hatékony így vagy nemtudom.
Ez nem lesz egyszerű eset .   Egy DIY erősítővel jártam így . Bár az nem 6SN7 volt . A vége az lett , át kellett alakítani a kapcsolást . Talán nálad nem kell majd ha szerencséd lesz . Jó hibakeresést !

Vendég

Elektroncső topik {___]=

Pontosan milyen erősítő ez? Bizonyos típusoknál van lehetőség arra, hogy egy potmétert tekergetve a brummot minimalizáljad.
Diy előfok. A cd játszómba tettem ilyen potit a fűtéshez. Ott nincs is gond a csőcserével. Előfokban csak fix 100ohmos ellenállásokkal van ez megoldva. Ugy látszik nem elég hatékony így vagy nemtudom.

Vendég

Elektroncső topik {___]=

Sziasztok!

Van valakinek ötlete, hogy csőcsere után mitől lehet egy rendszer brummos? Ha visszateszem a régi csöveket megszűnik a zaj (6H8C csövek). A cső eladója azt irta  járassam, majd megszűnik. Eddig nem úgy néz ki, hogy a brumm kimenne a rendszerből. Több csövet vettem, de akárhogy variálom búg, mint egy régi hűtőszekrény Csak a régiekkel jó.

tropi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: tropi »

Sziasztok
SE rendszerű csöves végfokomat szeretném tuningolni csővel.
Jelenleg JJ 6L6GC van benne.
KT66 ra gondoltam.
Szerintetek Jazz, akusztikus zenére melyik a jobb választás?
1. TAD
2. GOLD LION

Választ előre is köszönöm.
Üdv

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Ha A osztályú a Cary, akkor elég bekapcsolnod, a csövek megkapják a teljes szuflát úgyis, hallgatnod sem kell. Ha AB, akkor hallgasd szokásos módon/hangerőn, biztosan kell nekik pár tíz óra, mire beállnak. A lábakat szerintem beszerelés előtt tisztítsd meg DeoxIt-tel vagy hasonlóval. Honnan vetted őket egyébként? A hangjukról írhatnál majd később.

Innen vettem:

http://www.tubeampdoctor.com/de/shop_So ... RTETT_3788

AB osztályú a Cary. Jelenleg 2 órát mentek, nagyon frissek még. Amikor ugyanezen termékcsalád 6SN7-es (CV-181T MII) csöveit járattam akkor annak elég volt néhány óra. A második bekapcsolásnál (5 óra után) már nagyot tisztult a közepe, aztán enyhén hullámzó karaktert mutatott néhány órán keresztül, de nagyjából 30-35 óra után már nem változott. Vagy csak én nem hallottam... 

Ha lesz benne kb. 50 óra akkor írok.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Le tudná írni valaki, hogy hogyan érdemes/szabad az új power csöveket bejáratni? 

Ezek érkeztek ma hozzám: telós kép, rossz fényviszonyok, úgyhogy bocsi a minőségért.

Ha A osztályú a Cary, akkor elég bekapcsolnod, a csövek megkapják a teljes szuflát úgyis, hallgatnod sem kell. Ha AB, akkor hallgasd szokásos módon/hangerőn, biztosan kell nekik pár tíz óra, mire beállnak. A lábakat szerintem beszerelés előtt tisztítsd meg DeoxIt-tel vagy hasonlóval. Honnan vetted őket egyébként? A hangjukról írhatnál majd később.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Le tudná írni valaki, hogy hogyan érdemes/szabad az új power csöveket bejáratni? 

Ezek érkeztek ma hozzám: telós kép, rossz fényviszonyok, úgyhogy bocsi a minőségért.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2772

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Nekem volt Secondo-m.Abban Electro-Harmonix ECC83 volt.Szerintem ez a gyári.

köszi
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1416

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: szigony »

hali Urak !

Adva van egy Unison Research "Secondo" (nem az enyém),ECC83-as van benne a gyári speckó szerint..meg tudná mondani valaki  milyen gyárilag szerelt csövek vannak benne?..amit kiszereltek,az egy Orion jelzésű ECC83-as..azt értem hogy UR logóval szerelt volt benne esetleg gyárilag..

köszi

Nekem volt Secondo-m.Abban Electro-Harmonix ECC83 volt.Szerintem ez a gyári.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZX LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2772

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

hali Urak !

Adva van egy Unison Research "Secondo" (nem az enyém),ECC83-as van benne a gyári speckó szerint..meg tudná mondani valaki  milyen gyárilag szerelt csövek vannak benne?..amit kiszereltek,az egy Orion jelzésű ECC83-as..azt értem hogy UR logóval szerelt volt benne esetleg gyárilag..

köszi

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 154

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: hubee »

Lassan előkerül az EL84 beszerzés nálam is, csakhogy 8db kellene... Így a Tele/Siemensek kiesnek áruk okán. Most JJ van... érdemes lenne Tungsram felé mozdulni?...
Azóta is a JJ-k az igáslovak...

Pávó Ferencnél jelenleg ez van (május 10-11et ír BPre!)

EL84        Tungsram                                               4.000,-Ft/db
E84L         Siemens                                                7.000,-Ft/db
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Mindegyik cső NOS készletből.
Hét végén Pesten leszek. Amennyiben Ön pesti, személyesen tudom
átadni a csöveket.

Üdv. P.F.

A JJ-k helyett egy kicsit finomabb csöveket szeretnék, ami picit hátrébb rajzolja meg a "teret"... (aki hallott JJ-t más mellett szerintem tudja mire gondolok)  Electro Harmonixet próbáltuk - finomabb hang, hátrébb rajzolja a teret - eddig jó . De a JJ-nek gyors,mélyre menő,ütős és megfogott mélye van, az EH-t nagyon elverte ebben. Az EH nekem összességében is egy túl dús hang, nem egészen ezt szeretném.
Ezek alapján javaslata esetleg valakinek?

Sovtek?...de lehet ez is picit dús lenne. Magam Tesla fele hajlok, amivel most naggyon jó tapasztalataim vannak, bár csak ECC802S téren.
EL84 RFT-vel esetleg van tapasztalat valakinek? Nekem csak ECC82essel van, ott összességében szeretem

ui.Bocs a hosszáért

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1662

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: viri »

Ne viccelj! Teljesen rendben van. Sőt, tetszik a dolog, tehát megvenném a csöveket, akkor ha van rá lehetőség kipróbálni a saját rendszeremben. Azt mondod/mondjátok, hogy hallható, minőségi különbség van egy EH és egy TAD között, mert ezen a téren sajnos nem rendelkezem megfelelő tapasztalattal. 
Örülök, akkor írok egy privit, beszéljük meg ott. 
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”