Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni táp ösvénnyel kapcsolatban. Mostanra érett meg bennem az elhatározás, hogy kiépítek egy új tápösvényt a villanyórától a készülékekig. Mivel nálam a készülékek szekrényben vannak, ezért bátorkodtam megvenni ezt: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/ . Mivel ebbe direkten be tudom kötni a vezetéket, ezért nem kell fali aljzat meg tápkábel onnan, meg még egy iec aljzat az elosztóra.
A kérdésem az lenne, hogy milyen vezetékből csináljam az ösvényt. Volt, ahol azt ajánlották, hogy 2,5-es tömör réz mtk kábel teljesen megfelelő erre. Nem egyszerű a szerelés nálam, mivel ahhoz, hogy esztétikus legyen, kb a fél házon körbe kell húznom, de csak egyszer kell megcsinálni. Ti milyen kábelt ajánlanátok?
A másik kérdés, hogy egy 16A-os C-s Schneider biztosíték jó lesz e vagy keressek ebből valami "audiofilebbet"?
Válaszokat előre is köszönöm.
Porcelán olvadóbiztosítót szerelj fel és 6-os vezetéket vegyél. A bolhán . Van aki a 10-esre esküszik de azt már nagyon nehéz szerelni. Nekem is a fél házon át kellett kihúzni de eldugva a fal tövében csatornában nem feltűnő. Aztán kell neki egy kis idő. Kösd rá a TV-t vagy más sokat használt fogyasztót, hogy járasd. Nekem a dinamikában hozott és a magasak karcosságából vett el ugyanazokkal a tápkábelekkel.
Megéri kiépíteni majd meglátod (hallod)
Kábelezzünk
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni táp ösvénnyel kapcsolatban. Mostanra érett meg bennem az elhatározás, hogy kiépítek egy új tápösvényt a villanyórától a készülékekig. Mivel nálam a készülékek szekrényben vannak, ezért bátorkodtam megvenni ezt: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/ . Mivel ebbe direkten be tudom kötni a vezetéket, ezért nem kell fali aljzat meg tápkábel onnan, meg még egy iec aljzat az elosztóra.
A kérdésem az lenne, hogy milyen vezetékből csináljam az ösvényt. Volt, ahol azt ajánlották, hogy 2,5-es tömör réz mtk kábel teljesen megfelelő erre. Nem egyszerű a szerelés nálam, mivel ahhoz, hogy esztétikus legyen, kb a fél házon körbe kell húznom, de csak egyszer kell megcsinálni. Ti milyen kábelt ajánlanátok?
A másik kérdés, hogy egy 16A-os C-s Schneider biztosíték jó lesz e vagy keressek ebből valami "audiofilebbet"?
Válaszokat előre is köszönöm.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv
-
Vendég
Kábelezzünk
Nálam is van egy Gac 3, igaz már csak a fiókban, uezen árban egy Klotz mc5000 szorította ki szintén egy tuner hátsójából, frissebb, dinamikusabb.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6493
Kábelezzünk
Köszi az infót.
Nincs mit, remélem valamelyest segítettem vele.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Kábelezzünk
Nekem GAC3 van a tuner és az erősítő között, az árához viszonyítva teljesen rendben van.A többit nem ismerem.
Köszi az infót.
- Smart845
- V.I.P.

- Értékelés: 221
Kábelezzünk
Qed Silver Anniversary. Csak nem tudom belefér e a keretbe...
A Qed-del nagyon rossz tapasztalatom van.Annál még egy V.D.H.Snowline-t is többre tartok.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Kábelezzünk
Eddig úgy néz ki hogy Habia,de hátha van másnak is ötlete.
Qed Silver Anniversary. Csak nem tudom belefér e a keretbe...
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- Smart845
- V.I.P.

Kábelezzünk
Tanácsra lenne szükségem.
Olyan hangsugárzó kábelt keresek az olcsóbb árkategóriából (max.20000.-Ft 2x3.5 méter) ami nagyon élénk karakterű és kicsit magasba húz.
Eddig úgy néz ki hogy Habia,de hátha van másnak is ötlete.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Kábelezzünk
0,6m illetve 0,75m rca kábelhez mit javasolnátok?
Mogami W2534/
Gotham GAC-2, GAC-2V1, GAC-3 and GAC-4/1
Köszi előre is a véleményeket.
Nekem GAC3 van a tuner és az erősítő között, az árához viszonyítva teljesen rendben van.A többit nem ismerem.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Kábelezzünk
0,6m illetve 0,75m rca kábelhez mit javasolnátok?
Mogami W2534/
Gotham GAC-2, GAC-2V1, GAC-3 and GAC-4/1
Köszi előre is a véleményeket.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Kábelezzünk
Bábos kolléga jól mondja: a CT 3.1 minden, csak nem magasba húzó kábel.10-11 éve hallgatom, ezt az egyet bizton nem lehet róla mondani.Én is inkább a Habia alapú derótot javallanám...
-
Vendég
Kábelezzünk
Az olcsóbb ezüst/ezüstözött kábelek között keresgélj, azon belül is a vékonyabbak között. A habia 1-1 változata is ilyesmi szerintem...(szubjektív vélemény.)
Nem csak a tied, nem akartam elsőre írni, mert ezért már többször lehurrogtak...
Cable Talk e célra felejtős, sok mindent lehetne róla mondani, de, hogy magasba húzna, azt nem.
Kicsit többért egy Chord Rumour is megérne egy misét.
- Smart845
- V.I.P.

Kábelezzünk
Nekem van elfekvőben egy Cable Talk 3.1 biwire kábelpár. A hossza kb 3,5 m, szerintem a hangkaraktere élénk, dinamikus, hogy kellő mértékben "húz-e magasba" nem tudom, de egy próbát lehet, hogy megérne - nem lakunk messze egymástól
Köszönöm a felajánlást.
Utána néztem a biwire változatnak és azon kívül hogy a biwire bekötést sem tudnám használni mivel a hangsugárzók szimpla terminállal rendelkeznek,a biwire majdnem kétszer olyan széles mint a szimpla és ahol a kábeleket kell elvezetnem ott nem férne el.
Kábelezzünk
Szia Smart845
Szerintem mindenképpen vidd próbára az ajánlott kábeleket.
Esetleg tudok kölcsön én is adni egy excaliburt hangfalkábelt vagy összekötöben az oelbach is fényesít.
Filmhez: Dynavioce Challenger m-63 5.0, Sony STR DB-925, HK DVD29, JBL ES 150P, HDD, 50' Plazma.
Zenéhez: Nad c315BEE, HK 970, HK 680, Rotel RCD-965BX, JBL L-90, Yamaha YST-SW300, Heybrook HB1
A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal meg.
Kodály Zoltán
- bjz
- Nincs visszaút

- Értékelés: 26
Kábelezzünk
Olyan hangsugárzó kábelt keresek az olcsóbb árkategóriából (max.20000.-Ft 2x3.5 méter) ami nagyon élénk karakterű és kicsit magasba húz.
Nekem van elfekvőben egy Cable Talk 3.1 biwire kábelpár. A hossza kb 3,5 m, szerintem a hangkaraktere élénk, dinamikus, hogy kellő mértékben "húz-e magasba" nem tudom, de egy próbát lehet, hogy megérne - nem lakunk messze egymástól
nas:SynologyDS209--stream:Eversolo dmpA8--erősítő:2 db Eversolo F2 végfok (dual mono)--hangfal:Quadral Chromium Style 8 -Egyéb: Hivox Alces One
Kábelezzünk
Az olcsóbb ezüst/ezüstözött kábelek között keresgélj, azon belül is a vékonyabbak között. A habia 1-1 változata is ilyesmi szerintem...(szubjektív vélemény.)
.
- Smart845
- V.I.P.

Kábelezzünk
-
Vendég
Kábelezzünk
Szeretem a ribbon hangját, elektronikus zenén zseniális!!! Hangszeres zenékkel jön elő ez a kicsit idegen hangzás. Pont a teressége, levegőssége, részletezőképessége, pontossága miatt választottam. Ezért jöhet(ne) a finomhangolás.
Próbálj ki egy hosszabb jumper-t! Lehet akár egy önálló "hangfalkábel" is (min. 2m), ha van elfekvőben.
- madibalage
- Fórumlakó

- Értékelés: 231
Kábelezzünk
Az nem lehet, hogy a ribbon magas, mint olyan neked "nem jön be" ?
Valamiért nem igazán szeretitek egymást. Jumperezhetsz, kábelezhetsz, tologathatsz, variálhatsz, a végén biztos más lesz, de Rajkint idézve.: "Valami van, de nem az igazi...".
Én a helyedben hangdobozokat váltanék.
Szeretem a ribbon hangját, elektronikus zenén zseniális!!! Hangszeres zenékkel jön elő ez a kicsit idegen hangzás. Pont a teressége, levegőssége, részletezőképessége, pontossága miatt választottam. Ezért jöhet(ne) a finomhangolás.
Kábelezzünk
Ha ennyi idő alatt nyers maradt, szvsz ezen az idő már nem fog jelentőset változtatni.
Így van.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- donignatio
- Nincs visszaút

- Értékelés: 99
Kábelezzünk
Az nem lehet, hogy a ribbon magas, mint olyan neked "nem jön be" ?
Valamiért nem igazán szeretitek egymást. Jumperezhetsz, kábelezhetsz, tologathatsz, variálhatsz, a végén biztos más lesz, de Rajkint idézve.: "Valami van, de nem az igazi...".
Én a helyedben hangdobozokat váltanék.
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl
Kábelezzünk
Vagy 100 óra van a dobozban, elég új... De: se a kábelek, se a készülékek nem húznak magasba, mindennek meleg, testes hangja van. Ezért nem értem...
Ha ennyi idő alatt nyers maradt, szvsz ezen az idő már nem fog jelentőset változtatni. Valószínűleg a doboz magas sugárzója, vagy a hangváltó hangolása/alkatrészei kissé karcos hangot produkálnak. (Ha a többi komponensel tényleg minden oké...) Az átkebelezés önmagában jó esetben is csak fél siker szokott lenni, a váltó igényes módosításával - esetleg belső csillapítással - együtt viszont érdemlegeset tud változtatni a hangon. (Ne bízd akárkire!!!)
Ha mind ehhez nem sok kedved van...magasba húzás ellen a legolcsóbb megoldás 1-1db 1,5 ohm-os ellenállás bekötése a magas sugi + jelű csatija elé. Kicsit halkabbnak fogod hallani a magas hangokat, és testesebbnek tűnik majd a megszólalás. Persze ez sem biztos, hogy nálad beválik.
Sok sikert!
.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Kábelezzünk
Vagy 100 óra van a dobozban, elég új... De: se a kábelek, se a készülékek nem húznak magasba, mindennek meleg, testes hangja van. Ezért nem értem...
Szerintem járasd be nyitásnak.4-500 óra után talán lehet, hogy más lesz a véleményed.Ha akkor is tré a hang akkor ess neki.
- madibalage
- Fórumlakó

- Értékelés: 231
Kábelezzünk
Az előbb még jumpert kerestél.
Átkábeleztetni is lehet a hangfalat, ezzel is foglalkoznak többen, itt a fórumon is.
Jogos, kicsit elvesztem már a sorok közt... Egyelőre szelídítünk jumperrel, utána megy a belső átkábelezés
Kábelezzünk
De a belső kábelezés akkor is hulladék marad... A rossz hangot nem kompenzálni akarom, hanem megszüntetni!
a tömör szál meg a magashoz, akkor sokkal jobb, de egy jó jumper lenne az igazi
Az előbb még jumpert kerestél.
Átkábeleztetni is lehet a hangfalat, ezzel is foglalkoznak többen, itt a fórumon is.