Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tunerek, rádióhallgatás
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Tunerek
Koscsó Ferenc urat nincs szerencsém ismerni, se személyesn, se fórumról, így nem is tudom feltenni neki a kérdésem.
https://twitter.com/pennamedia
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- elektrorudi
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Tunerek
en nem tudom. - ha mar a kerdes az enyemre jött valaszkent. Ahogy olvasom Koscso Feri tudna leginkabb valos valaszt adni.
Bocs, nem kifejezetten te voltál a "célszemély".
... csak említetted pl. a Rolling Stones-t, amit valószínűleg jobb minőségben is lehett volna hallgatni, mint rádión. Errők jutott eszembe (ismét) a kérdés.
Koscsó Ferenc urat nincs szerencsém ismerni, se személyesn, se fórumról, így nem is tudom feltenni neki a kérdésem.
Tunerek
Hali,
Itt a fórumon (is ) olvastam, hogy az adások MP3 minőségben sugárzódnak. Gondolom, ez az élő adásra is vonatkozhat, hiszen az átjátszók között az élő adás is úgy "közlekedik", mint bármely más konzervműsor. Feltehetően átesik AD-DA konverzión, és egyéb minőségrontó operációkon is közben.
2-3 órát rászántam, hogy a neten keresgessek, a rádióadások technikai hátterével kapcsolatban, illetve, hogy konkrétumokat olvassak az adás paramétereiről. Sajnos nem sok sikerrel járt az igyekezetem (talán ügyetlenül kerestem).
Most akkor hogy is van ez?
en nem tudom. - ha mar a kerdes az enyemre jött valaszkent. Ahogy olvasom Koscso Feri tudna leginkabb valos valaszt adni.
azt tudom fmtuners yahoo group-rol, ahol több radioban dolgozo mernök is tag -, hogy USA-ban a tarolok olcsobbodasaval nehany ev ota több helyen ujra nem mp3, hanem "CD felbontasnyi" az adas.
en szemelyesen talan meg egy jol tömöritett 320 kbps-umos müsor vs. CD (1440 azt hiszem) eseten is azt kepviselem, mint CD vs. HD anyagok (bitmelyseg es adatgyüjtesi freki szempontjabol is, azaz 16bit+44.1 kHz vs. 20-24 bit + pl. 192kHz) kapcsan: NEM ez a felbontas a döntö, a kisebb felbontasu anyag is szolhat jol, söt jobban is, mint egy elfuseralt** nagyobb felbontasu.
szerintem itt a forumon is olvashato mastol is a CD vs. HD kapcsan ez a velemeny: red book anyag is szolhat igen jol, ebböl adodoan: nincs szükseg a nagyobb felbontasra (mert nem ez a szük keresztmetszet, evvel is lehet jot csinalni).
**: lehet ez dinamika kompresszioja, egyeb torzitasok.
az biztos, hogy szamomra erdekes es elvezetes müsorok vannak; persze engem is erdekel a magyar radiok technikai hattere.
- elektrorudi
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Tunerek
tovabbra is mindenkit - akit erdekel a kultura, a zene - radiozasra.
eladva KT-9900-amat, es Revox A76-ot hasznalva tegnapelött este 9 utan nem is tudtam melyiket hallgassam:
- MR1-en Szaloki Agival beszelgetes, persze gyönyörü enekhangjan elöadott zenekkel atszöve
- MR2-n epp Rolling Stones lemezekröl, lemezekböl zenek
- MR3-n elö a MüPa-bol
..tegnap meg Klub Radios müsor ismetleset csiptem el este: Presser G. es Vamos M. beszelgettek (es együtt is enekeltek ! :-)
szerintem lehet erdekes, tartalmas müsorokat talalni, en szeretem az ilyen varatlan es kedves meglepeteseket
Hali,
Itt a fórumon (is ) olvastam, hogy az adások MP3 minőségben sugárzódnak. Gondolom, ez az élő adásra is vonatkozhat, hiszen az átjátszók között az élő adás is úgy "közlekedik", mint bármely más konzervműsor. Feltehetően átesik AD-DA konverzión, és egyéb minőségrontó operációkon is közben.
2-3 órát rászántam, hogy a neten keresgessek, a rádióadások technikai hátterével kapcsolatban, illetve, hogy konkrétumokat olvassak az adás paramétereiről. Sajnos nem sok sikerrel járt az igyekezetem (talán ügyetlenül kerestem).
Most akkor hogy is van ez?
- rozoga62
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Tunerek
szerintem lehet erdekes, tartalmas müsorokat talalni, en szeretem az ilyen varatlan es kedves meglepeteseket
Ezért (is) volt varázslatosabb a "régi világ". Kevesebb lehetőség a zenehallgatásra, de ha volt egy rádiód, akkor boldogan hallgattad. Most meg sokmindened van, csak kapkodod a fejed és.... nem tudod, hogy mi hiányzik...
Tunerek
tovabbra is mindenkit - akit erdekel a kultura, a zene - radiozasra.
eladva KT-9900-amat, es Revox A76-ot hasznalva tegnapelött este 9 utan nem is tudtam melyiket hallgassam:
- MR1-en Szaloki Agival beszelgetes, persze gyönyörü enekhangjan elöadott zenekkel atszöve
- MR2-n epp Rolling Stones lemezekröl, lemezekböl zenek
- MR3-n elö a MüPa-bol
..tegnap meg Klub Radios müsor ismetleset csiptem el este: Presser G. es Vamos M. beszelgettek (es együtt is enekeltek ! :-)
Tunerek
Somogyi Elektronikban vettem, 150 Ft darabja.
ez igen !
..ha szamomra extra ut nelkül elerhetö lenne, en is igy vettem volna.
Tunerek
http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid= ... &_from=R40
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=bn ... x&_sacat=0
Mert az ebay.com-on Hong Kongból kell rendelni. Ingyen szállítás vagy 1-2 USD. Igaz, hogy 3-4-ig jön, de azt ki lehet várni. A fenti linkeken van egy csomó, a neked megfelelőt ki tudod választani.
Emellett szerintem bármelyik MediaMarkt vagy antenna- rádiotechnikai szaküzletben van kilóra.
köszi. BNC-s dugo ill. atalakito azert ma eleg ritka, szerintem MM-ban nincs is, Electroworld-ben nem lattam.
sajnos nem jarok antenna- ill. radiotechnikai bolt közeleben, ebay-en meg is rendeltem, igaz Kinabol, szallitassal < 2 USD-ert. Kivancsi vagyok ide er-e es mikor.
Tunerek
ujra rendesen beüzemelnem Revox A76-omat, de valtogatva masik tunerekkel. Igy BNC dugo koax aljzat (vagy BNC dugo koax dugo) atalakitora van szüksegem ..plane realis aron.
neten keresgettem, de mindenhol igen magas szalitasi költseg (a termek aranak többszöröse) mellett latom. tipp ? segitseg ?
köszönöm.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid= ... &_from=R40
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=bn ... x&_sacat=0
Mert az ebay.com-on Hong Kongból kell rendelni. Ingyen szállítás vagy 1-2 USD. Igaz, hogy 3-4-ig jön, de azt ki lehet várni. A fenti linkeken van egy csomó, a neked megfelelőt ki tudod választani.
Emellett szerintem bármelyik MediaMarkt vagy antenna- rádiotechnikai szaküzletben van kilóra.
Tunerek
ujra rendesen beüzemelnem Revox A76-omat, de valtogatva masik tunerekkel. Igy BNC dugo koax aljzat (vagy BNC dugo koax dugo) atalakitora van szüksegem ..plane realis aron.
neten keresgettem, de mindenhol igen magas szalitasi költseg (a termek aranak többszöröse) mellett latom. tipp ? segitseg ?
köszönöm.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2851
Tunerek
Az AIWA AT-9700 valóban forgókondenzátoros hangolású FM tuner.
A "Dual Quartz Control" a vételi frekvencia és az MPX dekóder quartz pontosságú működését jelenti.
1. A lokál oszcillátor frekvenciáját figyelve és összehasonlítva a demodulátor működésével, egy varicap diódával beavatkozva mindig a pontos vételi frekvenciát megtartja.
2. Saját, belső quartz oszcillátor frekvenciáját használja az MPX dekóder működtetéséhez és a bejövő 19 kHz-es pilot jelet csak ennek a Quartz oszcillátornak a szinkronizálásához használja.
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Tunerek
Az Aiwa AT-9700 "dual quartz control", five gang hangolású analóg FM tuner.
Vagyis forgókondenzátoros hangolású, igaz? Ilyenkor mi gondoskodik róla, hogy a frekvencia "ne másszon" el? Hogy működik a DQC?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- tunerman
- V.I.P.
Tunerek
Az Aiwa AT-9700 "dual quartz control", five gang hangolású analóg FM tuner.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Tunerek
Gratulálok! Az tényleg egy jó tuner!
Klasszul néz ki, de ez szerintem már nem teljesen analóg hangolású.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Tunerek
Vettem egy Aiwa AT-9700-as tunert. Pöpec állapotban van, és a legjobb hangú tunerem eddig.
Gratulálok! Az tényleg egy jó tuner!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Tunerek
csütörtök este:
2014.04.10 19:35 - 22:00 Kapcsoljuk a Bartók Béla Nemzeti hangversenytermet A Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenye
Vez. Kocsis Zoltán
Km. Fodor Beatrix, Megyesi Schwartz Lúcia, Brickner Szabolcs, Kovács István - ének, Kun Woo Paik - zongora, Nemzeti Énekkar (karig. Antal Mátyás)
1. Csajkovszkij: Szláv induló, 2. Szkrjabin: fisz-moll zongoraverseny, 3. Mozart: C-dúr (Koronázási) mise K. 317. (Ism. április 22. 12.05)
pentek este:
2014.04.11 19:35 - 21:16 Kapcsoljuk a Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermet A Pannon Filharmonikus zenekar hangversenye,
Vez. Vass András,
Km. Várjon Dénes - zongora, Baráti Kristóf - hegedű és Várdai István - gordonka
1. Muszorgszkij: Egy éj a kopár hegyen - szimfonikus költemény, 2. Beethoven: C-dúr hármasverseny (Várjon, Baráti, Várdai), 3. Dvorzsák: Az erdő csendje (Várdai), 4. Sztravinszkij: A tűzmadár - szvit (1919-es változat) (Ism. április 23., 12.05)
$mIKLÓSI
Tunerek
Szia , én még oroszul tanultam , de azért érdekelne mi van a kiemelésben ,segítesz?
Szia,
en 12.5 even at tanultam oroszul. a segitseg megerkezett a következö bejelentkezesem elött :-)
Tunerek
Azt írja, hogy érdemesebb az antennára fókuszálni a készülék helyett. NY-ban hiába van mindenki 20 mérföldön belül bármelyik toronyhoz képest, a túl sok visszaverődés, meg más dolgok miatt is nagy az interferencia, és így csak a távolság nem elég a jó vételhez.
Köszönöm , rendes vagy, hogy segítettél!
Még annó ,a HFM-ben volt egy cikk ,ami rávilágított az antennák fontosságára ,és az érthető is volt . Nem angolul...németül...franciául... írták ott a rovatokat... erre szerettem volna finoman utalni.
Tunerek
Azt írja, hogy érdemesebb az antennára fókuszálni a készülék helyett. NY-ban hiába van mindenki 20 mérföldön belül bármelyik toronyhoz képest, a túl sok visszaverődés, meg más dolgok miatt is nagy az interferencia, és így csak a távolság nem elég a jó vételhez.
Tunerek
fmtuners yahoo group-rol egy velemeny tuner es antenna nagyvarosban kapcsan, kiemeles tölem:
After following with interest the comments and suggestions for a tuner in NYC, it has been my experience after living in several cities of 1,000,000+ including NYC/Manhattan, that it is typically more productive to focus on the antenna rather than the tuner. In NY, especially, one is typically less than 20 miles from any given antenna in any given borough, but with all the reflective surfaces and other sources of interference, that may not be enough for good reception. a) The suggestion to use a simple dipole in various configurations is excellent. I have gone so far as to make different size dipoles in a PVC jacket for receiving - this after I found that a transmitting dipole made a dynamite receiving antenna within its specific range. Cheap enough (less than $10 including the PVC), and using a BNC connector at the north end, quick to change. I set a balun right inside the PVC jacket when I put it together.
Digital read-outs are useful. At least one knows the aim is accurate, even if the target is not so visible (audible), but not necessary.
After all that, I have used a Dynaco FM3 tube model in Philadelphia, NYC, Al-Khobar, KSA, and beyond. Typically, it does OK. No remote, of course. And no bells or whistles, but an average+ performer with decent sonic qualities.
Szia , én még oroszul tanultam , de azért érdekelne mi van a kiemelésben ,segítesz?
Tunerek
fmtuners yahoo group-rol egy velemeny tuner es antenna nagyvarosban kapcsan, kiemeles tölem:
After following with interest the comments and suggestions for a tuner in NYC, it has been my experience after living in several cities of 1,000,000+ including NYC/Manhattan, that it is typically more productive to focus on the antenna rather than the tuner. In NY, especially, one is typically less than 20 miles from any given antenna in any given borough, but with all the reflective surfaces and other sources of interference, that may not be enough for good reception. a) The suggestion to use a simple dipole in various configurations is excellent. I have gone so far as to make different size dipoles in a PVC jacket for receiving - this after I found that a transmitting dipole made a dynamite receiving antenna within its specific range. Cheap enough (less than $10 including the PVC), and using a BNC connector at the north end, quick to change. I set a balun right inside the PVC jacket when I put it together.
Digital read-outs are useful. At least one knows the aim is accurate, even if the target is not so visible (audible), but not necessary.
After all that, I have used a Dynaco FM3 tube model in Philadelphia, NYC, Al-Khobar, KSA, and beyond. Typically, it does OK. No remote, of course. And no bells or whistles, but an average+ performer with decent sonic qualities.
- tunerman
- V.I.P.
Tunerek
A rádión hallgatható "élő közvetítések" füleléséhez csak annyit tennék hozzá, hogy ha valóban elmennél a koncertre az is előre meghatározott időpontban lenne
Üdv: TJ.