Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Van ennek a kérdésnek a neten fellelhető vitafóruma, magyarázatokkal, ellenvetésekkel stb, stb. http://forum
Nos igen, végülis ez erősen off. Ezt a témát nem itt kell kitárgyalnunk és mivel egyet értek Veled, nem is várok további válaszokat. A linked pedig egészen ígéretes, köszi érte és javaslom mindazoknak akik a téma fejtegetésébe belefogtak eredetileg.
Sztereó erősitők
Talán nem lenne hülyeség valami csöves ellenütemű erősítő. Nálam a B&W 603 s2 (igaz nem s3...) egy 2*25 wattos csöves ellenütemű erősítővel lett összepárosítva, így melegebb a hangja és nem olyan bántóan éles. Egyébként érdekes módon a régi Marantz PM 550 DC-vel is egész jól egymásra találtak, az nem egy drága gép, igaz az enyém "gatyába lett kicsit rázva". A Rotellel pont nem szerették egymást.
Mondjuk nálam 603 s2-k vannak, ráadásul nem biztos, hogy találkozik az ízlésünk...
Eddig nagyrészt elektronikus zenét hallgattam, de azt is főleg a számítógép melletti cuccon, meg iPod-on, de mostanában (talán öregszem ) egyre többet hallgatok jazz-t, és klasszikus rock-ot, esetleg post rock-ot. Mostanában kezdek ráhangolódni a Japán Taiko dobokkal készült zenékre, tetszik bennük az az elementáris erő és az a kifinomultság, ami egyben megtalálható a műfajban. Az elektronikus zene megmarad a laptop privilégiuma, a többi zene pedig a "nagy" rendszeren szól. Szóval ezekhez a komolyabb műfajokhoz muszáj egy a Sony-nál sokkal jobban a rendszerbe illő hangú erősítőt keresnem.
Szeretem a finom részleteket, a halk rezdüléseket is kihallani, ha épp olyanom van, de inkább fel akarok oldódni a zenében, és csak hallgatni azt, megfeledkezve amennyire csak lehet arról, hogy mi az a berendezés, ami szól. Szóval egy érzelmes karakterű, de részletező és energikus erősítő jöhet.
További ötleteket szívesen várok!
Az alább említett Harman-nak utánanézek komolyabban, ígéretesnek tűnik. Keresek róla valami komolyabb review-ot.
Sensing The Progressive Feeling...
Sztereó erősitők
Szeretném ha valaki leírná ennek a "fázishelyesség" témának a fizikáját, de korrektül.
Csak mert azoknak az elemeknek a tulajdonságai, valamint a konfigurációjuk amely révén részt vesznek a tápáram feldolgozásában és végül egyenáramot biztosítanak a mikroelektronikai rendszer számára, ezt az egész dolgot nem tudják ám értelmezni.
Írja le valaki hogy hogyan, ha mégis, valamit azt is hogy ennek eredményeként hogyan kap "szebb", "jobb", "finomabb", "zavarmenteseb?" áramot a mikroelektronika.
Talonban tartok egyetlen elméletet (de nem fázis"helyességen" alapul) a "jelenség" "magyarázata" céljából, de azt hadd osszam meg a várt témakifejtés után.
Van ennek a kérdésnek a neten fellelhető vitafóruma, magyarázatokkal, ellenvetésekkel stb, stb. http://forum
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- charlie-obrian
- V.I.P.
- Értékelés: 366
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Nemrég egy régi vágyam teljesült, sikerült vennem egy pár B&W DM603 S3-at. Most jön a lánc fejlesztésében a következő lépcsőfok, a szebb napokat is megélt Sony TA F435R erősítőmet szeretném lecserélni egy a hangdobozhoz méltóbb erősítőre. Igazából tippeket várnék, milyen elektronikákat keressek, ami passzol hozzá. 80-100000Ft-ig bezárólag (használtan).
Szeretem, ha a hang gyors, dinamikus, de ha kell, az érzelmesebb részleteket is megfelelően (az árkategóriától elvárható mértékben) jelenítse meg, legyen jó tere, és lehetőleg kisebb hangerőn is hozza nagyjából azt, mint hangosan. Ezt a Sony sajnos nagyon nem tudja, alacsony hangerőn erőtlen és fakó, ez a régi, saját készítésű dobozaimmal is hallható volt, de a B&W ezt sokkal határozottabban megmutatja.
A válaszokat előre is köszönöm!
Talán nem lenne hülyeség valami csöves ellenütemű erősítő. Nálam a B&W 603 s2 (igaz nem s3...) egy 2*25 wattos csöves ellenütemű erősítővel lett összepárosítva, így melegebb a hangja és nem olyan bántóan éles. Egyébként érdekes módon a régi Marantz PM 550 DC-vel is egész jól egymásra találtak, az nem egy drága gép, igaz az enyém "gatyába lett kicsit rázva". A Rotellel pont nem szerették egymást.
Mondjuk nálam 603 s2-k vannak, ráadásul nem biztos, hogy találkozik az ízlésünk...
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
- charlie-obrian
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Ezt a két márkát a B&W boronálta össze, de nem kell neki bedőlni. Hallotam párszor 603 S3-at Rotel 06 előfok / végfok / CD kombóval. Annyira racsítottak együtt, hogy fájt, rosszabb párost el sem tudnék képzelni. Az a Rotel trió nem rossz egyébként, de együtt borzalmasak voltak, a dobozt el is adta a gazdája.
Ezzel egybevágó személyes tapasztalatom van! Nálam egy egyszerű, integrált Rotel ersítő+ többféle B&W hangdoboz (DM 600 és 603 s2) párosítás volt. Az eredmény, hideg, éles, érzelmektől mentes hang, nem túl humánus.
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
- charlie-obrian
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Szeretném ha valaki leírná ennek a "fázishelyesség" témának a fizikáját, de korrektül.
Csak mert azoknak az elemeknek a tulajdonságai, valamint a konfigurációjuk amely révén részt vesznek a tápáram feldolgozásában és végül egyenáramot biztosítanak a mikroelektronikai rendszer számára, ezt az egész dolgot nem tudják ám értelmezni.
Írja le valaki hogy hogyan, ha mégis, valamit azt is hogy ennek eredményeként hogyan kap "szebb", "jobb", "finomabb", "zavarmenteseb?" áramot a mikroelektronika.
Talonban tartok egyetlen elméletet (de nem fázis"helyességen" alapul) a "jelenség" "magyarázata" céljából, de azt hadd osszam meg a várt témakifejtés után.
Szerintem ez nem a fizika kérdésköre, inkább a pszichoakusztikáé. Vagy legalábbis egyértelmű, világos fizikai választ sztem nem fogsz találni. De hát megfordítani a csatlakozót, nem telik semmiből.
Sztereó erősitők
Ez nem a vastagon szedett dologról szól. A zavarokat nem szűri.
Egyébként számomra nem annyira lényeges a magyarázat. A hangbéli különbség amit produkál, annál inkább. Vannak készülékek ahol szerény a jelenség - nagyon kell fülelni.
Más esetben egyértelmű a difi...A jobban tetsző állásban kell hallgatni. (Nem lehet szabályt alkotni, melyik állás fog neked jobban tetszeni.) Aki nem hiszi, füleljen utána.
(Mindennek persze egy bizonyos szintet megütő rendszer és kellő hallással megáldott zenehallgató esetében van létjogosultsága.)
Köszi ezt a gyors reakciót. A leírtakból megértettem eddig is, hogy ez valamiféle tapasztalása egy jobb hangzásnak és azt diagnosztizáljátok ok ként amit leírtok. Az is világos, hogy ezt csak bizonyos körülmények között ("hallgató", "rendszerminőség") vélitek tapasztalni.
Elfogadom és örülök ha hallasz bármilyen javulást a rendszeredben, de ez még nem az a magyarázat amire várok.
Sztereó erősitők
Ez nem a vastagon szedett dologról szól. A zavarokat nem szűri.
Egyébként számomra nem annyira lényeges a magyarázat. A hangbéli különbség amit produkál, annál inkább. Vannak készülékek ahol szerény a jelenség - nagyon kell fülelni.
Más esetben egyértelmű a difi...A jobban tetsző állásban kell hallgatni. (Nem lehet szabályt alkotni, melyik állás fog neked jobban tetszeni.) Aki nem hiszi, füleljen utána.
(Mindennek persze egy bizonyos szintet megütő rendszer és kellő hallással megáldott zenehallgató esetében van létjogosultsága.)
.
Sztereó erősitők
Tapasztalatom szerint minden erősítő akkor tudja visszadni tudását, ha megfelelően van installálva. Ez alatt azt is értem, hogy fázishelyesen van bedugva, és iec aljzaton kapja a kakaót.
Ezèrt az az első, hogy minden hifinek vélt és gondolt készülékre iec aljzatot kell szerelni,
A konkrétság kedvéért nad 302 és sony 820qs készülékekkel is megtettem többek között.
Mindkettő hangja klasszisokkal jobb lett. A sony /40e körüli áron/ igen nevesnek vélt, használt piaci áron 100 e ért eladott sztereót nyomott le. Az új gazdája szerint is :-)
Viszont valós meghallgatás nélkül erősítőkről beszélni nem egy előre mutató dolog ... :-) sőt, ez úgy általában minden hifis cuccra igaz axióma.
- goodman
- V.I.P.
- Értékelés: 504
Sztereó erősitők
Igen, pont ezért tettem fel itt a kérdést, hogy ti, mint nálam jóval tapasztaltabbak, az adott hangdobozhoz mit javasoltok ebben az ársávban. További tippeket is szívesen várok, hogy milyen márkákból, milyen típusokat keressek.
Esetleg még a B&W-s hangfal topikba is beírok, hátha...
Amennyiben van lehetőséged akkor próbáld meg minél több erősítővel meghallgatni a dobozaidat. A saját tapasztalat minden ajánlásnál és tippnél sokkal többet ér. Te fogod hallgatni, te fogsz vele együtt élni így neked kell, hogy megfeleljen. Próbálj a lakóhelyedhez közel fórumtársakat keresni, velük felvenni a kapcsolatot.
Sztereó erősitők
A Marantz és a NAD Közül én az utóbbit választanám, de persze ez csak az én véleményem. NAD erősítőm (C325Bee) volt korábban és nagyon elégedett voltam vele.
Azt azért hozzá kell tenni, hogy ugyanennyi pénzért mint amennyit rászánsz egy új készülékre, használtban elég komoly erősítők találhatók.
Igen, pont ezért tettem fel itt a kérdést, hogy ti, mint nálam jóval tapasztaltabbak, az adott hangdobozhoz mit javasoltok ebben az ársávban. További tippeket is szívesen várok, hogy milyen márkákból, milyen típusokat keressek.
Esetleg még a B&W-s hangfal topikba is beírok, hátha...
- goodman
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Találtam most egy Marantz PM-5004-et újan 100-ért. Ez mennyire passzolna a Bowers-hez szerintetek?
Még nagyon tetszik a NAD C326BEE is.
De továbbra is érdekel a kicsit lentebb említett márkákból ti milyen konkrét típusokat javasoltok.
A Marantz és a NAD Közül én az utóbbit választanám, de persze ez csak az én véleményem. NAD erősítőm (C325Bee) volt korábban és nagyon elégedett voltam vele.
Azt azért hozzá kell tenni, hogy ugyanennyi pénzért mint amennyit rászánsz egy új készülékre, használtban elég komoly erősítők találhatók.
Sztereó erősitők
Találtam most egy Marantz PM-5004-et újan 100-ért. Ez mennyire passzolna a Bowers-hez szerintetek?
Még nagyon tetszik a NAD C326BEE is.
De továbbra is érdekel a kicsit lentebb említett márkákból ti milyen konkrét típusokat javasoltok.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Sztereó erősitők
A Vaterán most van is éppen egy: Aura sztereó erősitő. - Vatera.hu
Ez egy nagyon jó erősítő.Meg kell venni.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Sztereó erősitők
a B&W dobozai ROTEL erősítő társaságában is jól érzik magukat, szerintem megérne egy próbát egy régi nagyszériás géppel is kipróbálni.
Ezt a két márkát a B&W boronálta össze, de nem kell neki bedőlni. Hallotam párszor 603 S3-at Rotel 06 előfok / végfok / CD kombóval. Annyira racsítottak együtt, hogy fájt, rosszabb párost el sem tudnék képzelni. Az a Rotel trió nem rossz egyébként, de együtt borzalmasak voltak, a dobozt el is adta a gazdája.
Sztereó erősitők
Köszi a válaszokat!
Első körben nekem is Arcam, Rotel, Roksan, NAD, Naim, Marantz erősítők jutottak eszembe, esetleg Denon, Cambridge Audio, Harman Kardon, Onkyo, Yamaha erősítők.
Esetleg ezekből a márkákból tudnátok 1-2 konkrét típust kiemelni, hogy mikre "vadásszak" eladó használt ügyben? Persze ha az alább leírt kritériumoknak megfelelnek.
Köszi
Sztereó erősitők
Nekem DM 602 S2 volt Pioneer A-400-al hajtva Szintén tudom ajánlani mint erősítőt
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek (saját DIY), EWA LS-40
Sztereó erősitők
a B&W dobozai ROTEL erősítő társaságában is jól érzik magukat, szerintem megérne egy próbát egy régi nagyszériás géppel is kipróbálni.
Forrás:OPPO BDP-93(NuForce upgrade) / Denon DCD 1450AR / S.M.S.L SD-9
DAC : Eversolo DAC Z6Erősítő : Copland CSA28 Mozi Emotiva UMC-200/Emotiva UPA-700
Front/sztereó: ELAC FS 68.2 Center: ELAC CC 61.2 Surround: Monitor Audio M4 Sub:Mission
Kábelek: Valhalla/Hydrasound
DAC : Eversolo DAC Z6Erősítő : Copland CSA28 Mozi Emotiva UMC-200/Emotiva UPA-700
Front/sztereó: ELAC FS 68.2 Center: ELAC CC 61.2 Surround: Monitor Audio M4 Sub:Mission
Kábelek: Valhalla/Hydrasound
Sztereó erősitők
Én a helyedben megfülelném ezt: http://www.hifipiac.hu/index.php/aprohi ... a-10-phono
Ez is és az előző Aura is jó tipp szerintem,az árkülönbség betudható a phono fokozatnak, ha esetleg LP-t is akarsz később.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Nemrég egy régi vágyam teljesült, sikerült vennem egy pár B&W DM603 S3-at. Most jön a lánc fejlesztésében a következő lépcsőfok, a szebb napokat is megélt Sony TA F435R erősítőmet szeretném lecserélni egy a hangdobozhoz méltóbb erősítőre. Igazából tippeket várnék, milyen elektronikákat keressek, ami passzol hozzá. 80-100000Ft-ig bezárólag (használtan).
Szeretem, ha a hang gyors, dinamikus, de ha kell, az érzelmesebb részleteket is megfelelően (az árkategóriától elvárható mértékben) jelenítse meg, legyen jó tere, és lehetőleg kisebb hangerőn is hozza nagyjából azt, mint hangosan.
Én a helyedben megfülelném ezt: http://www.hifipiac.hu/index.php/aprohi ... a-10-phono
- goodman
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Ha jól tudom a B&W erősítőmárkája az Aura (volt) egyszerű audiofil erősítők, asszem csak magasszintű bemenetekkel, de valószínüleg az említett hangfalakkal jól együttműködők. Próbálj egy ilyesmit keresni.
A Vaterán most van is éppen egy: Aura sztereó erősitő. - Vatera.hu
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Szeretem, ha a hang gyors, dinamikus, de ha kell, az érzelmesebb részleteket is megfelelően (az árkategóriától elvárható mértékben) jelenítse meg, legyen jó tere, és lehetőleg kisebb hangerőn is hozza nagyjából azt, mint hangosan. Ezt a Sony sajnos nagyon nem tudja, alacsony hangerőn erőtlen és fakó, ez a régi, saját készítésű dobozaimmal is hallható volt, de a B&W ezt sokkal határozottabban megmutatja.
Ha jól tudom a B&W erősítőmárkája az Aura (volt) egyszerű audiofil erősítők, asszem csak magasszintű bemenetekkel, de valószínüleg az említett hangfalakkal jól együttműködők. Próbálj egy ilyesmit keresni.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Sztereó erősitők
De ha Technikai paraméterekről beszélünk, akkor csak egyet had ragadjak ki.
Sony TA-FA3ES hálózati teljesítmény felvétel: 200VA
Leadott teljesítmény: 8 ohm- 2X70W; 4 ohm- 2X100W
NAD model 304 Hálózati teljesítmény felvétel: 235VA
Leadott teljesítmény: 8 ohm -2X35W;
No comment.
Ui: Ez csak úgy emlékezetből, nem manuálból.
Üdv!
A készülékek hátlapján feltüntetett teljesítményfelvétel sokszor NEM A MAXIMÁLIS kimeneti teljesítménynél felvett teljesítményt jelenti!!!
Hanem az EN60065 szabvány szerint meghatározott körülmények között mért teljesítményfelvételt.
Az én Marantz PM-7001 esem, aminek a névleges maximális kimenőteljesítménye 2x100w 4 ohmon, EN60065 szabvány szerint mérve 250W-ot fogyaszt, míg a maximális fogyasztása 470W .
Ez benne van a használatijában, meg a service manual-ban is.
Marantz CD 6003, Marantz PM 7001, Dali Concept 10