Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne Musicbee Androidos távvezérlésével kapcsolatban.
Nálam csak úgy működik, hogy berakok egy albumot a PC-n és azt tudom irányítani.
http://www.getmusicbee.com/download/
https://play.google.com/store/apps/deta ... mbrc&hl=hu
http://kelsos.net/musicbeeremote/
Na ezeknek kéne úgy működni, mint a 2. linken levő videoban.
Kösz!
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne Musicbee Androidos távvezérlésével kapcsolatban.
Nálam csak úgy működik, hogy berakok egy albumot a PC-n és azt tudom irányítani.
http://www.getmusicbee.com/download/
https://play.google.com/store/apps/deta ... mbrc&hl=hu
http://kelsos.net/musicbeeremote/
Na ezeknek kéne úgy működni, mint a 2. linken levő videoban.
Kösz!
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Pc alapú audio lejátszás
LG G2, 192/24-es dac van benne, egyedüliként kezelu is ezeket a veszteségmentes zenéket, usb dac-ra köthető.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Pc alapú audio lejátszás
Űdv ! Abszolút hozzá nem értőként (lehet hogy nem is jó helyen ) szeretném megtudni létezik -e mobiltelefon mely külső dac-amp nélkül alkalmas "audiophile " zenehallgatásra ? Ha ilyen nincs melyik a legjobb ár-érték arányú tel-dac amp páros?
Szia!
Nekem egy évvel ezelőtt a Samsung Galaxy S-t ajánlották, amit meg is vettem és nem bántam meg.
Wolfson dac van benne, ahogy előttem is mondták, hogy "audiophile"-e, azt majd Te eldontöd. Az árát szvsz megéri. Én fülessel szoktam hallgatni.
Ja és csak a sima S a barátod, azaz az I9000-es, a többiben szutyok dac van.
Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB; 8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház
Ethosz szimmetrikus csöves dac
Ethosz szimmetrikus csöves előfok
Ethosz szimmetrikus végfok
Watt/Puppy Clone by Ethosz
Az audioquest carbon-t leszámítva Ethosz kábelezés
Pc alapú audio lejátszás
Nem tudom, hogy ezt megérné -e megvenni mert akkor a quad lenne zene hallgatáshoz a másik meg zene készítéshez stb.Az hogy megéri-e nincs semmilyen összefügésben azzal hogy tetszene-e Neked hangban. Sokan el vannak studiokártyákkal, munkában pl én is egy focusrite itrack solo-n hallgatok zenét egy bowers p5 fülessel, míg az itthoni forrás ennek kb a negyvenszeresébe kerül. Mindkettőt szeretem, az itthoni "jobban szól", de a focusrite megy apple eszközökről is, azaz nem kell elé PC, és alap átviteli méréseket is el lehet vele végezni, mert tud 48V fantomtápot is adni, és egy-egy (az áráért) elfogadható gitár-mikrofon erősítője is van.
Hallgasd meg és döntsd el h neked megéri-e, sok embernek jobban bejönnek ezek mint a belépő hifis DAC-ok..
Pc alapú audio lejátszás
Űdv ! Abszolút hozzá nem értőként (lehet hogy nem is jó helyen ) szeretném megtudni létezik -e mobiltelefon mely külső dac-amp nélkül alkalmas "audiophile " zenehallgatásra ? Ha ilyen nincs melyik a legjobb ár-érték arányú tel-dac amp páros?
Pc alapú audio lejátszás
Ha ez ilyen egyszerű lenne... Nem sokat tudunk a PC-k mély lelki világáról, de ha ilyen egyszerű lenne a képlet, akkor nem lenne különbség a hangformátumok, az operációs rendszerek és a lejátszó szoftverek produkciója között, hiszen az alapokat tekintve mindegyik ugyanazt csinálja. Nyilván nem csak a processzek száma az egyetlen kérdés, hiszen a csontig lecsupaszított Win7 sem éri el az érintetlen Windows Server hangzását. Ugyanakkor nincs ingyen ebéd, képes voltam a Server hangját is lerombolni mindenféle szolgáltatások bekapcsolásával, tehát ott sem mindegy, mi fut a háttérben.
Kinézem belőled, hogy képes vagy 50 kg-ot megemelni, de ha 50 db kockacukrot kell percenként átrendezned, szerintem Te is hamar elfáradnál. :-)
Az elmélkedés helyett gyakran célszerűbb a gyakorlati tapasztalat megszerzése, majd az ott tapasztaltak okának keresése. Ezt javaslom Neked is.
Igazad lehet-ne és kipróbálhatnám a server core-t. De szerintem a különbség inkább az emberi agyban és a fülben keresendő.
Pc alapú audio lejátszás
Üdv!
Egy rövid kérdésem lenne, notebook-ról játszok le zenét s ez már így is marad hacsak nem lesznek olcsóűbbak a hálózati túlárazott lejátszók.
Most egy MIXVIBES II külső hangkártyával adok jelet a rendszernek, ami maya44-re épül.
Nos kinéztem magamnak egy USB-s DAC-ot egy Quad LINK D-1 DA -et. Nem tudom, hogy ezt megérné -e megvenni mert akkor a quad lenne zene hallgatáshoz a másik meg zene készítéshez stb.
Ha valaki segítene azt előre köszönöm. Drágább Dac-ot nem hiszem, hogy vennék újonnan , használtat is jelentősen olcsóbban pár hónap múlva.
Üdv.
...
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Pc alapú audio lejátszás
sztem egyiket se. tudom, természetesen,h a körités fontosabb,mint a chip,de cm6631ből még csak gyenge hangot hallottam.
hiface, vagy xmos alapúak általában jobbak szotkak lenni.
Nem értek egyet, nagyon jó csip, csak a körítésük nem elég jó, az optikai kimenet a vacak átalakító miatt, a coax a vacak trafó miatt nem tudja magát kifutni. Ha a trafót kihagyjuk, csak egy dc leválasztó kondi van a kimeneten megfelelő lezárással, akkor nagyon jó ez az átalakító. Van jónéhány drága cucc,amiben ugyanezt használják. Nem szabad egy csipről általánosítani, amíg nem próbáljuk ki, hogy a lehetőségek szerint mit is tud.
- bajnokpityu
- V.I.P.
- Értékelés: 174
Pc alapú audio lejátszás
Most látom, hogy kétfélét kínálnak ugyanazon típusszám (CM6631A) alatt.
Nem csak az a különbség, hogy az egyik burkolva van, a másik nincs, a belseje is eltérő. Melyiket válasszam?
http://www.ebay.com/itm/24bit-192KHz-CM ... 56587b21eb
vagy
http://www.ebay.com/itm/CM6631A-Hi-Fi-U ... 23326d60a5
sztem egyiket se. tudom, természetesen,h a körités fontosabb,mint a chip,de cm6631ből még csak gyenge hangot hallottam.
hiface, vagy xmos alapúak általában jobbak szotkak lenni.
Pc alapú audio lejátszás
Vedd meg nyugodtan a Breeze panelt, optikaira jó, coaxra meg tápra kell egy kis tuning...
A másik panelt meg felejtsd el.
Most látom, hogy kétfélét kínálnak ugyanazon típusszám (CM6631A) alatt.
Nem csak az a különbség, hogy az egyik burkolva van, a másik nincs, a belseje is eltérő. Melyiket válasszam?
http://www.ebay.com/itm/24bit-192KHz-CM ... 56587b21eb
vagy
http://www.ebay.com/itm/CM6631A-Hi-Fi-U ... 23326d60a5
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Nem látom, hogy nem tudod, vagy nem akarod megérteni amit mondani akartam, esetleg nem fogalmaztam érthetően, de nem akarlak meggyőzni semmiről
Meggyőzési szándékot nem éreztem irányodból, de ha tévképzetnek, túlkapásnak nevezed mások tapasztalatait, gondolatait, az is valami hasonló ténykedés. Túlbeszéltük.
Pc alapú audio lejátszás
Nyilván sejted, hogy ebben a mondatban a "tévképzet" megint erősen ingatag szóhasználat, mert ismét meg fogom kérdezni, mihez képest téves az a képzet. A saját elképzelésedhez képest? Mi van, ha tévedsz? Akkor Te tereled rossz irányba az emberkéket?
Nem látom, hogy nem tudod, vagy nem akarod megérteni amit mondani akartam, esetleg nem fogalmaztam érthetően, de nem akarlak meggyőzni semmiről
[tanmese] (Aki akarja, majd megérti az analógiát)
Karácsonyra gondoltam venni a fiamnak egy távirányítós autót, de nem akartam a játékboltban kapható vackokra pénzt kidobni ezért úgy döntöttem, hogy model boltból választok egy egyszerű, de megízható darabot, ami már igazi játék élményt nyújt. Több helyen próbálkoztam, de sehol nem akartak kiszolgálni, amikor közöltem, hogy egy 8 éves gyereknek lesz. Mindenhol rendesen megsértődtek az amúgy nyílván modelező eladók, hogy játéknak nézem a hobbijukat és az volt a válasz, hogy ez nem gyerekeknek való. Végül azért sikerült vennem és a srácok (is) azóta boldogan játszanak vele.
[/tanmese]
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Az egésszel annyit szerettem volna mondani, hogy mindannyiunk, azaz a kezdő, a haladó és a profi őrültek is a saját tévképzeteikkel próbálják terelgetni a többieket az általuk vizionált menyország felé, és ez így rendben is van, csak tartsuk szem előtt, hogy ugyanabba a műintézménybe vagyunk bezárva és attól, hogy valakin fehér köppeny van, még nem biztos, hogy ápoló
Nyilván sejted, hogy ebben a mondatban a "tévképzet" megint erősen ingatag szóhasználat, mert ismét meg fogom kérdezni, mihez képest téves az a képzet. A saját elképzelésedhez képest? Mi van, ha tévedsz? Akkor Te tereled rossz irányba az emberkéket?
Pár éve járt nálam egy kolléga, aki valamiért kíváncsi volt akkori rendszerem produkciójára. Az érkezése utáni gyors szemrevételezés során azonnal kibökte az akkoriban nagyon divatos Bals hálózati csatlakozókat. Zenehallgatás után megjegyezte, hogy ezeket a dugókat ő minden rendszerben meghallja és nagyon zavarja a jellegzetes hangzása. Mit kellett volna tennem? Közölnöm kellett volna vele, hogy hallucinál, tévképzetei vannak és nem teljesen normális? Kétlem.
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem Norbonca nem Toslink-re gondolt hanem Coax-ra. Ez eléggé nehezíti a helyzetet.
Szerintem mindegy, nekem a toslink is jó, csak legyen PCIe, low-profile és S/PDIF, aztán ha lesz több lehetőség, akkor válogatok a toslinkes és a koaxos változatok között )
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Tessek, egy USB-s hangkartya: http://www.djstore.hu/behringer-uca202
Allitolag van rajta SPDIF kimenet.
En is szemezgetek vele, bar nem az optikai kimenet miatt, hanem mert jo volna mar valami az integralt, alaplapi laptopkimenet helyett...
Szerintem Norbonca nem Toslink-re gondolt hanem Coax-ra. Ez eléggé nehezíti a helyzetet.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Pc alapú audio lejátszás
Meddig számít egy tevékenység normálisnak és honnan tekintjük túlzásnak? Van erre valami etalonunk, ami alapján ítélkezünk mások felett? Mikor tizenévesen elkezdtem kábeleket cserélni az otthoni "rendszeremben", az apám konkrétan ledöbbent és kétségbe vonta szellemi állapotomat. Ma már teljesen elfogadott a hifisták körében, hogy kábeleket csereberélünk, de a kívülállók továbbra is "fura" dolognak tartják. Akkor ez normális tevékenység, vagy sem?
Nyilván nem meglepő, hogy más hobbiban is megpróbálják az emberek a maximumot elérni lehetőségeiken belül. Számomra ez inkább tisztelendő, mintsem kinevetni való "probléma".
Nem gondolnám, hogy ez eldöntendő kérdés lenne. Mindenki a saját jóizlésének határain belül oldja meg Én személy szerint bírom az őrülteket és egyáltalán nem zavar, ha valaki hetente más színű szobában hallgat zenét, esetleg teleaggatja a falat hangzásjavító festményekkel. Az egész hi-fi dolog többdimenziós és mindenki máshol találja meg benne a boldogságot, van aki orsós magnókat kelt életre, mások hangfalakat, erősítőket, kábeleket gyártanak, megint mások ezeket különböző módon összedugdossák, aztán ott vannak azok akik zenéket gyűjtenek LP, CD, mp3 vagy FLAC formában. Nem tartom egyiket sem jobbnak vagy rosszabnak a másiknál.
Az egésszel annyit szerettem volna mondani, hogy mindannyiunk, azaz a kezdő, a haladó és a profi őrültek is a saját tévképzeteikkel próbálják terelgetni a többieket az általuk vizionált menyország felé, és ez így rendben is van, csak tartsuk szem előtt, hogy ugyanabba a műintézménybe vagyunk bezárva és attól, hogy valakin fehér köppeny van, még nem biztos, hogy ápoló
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
Pc alapú audio lejátszás
Sajnos csak PCIe slot van a HTPC -mben
Ha a 3 feltetelbol (low, pcie, spdif) barmelyiket ki lehetne huzni, konnyu feladat lenne
Tessek, egy USB-s hangkartya: http://www.djstore.hu/behringer-uca202
Allitolag van rajta SPDIF kimenet.
En is szemezgetek vele, bar nem az optikai kimenet miatt, hanem mert jo volna mar valami az integralt, alaplapi laptopkimenet helyett...
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Pc alapú audio lejátszás
Meddig számít egy tevékenység normálisnak és honnan tekintjük túlzásnak? Van erre valami etalonunk...
Nyilván nem meglepő, hogy más hobbiban is megpróbálják az emberek a maximumot elérni lehetőségeiken belül. Számomra ez inkább tisztelendő, mintsem kinevetni való "probléma".
Nálam az dönti el a kérdést, mennyi időt töltünk csereberével és hangolással, és mennyit a nettó, elmélyült zenehallgatással. Azt gondolom, itt az AVX-en ez utóbbiból elég erős deficit van. Én elsősorban analóggal múlatom az időt, a látszat ellenére kevesebb az ismeretlen az egyenletben, mint e topik témájánál... Vagy fél éve nem nyúltam a lemezjátszóhoz. A DAC-omhoz, PC-hez bezzeg annál többet...
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Természetesen alapvetően tréfának szántam, bízom benne, hogy senki nem hiszi el komolyan magáról, hogy meghallja a különbséget, az említett esetben. Inkább csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy az audiofil vagy hifista (kinek-kinek izlése szerint), a tökéletes hangzás keresése közben hajlamos túlzásokba esni és a ló túloldalán már csak a képzelete szab határt a technikai vudunak.
...
u.i.: azért ne essen senki kétségbe, ez nem audiofil specifikus dolog, ugyanezek a problémák léteznek, ugyanezekkel a típusú emberekkel minden hobbiban, legyen az akvarisztika vagy hajómodellezés
Meddig számít egy tevékenység normálisnak és honnan tekintjük túlzásnak? Van erre valami etalonunk, ami alapján ítélkezünk mások felett? Mikor tizenévesen elkezdtem kábeleket cserélni az otthoni "rendszeremben", az apám konkrétan ledöbbent és kétségbe vonta szellemi állapotomat. Ma már teljesen elfogadott a hifisták körében, hogy kábeleket csereberélünk, de a kívülállók továbbra is "fura" dolognak tartják. Akkor ez normális tevékenység, vagy sem?
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Ha a 3 feltetelbol (low, pcie, spdif) barmelyiket ki lehetne huzni, konnyu feladat lenne
Kettőt is kilehet húzni, ha veszel egy külső hangkártyát. Árban nemsok a különbség.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
ASUS XONAR HDAV 1.3 SLIM 7.1 CHANNEL AUDIO CARD/PCI HTPC
Ez a tipusa keress rá.
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Ez a tipusa keress rá.
Persze, hogy ezt audiophile-nek hívod vagy sem, ennyiért, majd eldöntöd.
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Upsz ez így nem jó! Pill
Ez a tipusa keress rá.
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Upsz ez így nem jó! Pill