Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

Legyen egy ontopic kérdés is.
Low-profilos, PCIe, S/PDIF kimenettel bíró audiofil hangkártyát keresek, kifejezetten vudu célból. Az általam ismert gyártóknál nem találtam és a gugli sem igazán adott értékelhető találatot. Hátha valakinek van ötlete.

Köszi előre is!

+ van: http://www.pcland.hu/shop+__46
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

Legyen egy ontopic kérdés is.
Low-profilos, PCIe, S/PDIF kimenettel bíró audiofil hangkártyát keresek, kifejezetten vudu célból. Az általam ismert gyártóknál nem találtam és a gugli sem igazán adott értékelhető találatot. Hátha valakinek van ötlete.

Köszi előre is!

Egy valami van az Asus-nak. Nézem.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 310
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Norbonca »

Legyen egy ontopic kérdés is.Low-profilos, PCIe, S/PDIF kimenettel bíró audiofil hangkártyát keresek, kifejezetten vudu célból. Az általam ismert gyártóknál nem találtam és a gugli sem igazán adott értékelhető találatot. Hátha valakinek van ötlete.Köszi előre is!
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Audiophilnek senki nem születik! Az audiophile állapotban való leledzés szerintem nem más, mint a feltétel nélküli zeneszeretet felé vezető rögös út egyik állomása...
Jó esetben hamar megérkezik a csatlakozás zeneszeretet alsó és muzsika felső irányába, rosszabb esetben akár évtizedeket is eltöltenek az utasok egymással céltalan vitákba bonyolódva a kínosan zsúfolt várótermek és restik forgatagában.
Természetesen vannak potyautasok is, akik érvényes menetjegy, korrekt lánc és tapasztalat nélkül, önhittségükben sziklaszilárd és megingathatatlan véleményükkel "telekiabálják" az internetet badarságokkal a tapasztalatlanabb utasokat vakvágányra terelve.

A nem hallássérült emberek többsége meghallja a különbséget referencia felbontású, megfelelően installált láncon, amelyet korrekt akusztikai környezetbe helyeztek.
Ezt nem kifejezetten a CD firkálásra értem, hanem állványra, alá-felététre, lejátszó szoftverre, illetve annak beállításaira, upgrade tápra, rászámolásra és minden egyéb audiophile segédeszköz demózására.

Elfogadom, hogy egy ilyen nüansz hatását kevesen hallják meg (ha egyáltalán valaki), de ezekből a kis lépésekből áll az út. Ha el kell jutnod A-ból B-be, nehéz eldönteni, melyik lépés a fontos és melyik nem, hiszen a célba érkezéshez mindegyikre szükség van. Tehát ha néhány ilyen változtatást nem teszel meg, annak már bizonyosan hallható következményei lesznek.

Természetesen alapvetően tréfának szántam, bízom benne, hogy senki nem hiszi el komolyan magáról, hogy meghallja a különbséget, az említett esetben. Inkább csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy az audiofil vagy hifista (kinek-kinek izlése szerint), a tökéletes hangzás keresése közben hajlamos túlzásokba esni és a ló túloldalán már csak a képzelete szab határt a technikai vudunak.

Ilyenkor érzésem szerint a rutinos és elszánt öreg (audofil) róka viszi be az erdőbe szerencsétlen kezdő zenebarátot aki, - ha elég fogékony a dologra, akkor - a szoba átfestésével próbálja megspórolni a drágább és jobb minőségű eszközök árát. No és ha már annyit dolgozott vele, el is hiszi a végén, hogy a kék szobának sokkal jobb hangja van, mint a pirosnak. (Pedig a földhurokleválasztó beépítése okozta katarzist, talán még a botfülü szomszéd is át tudná érezni.)

Valóban nem születik senki audiofilnek és az audofilek közül is mindenkinek van néhány tesztelésre használt felvétele, amit annyiszor hallgatott meg, hogy egyenként minden hangjával voltak már erotikus élményei. Általában az öreg róka is csak ezekkel a felvételekkel képes (ha egyáltalán képes) észevenni a saját referencia rendszerében, hogy egy IC kábelt vagy egy készülékalátétet kicseréltek.

Összegezve: Szerintem az elszánt és lelkes amatőrök éppen annyiszor bolondítják meg egymást árnyékbokszolással, mint a hosszú évek szorgos munkájával kitenyésztődött kóklerek vagy a vérprofi audiofilek

Norbi

u.i.: azért ne essen senki kétségbe, ez nem audiofil specifikus dolog, ugyanezek a problémák léteznek, ugyanezekkel a típusú emberekkel minden hobbiban, legyen az akvarisztika vagy hajómodellezés

Sonos Multroom System

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Elfogadom, hogy egy ilyen nüansz hatását kevesen hallják meg (ha egyáltalán valaki), de ezekből a kis lépésekből áll az út. Ha el kell jutnod A-ból B-be, nehéz eldönteni, melyik lépés a fontos és melyik nem, hiszen a célba érkezéshez mindegyikre szükség van. Tehát ha néhány ilyen változtatást nem teszel meg, annak már bizonyosan hallható következményei lesznek.

Akkor szeretnék látnii egy bekötött szemű hozzáértő audiofil rajongót, amint youtube videón kézfeltartással jelzi, és pontosan felismeri az egyes hangzások közötti különbséget!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10991
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nohat, aki megmondja nekem hangzasbol, hogy eppen be van-e kapcsolva a windowsomon a powermanagement, annak a nevebol kituzot csinaltatok es hordani fogom

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 6985

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Sokan kulonbseget hallanak 2 irott audio lemez kozott, ha kulonbozo sebesseggel lettek firkantva, hiaba lett ugyanaz a zene irva mindkettore.
Nekem nincs ennyire vajt fulem. De pl. meghallom a kulonbseget a laptopomon lejatszott /nem irott/ audio lemez es a Technics SL-PG580A porgettyu kozott.

Ugy erzem, audiofilnek szuletni kell.

Audiophilnek senki nem születik! Az audiophile állapotban való leledzés szerintem nem más, mint a feltétel nélküli zeneszeretet felé vezető rögös út egyik állomása...
Jó esetben hamar megérkezik a csatlakozás zeneszeretet alsó és muzsika felső irányába, rosszabb esetben akár évtizedeket is eltöltenek az utasok egymással céltalan vitákba bonyolódva a kínosan zsúfolt várótermek és restik forgatagában.
Természetesen vannak potyautasok is, akik érvényes menetjegy, korrekt lánc és tapasztalat nélkül, önhittségükben sziklaszilárd és megingathatatlan véleményükkel "telekiabálják" az internetet badarságokkal a tapasztalatlanabb utasokat vakvágányra terelve.

A nem hallássérült emberek többsége meghallja a különbséget referencia felbontású, megfelelően installált láncon, amelyet korrekt akusztikai környezetbe helyeztek.
Ezt nem kifejezetten a CD firkálásra értem, hanem állványra, alá-felététre, lejátszó szoftverre, illetve annak beállításaira, upgrade tápra, rászámolásra és minden egyéb audiophile segédeszköz demózására.
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

bszab221
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bszab221 »

Nohat, aki megmondja nekem hangzasbol, hogy eppen be van-e kapcsolva a windowsomon a powermanagement, annak a nevebol kituzot csinaltatok es hordani fogom
Sokan kulonbseget hallanak 2 irott audio lemez kozott, ha kulonbozo sebesseggel lettek firkantva, hiaba lett ugyanaz a zene irva mindkettore.
Nekem nincs ennyire vajt fulem. De pl. meghallom a kulonbseget a laptopomon lejatszott /nem irott/ audio lemez es a Technics SL-PG580A porgettyu kozott.

Ugy erzem, audiofilnek szuletni kell.

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 87

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Kérdés: Az audiplhi-optimizer - t érdemes desktop módban kipróbálni? Vagy van rá lehetőség ily módon használni? Jelenleg nem tudnám távirányítani a gépet így core mód kilőve.
Én core módban használom RDP-vel (távoli asztalkapcsolat). A netezős gépemról irányítom, de androidos telefonra is van RDP.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Kérdés: Az audiplhi-optimizer - t érdemes desktop módban kipróbálni? Vagy van rá lehetőség ily módon használni? Jelenleg nem tudnám távirányítani a gépet így core mód kilőve.
A Servernek 3 üzemmódja van: GUI, Minimal Server, Core. Utóbbit igen nehéz távirányítani, nálam DSD-t sem volt hajlandó lejátszani, így én is lemondtam róla. A Minimal Server szerintem egy jó kompromisszum.

Vincsó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vincsó »

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Karhogy like-olni nem lehet szerintem itt sok szavazatot kapnal. 
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Nem tudok Neked egzakt listát adni, de az bizonyos, hogy a háttérben futó torrent, vírusvédelem, indexelés, elbonyolított energiakezelés, időzített szolgáltatások garantáltan rontanak a hangzáson.

Sonos Multroom System

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Fapaci:
"Ugyanakkor nincs ingyen ebéd, képes voltam a Server hangját is lerombolni mindenféle szolgáltatások bekapcsolásával, tehát ott sem mindegy, mi fut a háttérben."

Ezek mely szolgáltatások voltak? Van kifejezetten kerülendő szolgáltatás?

Nem tudok Neked egzakt listát adni, de az bizonyos, hogy a háttérben futó torrent, vírusvédelem, indexelés, elbonyolított energiakezelés, időzített szolgáltatások garantáltan rontanak a hangzáson.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Megmondom őszintén, hogy nem értem az összefüggést, nem ismerem ennyire ennek a területnek a technikai hátterét. Kifejtenéd, hogy mi a hasonlóság?
Abban igazsága van Janónak, hogy sokan csak várják a csodát, de nem tesznek érte.

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 164

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: IamMenyus »

Azért nem érted mert nincs

Megmondom őszintén, hogy nem értem az összefüggést, nem ismerem ennyire ennek a területnek a technikai hátterét. Kifejtenéd, hogy mi a hasonlóság?

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: marci81 »

Fapaci:
"Ugyanakkor nincs ingyen ebéd, képes voltam a Server hangját is lerombolni mindenféle szolgáltatások bekapcsolásával, tehát ott sem mindegy, mi fut a háttérben."

Ezek mely szolgáltatások voltak? Van kifejezetten kerülendő szolgáltatás?

Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB;  8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház

Ethosz szimmetrikus csöves dac
Ethosz szimmetrikus csöves előfok
Ethosz szimmetrikus végfok
Watt/Puppy Clone by Ethosz
Az audioquest carbon-t leszámítva Ethosz kábelezés

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

a pc tap az olyan mint a cd futomu tap!!sokan lecserelik a szarnak velt dac jukat,pedig az nem is annyira rossz!!!!

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

A PC tápja az miben befolyásolhatja a hangminőséget? Hiszen itt digitális jelek továbbítása zajlik az áramkörök szintjén, szemben egy HIFI erősítővel, ami pl. kap egy analóg jelet, és azt továbberősíti azt A/D konverzió nélkül, nem?a pc tap az olyan mint a cd futomu tap!!sokan lecserelik a szarnak velt dac jukat,pedig az nem is annyira rossz!!!!

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

A tera dak olyan profin megcsinalja a tapot,hogy ebbe a temaba nem szivesen bofogok bele,inkabb csak ajanlom,mivel az ara verhetetlen!!!!!

A PC tápja az miben befolyásolhatja a hangminőséget? Hiszen itt digitális jelek továbbítása zajlik az áramkörök szintjén, szemben egy HIFI erősítővel, ami pl. kap egy analóg jelet, és azt továbberősíti azt A/D konverzió nélkül, nem?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

A tera dak olyan profin megcsinalja a tapot,hogy ebbe a temaba nem szivesen bofogok bele,inkabb csak ajanlom,mivel az ara verhetetlen!!!!!

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Én abból a feltevésbők indulok ki, hogy eleve nincs tökéletes audió eszköz. Legfeljebb közelíteni lehet hozzá, a kérdés, hogy ki milyen szinten áll meg.

Ebben nem mindig csak a cel a fontos, a celhoz vezeto ut is szorakoztato lehet ... es azt elegge elrontja egy celhardver
Sonos Multroom System

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Ha lenne tokeletes celhardver, akkor sokan ehenhaltak volna mar a hifigyartok kozul. A linn, lumin, naim uniti, stb cuccok kivalo termekek, de kozelrol sem nyujtanak teljes megoldast (artol fuggetlenul). Bar olyan egyszeru lenne, hogy elkoltok 3M forintot es megvan a hibatlan zene otthonra.

Én abból a feltevésbők indulok ki, hogy eleve nincs tökéletes audió eszköz. Legfeljebb közelíteni lehet hozzá, a kérdés, hogy ki milyen szinten áll meg.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

mármint az eredeti pico psu 2000Ft,ami itthon, és a net összes oldalán inkább 10e? teradak illetve hifiss.com oldalon erdemes korulnezni.ha nincs meg minden akkor keressetek engem,szivesen segitek,de elfoglalt vagyok,nem ebbol elek.

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 174

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bajnokpityu »

1db 12v dc atx a kepen,es 4 db linear psu,de szerintem ez tul sok,eleg lehet 2db.Nover kondikbol hasznalok 80000uf de ez lehet felesleges.
bago penz,a tap 3500ft,a psu 2000ft per db

mármint az eredeti pico psu 2000Ft,ami itthon, és a net összes oldalán inkább 10e?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”