Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Ha tetszik, akkor hagyd a francba azt a távot. Jó dolog, de meg lehet lenni nélküle. A jó hang fontosabb...

bsh
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: bsh »

Sziasztok.
Kef iQ9 párost használok egy Denon PMA-860 erősítővel, nekem ez így tetszik, de kényelmi okokból gondolkodom egy távos erősítőn. Erre szeretnék kérni tippeket, javaslatokat.
Amik szempontok lennének fontossági sorrendben: ugye legfontosabb, hogy távos legyen, mindenképpen integrált, lehetőleg fekete színű, 4ohm se legyen gond, jó lenne kapcsolható A-B hangfalcsatlakozási lehetőség is, és ha van pre-out az sem hátrány. Árban a (lélektani) felső határ 200e nagyon extrém esetben, de inkább maradnék 150e alatt.
Régebben kipróbáltam pár régebbi Denont, Marantzot, Rotelt és egy Nadot is, de valamiért a Denonok tetszettek, így tán maradnék ennél a márkánál, de nem feltétlenül...
Amit néztem, hogy újonnan kpható, pl. PMA-720AE, ez tökéletes lenne de valamiért nem szimpatikus, és elég vegyes írások vannak róla. Ez hogyan viszonyulna a régi 860-hoz?
Előre is köszönöm.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Sziasztok !

AE Aegis Evo 3 hangfalakhoz szeretnék erősítőt venni igazából a Rotel RA-10 (RA-04SE,RA-06SE) és a Nadc326bee között nem bírok dönteni .
Igazából a magas átvitel a sarokkő mert az Evo hajlamos a magasakat véleményem szerint kicsit túlsúlyozni.A hangfal kábelek sima OFC kábelek lesznek mert az ezüstözöttek ha jól vettem ki nekem tovább hidegítenék a magas hangokat, nekem a 4PR vagy a 8PR szimpatikus és megfizethető, de szívesen veszem a tanácsokat..
Én a melegebb ugyanakkor feszes hangzásvilágot kedvelem. Amit hallgatok Tangerine Dream,Mike Oldfield, Pink Floyd , klasszikus rock,Solaris, Delain ...
Tudom meghallgatás kellene de ez valószínűleg nem kivitelezhető.
Elöre is köszönöm a válaszokat.

Még szerencse, hogy nem tudtál dönteni, mert ezek közül egyik sem passzol az AE dobozokhoz. Mindegyik tovább erősítené az AE dobozok általad is említett karakterét. Szóval másfelé kellene nézelődnöd! Az erősítők árából kiindulva, azt gondolom, valahol 100-150 000 Ft között szeretnél költeni. Miért nem nézel szét a használt erősítők között? Például van hirdetve egy pár EA 057 csöves végfok 109 000 Ft-ért, kell hozzá egy előfok, de az megoldható húsz és ötvenezer között, ha nem kell phono az előfokba, akkor húsz körül is kijön, ha minden jól megy. Vagy emlékszem egy Trane által hirdetett Meracus integrált erősítőre ( ez tranzisztoros ), nem tudom meg van-e még neki, az is biztosan jó az AE dobozokhoz, vagy ezektől olcsóbban ott van még a Musical Fidelity A1, ez egy kis upgrade után levesz a lábadról az biztos, de gyári állapotában is nagyon jó választás a dobozaidhoz.

tistvan265
Értékelés: 3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tistvan265 »

Sziasztok !

AE Aegis Evo 3 hangfalakhoz szeretnék erősítőt venni igazából a Rotel RA-10 (RA-04SE,RA-06SE) és a Nadc326bee között nem bírok dönteni .
Igazából a magas átvitel a sarokkő mert az Evo hajlamos a magasakat véleményem szerint kicsit túlsúlyozni.A hangfal kábelek sima OFC kábelek lesznek mert az ezüstözöttek ha jól vettem ki nekem tovább hidegítenék a magas hangokat, nekem a 4PR vagy a 8PR szimpatikus és megfizethető, de szívesen veszem a tanácsokat..
Én a melegebb ugyanakkor feszes hangzásvilágot kedvelem. Amit hallgatok Tangerine Dream,Mike Oldfield, Pink Floyd , klasszikus rock,Solaris, Delain ...
Tudom meghallgatás kellene de ez valószínűleg nem kivitelezhető.
Elöre is köszönöm a válaszokat.

csoma
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 119

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: csoma »

Nekem ez szebb, neki az, de Neked melyik volna vajon szebb? Erre ki tud válaszolni? Nem is beszélve arról, hogy ki ismeri vajon pont ezt a két erősítőt? És ha igen, melyiket milyen körülmények között, milyen rendszerben, milyen zenékkel, milyen egyéni elvárásokkal hallgatta? És mindebből Te milyen következtetéseket vonnál le magadra vonatkoztatva? 
Itt az ideje saját tapasztalatokat szerezned!!

Igen, igazad van, rossz volt a kérdésfeltevés. 

csoma
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 119

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: csoma »

Tudna valaki nekem abban segíteni, hogy melyik szebb hangzású erősítő:
Denon pma700ae vagy
Cambridge Azdio topaz am-10. 

Köszönöm.

Tintás Bárnsz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Tintás Bárnsz »

Akár azonos, akár különböző kábeleket használsz a mély és magas szekcióhoz, érdemes a magas hangsugártóhoz 10%-kal hosszabb kábelt választanod, mert a magasabb frekvenciák gyorsabban futnak a kábelekben.

Szerintem az elektromos hullám terjedése 10% kábelhosszal nem késleltethető. 

Hicks
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 22

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Hicks »

Sziasztok!
Nem igazán tudom hol lenne jó helyen a kérdésem, talán itt rendben van.
Adott egy elő-végfok-hálózati lejátszós rendszer egy normálisabb hangfallal (Bodor, Transporter, régebbi KEF Reference). Csatlakoztathatóság szempontjából szeretném egy kicsit "feleségbarátabbá" tenni. Gondoltam egy modern AV erősítőre és 5.1-es rendszerre, de borzasztóan szólnak zenén, ezt a vonalat teljesen elvetettem. Felmerült bennem egy 2.1-es előfok (de nem sok van belőle) illetve ezt továbbgondolva egy Emotiva UMC-1-re gondoltam. Működhet a dolog? PS3 és a Dune is rámehetne HDMI-n, gondolom a DTS-5.1-es hangokat le tudja keverni 2.1-re. A kérdés még az, hogy a sztereó jelből tudok-e 2.1-et varázsolni? (párom kicsit poposabb zenéihez). Köszönöm   

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Van egy kérdésem lehet hülyeség de piszkálja az agyamat: Van egy denon pma 1560 sztereó erősítőm a-b oldallal és van e értelme hangzásbeli hogy ha a magas szekciót és a mélyet leválasztom pl felűlre a magashoz ezüstöt raknék pl az a oldalra a mélyhez pedig rezet pl b oldalra mikor bekapcsolom akkor ugye a+b re kell állítani. és hogy erről tud valaki valamit hozzá szólni??? :) köszönöm
Nyugodtan használhatod a fentebb leírt módon. Tulajdonképen azt is csinálhatnád, hogy az egyik (mondjuk "A") kimenetre kötöd a magas és mély szekciót külön-külön meghajtó kábeleket - egyébként érdemes összehasonlítanod az "A" és "B" kimenetet, mert előfordulhat, hogy nem egyforma a hangminőségük. Nincs nagy különbség, de vannak készülékek, melyeknél meghallható.

Akár azonos, akár különböző kábeleket használsz a mély és magas szekcióhoz, érdemes a magas hangsugártóhoz 10%-kal hosszabb kábelt választanod, mert a magasabb frekvenciák gyorsabban futnak a kábelekben.
longkft.hu/audioblog/

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Van egy kérdésem lehet hülyeség de piszkálja az agyamat: Van egy denon pma 1560 sztereó erősítőm a-b oldallal és van e értelme hangzásbeli hogy ha a magas szekciót és a mélyet leválasztom pl felűlre a magashoz ezüstöt raknék pl az a oldalra a mélyhez pedig rezet pl b oldalra mikor bekapcsolom akkor ugye a+b re kell állítani. és hogy erről tud valaki valamit hozzá szólni??? :) köszönöm
Én is így használom az erősítőmet, csak, egyforma kábellel és eddig, semmi probléma nem volt vele.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Denonpma
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 70

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Denonpma »

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 876

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tottyi »

És így is hasonlót tapasztaltál a hanggal kapcsolatosan? Vagy így jobb volt a tere felfelé? Én mindenkit arra bíztatnék, hogy akár csak könyveket alátéve próbálgassa ki ezt a dolgot, és ha indokolt akkor érdemes megfelelő állványt keresni. Az a dobogós megoldás, ami a képen van szerintem szintén csak próbára/ideiglenesen jó, végleges megoldáshoz rendes állvány kell....
Sajnos az o kornyezeteben nem hallottam a hangfalakat de ha jol ertettem akkor neki ez nem ideiglenes megoldas volt.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 707

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tollact »

Peldaul akitol vettem o is felemelte a hangfalakat mert igy volt neki ful magassagban a magassugarzo, el is akarta adni 15 ezer forintert.

És így is hasonlót tapasztaltál a hanggal kapcsolatosan? Vagy így jobb volt a tere felfelé? Én mindenkit arra bíztatnék, hogy akár csak könyveket alátéve próbálgassa ki ezt a dolgot, és ha indokolt akkor érdemes megfelelő állványt keresni. Az a dobogós megoldás, ami a képen van szerintem szintén csak próbára/ideiglenesen jó, végleges megoldáshoz rendes állvány kell....
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 876

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Peldaul akitol vettem o is felemelte a hangfalakat mert igy volt neki ful magassagban a magassugarzo, el is akarta adni 15 ezer forintert.

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Nem gondoltatok még arra, hogy a magassugárzót kellene fülmagasságba emelni valamilyen állvánnyal? Még abban az esetben is, ha egyébként földön állódobozról van szó...
Én ugyan személyesen nem tapasztaltam az itt leírt jelenséget, mivel nem ilyen rendszerű hangdobozaim vannak, de hátha segítene.

szönyegen ülve van gyakorlatilag fülmagasagban.  egyesek erösen ezt javasoljak, igy az is lehet, hogy d'Appolito elrendezes eseten is csak erröl van szo.
..masok meg be sem forgatjak, nem figyelnek/ügyelnek a tengelyre, "szögböl" hallgatjak, söt, ugy ajanljak, demozzak.
proba, hallgatas, es kinek melyik hogyan tetszik.

szerintem allodobozok jelentös reszenel a magassugarzo nem kerül a hallgato fülevel egy magassagba (ha a doboz ugyanolyan magas dolgon van, mint a hallgato helynek szant kanape/fotel.  sok esetben ekkor a fül magasabban van, mint a magassugarzo, azaz valoban segit(het) a doboz megemelese

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 707

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tollact »

nem tudom, hogy hülyeseg-e, de teny: Dali 104-em van 1996 vagy 97 ota, szeretem (ezert is van meg es nem adtam el, nem csereltem le), es bizony a szönyegen ülve hallgatom, ugy tetszik legjobban.

van egy par Mission 761i-m is (szinten d'Appolito; ezeket viszont mar nem hasznalom, de megvannak), ezeknel nem tünt fel ilyesmi, ...esetleg mas okbol

Nem gondoltatok még arra, hogy a magassugárzót kellene fülmagasságba emelni valamilyen állvánnyal? Még abban az esetben is, ha egyébként földön állódobozról van szó...
Én ugyan személyesen nem tapasztaltam az itt leírt jelenséget, mivel nem ilyen rendszerű hangdobozaim vannak, de hátha segítene.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Annak idején a Mellorn Audio kimondottan a Dali 104-ekhez gyártott egy zárt szelvényből készült talpazatot alul-felül tüskékkel,ezáltal egy kicsivel (4-5 cm-el) magasabbra kerültek a dobozok.Némileg segít ha a hangsugárzókat megdöntöd hátrafelé.Azt nem próbáltad?

még nem probaltam, de gondoltam ra.  :-)   kicsit visszatart töle, hogy akkor kevesbe stabil, dölösebb, es mozgekony 5.7 eves gyerköc is izeg-mozog a szobaban mellette

..mondjuk engem a szönyegen üles nem zavar, ha olvasok is ott ülök.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Annak idején a Mellorn Audio kimondottan a Dali 104-ekhez gyártott egy zárt szelvényből készült talpazatot alul-felül tüskékkel,ezáltal egy kicsivel (4-5 cm-el) magasabbra kerültek a dobozok.Némileg segít ha a hangsugárzókat megdöntöd hátrafelé.Azt nem próbáltad?
Igen, ez a hátradöntés jó ötlet, mikor ilyen építésű dobozaim voltak én is alkalmaztam. Mikor először felfigyeltem a taglalt jelenségre, Magnat vector 55 dobozaim voltak. Gondoltam csak meghajtás kérdése, ezért egy alkalommal meghalgattam máshol egy másik ilyen dobozt. A Mammutban volt egy bizonyos Murányi elektronikai áruház. Itt a maghalgató szobában több más között volt Magnat 55 is, ráadásul irreálisan a dobozokhoz Nad S500/S300 parossal. A hang természetesen jobb volt mint nálam(sony ta-fa3es), de a jelenség itt is hallható volt. Ez után már a lentebb említett dobozoknál is egyből feltünt, és nagyon örülök neki, hogy nem vagyok egyedül az észrevételemmel!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ez nem hülyeség.Ha az általam említett hangsugárzókat nem egy kis sámlin ülve hallgatod és a magas sugárzó nem a füled magasságában van hanem alacsonyabban,akkor a olyan mintha a zenészek nem egy székre hanem a földre ültek volna le.
Az általad említett hangsugárzókkal sajnos nincs ez irányú tapasztalatom.Egyébként ezek nem d'appolito elrendezésűek.

nem tudom, hogy hülyeseg-e, de teny: Dali 104-em van 1996 vagy 97 ota, szeretem (ezert is van meg es nem adtam el, nem csereltem le), es bizony a szönyegen ülve hallgatom, ugy tetszik legjobban.

van egy par Mission 761i-m is (szinten d'Appolito; ezeket viszont mar nem hasznalom, de megvannak), ezeknel nem tünt fel ilyesmi, ...esetleg mas okbol

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ez nem hülyeség.Ha az általam említett hangsugárzókat nem egy kis sámlin ülve hallgatod és a magas sugárzó nem a füled magasságában van hanem alacsonyabban,akkor a olyan mintha a zenészek nem egy székre hanem a földre ültek volna le.
Az általad említett hangsugárzókkal sajnos nincs ez irányú tapasztalatom.Egyébként ezek nem d'appolito elrendezésűek.

Okay!

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ezt én is így tapasztaltam.A d'appolito elrendezésű hangsugárzóknál a sztereó színpad magassága a magas sugárzó magasságával egyezik meg.Némiképp lehet javítani ezen a hangsugárzók hátrafelé döntésével.
Tapasztalatom Dali 104B-vel,Jm Lab Profil 66-tal és Yamaha NSG40-vel volt.

Ez hülyeség! És mi van az ilyenekkel? Semmi baj sincs a sztereó színpaduk magasságával. 

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Javítom magam! Hallottam ilyen jellegű hangsugárzót, amit nem ilyennek hallottam. JMLab Electra 920. Ez nagyon is jól szólt!
De ezzel befejezem, nem akartam elvinni a topicot a hangsugárzók felé.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Mi az a "hangképbeli hiba", ami a d'appolito elrendezésű hangsugárzókra jellemző, azaz, azokhoz köthető?
 Én, ismétlem én hallottam olyannak azt a néhány dobozt. Ami nem tetszett bennük, hogy a közrefogott magassugárzó mintha nem tudna érvényeslni a két mélyközép közöt. Valahogy úgy jellemezném , hogy fejhangja van. Tudom ez elég bután hangzik. Ha keülök elé egy fotelba, úgy hallom a sztereo tér csak a padló és a magassugárzók közötti térre korlátozódik. Széltében rendben, de magassága nincs. Példákat mondok. Magnat vector 55, volt ilyen dobozom. Magnat vector 77, hallottam két különböző rendszerben. Maj ezutánvolt még egy Magnat dobozom, vintage 350 ami szintén ilyen volt. De mielőtt az hinné, hogy ez magnat betegség, fojtatom. Egy barátomnál sokszor hallottam, egy acoustic resource P40-es(ez a típusa ha jól emlékszem) dobozt, amit szintén ilyennek hallottam. Mi tőbb egy L'auditeur nyilt napon is hallottam. Akkor ők forgalmazták, Myriad készülékekkel demóztát. A hangkép ugyanaz. Még ez utám hallottam agy Mission V63-at amit szintén ilyen volt. Igazán csúcskategóriás hangsugárzót ilyen építéssel nem hallotam, a véleményemet ezek a sugárzók ismeretében mondom. Ennek ellenére biztos olyan is van amit nem ilyennek hallanék. Azért nekem furcsa, hogy olyan dobozt amelynek legfelül van a magassugárzója árkategóriától függetlenül nem hallotam ilyennek.

.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Az engem is érdekelne, mert a Focal-om az ilyen...
Előző hangfalam, ilyen volt. Kívácsi lennék én is, milyen jellegű hibáról van szó.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Mi az a "hangképbeli hiba", ami a d'appolito elrendezésű hangsugárzókra jellemző, azaz, azokhoz köthető?

.

Az engem is érdekelne, mert a Focal-om az ilyen...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”