Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
Az én tapasztalatom pont fordított.
Egy igazán jó cd játszó hangján nem nagyon segít egy külső dac.
Például egy Akai cd-79 saját analóg kimenetén jobban szól, mint egy dac-kal úgy 300ezer Ft-ig.
Egy olcsó 5 ezer Ft-os dvd lejátszót viszont igencsak fel lehet javítani egy hozzá illő dac-kal.
Arányokat nem lehet mondani. A lényeg, hogy ritka az igazán jó cd, játszó, az összes többit el lehet felejteni,
felesleges megpróbálni dac-kal javítani a hangján. Kidobott pénz.
Jó dac-ot egyébként érdemes venni számítógépes lejátszáshoz.
Én annyit tudtam meg saját kútfőből, hogy mikor megvettem a dac-ot, lényegesen jobb lett a hang. Kipróbáltam a dac-ot a blu-ray lejátszóval(Pioneer BDP-160) is, de Sony-hoz képest igen gyengén muzsikált. Ez is bizonyítja, hogy bizony a futóművek közt is nagy a különbség.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3385
DAC-olás
Például egy Akai cd-79 saját analóg kimenetén jobban szól, mint egy dac-kal úgy 300ezer Ft-ig.
Egy olcsó 5 ezer Ft-os dvd lejátszót viszont igencsak fel lehet javítani egy hozzá illő dac-kal.
Arányokat nem lehet mondani. A lényeg, hogy ritka az igazán jó cd, játszó, az összes többit el lehet felejteni,
Én annyit tudtam meg saját kútfőből, hogy mikor megvettem a dac-ot, lényegesen jobb lett a hang. Kipróbáltam a dac-ot a blu-ray lejátszóval(Pioneer BDP-160) is, de Sony-hoz képest igen gyengén muzsikált. Ez is bizonyítja, hogy bizony a futóművek közt is nagy a különbség.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- zoli73
- V.I.P.

DAC-olás
Persze, én is úgy gondoltam, hogy a futómű és a dac kb egy kategória. Jelen állás szerint futóműnek Sony CDP-XB 930 -ast használok, a dac pedig egy Heed Dactilus. A jel coax digit kábelen megy, optikait nem is próbáltam, tudomásom szerint is jobb a coax. Elképzelésem szerint a dac-ban tőbb tartalék van. Hallottam olyan véleményt, hogy futóműnek jobb a Philips alapú mechanika, masok szerint meg az általam használt Sony, igenis jó futóműnek, csak a dac-ja csapnivaló. Kicsit tanácstalan vagyok.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- fenyő
- V.I.P.

- Értékelés: 99
DAC-olás
DAC-olás
Sziasztok!
Volna egy kérdésem. Cd játszó és dac együtt, lehetne százalékosítani melyik milyen hatással van a hangra? Arra akarnék kilyukadni, hogy a futóműnek használt cd játszó mennyire felelős a kapott hangért? Gondolom a dacon több múlik.
szerintem igy nem lehet. egyes esetekben barmi elöfordulhat, pl.:
- ha pl. futomü sokra kepes, DAC kevesre, akkor roszz a hang es a DAC a felelös
- ha futomü "alig olvas ki valamit", de DAC szuper jo, akkor is gyenge a hang, es akkor a futomü a felelös.
azaz barmelyik elronthatja a mutatvanyt, es akkor az igen gyenge komponensen mulott szinte minden.
legfeljebb teljes altalanossagban lehetne, hogy a futomüvek hany %-a igen jo / jo futomünek, illetve a DAC-ok hany %-a igen jo / jo DAC-nak.
DAC-olás
Sziasztok!
Volna egy kérdésem. Cd játszó és dac együtt, lehetne százalékosítani melyik milyen hatással van a hangra? Arra akarnék kilyukadni, hogy a futóműnek használt cd játszó mennyire felelős a kapott hangért? Gondolom a dacon több múlik.
Szerintem több múlik, de erre az általános válasz az, hogy ami el sem jut a dac-ig, azt nem tudja átalakítani. Magyarul, ha a futómű nem olvas ki valamit vagy pontatlanul, akkor utána tökéletesen mindegy, hogy milyen a dac.
Sajnos ez az a hobby, ahol minden számít, azt kell eldönteni, sok hallgatózás után, hogy neked melyik a fontosabb. Továbbá az sem mindegy, hogy a cd-ből optikai vagy koax kimeneten jön a hang. Tapasztalatom szerint a koax klasszisokkal jobb.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, szerintem olyan 40-60%, cd-dac arány, de ez csak az én véleményem.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv
Sziasztok!
- zoli73
- V.I.P.

DAC-olás
Sziasztok!
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1648
DAC-olás
Sziasztok!
Van valakinek ismerete róla, hogy a Hegel HD11 és a PS Audio NuWave DAC közül melyik a jobb hangú?
Annyit tudok hogy a Hegelnek bitang jó hangja van. Nem idegesítő, tiszta, egységes...
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
DAC-olás
Sziasztok!
Van valakinek ismerete róla, hogy a Hegel HD11 és a PS Audio NuWave DAC közül melyik a jobb hangú?
DAC-olás
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy a Musiland SVDAC05 és a MD10 között mi a különbség, ugyanazok a csatik, a specifikáció is kb ugyanaz, nem látok lényegi eltérést. Hasonló árkategóriában milyen dac-ot ajánltok még? Koaxon vagy optikán szeretném hajtani PC-ről. Az is érdekelne, ha a digitális kimenetet használom akkor elég az alaplapi kimenet is vagy egy hangkártyáé jobb lenne, lenne különbség sima passthrough esetén?
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 949
DAC-olás
Sziasztok tud valaki egy jobbfajta DAC-rol ami kitudja vezetni USB-en a notebookbol 5.1-ben a hangot ? Es persze analog sztereot is.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
DAC-olás
Szia.
Nevetni fogsz, de még ezt sem tudom. Ami biztos, hogy az erőlködő Teac A 1 D, a fal JBL Ti 5000, és főként internetes rádiók hallgatására használnám.
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
DAC-olás
Sziasztok.
Elhatároztam, kiépítek egy számítógép/Dac alapú multimédia lejátszót.
Olvasgatok, de még kezdeti szakaszban vagyok.
Ha van valami tanács, észrevétel, stb. a témában szívesen venném.
Köszi.
Írd le, hogy te most hogyan, miből kiépítve gondolod, és máris jön a tanács..
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
DAC-olás
Sziasztok.
Elhatároztam, kiépítek egy számítógép/Dac alapú multimédia lejátszót.
Olvasgatok, de még kezdeti szakaszban vagyok.
Ha van valami tanács, észrevétel, stb. a témában szívesen venném.
Köszi.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11365
- Kapcsolat:
DAC-olás
Műholdas adások illetve internetes rádiók is használják a 48kHz mintavételezést
Meg a teljes broadcast iparág (TV, rádió) és nem csak sztereóban.
DAC-olás
DVD-Audio által használt freki
Műholdas adások illetve internetes rádiók is használják a 48kHz mintavételezést
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
DAC-olás
Sziasztok
A hozzáértőket kérdezném mit jelent a 48k PCM ezt írja ki a készülékem.
Azt jelenti, hogy PCM kódolás (mint a CD pl) és 48kHz mintavétel, ami viszont a DVD-Audio által használt freki, nem tömörített. Egyébként teljesen szabványos. Stereo hang.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
DAC-olás
Sziasztok
A hozzáértőket kérdezném mit jelent a 48k PCM ezt írja ki a készülékem.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 949
DAC-olás
Hello, valaki tud valami jobb fajta DAC-rol ami tud 5.1-est digitalisan vagy ez hulyeseg hogy ezt szeretnem a DAC-tol? (persze az analog kimeneten kivul ) Mert minden zenem es filmem notebookrol megy es a belso hangkartya port el van romolva es a zenek eleg jo minosegben vannak rajta pl 192/24-ben ezert eroltetem a szamitogeprol valo zenehalgatast es mozizast. Valaszokat elore is koszonom.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Peger
- V.I.P.

- Értékelés: 133
DAC-olás
Nem igazán jött össze a próbálgatás, valamiért senki nem akart DAC -ot eladni nekem
Úgyhogy vettem bánatomban egy új Zodiacot.
N.
Mikor DACot kerestem nekem is van olyan tapasztalatom, a mai napig várom hogy kifizethessem az egyik megrendelt darabot. Hazai forgalmazó, többször kerestem aztán feladtam .300e HUF kategória, nem hiszem hogy ezt magyarázni kéne, mikor az utcában a hentes is tud szólni hogy lesz jófajta hús estére
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee
DAC-olás
Nem igazán jött össze a próbálgatás, valamiért senki nem akart DAC -ot eladni nekem
N.
yessz...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
DAC-olás
Majd a végén írd le légyszi, hogy melyikre esett a választás
N.
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
DAC-olás
Ezzel a transzporttal a menyekbe ment a Lessloss, mert képes volt arra, hogy master legyen és a futómű legyen a slave. Ha jol emlekszem erre kellett egy + digikabel is
OFF
Ezt a Soner nagy DACban is alkalmazzák +szimmetrikus digit kábel a visszajuttatott órajel miatt kell …azt hiszem. De más komoly dacban is láttam már hasonló megoldást pár éve
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
DAC-olás
Kedves Urak!
Segítsetek légyszíves egy picit!
Ki milyen DAC -ot kérne magának karácsonyra?
Legyen mondjuk 1.000.000 Ft listaár a felső limit, hogy fél lábbal a földön maradjunk.
Köszi előre is a válaszokat!
N.
Ebből , így csak csalódás lehet.
Irány a sűrű ,sötét erdő...
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub