Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Apple számítógépes zenehallgatáshoz

Danito
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Danito »

Sziasztok!

A napokban rendeltem egy csöves fejhallgató erősítőt, viszont 1-2 aprósággal nem számoltam...

A véleményetekre lennék kíváncsi ezzel a DAC-al kapcsolatban:
http://www.ebay.com/itm/171135394070?ss ... 1423.l2649

Külföldi oldalakon jókat olvastam róla, viszont vannak 50-60.000 Forintos árakon is, amit kicsit sokallok. Gondolom ez a kis dac is jobb, mint a gyári videókártyája a gépemnek (Macbook Pro 2011)

Köszönöm előre is, üdv. Dániel

Freedy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Freedy »

Hello!

Macbook Pro-val optikai porton kerresztül ki lehet küldeni tisztán  SACD jelét SACD hanganyag fogadására alkalmas házimozierősítőre? (audirvanaban beállítások között optikai port használata közben DSD64 és DSD128 szürkével van jelölve, ebből gondolom, hogy optikain nem lehet)
Ha valóban nem, akkor minidisplayport-to HDMI kábellel megoldható? Ha igen, hogyan?

Na megtaláltam, optikain úgy van, ahogy sejtettem, nem lehet DSD jelet átvinni, HDMI-vel igen. Gondolom Audirvana-ban ha kiválasztjuk a HDMI-t hangkimenetnek, akkor automatikusan a DSD jelet fogja rajta az erősítőnek küldeni. Nemsokára ki is próbálom ismerősömnél.

Freedy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Freedy »

Hello!

Macbook Pro-val optikai porton kerresztül ki lehet küldeni tisztán  SACD jelét SACD hanganyag fogadására alkalmas házimozierősítőre? (audirvanaban beállítások között optikai port használata közben DSD64 és DSD128 szürkével van jelölve, ebből gondolom, hogy optikain nem lehet)
Ha valóban nem, akkor minidisplayport-to HDMI kábellel megoldható? Ha igen, hogyan?

OFF

Látom, hogy a sima stereo DAC-ra 24/88.2kHZ-es jelként küldi ki a hangot az audrivana. Miért? Gondolom azért nem, mert ha 96kHz-re alakítja át, akkor tovább romlik a minőség, de miért? Ránézésre azt gondolná a hozzá nem értő ember, hogy 96kHz az magasabb érték, tehát jobb is.
Valaki tudna adni esetleg egy linket, ahol elmagyarázzák, hogy mi miért van ezekkel a mintavételezési szabványokkal kapcsolatban?

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 443

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

XLD
http://tmkk.undo.jp/xld/index_e.html

De alapból az itunes is berippeli a CDket.

Köszönöm szépen! 
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Hozzászólás Szerző: NTX »

Urak!

Melyik szoftver ajánlott OSX alá cd rippelésre?

XLD
http://tmkk.undo.jp/xld/index_e.html

De alapból az itunes is berippeli a CDket.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 443

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Urak!

Melyik szoftver ajánlott OSX alá cd rippelésre?
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó

Szomorúan konstatáltam, hogy az utolsó stabil XBMC(12.2 "Frodo") el se indul nálam Mavericks alatt..
A napokban megpróbálkozok valami frissebb béta/alfa verzióval.
Nálatok esetleg valami tapasztalat kompatibilitás ügyben?

Megjelent az xbmc 12.3, ez már 10.9 kompatibilis!
http://xbmc.org/xbmc-12-3-frodo-fixes/

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó

Valahol olvastam hogy az alapoktól kell újraírni a drivert, ami nem éppen a "séta a parkban" szint
Lehetséges, de a developer preview verzió nekik is megvoltak, az OSX fejlesztő többsége meg tudta oldani a feladatot.
Nálam a mini dedikált hálózati lejátszó, ezért engem nem érint, viszont, aki másra is használja a gépet, annál problémás lenet, mert a Mavericks sokmindenben előre lépés, a problémáival együtt. Új gép vásárlás esetén meg mindenképp ez lesz az osx.

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 164

Hozzászólás Szerző: IamMenyus »

Lehet, hogy tévedtem, ma kijött a 10.9.1, de az M2TECH még mindig nem csinálta meg a drivert! Ez azért is elég érthetetlen, mert semmi külónleges dologról nincs szó, nem hiszem, hogy rengeteg munkaórát bele kellene fektetniük.
Valahol olvastam hogy az alapoktól kell újraírni a drivert, ami nem éppen a "séta a parkban" szint

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó

Előbb utóbb kénytelenek lesznek megcsinálni a drivert, mert ha forgalmazni akarják még a termékeket, akkor nem engedhetik meg maguknak, hogy a legfrissebb operációs rendszerekhez ne készítsék el. Ha csak a hiface 1-ről lenne szó, még érthető is lenne, hiszen úgy tudom már nincs gyártásban, de a többi még aktív termék. Táadásul erre épül a Human Audio Tabla és Tabla Pico is.
Lehet, hogy tévedtem, ma kijött a 10.9.1, de az M2TECH még mindig nem csinálta meg a drivert! Ez azért is elég érthetetlen, mert semmi külónleges dologról nincs szó, nem hiszem, hogy rengeteg munkaórát bele kellene fektetniük.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Hozzászólás Szerző: contaxg »

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

zozoweb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: zozoweb »

Nálam teljesen korrektül működik, a 2009-es Macbook Pro SSD alatt! Sőt jelentős gyorsulás is van, az ML -hez képest!
Hangban is jobb..... De egyenlőre, sajnos csak a Mavericks DP1 verzióval hajlandó kommunikálni a tábla, így ez van fenn!
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: Kölcsi hangfal, Focal Clear Pro
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó

De az látszik, hogy nem erre van "kihegyezve" a fejlesztés. Pl, a 2009es Miniben még külön videókari van és ha az ember lekapcsolja a monitort/TVt amit rákötött ('Headless' ugye), akkor nem működik a videókari teljes tudással/teljesítménnyel. Ami jó, mert egyrészt jobb a hang picit.
Viszont mióta Maverick van és úgy indítom el a Macet, hogy a TV ki van kapcsolva, és csak később kapcsolom be a TVt, akkor a videókari bizony nagyon keményen csíkozza a képet.. konkrétan még kikapcsolni se lehet a gépet, ki kell nyomni a szemit.
Szerintem ez nem normális működés, nem tudom kipróbálni, mert nekem Maverick csak iMacen van, de az ML is a Minin is lekpacsolja a video kimenetet ha a TV nincs bekapcsolva, viszont bekapcsolás után rendben bejön a kép, ezért szerintem a Mavricken is így kellene működie. Ha van rá lehetőséged próbáld meg, hogy másik Maverick is csinálja-e ugyanezt.

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 161

Hozzászólás Szerző: hubee »

Ui.: azért az tetszik hogy a 2009es Minin is milyen jól fut a Mavericks! (nincs SSD benn)
De az látszik, hogy nem erre van "kihegyezve" a fejlesztés. Pl, a 2009es Miniben még külön videókari van és ha az ember lekapcsolja a monitort/TVt amit rákötött ('Headless' ugye), akkor nem működik a videókari teljes tudással/teljesítménnyel. Ami jó, mert egyrészt jobb a hang picit.
Viszont mióta Maverick van és úgy indítom el a Macet, hogy a TV ki van kapcsolva, és csak később kapcsolom be a TVt, akkor a videókari bizony nagyon keményen csíkozza a képet.. konkrétan még kikapcsolni se lehet a gépet, ki kell nyomni a szemit.

zozoweb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: zozoweb »

Ráadásul erre épül a Human Audio Tabla és Tabla Pico is.
Hát igen! Ez az én bajom is....
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: Kölcsi hangfal, Focal Clear Pro
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó

Ez azért ciki, mert mi lesz akkor ha kijön pl. a 11 és mar nem fognak fejleszteni erre?? Driverless USB rulez
Előbb utóbb kénytelenek lesznek megcsinálni a drivert, mert ha forgalmazni akarják még a termékeket, akkor nem engedhetik meg maguknak, hogy a legfrissebb operációs rendszerekhez ne készítsék el. Ha csak a hiface 1-ről lenne szó, még érthető is lenne, hiszen úgy tudom már nincs gyártásban, de a többi még aktív termék. Táadásul erre épül a Human Audio Tabla és Tabla Pico is.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Amíg a moddolt evo-m lényegesen jobban zenél az egyébként töjóhdriverless xmos-omtól, nálam addig marad a "régi" de jól bevált 10.8.5 szoftver használata. Ha valaha vmi csoda folytán OS kernel változásokkal beérné nálam az XMOS a xilinx spartan-t, addigra már az evo úgyis elavul -mint minden pc hardver-.

Egyébként itt jön be egyébként a Lumin és tsai egy nagy előnye, h nem várható rájuk olyan frissítés rá amitől megállnának

Igazság van szavaidban. Szerintem is a hálózati játszókban van a vitamin. 2006-tól jó öt évig annyit pöcsöltem a Mac-nem Mac, USB-Firewire stb. témában, hogy elegem lett belőle.

Egyébként hiszem, hogy van jó driverless USB, csak az sem olcsó.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 164

Hozzászólás Szerző: IamMenyus »

Ez azért ciki, mert mi lesz akkor ha kijön pl. a 11 és mar nem fognak fejleszteni erre?? Driverless USB rulez
Amíg a moddolt evo-m lényegesen jobban zenél az egyébként töjóhdriverless xmos-omtól, nálam addig marad a "régi" de jól bevált 10.8.5 szoftver használata. Ha valaha vmi csoda folytán OS kernel változásokkal beérné nálam az XMOS a xilinx spartan-t, addigra már az evo úgyis elavul -mint minden pc hardver-.

Egyébként itt jön be egyébként a Lumin és tsai egy nagy előnye, h nem várható rájuk olyan frissítés rá amitől megállnának

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

hubee
V.I.P.
V.I.P.

Hiface eszkökkel senki se kapkodjin a mavericks után, a two-n kívül semmihez nincs még driver: http://www.m2tech.biz/evo.html

És úgy tűnik mostanában nem várható gyógyír!
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... enna-hírek

Viszont a Mavericks DP1-es verzióval még megy, az ML driverével!

És a közeljövőben sem várható... :S. Ma reggeli e-mail az m2tech technical supportjától:
Dear Sir,The current OSx's driver, needed for the hiFace (first version), hiFace EVO, Young DAC and Vaughan DAC, does not work on Mavericks release, namely OSx 10.9, as probably you already know. We apologize for the inconvenient, actually  we are working to release a new driver as soon as possible, please stay tuned.

Best Regards

Ing. Pietro Cipriano
Technical Support
www.m2tech.biz

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó

Szomorúan konstatáltam, hogy az utolsó stabil XBMC(12.2 "Frodo") el se indul nálam Mavericks alatt..
A legfrissebb 10.31., Gotham xbmc 13 alfa verzió működik xbmc alatt. Nem sokat teszteltem, de én nem találtam benne nagy hibát, viszont mivel alfa verzió, bőven lehet benne még bug.

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó

A zenelejátszó média Minin marad a 10.8.5, a munkára használt macen feltettem a Maverickset és azon eddig minden rendben működik, sőt a hálózat kezelés szerintem jobb lett, pedig nem clean install volt, hanem csak frissítés. Sokan email hibákra panaszkodnak, nálam az sem jött elő, ezért én elégedett vagyok vele, pedig ez az első 10.x.0 amit feltettem.

hubee
V.I.P.
V.I.P.

hubee
V.I.P.
V.I.P.

A jelenleg leggyorsabb/könnyebb módja Mavericks telepito pendrive készitesnek:
http://osxdaily.com/2013/10/23/create-o ... all-drive/
(ha van rá igény lefordíthatom)

hubee
V.I.P.
V.I.P.

Daruma...nagyon jó!IMG_20131012_191037.jpg
Én is próbálgatok most hasonló golyóst. A Mini is term. máshogy "szól" vele.

De nálam most valamiért.. az a felállás a legjobb ha a -sajnos- szőnyegen van egy 4cmes bükkdeszka, azon a 3 golyós és azon ringatózik a

... kockatápja a 2009es Minimnek..

Ui.: azért az tetszik hogy a 2009es Minin is milyen jól fut a Mavericks! (nincs SSD benn)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”