Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- dominique29
- V.I.P.
- Értékelés: 235
Pc alapú audio lejátszás
Prohardveren olvastam egy cikket és ebben írnak az iFi iUSB-ről ami egy kombinált USB tápegység, táp-szűrő, valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban.
Igen, két héttel ezelőtt írtam róla egy kis beszámolót jelen topikban. Lapozz vissza vagy:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1553119
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1553120
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Pc alapú audio lejátszás
Tévedésben vagy: A számítógépes wav, flac lejátszás semmivel sem rosszabb, mint CD-ről. Persze ahogy CD lejátszóból is lehet rosszat venni, úgy PC-s lejátszást is lehet gagyin művelni.A pc hez fabrikalt trafos tap elonye nalam mar reges reg bizonyitott.De a kulso usb s dvd rom al valo grabbeles kulon linearis tappal,na azt meg nem probaltam!Lehet jobb lesz??Nem lepne meg ha esetleg jobb lenne.
Pc alapú audio lejátszás
Ha haragudni kéne valamire, akkor lehetne a CD-re is, vagy a számítógépes wav lejátszásra is.
Ha nem lenne mp3 akkor is pont ugyanitt tartanánk szerintem.
Tévedésben vagy: A számítógépes wav, flac lejátszás semmivel sem rosszabb, mint CD-ről. Persze ahogy CD lejátszóból is lehet rosszat venni, úgy PC-s lejátszást is lehet gagyin művelni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Pc alapú audio lejátszás
Nagyon haragszom az MP3-ra.
Az MP3-ra? Miért pont arra?
Szerintem az otthoni zenelejátszás minősége kb az alábbiak szerint romlott/romlik:
Analóg->CD->sz.gép(wav)->sz.gép(mp3)->sz.gép(youtube)->mobiltelefon(mobil telefon hangszóróján keresztül)
(Bizony egyre többen még mp3-at se töltenek le, csak a youtube-on elindítják a klipet, vagy ha le is töltik akkor a mobilt lerakják az asztalra és azon keresztül szól valami)
Ebben a sorban majdhogynem az mp3 a wav helyett a legkisebb romlás. Főleg úgy hogy otthon a sz.gépről a legtöbben valószínűleg valami gagyi pc speakerrel hallgatnak zenét, ott meg aztán mindegy hogy mp3 vagy valami más.
Ha haragudni kéne valamire, akkor lehetne a CD-re is, vagy a számítógépes wav lejátszásra is.
Ha nem lenne mp3 akkor is pont ugyanitt tartanánk szerintem.
A többség mindig is a kisebb költség felé fog elmozdulni. És itt a költség alatt nem csak pénzt értek, hanem időt(pl nem fog letöltéssel időt tölteni a zenehallgató, ha youtubon csak elindítja és már szól is), erőforrást(tárhely, sávszélesség) is értek.
Pc alapú audio lejátszás
Bocsánat, kicsit torlódtak a dolgok. Természetesen FLAC vagy eredeti WAV fájlokról gondoltam ezt. Nagyon haragszom az MP3-ra. Nagymérvű igénytelenséget indított el a világban. A vicc az, hogy most már szükség sem lenne rá mert olyan méretű tárolók ill. memóriakártyák vannak, hogy rengeteg eredeti minőségű zene fér el rajtuk. Mondjuk ez már visszafordíthatatlan folyamat szerintem.
Az ambientet, chillt kedvelők köre az, ahol meghonosodott már a flacnak igénye, ott előbbre való a nyomorítottság-mentesség. De az ember nem csak ezt a műfajt hallgatná. Ha predesztinálni kellene, én is az mp3 uralmának megmaradását mondanám, ugyanis a praktikumra nevelés félre lett értve, de leginkább értelmezve sem lett: a kiválónál is jobban beivódott a fejekbe, hogy kisebb, jobb (de kinek) és "ugyanúgy" szól. Innen már zöld volt az út, közösség adja közösségnek, generáció generációnak az igét, nem nézve a korváltozásokat. Éspedig emberek, az ige többet nyom a latba a valóságnál! Néha előjön bennem, és töröm a fejem hogy lehetne globálisan igényszintet emelni. Hogy ne pazarlásnak, hanem alapnak hasson egy flac vagy wave fájlhossza. Talán valami ezós rezgésszámemelést meglovagolva menne.
Pc alapú audio lejátszás
Ajaj, ha a felvétel mp3-ról jobbnak tűnik a DAT-ról, mint eredetileg akkor valamit tényleg csal az kis hamis...Egyébként pont erre a metódusra gondoltam , ami csinálsz, hogy ezt így nem ajánlanám.
Viszont az analóg LP-k ily módon történő archiválása ellen nincs kifogásom, hozzátéve azt, hogy közel analóg minőséget ne várj attól sem...
Bocsánat, kicsit torlódtak a dolgok. Természetesen FLAC vagy eredeti WAV fájlokról gondoltam ezt. Nagyon haragszom az MP3-ra. Nagymérvű igénytelenséget indított el a világban. A vicc az, hogy most már szükség sem lenne rá mert olyan méretű tárolók ill. memóriakártyák vannak, hogy rengeteg eredeti minőségű zene fér el rajtuk. Mondjuk ez már visszafordíthatatlan folyamat szerintem.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 861
Pc alapú audio lejátszás
PlayPcmWin (472x64en) nem működik Win 8.1-en?
Windows installer hibát jelez.
Hello csak vista es win 7-esen mukodik
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- entrylevel
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Pc alapú audio lejátszás
Prohardveren olvastam egy cikket és ebben írnak az iFi iUSB-ről ami egy kombinált USB tápegység, táp-szűrő, valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban.
http://logout.hu/cikk/itube-tol_itube-ig/bevezetes.html
http://www.ifi-audio.com/en/iUSB.html
Két csatornás sztereó rendszer.
Néha be is kapcsolom
Néha be is kapcsolom
Pc alapú audio lejátszás
PlayPcmWin (472x64en) nem működik Win 8.1-en?
Windows installer hibát jelez.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Pc alapú audio lejátszás
Hány évig akarod használni?
3-4 év múlva talán lecserélném de nem tudni előre ugye...
Pc alapú audio lejátszás
Tollact, marci81: mindkettőtöknek igaza van. A DAT digitális viszont szerintem nem tudok digitális 44,1 felvételt csinálni mert másolásvédelem van a magnóimban, csak analóg 48 Khz felvételt.
Ez még mindig jobb mint mp3-at hallgatni. Sőt amit így veszek fel sokkal hallgathatóbb felvétel mintha az eredeti digitálisat hallgatnám. Nem tudom mit csinál vele a magnó , de jól csinálja.
CD-írás valahogy nem játszik nálam. Sok írott lemezem elrohadt az évek során. Egyébként hanglemezek archiválására is fogom használni a DAT-ot mert a kedvenceimet így többször meg tudom hallgatni nem csak ünnepnapokon félve a lemezek esetleges kopásától.
Ajaj, ha a felvétel mp3-ról jobbnak tűnik a DAT-ról, mint eredetileg akkor valamit tényleg csal az kis hamis...Egyébként pont erre a metódusra gondoltam , ami csinálsz, hogy ezt így nem ajánlanám.Viszont az analóg LP-k ily módon történő archiválása ellen nincs kifogásom, hozzátéve azt, hogy közel analóg minőséget ne várj attól sem...
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10982
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Tollact, marci81: mindkettőtöknek igaza van. A DAT digitális viszont szerintem nem tudok digitális 44,1 felvételt csinálni mert másolásvédelem van a magnóimban, csak analóg 48 Khz felvételt.
Ez még mindig jobb mint mp3-at hallgatni. Sőt amit így veszek fel sokkal hallgathatóbb felvétel mintha az eredeti digitálisat hallgatnám. Nem tudom mit csinál vele a magnó , de jól csinálja.
CD-írás valahogy nem játszik nálam. Sok írott lemezem elrohadt az évek során. Egyébként hanglemezek archiválására is fogom használni a DAT-ot mert a kedvenceimet így többször meg tudom hallgatni nem csak ünnepnapokon félve a lemezek esetleges kopásától.
Mágnesszalagos adatrögzítést archiválásra használni nem túl bölcs döntés. Nem tudom, milyen magnód van, de digitális jelet tudnia kellene rögzítenie, tehát ha mindenképpen DAT-ra akarsz másolni a PC-ről, a helyedben én egy normális digitális kimenetet hoznék össze a számítógéphez.
Pc alapú audio lejátszás
Nem tudom mióta használsz DAT-ot, de én biztos nem archiválnék DAT-ra, mert most mentjük le a 2000 környékén készült felvételeket, és kb. 20 %-uk már hibás...
Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB; 8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház
Ethosz szimmetrikus csöves dac
Ethosz szimmetrikus csöves előfok
Ethosz szimmetrikus végfok
Watt/Puppy Clone by Ethosz
Az audioquest carbon-t leszámítva Ethosz kábelezés
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
A 8 giga ram az mire kell? A 4-et még csak megértem de 8-at tök feleslegesnek tartanék egy ilyen masinába.
Hány évig akarod használni?
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Én a foobar és aimp3 viszonyát pont fordítottnak hallottam anno. Az aimp3 hangja valahogy iszonytatóan rideg volt, bárhogy próbáltam konfigurálni, nem sikerült kivenni belőle a bántó élt. A musicbee-t próbáltam még, de nekem túl sok volt, már ami a felületet meg a szolgáltatást illeti.
Ma viszont játszottam egy kicsit a playpcmwinnel, hozzá a fidelizer 4.0-val, és le vagyok nyűgözve. Köszönet, amiért felhívtad rá a figyelmemet.
Maradna is, ha úgy tudnám beállítani, hogy a .cue fájlokból is rendesen betöltse az anyagot, de az első szám kivételével minden duplán jelenik meg a lejátszási listában. Ennek mi lehet az oka?
Ezt sajnos nem tudom, néha nekem is így rakja be, az esetek 90%-ában viszont jó.
A hang azonban kárpótol mindenért. Ha rájössz miért van, szólj légy szíves.
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Pc alapú audio lejátszás
Én a foobar és aimp3 viszonyát pont fordítottnak hallottam anno. Az aimp3 hangja valahogy iszonytatóan rideg volt, bárhogy próbáltam konfigurálni, nem sikerült kivenni belőle a bántó élt. A musicbee-t próbáltam még, de nekem túl sok volt, már ami a felületet meg a szolgáltatást illeti.
Ma viszont játszottam egy kicsit a playpcmwinnel, hozzá a fidelizer 4.0-val, és le vagyok nyűgözve. Köszönet, amiért felhívtad rá a figyelmemet.
Maradna is, ha úgy tudnám beállítani, hogy a .cue fájlokból is rendesen betöltse az anyagot, de az első szám kivételével minden duplán jelenik meg a lejátszási listában. Ennek mi lehet az oka?
Ezt sajnos nem tudom, néha nekem is így rakja be, az esetek 90%-ában viszont jó.
A hang azonban kárpótol mindenért. Ha rájössz miért van, szólj légy szíves.
Pc alapú audio lejátszás
tollact:
"Analóg felvételt akarsz csinálni..."
Bocsáss meg, de a DAT kazetta digitális... (Azzal dolgozom nap, mint nap)
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Audio_Tape
Bocs, ha félreérthető voltam. Analóg felvétel alatt itt azt értettem (nem túl helyesen), hogy a pc-ről kijövő analóg jelet akarja rögzíteni. Gondolom ezért kérdezte a hangkártyát, hogy melyiknek van jó hangja. De lehet, hogy én értettem félre valamit. Ugyanis digitálisan (optikai kábellel) úgy lenne értelme felvenni vele, de ez nem tudom hogy oldható meg, ha mondjuk nem PCM formátumú dolgokat szeretne archiválni.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
Pc alapú audio lejátszás
Mi ezt használjuk átjátszásra: (Bár inkább fordítva használjuk, DAT-ról szgépre)
http://www.marian.de/en/products/seraph_ad2
Milyen olcsó alternatíva létezik hangkártya terén, ha számítógépről szeretnék felvenni DAT-ra. Az alaplapi hangkártya gondolom felejtős. Gépről nem szeretnék zenét hallgatni ezért át kell a zenéket "másolnom".
Egyre több kedvencem választja azt az utat, hogy nem nyomnak CD-t.
Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB; 8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház
Pc alapú audio lejátszás
A 8 giga ram az mire kell? A 4-et még csak megértem de 8-at tök feleslegesnek tartanék egy ilyen masinába.
A lejátszó programok egy része képes a memóriába beltölteni a zenét és onnan lejátszani, továbbá a winnek alapból nem túl jó a memória kezelése, ezért minimum 4-et tegyél bele. Tápban ne vegyél olcsó tápot, az csak pénzkidobás, hangos, és nem stabil a 12v ág. Ha nem lesz benne vga kártya bőven elég egy pico psu is, ami stabil és hangtalan. Én itx paneltápos házba tettem 96 w paneltáppal alulfeszelés nélkül is megfelelő akár mozira is! Ha leírod kb mennyit szánsz rá tudok javasolni, illetve nekem is van egy eladó, de az inteles i3-2105, ami hackintoshnak is jó. Az amd grafikusan valóban jobb, ha mozit is akarsz, akkor inkább olyat válassz. Ami még fontos, hogy a gyári processzor hűtő helyet vegyél egy halkat. Nekem legalább is rendkívűl zavaró volt, amig nem tudtam szinte teljesen hangtalanná tenni.
Pc alapú audio lejátszás
tollact:
"Analóg felvételt akarsz csinálni..."
Bocsáss meg, de a DAT kazetta digitális... (Azzal dolgozom nap, mint nap)
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Audio_Tape
Pc alapú audio lejátszás
Az én filhallásom szerint a következőképpen néz ki a lejátszószoftverek minősége:foobar, aimp3, jriver, xbmc, mpchc, audiogate, musicbee,(szakadék)
stealthaudioplayer, cplay, (grand canyon) playpcmwin. Igen, a foobar a lista legalján.
Egyelőre win 7, de ha frissítik a playpcmwin-t win 8-ra...
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Pc alapú audio lejátszás
64K mindenre elég. Nem emlékszel? Win lesz rajta?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
4 gb ram de inkább 8 giga. Jó de csendes táp az alapja.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Pc alapú audio lejátszás
Nos úgy tűnik mégis csak össze rakok egy dedikált pc-t zene+ film lejátszásra. Ami kérdés lenne, hogy mennyi memóriát rakjak bele? 2GB elég, vagy legyen inkább 4? Amúgy nem túl komoly masinára gondoltam, leginkább amd vonalon nézelődtem AMD X2 A4-6300 + valami olcsó lap. Azért erre gondoltam mert ebben erősebb az integrált grafikus mag mint az Intel megoldásaiban. Valakinek ellenérve van ezzel kapcsolatban?