Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Rappit
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rappit »

- Ajaj. Én nem mondtam, hogy a dobozt válaszd le a földről! Olvass vissza. Ezt talán a hobbielektronikán mondták.  
- A tengerzaj valószínűleg egy szélessávú gerjedés a földeletlenség miatt.
Csináltam egy rajzot, hogy szerintem, hol, mit kellene földelni, és hol, mit nem.. Ha így sem jó, akkor passz. 

Köszi szépen a segítséget, már működik!!   Annyi volt a tudomány, hogy a gnd-t rá kellet vezetni a dobozra. Egyébként nem vagyok elájulva a rendszertől, szerintem a Nad-ban kell majd keresni a hibát (remélem).

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 755
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Big »

Meg bizony Big fórumtársunké minden tiszteletem, a fél délutánját nálam töltötte, de lelket öntött a gyaluba és belém is
Köszönöm!

Nincs mit Atus! Én köszönöm a finom kávét és a bizalmat, meg a lehetőséget arra, hogy világossá tehettem egy újabb embernek, az analóg nem temetendő még egy középkategóriás lemezjátszóval sem.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

atis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 307

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: atis »

Meg bizony Big fórumtársunké minden tiszteletem, a fél délutánját nálam töltötte, de lelket öntött a gyaluba és belém is
Köszönöm!

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 704

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

Köszönöm a segítséget, az útmutatást és a rám szánt sok-sok időt ez a bézik Linn is tud muzsikálni az Akito-val párban ölég jól, hála a gondos beállításnak  Na ugye hogy megérte vele foglalkozni kicsit...
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

Köszönöm a segítséget, az útmutatást és a rám szánt sok-sok időt ez a bézik Linn is tud muzsikálni az Akito-val párban ölég jól, hála a gondos beállításnak 
Az Akito már elég jó kar, akár komolyabb futóműhöz is jó.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

atis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 307

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: atis »

Köszönöm a segítséget, az útmutatást és a rám szánt sok-sok időt ez a bézik Linn is tud muzsikálni az Akito-val párban ölég jól, hála a gondos beállításnak 

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Honnan lehet olyat beszerezni?
Nagy kiszerelésben vesszük, de nem tudom honnét. De ezek az olajok is nagyon jók: http://www.ebay.com/bhp/rc-bearing-oil

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Ilyen kábelre cserélem: Lapp ölflex 2x0.50

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Szerintem nem gyakori és nem is literekről van szó. Sajnos nem ismerem a viszkozitását. De nagyon nagy igénybevételnek van kitéve.

Honnan lehet olyat beszerezni?
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Milyen drót lehet jó a táphoz? pl.:... 
Mindenképpen valamilyen fémötvözet legyen!  

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rumika »

Nekem volt mar lemezjátszóm, de mikor megszületett az első gyerek áttértem a teljesen digitális rendszerre. A lemezek megmaradtak a kisebbik gyerek is 2,5 éves igy megint lehet lemezt hallgatni. Tehát ujra megvettem hozza ami kell, csak a külön phono babralt ki velem kicsit.
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Évente? Nem gyakori az egy kicsit? Milyen viszkozitású az az olaj?  
Szerintem nem gyakori és nem is literekről van szó. Sajnos nem ismerem a viszkozitását. De nagyon nagy igénybevételnek van kitéve.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: csövi »

Ez a kisérlet milyen eredménnyel zárult? A toroid trafó nálam is  a befutó, de én a cérnaszál drótokat is jobbra cserélem.
Milyen drót lehet jó a táphoz? pl.:... 
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Esetleg hasznos lehet valakinek az információ: egy barátom Garrard 301-esének a tányércsapágyába nagyon bevált a Husqvarna hajtóműzsír, amit a fűkaszámhoz járt gyárilag. Márkaboltban kapható tubusos kiszerelésben. Ilyen.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Én évente cserélem az olajat, egy teljesen szintetikus, nagy sebességű (60.000 f/p) fémmegmunkáló berendezés olaját használom. 

Évente? Nem gyakori az egy kicsit? Milyen viszkozitású az az olaj?  

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Valójában ez inkább azon múlik, hogy ki mivel kezdte. Nekem pl. az analóg eszközök használata abszolút egyszerű, azokkal kapcsolatban minden kézenfekvő és logikus, míg a digitálisból nem értek egy mukkot sem, a számítógépes lejátszás pedig maga a kanosszajárás.

.
Azért írtam azt, hogy aki most kezdi, mert sajnos feltételezhető, hogy legtöbb esetben nem újrakezdőről van szó. 46 évesen természetesen nekem is az analóg volt mindig is a kiindulópont, szerencsére én nem követtem el soha azt a hibát, mint sok zeneszerető sorstársam, hogy a CD terjedésdkor felszámoltam volna az analóg részt. Ez talán azért van, mert már 84 körül is egy jó kis korrektort használtam MC hangszedővel, igaz még csak egy NAD lemezjátszóval.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

1. vajon a spindle olaj mennyi időt bír ki, ergo nem lenne-e időszerű újjal feltölteni? És ha igen, akkor milyennel, és hogyan? Mikor érdemes egyáltalán hozzányúlni?

Használt autót is úgy vesz az ember, hogy olajat, szűrőket, vezérlést cserél (hacsak nem bizonyíthatóan tisztázott az autó előélete). Én évente cserélem az olajat, egy teljesen szintetikus, nagy sebességű (60.000 f/p) fémmegmunkáló berendezés olaját használom. 

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Mostanában vásároltam egy Fischer MT 6225 LP pörgetőt, ami szinte teljesen hibátlan állapotban van. Miközben tisztogattam és beállítottam két kérdés merült fel bennem.
1. vajon a spindle olaj mennyi időt bír ki, ergo nem lenne-e időszerű újjal feltölteni? És ha igen, akkor milyennel, és hogyan? Mikor érdemes egyáltalán hozzányúlni?
2. a harmadik képen pirossal bekeretezett alkatrészt, én a P.U. túlnyúlás beállítását segítő egységnek gondolom. Ezt vajon helyesen értelmezem? Manuál- és szerviz -könyvben nem sok minden találtam. Amennyiben van Valakinek ilyen témában tapasztalata, azt nagyon szívesen fogadnám. Köszönöm!

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szoktam mondani, hogy csak az vágjon bele az analóg eszközök használatába, akinek van hozzá türelme. Ez teljesen más világ, mint az mp3 játszóról elindított tömegzene-hallgatás.

Valójában ez inkább azon múlik, hogy ki mivel kezdte. Nekem pl. az analóg eszközök használata abszolút egyszerű, azokkal kapcsolatban minden kézenfekvő és logikus, míg a digitálisból nem értek egy mukkot sem, a számítógépes lejátszás pedig maga a kanosszajárás.

.

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Próbáltam úgy a hangerő rendben van, viszont az egyik oldal nem szol. Holnap meg tesztelgetek ha lesz hozzá idegzetem
Szoktam mondani, hogy csak az vágjon bele az analóg eszközök használatába, akinek van hozzá türelme. Ez teljesen más világ, mint az mp3 játszóról elindított tömegzene-hallgatás.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Kirohantam leszedtem es szól!

Köszönöm szépen!

Holnap megis lemez hallgatás

Nincs mit Uram! 
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Kirohantam leszedtem es szól!

Köszönöm szépen!

Holnap megis lemez hallgatás
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Nem
És most szól?

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Nem

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Próbáltam úgy a hangerő rendben van, viszont az egyik oldal nem szol. Holnap meg tesztelgetek ha lesz hozzá idegzetem
Mindkét oldalon leszedted a jumpereket?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”