Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 704

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tollact »

Én használok "326"-ot  88 dB "érzékenységű" Clarus Charon Pro monitorokhoz. Könnyedén hajtja őket és karakterben is jól kiegészítik egymást. Nem kell aggódnod.
Nem tudhatod, hogy az ifjúnak ténylegesen milyen elvárásai vannak mélyek tekintetében....
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Azért nem vagyok teljesen tudatlan és tisztában vagyok melyik márka milyen jó, konkrétan arra gondoltam, hogy az a 326 erőben méltó társa lenne-e, mert stereoban sok tapasztalatom még nincs.

Tudom én azt is, hogy a nagyok nem használnak zenére subot, de nekem a stereoban akkor is kevés. Mivel fiatal vagyok, ezért kb 50% ban dominálnak a mostani zenék, amiben jó és erőteljes mélyek vannak, ezért szükségem van rá.

Én használok "326"-ot  88 dB "érzékenységű" Clarus Charon Pro monitorokhoz. Könnyedén hajtja őket és karakterben is jól kiegészítik egymást. Nem kell aggódnod.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6182

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Krisz, ha esetleg D-osztály is belefér:

http://www.plazmadiszkont.hu/termekek.p ... 88&id=5000

http://www.tangent-audio.com/en/model/1 ... ifier.html

Épp most kelt el egy az apróban, de hátha felbukkan még egy használtan.
(már ha elég neked a  8 ohmon 60, 4 ohmon 100 watt teljesítmény)

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

dodelijk
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 31

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dodelijk »

OroszKrisz!
Az Audio Innovation Alto mkII-nek is van sub kimenete +nagyon jó hangú kis erősítő.Azt hiszem kettő is van most eladó.Hogy mennyire illene a rendszeredbe azt nem tudom ,de érdemes meghallgatni!
Olive 3 HD+Rotel Ra-1070+Focal 806V

OroszKrisz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: OroszKrisz »

A NAD vasak elég jók, de még mindig fenntartom hogy a Rhea Pro (ha jól okoskodok azok a frontok, nem pedig ami az aláírásodban szerepel) mellé nem kell sub zenéhez (kisebb térbe jól elhelyezve tán még mozihoz sem!)!

Vásárlás előtt mindenképpen fülelni és fülelni!!!
Mi nem mondhatjuk meg hogy neked mi legyen jó!
Sok embernél tapasztaltam hogy a mozi ill sub miatt hiányérzete volt sztereóban zenehallgatás közben (holott rendben volt minden a zenével!)!
Sajnos a sub sok embernek a zene részévé vált, holott nem az!
A dinamika megint más!

Azért nem vagyok teljesen tudatlan és tisztában vagyok melyik márka milyen jó, konkrétan arra gondoltam, hogy az a 326 erőben méltó társa lenne-e, mert stereoban sok tapasztalatom még nincs.

Tudom én azt is, hogy a nagyok nem használnak zenére subot, de nekem a stereoban akkor is kevés. Mivel fiatal vagyok, ezért kb 50% ban dominálnak a mostani zenék, amiben jó és erőteljes mélyek vannak, ezért szükségem van rá. Hallgatom én a lágyabb hangszeres vonalat is, abban biztos elég lenne magában a frontok tudása. Mert eddig is elég volt, sokszor be se kapcsoltam a ládát.
Pont ez a lényeg, hogy félek hogy hiányérzetem lesz és szerintem semmit se veszítek, ha rögtön egy olyat veszek amire rámegy a subis, mintha csalódás lesz aztán vehetek mást.

Köszönöm egybként a segítségét, lassan kezd kialakulni a kép, mikben érdemes gondolkoznom.. mostmár csak kéne kifogni valamelyikből egy eladó használtat.

TV: Samsung LE40C530 Erősítő: Rotel RA 03 DVD: Denon 3910 Cd player: JVC XL-MV55 Front: Clarus Rhea pro Surround: JBL E60 Center: Wharfedale Diamond 9 CS Sub: Clarus Rhea sub
Kábelek: Monster cable RCA, Bandridge RCA-jack, Van Damme 268 542 000 Black Series Tour Grade, Monster cable sub RCA.

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 780

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: lacy »

.

de doky már hallotta is úgyhogy kérdezd csak meg

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Nézegetem ezt a NAD 326 BEE -t , szerinted ez idális lenne rőben a clarusokhoz? Illetve, most van egy eladó 316-os is, de az szerintem kicsi...
Kicsi lesz
Az én hangfalaimnak a mékysugárzóját anno jó keményre csináltattuk, meg is lett az ára
Vagy feltekert mély hangszínszabályzóval kellett hallgatni, ami ugye nem annyira nyerő, vagy mivel már nincs is semmilyen hangszín szabályzásra alkalmas kütyü  a rendszerben, marad hogy kell a kakaó hogy megmozgassa
Nekem most egy 2*100W AA MAP305 van az már majdnem egészen jó

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Nézegetem ezt a NAD 326 BEE -t , szerinted ez idális lenne rőben a clarusokhoz? Illetve, most van egy eladó 316-os is, de az szerintem kicsi...
A NAD vasak elég jók, de még mindig fenntartom hogy a Rhea Pro (ha jól okoskodok azok a frontok, nem pedig ami az aláírásodban szerepel) mellé nem kell sub zenéhez (kisebb térbe jól elhelyezve tán még mozihoz sem!)!

Vásárlás előtt mindenképpen fülelni és fülelni!!!
Mi nem mondhatjuk meg hogy neked mi legyen jó!
Sok embernél tapasztaltam hogy a mozi ill sub miatt hiányérzete volt sztereóban zenehallgatás közben (holott rendben volt minden a zenével!)!
Sajnos a sub sok embernek a zene részévé vált, holott nem az!
A dinamika megint más!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

OroszKrisz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Nos, van pár típus ami rendelkezik dedikált sub kimenettel... pl. H/K, NAD...
De a legcélravezetőbb amit Lacy javasolt!
Sajnos sokan a cimbumm církuszt tekintik alapnak, de ez nem jó!
Ha Clarus Rhea Pro-ról beszélünk akkor nem hinném hogy ideálisak a körülmények és reálisak az elvárásaid!
Szerintem dinamika probléma lehet inkább, a Clarus dobozoknak kell a stabil, erös vas!

TV: Samsung LE40C530 Erősítő: Rotel RA 03 DVD: Denon 3910 Cd player: JVC XL-MV55 Front: Clarus Rhea pro Surround: JBL E60 Center: Wharfedale Diamond 9 CS Sub: Clarus Rhea sub
Kábelek: Monster cable RCA, Bandridge RCA-jack, Van Damme 268 542 000 Black Series Tour Grade, Monster cable sub RCA.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Mert, nem szeretnék tőle megválni és azt se akarom hogy kihasználatlanul álljon. És szerintem egy kis kiegészítés nem fogja rontani az összképet. Eddig egy Denon AV erősítőn hallgattam a rendszert, és volt hogy egy denon pma 920ason. Oké hogy több mélyet adtak a frontok, mint az AVR-en, de a láda hiányaz észrevehető volt.
Van most egy rhea pro frontom, de szerintem nekem a mélye kevés lesz stereon is, úgy ahogy most is kevés önmagában.

Szóval tudsz ilyen típust?
Nos, van pár típus ami rendelkezik dedikált sub kimenettel... pl. H/K, NAD...De a legcélravezetőbb amit Lacy javasolt!
Sajnos sokan a cimbumm církuszt tekintik alapnak, de ez nem jó!
Ha Clarus Rhea Pro-ról beszélünk akkor nem hinném hogy ideálisak a körülmények és reálisak az elvárásaid!
Szerintem dinamika probléma lehet inkább, a Clarus dobozoknak kell a stabil, erös vas!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

szerintem meg sub nélkül zenélni

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Nincs pre-out sajnos. Abban gondolkodom, hogy még az erősítő előtt egy aktív váltóval, csak azt nem tudom még, hogy mivel fogom szabályozni a hangerőt. Bemenet választás úgysem kell.
Egy szakival kéne beszélni, az előfokról valószínű, hogy le tud hozni egy "pre-out"-ot. Szerintem ez a legegyszerűbb.

KTomi0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: KTomi0 »

Megnéztem az users manualt, és elvileg lehet csatlakoztatni EQ-t, tehát ott ki lehetne nyerni a jelet.
7.oldal 3. pontnál említi. Ha Tape monitort, nem sourcera állítom, akkor beköthetek közé egy EQ-t, vagy esetleg egy hangváltót?

http://elektrotanya.com/technics_su-a70 ... nload.html

KTomi0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Ez marhaság. Olyan erősítő is jó, amelyiken van pre-out és Y-kábellel kötni a szubhoz.
Nincs pre-out sajnos. Abban gondolkodom, hogy még az erősítő előtt egy aktív váltóval, csak azt nem tudom még, hogy mivel fogom szabályozni a hangerőt. Bemenet választás úgysem kell.

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

És ez a hangfalkimenetről kinyerés mennyire rontja a hangot?
Ez marhaság. Olyan erősítő is jó, amelyiken van pre-out és Y-kábellel kötni a szubhoz.

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

http://www.streamaudio.hu/nad-c-326-bee ezen kettő is van

http://www.streamaudio.hu/onkyo-a-933 ezen is van egy, bár ezt már 220-ért adják. Olyan, mint az enyém. Addig kellett volna megvenni a cuccot, amíg hirdettem (jó sokáig, jó áron). Már nem eladó.

KTomi0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

És ez a hangfalkimenetről kinyerés mennyire rontja a hangot?

hát nem sajna
viszont vannak ötleteim
pl hallgasd pár hétig lineárisan hangszínszabályzás és minden egyén nélkül, aztán majd meglátod, hogy lesz ott mély csak másképpen
A másik meg, hogy a hangfalakat meg kéne próbálni jól elhelyezni, mert az is rengeteget számít a mélytartományban.

Az aktív sub ha van nagy szintű bemenete  és persze kimenete, akkor belesorosítható a hangfalkábelbe, és fog is működni, de akkor meg a minőség rovására fog így működni

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Mert, nem szeretnék tőle megválni és azt se akarom hogy kihasználatlanul álljon. És szerintem egy kis kiegészítés nem fogja rontani az összképet. Eddig egy Denon AV erősítőn hallgattam a rendszert, és volt hogy egy denon pma 920ason. Oké hogy több mélyet adtak a frontok, mint az AVR-en, de a láda hiányaz észrevehető volt.
Van most egy rhea pro frontom, de szerintem nekem a mélye kevés lesz stereon is, úgy ahogy most is kevés önmagában.

hát nem sajna
viszont vannak ötleteim
pl hallgasd pár hétig lineárisan hangszínszabályzás és minden egyén nélkül, aztán majd meglátod, hogy lesz ott mély csak másképpen
A másik meg, hogy a hangfalakat meg kéne próbálni jól elhelyezni, mert az is rengeteget számít a mélytartományban.

Az aktív sub ha van nagy szintű bemenete  és persze kimenete, akkor belesorosítható a hangfalkábelbe, és fog is működni, de akkor meg a minőség rovására fog így működni

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tiha »

Yamaha A-S500-nak van sub outja

OroszKrisz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

első kérdés: Minek a sub ???

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Sziasztok! Szeretnék stereo erősítőre váltani, kb 50-100e között, de mindenképp olyat szeretnék, amiben van sub kimenet is.

Tudnátok nekem ilyen típusokat felsorolni, mert nemnagyon találok ilyet.

Köszönöm előre is a segítséget!

Krisz

első kérdés: Minek a sub ???

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Sziasztok! Szeretnék stereo erősítőre váltani, kb 50-100e között, de mindenképp olyat szeretnék, amiben van sub kimenet is.

Krisz

Tudtommal háromcsatornás hangfrekvenciás teljesítményerősítő nem nagyon létezik. (DIY talán)
Ha szűrt jelfeszültségű kimenetre gondolsz, az is valami ritka jószág lehet, mert nagy általánosságban aktív mélyhangsugárzókat használnak, amiben a szűrőkör is benne van. Ezeket pedig a hangsugárzókimenetekről vezérlik, egy belső feszosztó segítségével. Van rajtuk RCA jelfeszültségbemenet is, de ezekhez való csatlakozás a HM erősítők sajátja, a szabályozott basszus effekt csatornákhoz.
A sztereó rendszerű erősítőkön nincs külön kisfeszültségű szabályozott hangfrekvenciás jelkimenet a basszus csatorna meghajtására.  Fix kimenet a felvételekhez akad, vagy az elő, és végfokot szokták még megbontani, és kivezetni.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

OroszKrisz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Krisz

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

azt sem tudjuk milyen rendszerbe lessz,mi volt elotte es mennyiert kinaljak ezt!A tamponnyomas meg ne erdekelljen,az nem art a hangnak!!

Nem is azt írtam a kérdezőnek, hogy feltétlenül vegye meg, hanem hogy egy meghallgatást megér a dolog. Nyilván azért tette fel a kérdést, mert ezt az erősítőt árban elfogadhatónak találta, és úgy gondolja, hogy jó lehet a rendszerébe.

Mivel az erősítőt közülünk senki nem ismerte, a képek alapján próbáltam meg nagyjából belőni, mi lehet ez, mire lehet számítani. A tamponnyomás minősége valóban nem befolyásolja a hangzást, ellenben éppen ezekből a részletekből lehet következtetni a gyártás igényességére.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

En is gondolkodtam erosito cseren,a kiszemelt gyartonak (kereskedonek)elkuldtem a rendszerem jellemzoit.Valasz:gyari doboz helyett minosegi alkatreszekbol es driverekbol diy doboz a javaslat.Nem kell erosito csere.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”